Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  107 członków

Usher Klub
IGNORED

Klub miłośników marki Usher

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kw202

(Konto usunięte)
53 minuty temu, mdavis napisał:

Jaką kwotę zamierzasz przeznaczyć na zakup kolumn ?

Godzinę temu, mdavis napisał:

Jaką kwotę zamierzasz przeznaczyć na zakup kolumn ?

Mam około 4 tyś. 

Ale coraz bardziej mnie nosi żeby sprzedać Opticony z drugiego systemu i kupić jakieś ciekawe podstawkowe. 

38 minut temu, Kw202 napisał:

Mam około 4 tyś. 

Ale coraz bardziej mnie nosi żeby sprzedać Opticony z drugiego systemu i kupić jakieś ciekawe podstawkowe. 

Posłuchaj koniecznie podstawowych USHER V 601. W tej cenie dostaniesz nowe. W swoim przedziale cenowym są bezkonkurencyjne. Większość droższych monitorów brzmi gorzej. 

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich,

Właśnie przymierzam się do zmiany  moich wysłużonych monitorków Tannoy M2 i myślę właśnie nad kolumnami używanymi Usher.

W podobnej cenie mogę kupić ostatnią  wersję V 601 oraz pierwszą wersję V602. Co byście polecili?

4 godziny temu, wojciech_78 napisał:

Witam wszystkich,

Właśnie przymierzam się do zmiany  moich wysłużonych monitorków Tannoy M2 i myślę właśnie nad kolumnami używanymi Usher.

W podobnej cenie mogę kupić ostatnią  wersję V 601 oraz pierwszą wersję V602. Co byście polecili?

Na jakim metrażu maja grać Usher 

4 godziny temu, mdavis napisał:

Na jakim metrażu maja grać Usher 

Scan_2496.pdf

Usytuowanie kolumn jak na rysunku. Zaznaczony na różowo obszar ma ok 20m2 + po prawej kuchnia.

10 godzin temu, wojciech_78 napisał:

Scan_2496.pdf 431 kB · 4 pobrania

Usytuowanie kolumn jak na rysunku. Zaznaczony na różowo obszar ma ok 20m2 + po prawej kuchnia.

Do tej wielkości pomieszczenia wystarczą V 601 👍

PS. Czy miałeś styczność z kolumnami / monitorami USHER ?

1 godzinę temu, mdavis napisał:

Do tej wielkości pomieszczenia wystarczą V 601 👍

PS. Czy miałeś styczność z kolumnami / monitorami USHER ?

Niestety nie ale mam możliwość posłuchania v601.

3 minuty temu, wojciech_78 napisał:

Niestety nie ale mam możliwość posłuchania v601.

Tutaj masz kilka recenzji, które są w miarę obiektywne.

https://www.audiofast.pl/pl/recenzja-audiovideo200704-usheraudio-v601/

https://hi-fi.com.pl/kolumny-testy-lista/2298-usher-v-601.html

• 2 tygodnie później...
17 minut temu, nieolo napisał:

Jaka jest różnica w dźwięku między v601 a v602? Chodzi mi o nowe wersje tych kolumn. 

Najkrócej opisując w V602 więcej jest dźwięku. Brzmią z większym rozmachem (szerokość i głębokość sceny, poszczególne instrumenty słychać lepiej, bas wybrzmiewa jedwabiście itd....)

PS. Wszystko zależy od wielkości pomieszczenia odsłuchowego. Do 20m2 V601, powyżej 20mV602. 

57 minut temu, mdavis napisał:

Najkrócej opisując w V602 więcej jest dźwięku. Brzmią z większym rozmachem (szerokość i głębokość sceny, poszczególne instrumenty słychać lepiej, bas wybrzmiewa jedwabiście itd....)

PS. Wszystko zależy od wielkości pomieszczenia odsłuchowego. Do 20m2 V601, powyżej 20mV602. 

Dzięki, czyli 602 jest dla mnie.

A jeszcze różnica w dźwięku miedzy nową a starą 602? 

Gra ktoś może w konfiguracji V620 i naim supernait 1?

7 godzin temu, nieolo napisał:

Gra ktoś może w konfiguracji V620 i naim supernait 1

Swego czasu słuchałem Usher V 602 (nowy model) z Naim ( nie pamietam modelu) Zestaw brzmiał bardzo dobrze Wybrałem jednak wzmacniacz lampowy, ponieważ to połączenie urzekło mnie bardziej 

7 godzin temu, nieolo napisał:

A jeszcze różnica w dźwięku miedzy nową a starą 602? 

W najnowszej wersji jest włożony nowy głośnik średnio-niskotonowy oraz zmodyfikowana zwrotnica. PS Starszej wersji V602 nie słuchałem 

11 godzin temu, nieolo napisał:

Jaka jest różnica w dźwięku między v601 a v602? Chodzi mi o nowe wersje tych kolumn. 

PS Jakiej firmy / model obecnie używasz monitorów / kolumn

1 godzinę temu, mdavis napisał:

PS Jakiej firmy / model obecnie używasz monitorów / kolumn

Muszę gdzieś posłuchać tych V602. Gram na Dynaudio focus 220. 

28 minut temu, nieolo napisał:

Muszę gdzieś posłuchać tych V602. Gram na Dynaudio focus 220. 

Będzie to ciekawe porównanie.

Tutaj masz namiary na salony, które mają w ofercie USHER

https://www.audiofast.pl/pl/usher/

Siema, co do połączenia V602 z Naim supernait 1 może wyjść  zbyt duża buła, miałem 602 i jak dla mnie one potrzebują trochę żywszego pieca chyba Supernait 2 będzie lepszym wyborem.  Oczywiście jeszcze jest sprawa najważniejsza czyli akustyka pomieszczenia i upodobań osobistych.

PS - U mnie w 16 m2 dawały radę 

5 minut temu, sivy33 napisał:

PS - U mnie w 16 m2 dawały radę 

Do tego pomieszczenia to zdecydowanie V601 

6 minut temu, sivy33 napisał:

miałem 602

Starszy czy najnowszy model z nowym głośnikiem śrdnio-niskotonowym. 

Dzięki za odpowiedzi. V602 jest na liście z innymi. 
F220 też nie są za szybkie i miała być buła a nie jest:) Wiadomo mocny piec potrafi więcej ale w moim przypadku MF6si czy Tucana nie sprawdziły się i został SN1.

11 minut temu, nieolo napisał:

Dzięki za odpowiedzi. V602 jest na liście z innymi. 

To dobrze będziesz miał porównanie. Najlepiej samemu posłuchać i dokonać wyboru. 

PS. Po odsłuchach napisz co wybrałeś. 

26 minut temu, sivy33 napisał:

może wyjść  zbyt duża buła, miałem 602 i jak dla mnie one potrzebują trochę żywszego pieca

To, wg mnie, ich największa wada. Timing. Są wolne. Ale wszystkie pozostałe cechy to już na "piątkę". Na zawsze pozostaną w mojej lidze kolumn zasłużonych, do których mam spory sentyment.

Edytowane przez Mathia74
8 minut temu, mdavis napisał:

To dobrze będziesz miał porównanie. Najlepiej samemu posłuchać i dokonać wyboru. 

PS. Po odsłuchach napisz co wybrałeś. 

Nim dojdzie do tego odsłuchu to może to długo potrwać. Ale jak mi się uda to napiszę spostrzeżenia. Jeszcze raz wszystkim dzięki za odpowiedzi. 

Ps. Właśnie zobaczyłem masę tych v602 i kurde ciężkie są.

• 2 tygodnie później...
Gość Kw202

(Konto usunięte)
W dniu 25.10.2022 o 17:03, mdavis napisał:

Posłuchaj koniecznie podstawowych USHER V 601. W tej cenie dostaniesz nowe. W swoim przedziale cenowym są bezkonkurencyjne. Większość droższych monitorów brzmi gorzej. 

W dniu 25.10.2022 o 17:03, mdavis napisał:

Trochę dołożyłem i kupiłem dancer mini one. 

Dźwięk petarda, słuchałem ich do 1.30 w nocy, a teraz knuje jak się szybciej zerwać z pracy 😂😂

25 minut temu, Kw202 napisał:

Trochę dołożyłem i kupiłem dancer mini one. 

Dźwięk petarda, słuchałem ich do 1.30 w nocy, a teraz knuje jak się szybciej zerwać z pracy 😂😂

Dzięki za info.

Kupiłeś nowe czy używane.

PS. USHER to firma, która jeszcze na naszym podwórku muzycznym jest niedoceniona. 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
54 minuty temu, mdavis napisał:

USHER to firma, która jeszcze na naszym podwórku muzycznym jest niedoceniona

I oby ten stan trwał jak najdłużej,jak zaczną być doceniane ceny skoczą minimum o 30%😉

Kolumny kupiłem używane ale w świetnym stanie. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.