Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  459 członków

Harbeth Klub
IGNORED

HARBETH Club

Gość wojtasjazz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Po co gdybać jak można sprawdzić. Super tweeter w SHL5 gra od 12kHz

http://www.harbeth.co.uk/usergroup/showthread.php?41-Harbeth-SHL5-specific&p=1864#post1864

Yoa, jeśli możesz - jakie paczki wygoniły M30.1 z głównego systemu? I w jakim metrażu masz P3ESR w drugim systemie, skoro M30.1 się do niego nie przebiły? Jestem ciekaw bo sam mam dwa systemy na Harbethach :)

Kolumny, których teraz słucham to DIY na głośnikach SEAS'a... w dużej "studziesięcio-litrowej" obudowie. To nie jest tak, że się "nie przebiły", to jest raczej kwestia finansowa, szkoda mi trochę kasiory na system B, nawet się zastanawiam czy warto trzymać w nim P3, generalnie nie potrzebuję w sypialni aż tak drogiego systemu ...tym bardziej, że mam sporo planów w systemie A, który ciągle jest w budowie :)

Panowie, jako świeży nabywca SHL5 (to już trzecie ze stajni Harbeth-a) proszę o Wasze doświadczenia jeśli chodzi o kable głośnikowe... najlepiej w połączeniu z lampą (mam na ecc83). Oczywiście mam dystans do "druta"...niemniej sam na własne uszy słyszałem, że może być różnie :-)

Dzięki za każdą opinię.

Hej . Purist Audio Design Venustas da potężna satysfakcję z Harberhami . Rownież gram na Shl5 . Venustasa zmieniłem na oczko wyżej ze stajni Purista. Naprawę fajne kabelki

Dzięki za poradę, ale to nie ten przedział cenowy :-)...za 2/3 jego ceny zdecydowanie wolę kupić masę muzyki do słuchania...

Hej . Purist Audio Design Venustas da potężna satysfakcję z Harberhami . Rownież gram na Shl5 . Venustasa zmieniłem na oczko wyżej ze stajni Purista. Naprawę fajne kabelki

Rozumiem, że polecasz bo właśnie go sprzedajesz??...

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Zadzwoń do Audio Systemu i spytaj ile wezmą za wymianę głośnika. Normalna cena za używane SHL5 to ok. 8 tys zł więc jak będziesz wiedział ile za głośnik to pozostanie prosta matematyka :)

Oczywiście jeśli poza tym z paczkami wszystko w porządku.

Dostałem info że w przyszłym tygodniu w Audio stylu będa mieli dwie pary 40.1 ,jade posłuchać :-)

No tak...nowy model w drodze to Angolę wysłali coś starego do Wawy:)

W Monachium pokazują 40.2...

To pewnie ceny 40.1spadna.

Dobry system nie boi się żadnej muzyki. Jeżeli słuchasz muzyki organowej, opery, symfonii lub muzyki chóralnej i ci się podoba, jesteś blisko... Jeżeli słuchasz płyt, których nigdy nie mogłeś wysłuchać w całości a teraz muzyka cię zachwyca, jesteś blisko...

...jedna para 40.1 z Audio Stylu dziś przyjechała do mnie:):).....

Gratulacje !

P.S. Teraz w końcu będziesz mógł sprawdzić swoje nowe kabelki ;)

----------------------------------------------------

Gratulacje !

P.S. Teraz w końcu będziesz mógł sprawdzić swoje nowe kabelki ;)

Squad ,tu nie ma co sprawdzać kabelków na nowych sprzętach bo i tak są dobre jeśli nie najlepsze ze wszystkich klocków

jakie są pod ręką Miroslava 1.

Squad ,tu nie ma co sprawdzać kabelków na nowych sprzętach bo i tak są dobre jeśli nie najlepsze ze wszystkich klocków

jakie są pod ręką Miroslava 1.

Sugerujesz, ze nowe kable Miroslava sa ważniejsze od jego Harbethow ?

Raczej to że dzięki nowym kabelkom usłyszy więcej i lepiej z Harbethów 40.1 i całego systemu.

Oczywiście.

Słuchałes juz ? Na testach chyba miałeś ale ani jednego słowa od Siebie nie napisałeś ? Czyżby Wile "pozamiatal" kubale ?

Oczywiście.

Słuchałes juz ? Na testach chyba miałeś ale ani jednego słowa od Siebie nie napisałeś ? Czyżby Wile "pozamiatal" kubale ?

Dzisiaj od 3 po południu słucham Wille xlr i jestem naprawdę pod wrażeniem. Nie porównywałem bezpośrednio

z Kubalą i innymi - dam mu się trochę rozegrać, chociaż jest wygrzany.

Już to Magnepan napisałeś w wątku poświeconemu temu cudownemu kabelkowi. Tylko XLR Sound Art. Bajeczny kabel za 5 stówek. klękajcie firmy kablarskie na kolana. Uwielbiam czytać to forum..

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Już to Magnepan napisałeś w wątku poświeconemu temu cudownemu kabelkowi. Tylko XLR Sound Art. Bajeczny kabel za 5 stówek. klękajcie firmy kablarskie na kolana. Uwielbiam czytać to forum..

Jeszcze nie napisałem to co mam zamiar napisać na temat brzmienia Wille xlr ale jak widzę powątpiewasz prawie we

wszystkie wpisy które nie leżą Ci na wątrobie - wcześniej w możliwości soniczne Sonus Faber i w to że Electa 2 jest zdecydowanie lepsza brzmieniowo od 1, pózniej pochwalne meandry na temat podłogówek Audio Physic którymi się

zachwycasz bo posiadasz w swoim systemie itd.............. Babatular , bez urazy ale warto zbadać słuch i zastanowić się

czy warto dalej inwestować w system skoro i tak tego nie słyszysz ? Prawdopodobnie to samo albo i lepiej będziesz miał na słuchawkach ? Nauszne pinezki są w modzie.........skorzystaj.

Edytowane przez Magnepan

tak tak Magbnepan - ośmieszasz się pisząc o wyższości Electy 2 nad Electą 1. O dziwo jesteś jedyna osobą jaką znam, która tak uważa. ja zawsze najbardziej lubie porównanie tweeterów: ESOTAR D330 w EA1 do Scan speak D2010 ( najgorszy tweeter Scan speak'a)

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Jesteś w błędzie ale każdy ma prawo lubić to co chce więc ...... 1 przetwornik jeszcze cudów nie czyni w kolumnie - na szczęście. Brak podstawy solidnego basu i w ogóle basu przekreśla szanse Electy 1 z jego następczynią.

słyszałeś w ogóle EA1 i czy widziałeś jak wygląda głośnik Skannings Audio z EA1 ? Ten"węglowy" Scan z EA 2 przy nim to popierdółka

Edytowane przez babatular

sa na stronie Harbetha pokazane

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Dzięki kolego! :)

Na HUG piszą, że sukces SHL5+ zmotywował Alana do wprowadzenia podobnych zmian w Monitor 40 : nowa zwrotnica, większa skuteczność, lepsza integracja driverów i bardziej wyrównane pasmo i impedancja. Niestety bedzie sporo drożej (50kzl?) więc zakup M40.1 teraz jest dobrym pomysłem. Produkcja M40.2 zaczyna się późnym latem, pierwsze egzemplarze pewnie trafią do dealerów na jesieni.

Doświadczenia pokazane na tym filmiku spowodowały podniesienie power handling z 200W w M40.1 do 650W

www.harbeth.co.uk/usergroup/showthread.php?2613-How-much-amplifier-power-do-I-REALLY-need&p=34629#post34629

witajcie

czy warto interesować się tymi głośnikami ?

http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/20/192062.php

czy w ogóle gra warta ryzyka w tej cenie?

W cenniku Harbetha głośnik do SHL5 to koszt ok. 1600zl.

Podobno 40.2 mają kosztować od 12 000 funtów...

The expected UK retail price will be around £12,000 for cherry veneer.

Szkoda, że nawet Harbeth głupieje i idzie w kierunku chorego trendu podnoszenia cen...ile może kosztować kilka nowych składników zwrotnicy??? 23000 PLN??? WTF...

40.1 to 44000 PLN

40.2 to będzie koło 67000 PLN!!!

Kupować 40.1 póki można...

Edytowane przez moreno1973
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.