Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  208 członków

Heco Klub
IGNORED

Elitarny klub HECO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Proszę o pomoc w doborze przewodów głośnikowych do Metas 500 i Denona 1315R.

Obecnie mam Oehlbach 1061 2 x 1,5 mm2. Jest sens zmieniać na coś do 100 PLN? Mogą być używane.

Mógłby ktoś z posiadaczy Metasów 500 odczytać typ głośnika wysokotonowego?

W moich kolumnach są dwa, które różnią się oznaczeniem.

Edytowane przez cynamonowy

Witam szanownych kolegów

nie posiadam kolumn heco ale mocno zastanawiam się nad

Heco Metas XT 501,lub 301

zapytam o wzmacniacz jaki polecalibyście do nich (22m - spokojne słuchanie,o dobrej przestrzenności i równowadze pasm. Muzuka uniwersalna rock/barok/synfoniczna/nowe brzmienia/60-70rock/metal)

te wzmacniacze o których teraz myślę (cena ok.1500-1600)to

nad316/326,rotel ra10,może hk 980

nie mam możliwości odsłuchów dużo pracy... i chyba zamówię "w ciemno "

dz za odp. pozdrawiam sztein

Edytowane przez sztein
  • 2 tygodnie później...

polecam w tej cenie posłuchać Musical Fidelity E100 bardzo solidny i pięknie brzmiący wzmacniacz i pięknie wyglądający lecz ciężko nabyć, dość uniwersalny może być Advance Acoustic MAP 105 lub

Proszę o pomoc w doborze przewodów głośnikowych do Metas 500 i Denona 1315R.

Obecnie mam Oehlbach 1061 2 x 1,5 mm2. Jest sens zmieniać na coś do 100 PLN? Mogą być używane.

Jeśli chcesz doświetlić górę to polecam polować na używane Chord Odyssey 2 jeśli góry masz wystarczająco dużo to nie pomogę .

Gdybym mógł przetestować kable, to było by super. Nie chcę kupować w ciemno kabli za kilka stów. 100 PLN mógłbym zaryzykować. Potrzebuję 2 x 1,5m, może takie krótkie, dobrej jakości kable dało by się kupić w dobrej cenie.

PMA-1315R do ciemnych nie należy, ale myślę że górę pasma można jeszcze trochę poprawić.

Zmieniła się sytuacja z kolumnami. Trafiły się Metasy 700 od pierwszego właściciela, używane nie więcej niż 3 lata i mogłem je odebrać osobiście po odsłuchaniu na swoim wzmacniaczu. 500-tki weźmie sobie szwagier, któremu nie przeszkadza, że są różnie przetworniki wysokotonowe. Ja z resztą też nie wyłapałem różnicy w dźwięku. Być może nawet mają takie same parametry (wyglądają identycznie), impedancja jest taka sama.

700-tki spowodowały niezłego banana u mnie. Teraz na nowo odkrywam "stare" płyty.

Jeśli chcesz doświetlić górę to polecam polować na używane Chord Odyssey 2 jeśli góry masz wystarczająco dużo to nie pomogę .

a Chord Carnival Silverscreen ?? dużo tańszy i mógłbym zaryzykować kupno w ciemno. Niewiele stracę jeżeli mi nie podejdzie.

• 1 miesiąc później...
  • 1 miesiąc później...

Zmieniła się sytuacja z kolumnami. Trafiły się Metasy 700 od pierwszego właściciela

700-tki spowodowały niezłego banana u mnie. Teraz na nowo odkrywam "stare" płyty.

U mnie podobnie, Metas 700 od pierwszego właściciela, przesłuchiwanie płyt w toku ; )

• 1 miesiąc później...

Witam Forumowiczów,

nie posiadam kolumn heco ale zastanawiam się nad zakupem Heco statement i mam kilka pytań:

-w sieci są oferty zarówno na model Statement jak i New statement, róznica to ok 1,5 -2 tys PLN , czy opłaca się dopłacać za nowszy model?

- czy koncówka mocy Usher 1.5 ref poradzi sobie z tymi kolumnami? Jakieś uwagi jak to zagra mile widziane, nie mam mozliwości odsłuchu niestety ......

Kolumny mają grac w salonie, 50m2 , głownie stereo ale czasem jako fronty do KD, muzyka jazz, chillout, pop -rock i rap....zależy mi na dużej dynamice i konkretnym basie, coś a la Infinity Kappa :)

pozdrawiam

Witam Forumowiczów,

nie posiadam kolumn heco ale zastanawiam się nad zakupem Heco statement i mam kilka pytań:

-w sieci są oferty zarówno na model Statement jak i New statement, róznica to ok 1,5 -2 tys PLN , czy opłaca się dopłacać za nowszy model?

- czy koncówka mocy Usher 1.5 ref poradzi sobie z tymi kolumnami? Jakieś uwagi jak to zagra mile widziane, nie mam mozliwości odsłuchu niestety ......

Kolumny mają grac w salonie, 50m2 , głownie stereo ale czasem jako fronty do KD, muzyka jazz, chillout, pop -rock i rap....zależy mi na dużej dynamice i konkretnym basie, coś a la Infinity Kappa :)

pozdrawiam

Wysłałem Ci wiadomość ale pewnie nie korzystasz często z forumowego komunikatora, wiec zajrzyj

Oplaca sie doplacac. W new statement jest lepsza kopulka, nowsze basow. Sredniotonowka alnico ta sama. Okleina Piano Espresso na zywo wyglada oblednie. Usher 1.5 poradzi sobie bez emocji.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• 3 tygodnie później...

Zastanawiam się nad zakupem Metasów XT 301 miały by grać z Marantzem PM6004. W sieci ciężko znaleźć coś na temat takiego połączenia. Gra u kogoś taka konfiguracja? Jak zagra takie połączenie?

• 1 miesiąc później...

Zastanawiam się nad zakupem Metasów XT 301 miały by grać z Marantzem PM6004. W sieci ciężko znaleźć coś na temat takiego połączenia. Gra u kogoś taka konfiguracja? Jak zagra takie połączenie?

No to połączenie było by lepsze niż z MA BX2. Ale kolega już niestety dokonał wyboru.

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

• 2 miesiące później...

Hej czy ktoś z was ma flagowe heco i mieszka w dolnośląskim ? Lub godzie mozna posluchac flagowych heco w okolicach lubin Legnica polkowice ?

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

• 3 tygodnie później...

Witam serdecznie

Szaowni forumowicze, orientujecie się co to za model Heco przedstawiony na załączonym zdjęciu ? Na kolumnach brak tabliczki znamionowej... . Wymiary to wysokość: 37.5 , szerokość 20, grubość 29

post-48714-0-74636200-1394449970_thumb.jpg

post-48714-0-50546900-1394449971_thumb.jpg

post-48714-0-93656100-1394449971_thumb.jpg

• 4 miesiące później...

witam

ktos sluchal flagowce tak z innymi kolumnami obok ?? ciekawy jestem jak wypadaja na tle innych marek w podobnej cenie

Zastrzegam sobie prawo zmiany pogladow bez podania przyczyny.

• 2 miesiące później...

Witam panowie myślę o kupnie Heco Statement 1 mam do was kilka pytan mianowicie pomieszczenie to ok 35-40 m2 niskie adaptowane akustycznie . Będzie to do słuchania tylko muzyki . co pod to podpiąć ? obecnie mam naim supernait ale myślałem jakieś lampie w okolicach 10 k zł czy ktoś próbował takich połączeń ? Niestety nie mam okazji ich posłuchać u siebie jedynie raz slyszlem je w sklepie z denonem i było ciekawie myśle jednak ze można lepiej.

tera czy 80 w z naim da rade je wysterować ? czy lampa typu 2 x 50 w push and pull na kt88 da rade?

"...Wolność albo jest pełna albo jej w ogóle nie ma, bez wolności nie ma rozumu, nie ma sprawiedliwości, nie ma dobrobytu, nie ma człowieczeństwa..."Michał Bakunin

• 2 miesiące później...
  • 2 tygodnie później...

Dochodzę do elitarnego klubu i ja z moimi elitarnymi głośniczkami professional 650 stan fabryczny...

Pierwsze pytanie zmienic okablowanie w środku na lepsze da to coś?

Wysłane z mojego commodore 64 przy użyciu Joysticka.

Ja ze swoich Heco Metas 501xt jestem na tyle zadowolony, że nie prędko się ich pozbędę, a są już ze mną ponad 3,5 roku. Coraz bardziej jestem przekonany, że to nie cena gra a odpowiednie zestawienie z resztą toru. Aktualnie napędzam moje metasy staruszkiem - wzmacniaczem Dual cv5650 i nie mogę wyjść z podziwu jak to ładnie się zgrało. Planuję nawet zafundowanie moim Heco jakiegoś Rotela (może ra-10) ponieważ Dual to podobno bliźniacza konstrukcja jednego ze starych Roteli. Pozdrawiam wszystkich posiadaczy Heco!

U mnie Celany 500 z AUDIOLABEM 8000S i CD też grają zacnie :D. Jednak wszyscy mówią że ideał to z lampą na EL34 :)

Ciekaw jestem jaka jest różnica między Celanami 500 a XT501. Miał ktoś jedne i drugie?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.