Skocz do zawartości
IGNORED

Czy alkoholizm to choroba?

krzych

Rekomendowane odpowiedzi

Kontrola oznacza poprzestanie na 0.7 jeśli rano trzeba iść do roboty.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Spotkałem się z takim podejściem, że jednak trzeba mieć ten "gen alkoholizmu".

Ja najwyraźniej nie mam :)

A ja mam

A ja mam

Trzyczwarte nie ma...

Nawet mi się nie chce gadać

Nie wszyscy pijący utracą kontrolę.

Tylko, że ci z genem alkoholizmu raczej na pewno.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

gorzej, jak człowiek budzi się tydzień później w szpitalu, pod kroplówką i nic nie pamięta...

Iść, a nie jechać własnym autem. Zależy jeszcze jaka to praca. Do łopaty owszem, a nawet wskazane.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Do łopaty wszystko jedno ale na przykład stolarz to musi walnąć coś z rana aby ręka się nie telepała albo grawer.. to już wogóle. Tylko prawdziwy a nie jakiś cnc.

No ale jak w robocie trzeba myśleć to kac raczej nie pomaga...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Wiadomo,trzeba być trzeźwym i rześkim.Gorzej przy obowiązkach małżeńskich,jak się wstaje po 4 to wieczór ani kawa nie ratuje a co dopiero jeszcze coś łyknąć.

No ale jak w robocie trzeba myśleć to kac raczej nie pomaga...

Zależy kto ma kaca. Ja mogę wypić 0,7 każdej wódy sklepowej i nic mi rano nie jest. Chce mi się tylko pić. Normalne.

Głowa mnie nie boli, nie mam mdłości. Czuje się bardzo dobrze. Muszę tylko min. te 7 godzin odespać.

Ale śmierdzi z gęby wódą i na pewno promile zostają, co nie za dobrze wpływa na jakość pracy.

Po mojej twarzy nie poznasz, że piłem, ale przy rozmowie ktoś może poczuć i jestem wylany z pracy. Podpierdalanie jest na porządku dziennym,więc uważam i raczej nie pije dzień wcześniej przed pracą.

daru0105--->

z tego co piszesz wynika tyle, ze jesteś zdrowym osobnikiem.

Życzę Ci zdrowia na kolejne kilkadziesiąt lat i uważaj żeby go sobie nie popsuć nadmiarem 0,7;-)

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

daru0105--->

z tego co piszesz wynika tyle, ze jesteś zdrowym osobnikiem.

Życzę Ci zdrowia na kolejne kilkadziesiąt lat i uważaj żeby go sobie nie popsuć nadmiarem 0,7;-)

Dzięki.

Jeszcze tyle lat to nie dożyję, a z tym 0,7 to więcej nie wypiję. Po prostu mam dość i zaczynam usypiać. Nie te lata.Mówię wszystkim dobranoc. Zdarza się że już tego nie pamiętam, ale grzecznie się rozbieram i idę spać.

Nie zawsze pójdę pod prysznic. Nie mogę tego rozgryźć. Albo muszę się umyć, albo wszystko mam w dupie.Tego już nie kontroluję.

W ubraniu się nigdy nie kładę. Ale często na golasa :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.