Skocz do zawartości
IGNORED

Brzienie Anti IC-s by P.Speltz

Mr.Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładam wątek poswięcony brzmieniu Anti Cabla. Zaznaczam że nie będę tolerował wszelkiego trolowania i zamierzam usuwać takie wpisy.

Mój Anti-ICs silver jest niemal wygrzany. Pomiędzy cd, pre phono pokazał najwyższą klasę. Pomiędzy pre line a power amp. pokonał dptychczasowego lidera jakim był Sttereovox hdse.

Ponieważ inni nie mieli z nim kontaktu rozumiem, że na wpisy będę musiał poczekać.

https://www.audiostereo.pl/topic/49786-brzienie-anti-ic-s-by-pspeltz/

W moim systemie zastąpił pomiędzy pre a power wyśmienitego w tej roli hdse Stereovoxa. W roli cd i phono stage a pre zastąpił Stereovox SEI 600mkII i wszystko co było do tej pory.

Już dziś wiem że IC łączy w sobie wszystkie dobre cechy VDH Orchida z przejrzystością i rozdzielczością AC silver nie wspominając o jego basie i ryttmiczności.

Chciałbym wypróbować tych kabli w moim systemie, czytałem o nich dużo dobrego. Problem w tym, że nie można ich nigdzie wypożyczyć/kupić!

Bluesound Node ▶️ Synthesis Roma 96DC+ ▶️ B&W 706 S3

witam,

w moim poprzednim systemie lampowym (monobloki na 300B, odtwarzacz CD AN i kolumy AN) anti IC (miedziany, na miedzianych bullet-plugach) wypadł słabiej od oyaide across 750 - cena zbliżona, po prostu grał szybko ale szczupło, brakowało smaczków i "otoczki" wokół instrumentów.

Ubocznym tematem jest wg mnie to, iż anty IC średnio "technologicznie" nadaje sie do bullet-plugów, cienki sztywny drut bardzo łatwo moze uszkodzić (wyłamać)delikatne bolce we wtyku.

pozdrawiam

Pozostaje mi w pełni zgodzić się ze Staszkiem_s. AntiIC miedziany zdecydowanie ingeruje w przekaz a dokładnie zubaża wybrzmienia, szczegółowość, czystość, ogranicza przejrzystość (w znaczeniu absolutnym to chyba wada?) Jest taki.... monochromatyczny i monotematyczny jak stary piernik. Ale może ten srebrny jest genialny...

Na temat przekazu pasma akustycznego nie wypowiem się, bo kabelek w każdym systemie zachowa się trochę inaczej.

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

Brzmienie to wypadkowa wielu czynników, w niektórych systemach antykable to koniec drogi kablowej i nie tylko polskie doświadczenia to potwierdzają ;) zależy jeszcze jakie kto głośnikowce, jakie zasilanie...ba nawet jak rozwiązał problem wibracji i oczywiście jak dobrał klocki :) Te wszystkie opisy, recenzyjki nie są receptą na sukces dla kazdego, dopóki sie nie sprawdzi można gdybać.

>Brzmienie to wypadkowa wielu czynników

Pełna zgoda

>w niektórych systemach antykable to koniec drogi kablowej

Pełna zgoda, a w niektórych systemach końcem są przewody Audionova

>zależy jeszcze jakie kto głośnikowce, jakie

>zasilanie...ba nawet jak rozwiązał problem wibracji i oczywiście jak dobrał klocki :)

I ponownie pełna zgoda :)

>Te wszystkie

>opisy, recenzyjki nie są receptą na sukces dla kazdego, dopóki sie nie sprawdzi można gdybać.

W takim razie dlaczego tak chętnie wypowiadamy się w takim wątku jak ten? Czyżby cel oratorski... ;)

minidsp SHD Studio; Nordost Thor; DAC Musetec MH-DA005; Octave V80; Dynaudio C1; 2xREL.

Popieram Staszka_s, że Anticables nie wypada dobrze z lampą, za to jak najbardziej sprawdza się z tranzystorami. Ale mimo wszystko mistrzem świata nie jest. Miałem swego czasu kable głośnikowe Anticables i Nuda Veritas. Dwa komplety to za dużo, Anti przegrały i "grają" u kogos innego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.