Skocz do zawartości
IGNORED

Angielsko brzmiący CD do 400 zł

Reaper

Rekomendowane odpowiedzi

Przez moje ręce przewinęło się jużsporo odtwarzaczy grających zbyt jasno, zbyt ostro.

Szukam czegoś co zagra ciemniejszą, mniej ostrą górą z mocnym dołem.

Oczywiście odtwarzacze japońskich producentów też wchodzą w grę byleby nie brzmiały po japońsku, czyli jasno i ostro jak tańsze modele Sony czy Pioneera.

Nie mam możliwości odsłuchu, muszę kupić w ciemno.

Może jakiś NAD, Harman lub Yamaha??

Ma to grać ze wzmakiem SONY klasy ES. Niestety tańsze odtwarzacze Sony z tym wzmakiem grają za ostro. Nie wiem jak wypadnie z CD-kami klasy ES.

Eltax Symphony 6.3

Kolumny całkowicie mi pasują i z tym wzmakiem grają świetnie.

Z DVD Bellwood osiągam zbliżone brzmienie do tego jake chce mieć z CD. Oczywiście słucham przy włączonym DIRECT.

Jednak DVD do słuchania muzy wogóle nie nadaje się ze względu na mało detali i generowanie lekkich szumów między utworami podczas słuchania płyta audio.

Na podstawie tego śmiem twierdzić, że wzmak z kolumnami zgrywa się dobrze. Pozostała kwestia doboru CD-ka.

Marantz CD 5000, Philips CD753

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Reaper, 19 Mar 2009, 08:41

>Z DVD Bellwood osiągam zbliżone brzmienie do tego jake chce mieć z CD. Oczywiście słucham przy

>włączonym DIRECT.

:) wcale się nie nabijam, ale uśmiało mnie to serdecznie. :)

Według mnie i moich dotychczasowych odsłuchach poza designem źródła w cenie od 500 do 1500 złotych wszystko zagra bardzo podobnie. Nawet DVD w cenie do 1500 złotych.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Niedawno na allegro poszedł arcam alpha 7 za 370zł i na forum NAD512 z pełnym kompletem za 300zł.

Zamiast spać trzeba łapać okazje!

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Witam. Absolutnie nie kupuj tanich Marantzy - będziesz miał "krew z uszu". Szukaj odtwarzaczy Nad'a, ale również Kenwood'a 7060, 7090, (może 5090), Yamaha CDP 890 (930 lub 993 jest dla Ciebie za droga).

A ten?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy Sony ES-y też grają tak ostro i jasno jak nie ES-owe?

Ukryta Zawartość

justas32, 19 Mar 2009, 19:19

>Witam. Absolutnie nie kupuj tanich Marantzy - będziesz miał "krew z uszu". Szukaj odtwarzaczy

>Nad'a, ale również Kenwood'a 7060, 7090, (może 5090), Yamaha CDP 890 (930 lub 993 jest dla Ciebie za

>droga).

Nie wypisuj bzdur. Slyszales Marantza CD 5000? Nie slysze zadnej ostrosci. Cedek gra analogowo wyjatkowo dobrze mimo slabej budowy. Plastikowy front, prawie pusty w srodku nie mniej sam dzwiek naprawde ladny. Gora przejrzysta, detaliczny bez ostrosci, do tego ladna srednica i basik. Mozna trafic ponizej 500 zl. Dodatkowo cd text , wyjscie regulowane, czyta wszystko jak leci.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Najtańsze ES-y to naprawdę nic ciekawego. Nie grają ostro, ale jasno. I przeciętnie, a do tego nie wiadomo dlaczego cieszą się estymą, więc są w Polsce dosyć drogie i przewartościowane.

Ukryta Zawartość

Co to za seria "Monitor Series"?

Ukryta Zawartość

justas32, 19 Mar 2009, 19:19

Jeśli już kenwooda to 8020 i 7020, natomiast 7090 ma dobre "serducho" ale bez tuningu nie da się go słuchać czego nie można powiedzieć o wcześniejszych.

Pozwolę się dołączyć w nawiązaniu do wpisu ArtPaW.

Czy orientuje się ktoś, czy warto zmienić HK DVD 22 na tego philipsa lub inny tani CD player? Nie chciałbym po prostu dokupić klocka byle mieć cd playera dedykowanego. Dodam tylko, że IMHO DVD 22 Harmana grał odrobinę ładniej górą niż Marantz 6000. Czy zastąpienie tego DVD w stereo faktycznie da znaczną poprawę, czy w tym pułapie cenowym to raczej niemożliwe?

Powrót po dłuższej przerwie...

U mnie Marantz CD 5000 to w srodku ten sam cedek, rozni sie obudowa zagral lepeij od m.in. Harman Kardon HD 970, Sony DVP 9100 ES, DAC Zhaolu 2.5.

Kupiony na niemieckim ebayu za 55 euro z przesylka.

Szukaj denona DCD2560 ciepłe brzmienie, gładka ale detaliczna góra, rewelacyjna mechanika, 4 daki AD w przezroczystym systemie okazuje się nawet że ma spooro detali wbrew opiniom. Ale na pewno też nie można go zestawiać z mułowatym wzmakiem i kolumnami.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.