Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki interkonekt (profigoldy są dobre?)

MaTiX_lama

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam jakiegoś dobrego interkonektu (2xRCA), który ma służyć po połączenia DACa Berresforda ze wzmakiem H/K w moim systemie (o mnie). Mogę zapłacić za niego ok 300zł, choć nie jest to ostateczna granica. Kabelek musiałby charakteryzować się szybkim, niskim i precyzyjnym basem, góra mogłaby być trochę rozjaśniona. Na razie mam Profigold Sky PROA4801 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). W ogóle co sądzicie o produktach z serii profigold? To dobre rzeczy? Czy ktoś z Was miał z tymi produktami styczność? Np. taki kabelek:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest wart swojej ceny? Pewnie jest coś lepiej grającego w tym przedziale cenowym i spełniającego moje wymagania... Proszę o pomoc ;)

Pzdr ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

profigold to firma czesto wykorzystywana w bardziej szanujacych sie kinach domowych

bardzo dobre produkty w szczegolnosci seria oxypure ja mam caly zestaw oparty na profigoldach i bardzo mi sie podoba te brzmienie

zapomnialem dodac ze te kabelki maja tendencje do podbijania basu i wysokich ! dlatego w kinie sprawdzaja sie rewelacyjnie jak jest w stereo nie wiem ! mysle ze potrzebowal bys bardziej neutralnych kabli

na to pytanie nie umiem odpowiedziec roznica miedzy zwyklymi rca firmy mrs a oxypure profigolda jest znaczna basy mocniejsze i gora ostrzejsza ale czy tą drogą idzie sie w stereo ? w kinie to zdaje egzamin w stereo moze byc troche sztucznie napewno te kable maja tendencje tlumienia niskiej klasy sprzetu nie eksponuje wad

Vitold_MAN, 22 Mar 2009, 12:25

>basy mocniejsze i gora ostrzejsza ale czy tą drogą idzie sie w stereo ?

Jeśli ktoś tak lubi (np. ja ;) ) to czemu nie?

Vitold_MAN, 22 Mar 2009, 12:05

>mysle ze potrzebowal bys bardziej neutralnych kabli

Niby czemu? Wiem, że to zestawienie wzmaka z kolumnami już samo w sobie będzie uwypuklać basy i wysokie tony, ale ja lubię takie ustawienie. Dlatego szukam kabelka, który to jeszcze bardziej podkreśli (wiem, że teraz podpadnę większości audiofili, ale ja lubię takie brzmienie! ;) ).

BTW jak jest z kontrolą basu w tych profigoldach OxyPure? Może ktoś poleci jeszcze jakieś inne interkonekty?

Dobrze to może zapytam inaczej: który z czterech wymienionych poniżej kabelków jest w stanie najlepiej kontrolować bas, a przy tym ma trochę uwypukloną górę?

TARA LABS PRISM 300A,

ALBEDO BLUE,

Audionova PROTEUS SILVER EDITION,

Profigold OxyPure.

Pzdr.

spytaj sie pana arka 45:) heheh audiofila ktory slucha tylko opere:) albo wokalu celine dion:) hehe

sprzet ma z najwyzszej polki ustawienia liniowe all na 0 :) i udaje ze rozroznia od 1 hz do 45 khz

kazda czestotliwosc pokolei

• 3 miesiące później...

widziałem dzisiaj przekrój profigolda, cieniuteńka żyłka miedzi (mniej niż 0,5 mm2) plus kilkakrotnie razy większa przekrojowo izolacja - rozumiem, że izolacja musi chronić przewód, ale to już jest w tym przypadku przegięcie

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.