Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  255 członków

Luxman Klub
IGNORED

Klub marki LUXMAN

Rekomendowane odpowiedzi

14 lutego Luxman zapowiedział następcę podstawowego CD-ka D-03X już jest zapowiedziany: D-03R 😉

image.thumb.png.f7e7c4673234954fa934a6f8d52da12f.pngimage.thumb.png.24a9e3b4edd0c6de39e1820ab7af1f6e.png

image.thumb.png.8ecdd598ebf7c80f44fb8d2d876c76c5.png

Produkcja od lata 2025. 

Edytowane przez Top Hi-Fi & Video Design

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

3 godziny temu, dekoracja napisał:

różni się widzę złączami do sterowania z tyłu. Coś więcej wiadomo?

Nowy przetwornik. 

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

• 2 tygodnie później...
37 minut temu, artur 1984 waw napisał:

Dołączam z 505z.

Gratulacje! Z jakimi kolumnami gra?

www.tophifi.pl

8 minut temu, Waldek1968 napisał:

Super. Ja mam Luxmana 507 mkII też z kolumnami Sonus Faber, tyle że Olympica II

ile się wygrzewał ? Bo mam wrażenie, że u mnie jakby dopiero po kilkudziesięciu minutach nabiera gładszej barwy, ale może to audio voodoo

Sorki - nie podpowiem, kupiłem używany. Jedno spostrzeżenie - nasz słuch szybko się przyzwyczaja do brzmienia. Co dziś mi się nie podoba, jutro już jest bardziej akceptowalne. Najlepiej byłoby mieć sprzęt uniwersalny - do każdego rodzaju muzyki, ale nie zawsze tak się da. Niestety w audio można by się bawić non stop i za każdym razem znalazłby się niuans, który może nie być do końca akceptowalny. Moje Olympiki potrzebują niestety więcej przestrzeni wokół siebie i muszę pomyśleć choćby o minimalnej adaptacji akustycznej pomieszczenia odsłuchowego.

Luxman L-507uxII+CD D-05; Sonus Faber Olympica II

2 godziny temu, artur 1984 waw napisał:

ile się wygrzewał ? Bo mam wrażenie, że u mnie jakby dopiero po kilkudziesięciu minutach nabiera gładszej barwy, ale może to audio voodoo

będzie lepiej z czasem na pewno ;) 

www.tophifi.pl

• 3 tygodnie później...
2 godziny temu, dekoracja napisał:

Luxman Lovers jest

Możesz napisać różnice w charakterze brzmienia Twojego Luxa do H190, którego znam. Który bardziej rozrywkowy, zadziorny, dynamiczny, który cieplejszy na średnicy? Niskie tony masywniejsze w ? Ogólnie różnica wyraźna czy bardzo podobne i w ślepym teście przy wyrównanych poziomach głośności raczej nie do odróżnienia ?

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

13 godzin temu, Adam 38 napisał:

Możesz napisać różnice w charakterze brzmienia Twojego Luxa do H190, którego znam. Który bardziej rozrywkowy, zadziorny, dynamiczny, który cieplejszy na średnicy? Niskie tony masywniejsze w ? Ogólnie różnica wyraźna czy bardzo podobne i w ślepym teście przy wyrównanych poziomach głośności raczej nie do odróżnienia ?

nie miałem nigdy obu razem w domu 🙂 Gdybym się porywał na porównanie to raczej Luxman jest bardziej dla mnie wyrazisty i zadziorny. Nie słyszę raczej ciepła, h190 chyba dawał lekkie wrażenie komfortu, wygładzania dźwięku. Luxman pokazuje trochę więcej informacji. H390 to już bym powiedział był bardzo podobny do L505Z - ale poważnie nie chce piać referatów z pamięci. Oba (hegel i lux)  nie mają problemu ze skalą - warto pamiętać, że mam dosyć łatwe do napędzenia głośniki. Luxman wygrywa na pewno świetnym pre gramofonowym i loudness używanym wieczorami jak rodzina idzie spać 🙂

????

Lux gra zdecydowanie żywiej, ma więcej pazura. Hegel to spokój i opanowanie. 

www.tophifi.pl

Czy ktoś z Was łączy Luxmana z Harbeth 30.2 XD lub innymi. Z tego co się zorientowałem to przyjemne połączenie i daje dużo frajdy ze słuchania. Zastanawiam się nad modelem 505Z. Macie jakieś doświadczenia?

20 minut temu, sojer2005 napisał:

Czy ktoś z Was łączy Luxmana z Harbeth 30.2 XD lub innymi. Z tego co się zorientowałem to przyjemne połączenie i daje dużo frajdy ze słuchania. Zastanawiam się nad modelem 505Z. Macie jakieś doświadczenia?

to nie może się nie udać; kolumny grają ciepło i przyjemnie, a wzmacniacz ma wigor i pazur. Wyjdzie dobre połączenie, warto sprawdzić 😉

www.tophifi.pl

2 godziny temu, Adam 38 napisał:

Chyba, że Harbeth nie ma wigoru i pazura. Wtedy i Lux nie pomoże. 

no za dużo nie ma, dlatego właśnie obudzi je Luxman 😉 Tyle ile się da oczywiście. 

www.tophifi.pl

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.