Skocz do zawartości
IGNORED

Jak uleczyć to forum ...

Piopio

Rekomendowane odpowiedzi

rochu, 1 Kwi 2009, 00:04

>Też mam wrażenie, że ten wątek to rodzaj wiecu (jaki bywała za realnego socjalizmu) gdzie lud wyraża

>swoje niezadowolenie a Dobra Władza oznajmia, iż dla dobra tego ludu nałoży mu kaganiec : )

A to nie było tak przypadkiem że najpierw przyszła władza zapewniała (lenin) że da władzę dla ludu a lud jak zrobił (marynarze) swoje i chciał udział we władzy to ich wystrzelano .

• Redaktorzy

Kochani, możecie się bawić w dziecinne zaczepki, ale wtedy ryzykujecie, że faktycznie nikt tego nie będzie czytał. A poza tym, czy nie zawstydza was to trochę w kontekście tematyki wątku? Mnie tam ganc pomada, bo z autorami wpisów i pomysłów merytorycznych zawsze się jakoś porozumiemy, ale pajacowanie wyjątkowo żałośnie tutaj wygląda.

Panowie... naprawdę wstyd. Trzy strony pisania o niczym - a w każdym razie bez wyraźnego związku z tematem.

Owszem, każdy ma swoje emocje i próbuje je lepiej lub gorzej wyrazić, ale jeśli chcemy osiągnąć jakąś poprawę dla wspólnego dobra, to dlaczego skaczecie sobie do gardeł? Czy tak bardzo Wam zależy na wykazaniu swojej wyższości nad innymi uczestnikami forum? Nawet jeżeli tak to efekt jest zgoła odwrotny. Jeśli jakiś użytkownik się nie podoba - polecam ocję "ignoruj" - naprawdę oszczędza dużo nerwów. Mam kilku takich.

Wracając do tematu głównego i wątpliwości Redaktora co do moderacji automatycznej - owszem, parametry trzeba stroić - przyjąć jakąś wstępnie założoną wartość i obserwować przez parę tygodni czy jest ona ustawiona dobrze czy też wymaga korekty. Technologia ma nam ułatwiać życie, ale nie zastępować myślenia... Mam w tej dziedzinie pewne doświadczenie i nigdy nie jest tak że całą odpowiedzialność przerzuca się na mechanizmy automatyczne - zawsze występuje konieczność strojenia, zwłaszcza w początkowej fazie działania nowych rozwiązań.

Wśród opcji które wcześniej nieśmiało proponowałem - nie wszystkie muszą być automatyczne, niektóre z nich powinny powiadamiać moderatora o potrzebie interwencji.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość rochu

(Konto usunięte)

Redaktor, 1 Kwi 2009, 00:57

>(..)bo z autorami wpisów i pomysłów merytorycznych zawsze się jakoś porozumiemy(..).

Są jeszcze tutaj tacy czy to tylko prima aprilis?

Przecież Oni gdzieś wyparowali.

No chyba, że za wątek merytoryczny uznać kolejny wątek o kolumnach STX do 200zł a za merytorykę przyjąć np. niekończącą się epopeję o wzmacniaczach z Kitajskiego Kraju..

No i oto chyba już mamy klasyczny (który to już raz) od samego początku przewidywalny finał całej imprezy.

Po dziesięciu stronach bicia piany o mało ważnych bzdetach wątek dogorywa i ledwo zipie,

a na powierzchni utrzymuje go już tylko grupka "zainteresowanych" głównie tym, żeby nie spadł w otchłań i nie będzie gdzie ani o czym smęcić...

To teraz co, znowu upadek Tonsilu wraca na tapetę? Czy może ci wszyscy najbardziej zatroskani spadkiem merytorycznego poziomu forum wrócą na audiohobby.pl siać ferment?

Dorosłe kurna chłopy, a jęczą jak stare baby, byle sobie postękać...

Proponuję wprowadzić jakiś mechanizm blokujący zakładanie nowych tematów ze "słowem kluczem" w tytule jak na przykład: "moderacja", "forum", "cenzura", "upadek", "site", "jozwa" i jeszcze kilka można dorzucić, żeby uzdrowić to forum raz na zawsze. Dziękuję skończyłem. Czuwaj.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

>mlb, czlowieku, o czym Ty piszesz? :D niby kto to zaimplementuje? zaplacisz za to? :D

Myślę że to zadaniem Redaktora jest przekonanie site.pl do takich działań ;) W razie wątpliwości prezes zawsze sobie może przeczytać ten wątek...

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

>parantulla, 1 Kwi 2009, 08:32

>No i oto chyba już mamy klasyczny (który to już raz) od samego początku przewidywalny finał całej

>imprezy.

>Po dziesięciu stronach bicia piany o mało ważnych bzdetach wątek dogorywa i ledwo zipie,

Hihi. ;) Masz rację to jest lokalny standard. Jak to było... ? Ruja i poróbstwo. ;)

>Redaktor

Powiem Ci szczerze że na prawdę Cię podziwiam. Jakbym był na Twoim miejscu na 10 nowych wątków usuwał bym minimum 5. Na początku było by sporo wrzasku, ale po roku był by porządek.

Mrok, jeszcze bym poprzenosil do DIY, watki ktorych pelno teraz na STEREO... bo niby co na STEREO robia watki o PCB do czegos oraz watek o DAC'ach DIY wraz z poradami? sztuczny tlok? tak patrzac obecnie na STEREO to jakies 70% to sie nadaje wlasnie do DIY i na BOCZNICE...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

parantulla dobrze pisze....ale nie do końca :)

Co jest problemem serwisu ?

Dyskusje na niewygodne tematy ?

Niewygodne dla kogo ?

Zwyczajne banalne i tradycyjne wykasowanie zaczepek personalnych, bluzg itp.

Temat moderacji na serwisie czy niedawnej historii jego powstania w nowej szacie słupa ogłoszeniowego jest chyba jak każdy inny - byle w stosownej zakładce(bocznica) ?

Tematy DIY na stereo ? A niech sobie będą :)

...co za różnica ?

Merytorycznej dyskusji na poziomie i na fajne tematy obawiam się jozwa że nie będzie tu z rożnych względów.

Tak jak ktoś pisał - trzeba by wymienić załogę na onetowską....nie wiem tylko czy tamta ma cokolwiek interesującego o audio do napisania.

Takie miejsca są tworzone przez pasjonatów.

Nie wiem jak Ci to jozwa wytłumaczyć....powiedzmy że chcesz spędzić wakacje w górach, wysiadasz z samolotu a tu się okazuje ze znalazłeś się w lunaparku ze sztucznym stokiem narciarskim.

No i uzdrów swoja wizję.

Jedno co powinno być robione to cięte epitety i dowalanki - o co już daaaaawno temu nie tylko ja prosilem.

I gdyby się to udało bylby jedyny plus w stosunku do starego audiostereo.

>Tematy DIY na stereo ? A niech sobie będą :)

>...co za różnica ?

ok, ale po co wtedy zakladki tematyczne?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

A po cholerę tutaj piszesz, może popisz sobie na audiohobby? Tam jest kilkanaście wpisów na dzień w porywach, może tam bardziej przydałyby się twoje pomysły?

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Podobnie wylatujące watki.

Założyłem wczoraj wątek dla ludzi którzy wszędzie widzą atoposa. Naliczyłem Was chłopaki 3 jak do tej pory....może i frekwencja nie byłaby spora - ale za to tematyczna !:)

Watek omyłkowo zamieściłem w zakładce stereo i zaraz po tym kiedy to zauważyłem poprosiłem o przeniesienie na Bocznice.

Nie wiem dlaczego watek wyleciał ?

Zero bluzg, zero kowalanek personalnych....a atoposa czasami widujecie z tego co piszecie, no nie ?

Nie ma się czego wstydzić.

Pozdrówka

gagacek, a pamiętasz jak przybiegłeś na to niedobre audiohobby poużalać się jaki to jozwa i moderacja bebe po tym jak dostałeś tu czasowego bana ?

Nawet na PW tłumaczyłeś co tez strasznego Cię dotknęło.

Nie wiem o co Ci chodzi facet ?

• Redaktorzy

"To teraz co, znowu upadek Tonsilu wraca na tapetę? Czy może ci wszyscy najbardziej zatroskani spadkiem merytorycznego poziomu forum wrócą na audiohobby.pl siać ferment?"

Nie wrócą, bo tam im jak widać nudno. A lanacster (użyję jednak starego nicka, po co się mają mylić) trzyma tam atoposa jak widać po to, zeby u nas zakładać wątku mu poświęcone. Jeśli to nie jest perwersja, to ja już nie wiem. Ale co mnie obchodzą cudze perwersje, mogę się pośmiać najwyżej.

Co do meritum, wysłałem wczoraj zapytanie o odpowiednie mechanizmy. W razie potrzeby, do realizacji celu minimum (moderacja przez kilku moderatorów z forum) mam plan zapasowy, który możemy zacząć realizować w każdej chwili. Na razie jednak warto poczekać na możliwość zorganizowania tego poprawnie technicznie. Zobaczymy, czego się dowiem.

>moderacja przez kilku moderatorów z forum

oczywiscie dowiemy sie kim sa szczesliwcy? :)

• Redaktorzy

Yyyy... Wiesz ile wysiłku kosztuje pisanie? Czekoladkę będę musiał zjeść. Stoi w którym wpisie, że chciałbym, aby w nagłówku każdej zakłądki była lista nicków zakładkowych modów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.