Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

-koncerty fortepianowe beethovena w wyk. aimarda i CEO pod harnoncourtem

-gary peacock "tales of another" - tak dla odmiany skompletował trio z jarrettem/dejohnettem:)

negro>

taka sytuacja jest nie do przyjecia

można nie jeśc nie pić nie kochać ale bez muzyki

to mogiła ;)

w moim przypadku po jednym dniu stał bym sie psychopatycznym "killerem"

a w ogóle to zastanawiam sie czy nasz kraj nie ma czasami jakieś zamorskiej kolonii bo ten najbliższy punkt serwisowy odległy o 100km ;)

w wątku acpirundc z płytką blow... video

tak sobie dziś przegladałem teledyski z tego albumu -energetyczne- kawałki sa tam, co chyba normalne ;)

przy that's the way i wanna rock n' roll odnuża wchodzą w reakcje z dzwiękiem:)

a następny album jest jeszcze lepszy.

parmenides

Na marginesie, płyta TOA jest niedostępna w polskim katalogu ECM! Wspaniale grają tam chłopaki, a Jarrett jest całkowicie pozbawiony sztywnej pozycji lidera i to słychać. Znakomite nagranie!

PS. Jakbyś potrzebował pierwsze RGG, mam wolną płytę do oddania w dobre, forumowe ręce. Pzdr

z nośników wciąż jeszcze i pewnie długo jeszcze innych, niż ten właściwy, plynie w tej chwili Staircase Jarretta.

Fubb-

Jest dużo racji w tym co napisałeś.;-)

Na szczęście dość często zdarza mi sie odwiedzać tę miejscowość oddaloną o ponad sto kilometrów ode mnie.

I jest ona w istocie trochę jak zamorska kolonia. Kiedyś zdarzyło mi się nawet pokonać z powodu korków na drodze ten dystans tylko w ciagu czterech i pół godz. ;-)

Może jakoś przetrwam do czasu naprawy. Na wszelki wypadek trzymaj kciuki.

Pozdrawiam

Ł.A. Woman

Broy co do gary peacock "tales of another" - myślę, że kupiłem w polsce. ale niestety dopóki ECM będzie sprzedawany przez universal to częsci płyt będzie brakować. co jakies pół roku trafiam w zamawieniu na płytę niedostępną aktualnie w polsce. sciagam ja z europy lub ze stanów albo kupuję na wyjezdzie. i ta płyta pojawia sie za rok u nas z powrotem. ale i tak nie żal mi nigdy pieniędzy. Univrsal music polska to nieudacznicy, zakompleksieni frustraci, przypadkowi faceci sprzedający muzykę (mówię o dziale jazzowym). Niestety pisałem, do ECM ale chyba nic to nie zmieniło. c'est a vie... czasem chciało by się być piratem.

a w temacie wciąż RGG 'straight story'- to genialna płyta nie znanych mi wcześniej polskich muzyków. Mimo, że nieznani to konkurencji ( w swojej wadze) nie mają żadnej. Uważam, że to ciekawsza płyta niż ostatnie M. crispell, obydwie płyty t. Gustavsena, ostatnie produkcje trio erskina, stensona, andersena. Podobają mi się bardziej niz SAT, które często ostatnie gościło u mnie w odtwarzaczu. Po postu najciekawsza płyta klasycznego trio jazzowego jaką ostanio słyszałem. POLECAM!!!

Tales Of Another to płyta niedostępna od kilku lat w Polsce, musiałeś dostać ze starego stocku. A UMP określę krótkim mianem: ignoranci. Dowodów nawet szkoda przytaczać na tak szacownym forum, mimo to ostatnim szczytem ich niekompetencji była obsuwa przy okazji Radiance. To po prostu żenada!

PS. Jak lubisz klimaty Shaki plus flamenco, kup płytę Indialucia. To wspaniała płyta. Nie będziesz żałował, a ja wypiję nie jedno, a dwa piwa ;-)

Pzdr

RGG - straight story - Przemysław Raminiak, Maciej Grabowski, Krzysztof Gradziuk (BCB Records)

28pln - bezposrednio od M.G.

po Yearning - Wyleżoł Piotr, Kowalewski Adam, Żyta Łukasz (NotTwo 2001)

nastepna rewelacyjna polska plyta

negro>

jesli mówisz że to pomoże to trzymam:)

zildjian>

gratuluje nabytku,już oczami wyobraźni widzę jak kraj długi i szeroki te tłumy pragnace odsłuchać te cuda,kto wie jak się przerzedzi i poluzuje to sam się wpisze na liste oczekujących np na lipiec 2006r. ;)

w watku;

na okładce pędzacy na koniu kowboj żegna się z swą.... w tle piękny domek,normalnie sielanka

teraz tak mnie naszło że moze jednak to nie rodzina ,a on ucieka - życie :)))

-szczęśliwej podróży-

Jest też druga część tego znakomitego nagrania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lato Lato Lato. Latem słucha się innej muzyki. Zauważyliście? U mnie to Jathro Tull-Moths, Pat Metheny Group, AMJ z Patem a ostatnio Zastróżny. Lubie strasznie jego płytę. Szczególnie jak rtęć z termometru chodzi po ścianie. Moje granice percepcji poszerza też zacne piewo marki Kasztelan z Sierpca. Chrzanic reklamę, ale z Zastróżnym strasznie dobrze mi się komponuje." A we Warszawie jesień" pominąłem- bo to na jesień. Pominąłem też Chill Out z Johna Lee Hooker'a i od razu lecę Deep Blue Sea. Eagle fly, Eagle fly........I call my baby....We can fly.... We can fly..... No i od razu przechodzę do One Bourbon , One scoth, one Beer... GORĄCO

Od 3ch dni na nowych kolumnach Henri Texier & John Abercrombie & Joe Lovano & Steve Swallow & Aldo Romano-Colonel Skopje, w przerwach - Abbey Road

Ben Harper - 'Fight For Your Mind'

Folk-Rock-Pop-Funky-Blues-Soul nie wiadomo co to jest bo to Ben Harper. Duzo akustycznej gitary z przeogromnym basem elektrycznym i bebnami. Czasami slady elektorniki, smyczkow i deciakow. Oryginalny styl jak na zapchany rynek, swietne teksty choc moze nieco zbyt natchnine dla niektorych. Kawal naprawde solidnej czarnej muzyki. Latwe, melodyjne ale i zawile. ;-)

Szczerze polecam szukajacym czegos innego.

pzdrw

soso

Aktualnie słucham (ostatnie dwa tygodnie):

Płyty polskie:

RGG, Scandinavia, JF Records

RGG, Straight Story, BCD Records

Przybielski/Oles/Oles, Abstract, Not Two

M.Czachowski, Indialucia, CM Records

Możdżer/Klocek, Live In Warsaw, Universal

J.Śmietana Trio, You Never Know, Power Bros

J.Śmietana/J.Abercrombie, Speak Easy, Starling

płyty Polish Jazz (ostatnio wznowione: Śmietana, Trzaskowski, JPW, Laboratorium, Extra Ball)

Płyty zagraniczne:

Wadada Leo Smith/A.Braxton, Organic Resonance, PI

G.Burton/K.Jarrett, Throb + GB-KJ, Warner Rhino

Jarret, Fort Yawuh, Impulse!

H.Hancock Trio, Live In NY, Jazz Door

H.Hancock, Columbia Box

J.Moran, Same Mother, Blue Note

Ch.Mingus, Blues & Roots; Oh Yeah; The Clown, Warner

A.Harding/L.Ban, Somethin' Holy, CIMP

Otomo Yoshihide New Jazz Quintet, ONQJ Live, DIW

H.Hancock, The Piano, Sony Music

G.Mulligan/A.Piazzola, Tango Nuevo, Warner

M.Shipp Trio, Trio Plays Ware, Splash

Masada, Live 1994, Jazz Door

J.Hemphill, Coon'bidness, Freedom

Płyty rockowe/bluesowe:

J.Joplin, Live; Pearl (Gold Edition), Sony Music

W.Dixon, I Am The Blues, Sony Music

O.Taylor, When Negroes Walked The Earth, Shoelace Music

Doors, The Doors, Warner

Free, Live, Island

Iron Maiden, Live After Death, EMI

Klasyka:

Mozart, Czarodziejski Flet - różne wykonania, CD+DVD

Bethoveen, V. Symfonia: Reiner+Chicago SO, RCA Living Stereo ; Kleiber+WP, DG Masters

Bethoveen, Complete Overtures, Davis+LSO

Szostakowicz, Symfonia VII, Gergiev

Various, EMI Great Artist Of The Century, EMI

Horowitz, Plays Rachmaninow, RCA Gold Seal

więcej nie pamiętam, ale chyba jeszcze coś jest.

• Pokaż nowe odpowiedzi