Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

JACEK OLTER 1972-2001

W sierpniu 2004 roku powstały nagrania ,które znajdą sie na płycie. Bazując na archiwalnych nagraniach perkusji Oltera, zaproszeni muzycy stworzyli nową muzykę. Płyta zawierać będzie 21 utworów, czas trwania ok. 80 minut. Jednocześnie nakręcono kilkadziesiąt godzin materiału filmowego, który dokumentuje sesje i zawiera rozmowy z artystami. Zgromadziliśmy rownież wiele materiałów archiwalnych. Na zamówienie TVP2 powstał 30 minutowy film dokumentalny pt."Olter".

Film "Olter" w reżyserii Krystiana Matyska zdobył "Srebrnego Lajkonika"- na zakończonym 45 Międzynarodowym Festiwalu Filmowym w Krakowie, oraz Nagrodę Jury 45 Festiwalu za montaż filmu "Olter" dla Leszka Molskiego.

Wydawnictwo ukaże się 13 lutego 2006 roku - nakładem Polskiego Radia.

czekam.... ktoś już to widział w slkepie?

a u mienia nadal młodziaki

nucleus - anekdoten

i pytanie w związku czy ktoś odsłuchiwał remastera tej płytki, jakie wrazenia w stosunku do pierwszej wersji i jak wyglada sprawa bonusa dobry ci on ?

jak pomyslę, że co rusz kuszeni jesteśmy jakimiś dodatkami i nowymi "pierdołami" to szlag mnie trafia ;(

Od kilku dni słucham i nacieszyć się nie mogę. Niby znam każdy dźwięk, ale słuchanie na okrągło ich 3 najlepszych płyt to po prostu nieziemska rozkosz.

After Crying - De Profundis, Fold Es Eg, Megalazottak Es Meg.

JSB 'the sonatas and partitas for violin solo" gra gidon kremer - ecm new series 1926/27 - genialna płyta kremera z zeszłego roku. Na forum jest wielu miłośników wykonania hilary hahn. myslę, że dla nich płyta kremera to jazda obowiązkowa. dla pozostałych, którzy jeszcze nie maja sonat i partit to może być lepszy wybór niż pani hahn.

Wspaniała realizacja - nagranie dość bliskie - jak to często nagrywa się instrumenty solo. słychać jednak ogromną przestrzeń, skrzypce kremera są obecne w całym domu. serdecznie polecam jako płytę obowiązkową w domowej bibliotece:)

pozdr

parmezan

Papamek

Z muzyki filmowej warto spróbować ścieżkę do filmu Requiem dla snu z Kronos Quartet, teraz w dobrej cenie Warnera! Płyta niezwykła, tak jak i film. Polecam!

Pampek

rozumiem te "ciary na plecach"

widziałam ten film kilkanaście razy ;-)

Miałam też kiedyś muzykę z oryginalnego brodwayowskiego spektaklu, ale gdzieś mi zginęła :-(

Ł.A. Woman

>negra

Miałem dylemat - DVD z filmem, czy CD z muzyką. Wybrałem dla siebie muzykę, a film wylądował pod choinką mojego brata. On ma przynajmniej salę kinową. Ale nie wytrzymam i film też kupię :)

Mój kolega z bardzo dawnych lat do dzisiaj ma oryginalny plakat tego filmu (Pągowski?) z czasów, gdy był wyświetlany w kinach PRL-u. Wisi za szybką na eksponowanym miejscu!

Peace!

A trawy nigdy nie próbowałem :)

Pampek-

Ja mam tylko muzykę na CD. Film ogladałam w kinie lub TV.

A propos Formana, to podobno Amadeusz na DVD ma być dołaczony jutro do Gazety Wyborczej.

Dość ciekawa była ta opcja ze spektaklu. Taka bardziej szorstka i mniej komercyjna. Moze jest gdzieś dostępna. Muszę poszukać.

Broy, mój jedyny ;-)

Ja chyba kiedyś zaspokoję Twoją ciekawość i wyślę Ci swoje zdjęcie na priva..... oczywiście kiedyś ;-)))

Pozdrawiam obu panów.

Ł.A. Woman

... jakże miło wrócić do obiecanej samemu sobie klasyki muzyki rockowej. Siegodia, jak zwykle zamierzchle,

Buffolo Springfield - płyta ,,Again'' z 1967 r. To nawet dziś nie brzmi specjalnie anachronicznie.

Pyszne, mniam..

W duszy "to coś", tzn. czasami soul, czasami koncert w filharmonii, kiedy nie wiem co się ze mną dzieję, czasami prsota skoczna muzyka, czyli ogólnie "to coś" :)

W pracy radyjko z budzikiem za 20 zł., na które zrzuciło się 5 osób.

W domu to co "w o mnie.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

26 statements on the situation. floros floridis, peter kowald, guenter baby sommer. taki dzez, ktory lubie. wiecej niz bracia oles, choc mniej refleksyjni niz oni. w kazdym razie - pierwszorzedna plyta.

• Pokaż nowe odpowiedzi