Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

w duszy ,w pracy i domu od paru juz tygodni gra:

Riverside - "Second Life Syndrome"

Riverside - "Out of Myself"

Magenta - ''Home''

pzdr.

Lakers

lakers, 30 Lip 2006, 16:10

>Witam

>w duszy ,w pracy i domu od paru juz tygodni gra:

>Riverside - "Second Life Syndrome"

>Riverside - "Out of Myself"

>Magenta - ''Home''

>

witam.

polecam również mini-album Riverside "voices in my head"

jest kilka utworów, które nie wyszły na "pełnych" albumach oraz kilka koncertowych.

udane wydawnictwo, choć cena jak na mini-album mogłaby moim zdaniem być trochę niższa...

pozdrawiam

Łukasz

ps. a u mnie ciągle od kilku dni Collage "Moonshine" - o czym zresztą wyżej już pisałem :-)

teraz dla odmiany Radiohead - OK Computer, nie wiem dlaczego, ale Let down najbardziej mi sie podoba z całej płyty:), fakt, że wpada w ucho, ale to jeszcze nie powód:)

psg (z szacunkiem pełnym)

na takim Porcysie to by pozabijali (izolować zboczenia) - ale to raczej gnoje;

ale swoją drogą zgranie przy takowej okazji "OK..." i "wpada w ucho...nie powód" to chyba rzeczywiście należy się LOL

i to dobre jest - "nie wiem dlaczego"

Fryderyki dla Cię

pzdr bezwzględnie

a dzis dla odmiany: Pink Floyd: "The Division Bell"

ps. pewnie jeszcze kilka dni z rzędu będę Was katował Floydami, ale od kiedy postawiłem Chario na podstawki to zacząłem odsłuchy na nowo:)

pozdrawiam

Łukasz

Dawno nic nie pisałem ;)

Ale za to sporo słucham.

Od wczoraj serwuje sobie spokojne i kojące klimaty czyli:

Ossian- Ossian - debiut Ossiana (bębny, garnki z Olkusza, flet i gitara Jackowskiego któy potem uciekł do Maanamu)

Karpaty Magiczne - Denega (muzyczne kolaże które bardzo trudno mi zdefiniować: jest tu etno, są szumy, szmery, nagrania plenerowe a wszystko w onirycznym i "zimowym" klimacie).

Deuter- Silence Is The Answer - świetna płyta do snu- można odpłynać z nią naprawdę daleko.

Keith Jarrett- The Koln Concert- jestem zachwycony wrażliwością tego muzyka. To moje pierwsze zetknięcie sięz Jarrettem i jednym słowem: "czapki z głów" - słucha się tego ze łzami w oczach. Piękne.

W międzyczasie było coś starego Genesis z P. Gabrielem- Foxtrot.

Spadam na sjestę poobiednią ;)

Pozdrawiam

Wojtek

Charles Blenzig "Say What You Mean"

Fusion dla każdego - byle dosyć głośno.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

wczoraj

Telemann, Paris Quartets vol.2, Florilegium (Channel Classics) - bardzo miłe na wczesny wieczór

Robert Wyatt, Rock Bottom (Hannibal) - doskonałe na późny wieczór

aloha!

z trasy ;)

a napisze co wydobywa sie nocami z dyskofonu w moim pokoju, uprzedzam ze zero logiki w doborze wykonawców był:

zappa; vivadi;anekdoten;wagner ;) to zajefajbie brzmi po pólnocy ;s. rollins- bajka dzięki joteszu :)

i jakieś bluesowe przerywniki

wo-itek:

dzięki za cynka, zasłużony browar Cię nie ominie :)

J.B ląduje u mienia

pozdr.

Fragmenty płyty Orient-Occident Savalla, wysłuchane w tym tygodniu z PRII, podczas przemieszczania się autkiem, tak silnie grają mi teraz w tej przysłowiowej duszy, że muszę czym prędzej zaopatrzyć się w tę muzykę :-) Oby cała ta płyta była tak porywająca jak utwory, których udało mi sie wysłuchać.

Pozdr.

Ł.A. Woman

ostatnio bardzo mało słuchałem - w zasadzie dwie płyty g.kremer "eight seasons" (vivaldi i piazzola) oraz kwartet smyczkowy g-dur szuberta

Joe Williams z The Thad Jones-Mel Lewis Orchestra "Hallelujah I Love Her So" z płyty "Blue Note Plays Ray Charles" nabytej dziś w empiku w Juniorze z 9,99 zł.

Warto wybrać się do Juniora, parę niezłych płyt jazzowych za psie pieniądze moża dostać.

za oknem leje, a od wczoraj wieczora po tych wszystkich ekscesach powrót do "klasyki" dawno nie słuchanej czyli tylko -sterowiec- z 10 lp i mnogiej ilości bootlegów :)

gdzieś tak koło 1 po pólnocy trafiła do dyskofonu jedyneczka, o żesz w m....ę ,lata uciekają ,a tutaj nic sie nie zmieniło ;)

dziś w planie przypomnienie - czegoś- też dawno nie słuchanego, udzielać sie bedzie sam projektant nowej wersji siewnika gdzieś tak z przełomu roku 1700 ;)

witam.

"Passion" Gabriela.

kupiłem tę płytę zachęcony recenzjami z Forum.

powiem krótko: ekstraklasa zarówno z uwagi na muzykę, jak i jakość nagrania.

pozdrawiam.

Łukasz

...a teraz trochę klasyki rocka The Move "Shazam". Roy Wood i spółka byli wielcy...

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

type o negative- bloody kisses

queens of the stone age- r

jeff buckley- grace

do poduszki po ciemku będzie a love supreme już się nie mogę doczekać

... właśnie gra trzecia płyta z czteroczęściowego box-u Buffalo Springfield 1967/1968.

Dla czujących klimat końca lat sześćdziesiątych MNIAM, dla innych... ?

Kupilem dzisiaj w empiku (warszawa-junior) okazje, dobre wydania po 9zl, czyli przeceny universal music i philips:

1. as mutter - bartok, stravinsky - 9zl

2. marriner - a celebration - 3cd+dvd - 49zl

3. ... dwoch panow wyszlo z siatkami...

• Pokaż nowe odpowiedzi