Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Scofield plays Ray Charles - za grzeczne, teraz Mingus Blues &Roots - jest dobrze, ale jeszcze coś bardziej korzennego - Muddy Waters zaraz, a i "jasio wędrowniczek" coraz lepszy

chick, 16 Lis 2006, 18:54

>Cholera, kiedy Bartosiewiczka nagra w końcu nową płytę? ktoś wie?

Edyta Bartosiewicz nową płytę ma już nagraną, materiał czeka tylko na mix i produkcję.

U mnie w tej chwili Marillion - Fugazi z vinyla; a co do J. Scofilda - to za bardzo jego twórczości nie znam, ale poza wspomnianym Blue Matter podobało mi sie jeszcze Electric Outlet i jeszcze jakaś tytułu w tej chwili nie pomnę, ale pewnie zaraz sobie przypomnę, oczywiście z tego co słuchałem, a słuchałem naprawdę niewiele:)

poźne symfonie mozarta: praska, 550. oraz jupiter w wykonianiu trenora pinnocka i the english concert. pewnie jeszcze dzisiaj padnie haffnerowska i linz:)

rano muzyka tła: jakieś płyty charlie hadena, ketil bjorsntad, w samochodzie 2PR: fugi mozarta i kwartety haydna.

Das ich - Relikt

Muzycznie kręgi industraial electro gothic.

Nie najnowsza ale stanowiąca coś w rodzaju the best off dwupłytowa składanka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wczoraj wieczorkiem: Toru Takemitsu 'piano works' Izumi Tateno w taniej serii Warnera - APEX

Uninterrupted Rests I-III,

Piano Distance,

For Away,

Les Yeux Clos I,

Les Yeux Clos II,

Rain-Tree Sketch,

Rain-Tree Sketch II,

Litany, (recomposition of "Lento")

Polecam gorąco. Płytka kosztuje 22 złote na gigancie.

Tu można posłuchać fragmentów. To jest link do strony z płytą wydaną przez Finlandię. Ja mam budżetowe wznowienie dla Apexa. Materiał ten sam.

Ukryta Zawartość

...a poza tym wczoraj także Mahler.

post-6776-100002944 1170305097_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W nawiazaniu do wspomnianej przeze mnie wyzej Orphans, kilka słow zachety od samego Toma:

Orphans to szorstkie i czułe melodie. Rumby o syrenach, shuffles o katastrofach kolejowych, tarantelle o owadach, madrygały o tonięciu. To przestraszone, złe kawałki o ekstazie i melancholii. Kawałki, które miały twarde dzieciństwo. Kawałki o wątpliwym pochodzeniu wyrwane z rąk okrutnego losu, a teraz oczekujące odrobiny czułości. Nie bójcie się przygarnąć ich do waszych domów. One nie gryzą. One tylko potrzebują uwagi...

Coz mozna dodac...

równiez z vinylowego singla Sinead O' Connor - Nothing Compares 2 U, a później też z vinyli będzie Robert Palmer i Big Country:); zapowiada się miły wieczór

Przeglądając jakieś wuwuwu natknąłem się na zapowiedź reedycji "Morawski/Waglewski/Nowicki /Hołdys - Świnie", a w związku z tym, że posiadam jeszcze stare, poltonowskie wydanie to po latach dziesięciu (od zakupu) sprawdziłem.

Ś w i e t n e.

Reedycja z oryginalną okładką oraz (jak podaje wydawca) remaster.

Must Have/Best Buy/etc.

pzdr

...już bez związku z reedycją (bo i o takowej nie słychać), ale a propos super projektu to jak najbardziej.

Rojek/Waluś/Lachowicz/Cieślak/Kowalczyk, czyli Lenny Valentino i "Uwaga jedzie tramwaj". 2001r.

K a p i t a l n e.

Album jakiego nigdy nie nagra Myslovitz (z uwagi na konieczność obecności w radio/TV), Negatyw (w związku z brakiem talentu) oraz Ścianka (a tu się może pomylę, chociaż ze składu to pozostało już jakoś pół ścianki).

pzdr

Robert Palmer - Pressure Drop. Płytę włożyłem na półkę "prezenty. Ale że akompaniują mu Little Feat może zostanie.

witam.

jeszcze ciepły ( a w zasadzie zimny - bo cos chłodem wieje na dworze), przyniesiony przez listonosza: Piotr Żaczek "Mutru".

pozdrawiam.

Łukasz

Robert Wyatt & Friends In Concert 1974 rok

Przyjaciele to: Mike Oldfield, Fred Frith, Nick Mason, Dave Stewart, Hugh Hopper...

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Snowy White - The way it is - niezłe. 2ga też jego ,nie pomnę tytułu, z 1987. Śnieżnobiały brzmi tak i gra jak się onego czasu grało. Brakuje tylko żółtych włosów na cukier.

W Silver Screen w Gdyni jest kolejny egzemplarz Restless ze znakomitą muzyką i świetną realizacją (tu także wreszcie pokazał się od dobrej strony Rabbit -kiedyś z Free - na Hammondach). Jedynie 2 i pół dychy. Okazja !!!

• Pokaż nowe odpowiedzi