Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz dla proac 125

saint

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

prosze o opinie jaki wzmak byłby odpowiedni (w cenie do 4k) dla proac studio 125?

Zależy mi szczególnie na muzykalności zestawu. Nie jestem fanatykiem głębokiego basu, ale lubie gdy precyzyjnie wybrzmiewa, nieco ocieplony.

https://www.audiostereo.pl/topic/5233-wzmacniacz-dla-proac-125/

Mam Primare A20, słuchałem dwa razy z ProAc Studio 125 w sklepie. Za pierwszym razem brzmienie wydało mi się rewelacyjne - kupiłem dlatego wzmacniacz. Studio 125 było logicznym faworytem gdy następnie zmieniałem kolumny. Jednak za drugim razem ten sam zestaw zabrzmiał dla mnie nieco zbyt mechanicznie. Timing był super, przestrzeń dobra, ale czegoś mi brakowało - chyba należytego, dłuższego wybrzmienia dźwięku. Ale generalnie taki zestaw wart jest posłuchania, zwłaszcza, że dystrybutor ten sam (teraz jest Primare I20).

Odradzam Primare A20 - jakoś nie zrobił na mnie wrażenia. (Ja bym go nie wybrał.)

Za 4kzł wybrać coś nowego (ze sklepu) i sensownego będzie trudno. Prawdę mówiąc nie widzę nic takiego.

Pozdr.

>>> nie wiem,jaki charakter brzmienia ma I20 w porównaniu do A20, którego użytkowałem ze 125 kilka m-cy, potem skusiłem sie na a 30.2 (pomyłka),zarówno Baltlaba jak i Amplifikatora(starsza wersja) próbowałem w zestawieniu z innymi kolumnami,ale obawiam sie,że - na mój gust- grałoby to ze 125 nazbyt ciepło i kluskowato, odsłuch konieczny

>>> zildjian

Napisz coś wiecej, proszę, o różnicach pomiędzy A20 a A30.

>>> andrea29

To absurd, że w czasach zaawansowanych technicznie telewizorów ponizej 4000 zł nie mozna znaleźć sensownie grającego wzmacniacza sterefonicznego za podobną cenę (bez urazy nie myślę o rękodziele typu Baltlab) :-((

Coś MUSI być, tylko słabo szukamy:-)

Dzwięk Primare A20 faktycznie jest ocieplony i dla mego ucha bardzo przyjemny.Na razie jestem w trakcie wymiany kolumn.W przyszłości wymienię go jedynie na jakąś lampkę ;o) Najlepiej posłuchać.Ja ograniczylbym się do odsłuchu max 5 wzmacniaczy i z nich coś bym wybrał.

>Leszek

Nazwałbym to raczej neutralnością, bo nie ma tendencji do epatowania sztuczną dynamiką poprzez eksponowanie skrajów pasma.

Do ProAców najlepszy, sądząc z opisów, mógłby być MF A3, tyle, że to już zdaje się oznacza przekroczenie budżetu.

>>>Froju:A 30.2 najpierw poraził mocą,ale potem....... hm...... słaby bas,brzmienie na zmienianych płytach podobne,niby analityczne ale jakies blaszane,makrodynamika - słaba, mikro - może być,przestrzeń świetna,tyle tylko pamiętam - dawno było....

dwa razy albo i więcej tańsze Amplifikator i Baltlab w dobrym zestawieniu zjadłby go na sniadanie

A nie było tak, że pan w salonie przyniósł na Twoich oczach wzmacniacz z półki, włączył i od razu zacząłeś odsłuch? Primare są wyraźnie tak skonstruowane, że powinny pozostawać w trybie stand by na dość długo przed włączeniem.

>>> owszem pan w salonie włączył i słuchałem ze dwie godziny a potem piec był u mnie kilka miesięcy..... i im dłużej był tym bardziej nie pasował, w końcu pogoniłem jego i ProAc'i

Jeżeli wchodzą w grę używane wzmacniacze to ja sugeruje Coplanda CSA28, należy w nim tylko wymienić lampki w sekcji przedwzmacniacza, bo po kilku latach jednak brzmienie traci na jakości. Słuchem go z kilkoma modelami ProAca. Warto posłuchać.

>>>Zbig:uważam,że 30-tka nie stanowiłaby sensownego upgrade'u,sprzętu Classe nie znam,renomę ma znakomitą ale te ceny,Audioklan chyba sprowadza go z Anglii,gdzie dystrybutorem jest B&W, ale i z Kanady chyba nie byłoby taniej - cło i vat + transport

ale zamęt!

piszesz o wzmacniaczu primare? o jakim ?

bo 30.2 to jest odtwarzacz CD,

wzmacniacz(integra) to jest 30.1 ,

zbalansowany, charakter brzmienia podobny do 20mkII z tym ,że dużo lepszy.

jest jeszcze końcówka 5 kanałowa primare 30.5

ciągle mi się narażasz ;-))

DA ci się nie podoba, primare też nie

primare 20mkII i 30.1 grają podobnie z tym ,że 30.1 to dźwięk z "wyższej" półki-niesamowita kontrola dobrze zdefiniowanego basu a jednocześnie dużo masy, w średnicy nic się nie rzuca w uszy -dopiero po dłuuuugim słuchaniu łapie się o co chodzi -jest q...zaje...prawidłowa, jedynie wysokie tony są za mało otwarte, tu jest maly problem, gdy reszta toru jest zrównoważona to brakuje troche powietrza u góry-trzeba jasne, szybkie kable...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.