Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Panie Michale musi Pan coś zrobić. Klub wymiera. Średnio jeden post na tydzień. Chyba że wszyscy wsłuchani w kolumny i nie ma kiedy pisać. Generalnie nuda na forum.

A o czym tu pisać? Ci którzy kupili AA nie mają problemów z akustyką, w zwrotnicy też nikt nie grzebie, mimo iż siedzą tam tanie MKP za 8zł. Generalnie wszystko gra i mnie tam taka cisza pasuje :)

Edytowane przez Audio Academy

A ja muszę powiedzieć, że jest u mnie coraz lepiej. Pamiętacie, brakowało mi środkowego basu. Myślę, że jest coraz lepiej. Kolumny się wygrzewają. Dużą rolę też odegrało ustawienie w/g porad pita80 a przede wszystkim w/g tego poradnika :

http://audiosystem.com.pl/pozycjonowanie/

Walczyłem z metrówką jak lew :)

Nie jest może jeszcze tak jakbym chciał ale poczekam jeszcze kilka tygodni.

<br />Ja nie lubie ciszy :)<br />Gram bez przerwy<br />Jeff Buckley - Grace - rzadko, ale lubie wracac do tej plyty. Polecam <br />

A ja mam na tapecie od kilku dni : Alice In Chains - MTV Unplugged. Oj jak to brzmi !!!

Edytowane przez Piotr_57210

Piotrek, mam te plytke Alice in Chains, jest obledna.

Jak ktos lubi jazzowe klimaty to polecam ostatnia plyte Michala Tokaja Trio wydana w wytworni Hevhetia, swietna muza i bardzo dobrze nagrana

<br />Jak ktos lubi jazzowe klimaty to polecam ostatnia plyte Michala Tokaja Trio wydana w wytworni Hevhetia, swietna muza i bardzo dobrze nagrana <br />

Zainteresuję się.

Ze starszej płyty ten utwór godny polecenia:

Oczywiscie mam ta plyte :)

Jak chcesz rozgrzac glosniki to proponuje ostatnia plyte zespolu Opeth-Pale Communion, swietna muza, zespol przeszedl niesamowita

metamorfoze od bardzo mocnych klimatow do tak kombinowanej muzyki, bardzo czesto wracam do tej plyty.

I jeszcze moja rekomendacja Pat Metheny -TAP, ciezko przejsc obok tej plyty obojetnie i ciezko do niej nie wracac.

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Myślę, że Rhea spokojnie zgrają się z Twoim lampowcem.

A zwłaszcza po ostatnim tuningu przez pana Andzrzeja Szymańskiego POLSKI HIGHEND LAMPOWY-to dopiero jest wzmak lampowy !!!

Jak chcesz rozgrzac glosniki to proponuje ostatnia plyte zespolu Opeth-Pale Communion, swietna muza, zespol przeszedl niesamowita

metamorfoze od bardzo mocnych klimatow do tak kombinowanej muzyki, bardzo czesto wracam do tej plyty.

I jeszcze moja rekomendacja Pat Metheny -TAP, ciezko przejsc obok tej plyty obojetnie i ciezko do niej nie wracac.

Dzięki jeszcze dziś postaram się tego posłuchać i dam znać co myślę. A ja polecam jak nie znasz:

Marcus Miller - Live & More (1998)(Ja od kilku dni jestem na etapie słuchania live koncertów)

1316331986_500.jpg

Wygrzewają się, ale już dają wiele radości z odsłuchów

Im dłużej na nie patrzę, tym bardziej mi się podoba ammarra :-). Też pójdę w tym kierunku :-)

A o czym tu pisać? Ci którzy kupili AA nie mają problemów z akustyką, w zwrotnicy też nikt nie grzebie, mimo iż siedzą tam tanie MKP za 8zł. Generalnie wszystko gra i mnie tam taka cisza pasuje :)

Jeszcze trochę cierpliwości i podzielę się informacją jak wypadły Rhea vs. Hyperiony IV :-)

Im dłużej na nie patrzę, tym bardziej mi się podoba ammarra :-). Też pójdę w tym kierunku :-)

Amara to świetny fornir. Widziałem na żywo w nim Phoebe, to chyba były pierwsze kolumny w tej okleinie - efekt znakomity i dzisiaj raczej wybrałbym jego zamiast masakara. Z czarnymi membranami wygląda znakomicie, dlatego byłem ciekaw jak będzie z burakami, jest dobrze, ale z czarnymi moim zdaniem lepiej.

Jeszcze trochę cierpliwości i podzielę się informacją jak wypadły Rhea vs. Hyperiony IV :-)

Ciekaw jestem Twoich odczuć - tylko proszę szczerze, sensownie i bez hektolitrów wazeliny ;)

Tak w ogóle to mógłbyś trochę pojechać, może cena spadnie :)

Edytowane przez omen

Do oley:

Robiłem dziś rano porządki z płytami i może wreszcie cię zaskoczę. Otóż znalazłem i od razu rzuciłem się do słuchania takie oto płytki:

20150329_142630.jpg

20150329_142646.jpg

Ta druga to Frankie Goes To Hollywood - Welcome To The Pleasuredome - gdyby ktoś nie wiedział.

Och zakręciła się łezka w oku. To były czasy !

Wow! Powiem Wam, że sporo już "płyt nadmuchanych powietrzem" słyszałem, ale to, co się dzieje na płycie Pink Floyd-The Endless River (Deluxe) (24bit 96kHz), to szczena mi opadła i długo nie mogłem podnieść. Przebili Vanglelisa, Vollenweidera itp. Niezwykłe.

Therion, patrz Cayin Klub, w sobote słuchałem ten album (rip cd) aż łezka się pojawiła takie brzmienia i emocje.

pzdr.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Gość

(Konto usunięte)

Wow! Powiem Wam, że sporo już "płyt nadmuchanych powietrzem" słyszałem, ale to, co się dzieje na płycie Pink Floyd-The Endless River (Deluxe) (24bit 96kHz), to szczena mi opadła i długo nie mogłem podnieść. Przebili Vanglelisa, Vollenweidera itp. Niezwykłe.

U mnie również od dwóch dni na tapecie jest The Endless River. Naprawdę wciągający krążek:)

Therion, patrz Cayin Klub, w sobote słuchałem ten album (rip cd) aż łezka się pojawiła takie brzmienia i emocje.

pzdr.

w piątek ☺

U mnie również od dwóch dni na tapecie jest The Endless River. Naprawdę wciągający krążek:)

cudo muza!

"Lampa nie umiera nigdy"

Piotr_5721

Tych krazkow nie znalem, ale postaram sie to nadrobic.

Co do plyty PF to faktycznie swietnie zrealizowana, ale co do zawartosci muzycznej to juz w mojej opinii srednio.

<br />Piotr_5721<br />Tych krazkow nie znalem, ale postaram sie to nadrobic.<br />
<br />Piotr_5721<br />Tych krazkow nie znalem, ale postaram sie to nadrobic.<br /><br />

Wreszcie udało mi się Cię zagiąć.

<br />Co do plyty PF to faktycznie swietnie zrealizowana, ale co do zawartosci muzycznej to juz w mojej opinii srednio. <br />

Oj niestety potwierdzam. Ja na Pink Floyd się wychowałem więc mogę coś na ten temat powiedzieć. Niestety The Endless River to chyba najgorsza płyta PF pod względem wartości muzycznej. Zresztą została wydana tak trochę na siłę.

Właśnie słucham fajny klimat jak to Pink Floyd tylko może trochę za spokojny no ale tu już się czepiam ;)

Oj niestety potwierdzam. Ja na Pink Floyd się wychowałem więc mogę coś na ten temat powiedzieć. Niestety The Endless River to chyba najgorsza płyta PF pod względem wartości muzycznej. Zresztą została wydana tak trochę na siłę.

Gdy ja pierwszy raz usłyszałem, to skomentowałem, że to najlepsza płyta z muzyką relaksacyjną, jaka słyszałem. Ale dziś słucham jej na Hypkach i po prostu jak sie zaczyna z mega przestrzenią, to tak sie konczy. Dźwieki dookólne.

PF twórczość znam, ale nie komentuję, bo jak mówiłem, jestem fanem Watersa.

Ta płyta zaś, nie jest zła. Jest refleksyjna. Takie podsumowanie i trochę pożegnanie. Nie, nie jest zła.

Edytowane przez Therion

Gdy ja pierwszy raz usłyszałem, to skomentowałem, że to najlepsza płyta z muzyką relaksacyjną, jaka słyszałem. Ale dziś słucham jej na Hypkach i po prostu jak sie zaczyna z mega przestrzenią, to tak sie konczy. Dźwieki dookólne.

PF twórczość znam, ale nie komentuję, bo jak mówiłem, jestem fanem Watersa.

Ta płyta zaś, nie jest zła. Jest refleksyjna. Takie podsumowanie i trochę pożegnanie. Nie, nie jest zła.

Słuchając ten krążęk mam podobne odczucia.W piątkowy wieczór brzmi najlepiej.

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Szczerze powiem, że nie raz już się nad tym zastanawiałem co mogłoby w przyszłości zastąpić mojego 226mkII i nie mam pomysłu? ;) Mam kolegę w pracy, który również ma Vicka, tylko wersję 226mk i oboje się śmialiśmy, że mamy dylemat...? Póki co nie myślę o jego odsprzedaży i chyba raczej prędko tego nie uczynię. Jest jedna rzecz, której jeszcze dobrze nie posłuchałem a chwilowo zwrócił moją uwagę jak przywiozł ze sobą klient na odsłuch. To był Rock marki Sound Art. Jesteśmy w trakcie dogrywania terminu kiedy chłopaki z W-wy majągo do nas podrzucić - zobaczymy? :)

Co do lamp, to jeżeli chcesz coś bardziej przejrzystego od TSG i jedncześnie muzykalnego poszukaj holenderskich NOS'ów marki Valvo. Super sprawa! :)

PS.Mam takie same zdnie na temat Krella i Atolla jak Ty :) Szybkie, detaliczne, aleeee nie dla mnie :)

Zgadza się Zbyniu, piszę o fabrycznych Yaginach. Napisz co się zmieniło w brzmieniu po modyfikacji i co tam dokładnie poczyniono...? Jakie są koszty takiego tuningu?

masz tu 1/3 info , co było poczynione jest tego dużo,pisać mi się nie chce bo zaraz spadam ; Zakres prac serwisowychPomiar parametrów lamp wejsciowych i mocy

Regulacja bias- serwisowa

Wydłuzenie czasu soft startu opóznione załaczenie napięcia anodowego

Regulacja i kalibracja odwracacza fazy na oscyloskopie uzyskanie równej amplitudy sygnału

Regulacja optymalnych prądów lamp dla pracy w czystej klasie A

Zbocznikowanie kondensatorów elektrolitycznych zasilacza kondensatorami srebrnofoliowymi

Zastosowanie kondensatorów w katody lamp mocy firmy Siemens

Poprawa zimnych lutów srebrna cyną Mundorf

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.