Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie w takim razie moj wpis? Bo o nim jak mysle mowi MarcinGD.

Balum -OK

jak widze jest ponowna fala wzajemnej nienawiści

wpis Szymona zostanie usunięty ze stosownymi konsekwencjami

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

fala wzajemnej nienawiści

nie ma żadnej fali, jest zwyczajna reakcja na zaistniałą sytuację. znikają posty, nadal nie wiemy, dlaczego, więc się nie dziw, że ludzie się denerwują i zgłaszają problem.

i co panie producencie tak ma wyglądac pana watek klubowy ? jest coś usunięte tu w watku klubowym ?

Nie wierzę Cir, że to napisałeś. I to jeszcze z pretensjami, że niby wszystko jest w porządku.

Żałośni jesteście. Tu Vlado mówi o pojednaniu a w innym wątku czyszczone są wpisy nie te co trzeba. I to wszystko w ciągu 150min. na oczach forumowiczów. To chyba wasz nowy rekord obłudy.

A ja już zaufałem Vladowi.....

proponuje oszczędzać watki klubowe od awantur

JarekK -nie znamy was , nie wiemy kto jest prowokatorem /trollem stad prośba o wskazanie osób które naprawde pomogą w watkach

w tym watku jest zablokowanych 18 osób i jak widze jest spokój z trollami

Vlado wyluzuj troszke, chcesz dobrze ale nie do konca to jest ok. Kto decyduje o tym ze dane watki sa czyste a inne nie. A moze jak porzadki to warto od razu i wszedzie na zas? A moze okreslic o czym mozna pisac w watkach klubowych i kto moze byc ich czlonkiem? Najpierw okreslcie czego chcecie bo tak to tylko partyzantka.

Nie wierzę Cir, że to napisałeś. I to jeszcze z pretensjami, że niby wszystko jest w porządku.

Żałośni jesteście. Tu Vlado mówi o pojednaniu a w innym wątku czyszczone są wpisy nie te co trzeba. I to wszystko w ciągu 150min. na oczach forumowiczów. To chyba wasz nowy rekord obłudy.

A ja już zaufałem Vladowi.....

Proponuje jednak pisac w tym watku o kolumnach AudioAcademy - obie strony staraja sie stwarzać warunki do tego

za inne wątki nie moge odpowiadać a zwlaszcza te na bocznicy gdzie zgłoszenie dotycza zwykle awantur personalnych pomiędzy stałymi obozami i załatwiaja to rózni moderatorzy

nikt tego nie czyta jednoosobowo w całości

nie znamy was

mnie znasz - pisalismy ok pol roku temu na pw, po tym, jak mnie niesłusznie zablokowałeś, kiedy broniłem Audio Academy i jego produktów. Audio Academy nie znasz? Wiesz, to taki producent kolumn audio, generalnie mam wrażenie, że to właśnie jest wątek miłośników Audio Academy. Szymona1 nie kojarzysz? Hmmm... bez komentarza. I na koniec - nie wiesz, kto jest prowokatorem? A czytasz w ogóle to, co kto pisze? Bo to niemożliwe, żeby tego nie widzieć. Z pełną świadomością usuwacie konkretne posty - taka jest moja opinia, mam do niej prawo i z tego, co widzę, nie jestem jedyny ze swoimi poglądami.

Kochani.

Wyszedłem do Was z propozycją oddania Wam waszego klubu do wyłacznego zarządzania przez Was samych, poprzez wyznaczonego przedstawiciela (gospodarza) klubu.

Dotychczasowy gospodarz jak sami widzicie, nie ma czasu na zajmowanie się klubem. Stad moja propozycja przemyślenia, czy nie zmienić gospodarza watku na bardziej aktywnego na forum. Wszystko co Wam przedstawiłem podtrzymuję.

Reszta nalezy do Was.

Kłótnie w tym klubie nie leza w zakresie moich zaiunteresowań, ani interesu forum.

Spokojnie poczekam na konstruktywną oferte z Waszej strony.

Pozdrawiam.

W.

Niesamowite jest to co Pan moderator wypisuje i w jaki sprytny sposób manipuluje moją wypowiedź :) Bareja przy tym to pikuś :) Ale nic, nie będę się kopał z koniem. Mogę jedynie zasugerować aby jeszcze raz przeczytał Pan (na spokojnie i bez emocji) mój wpis. Jest w nim wszystko zawarte, ale trzeba go przeczytać ze zrozumieniem. Może być jutro, albo za tydzień. Jeżeli nadal wyciągnie Pan z niego takie same wnioski będzie to oznaczało, że to jednak Pan jest tutaj chyba osobą, która nie ogarnia... :)

Co do wymiany gospodarza absolutnie nie mam nic przeciwko temu, ale w momencie takiej decyzji zamykamy Klub na amen. Niech nowy buduje wszystko po swojemu od nowa. Mnie to zajęło kilka dobrych lat, nieprzespanych nocy i wielu innych poświęceń o których mało kto wie. Tego nie można przerejestrować jak auta na nowego właściciela.

A jak chcecie naprawdę porządek, powtórzę zróbcie go najpierw u siebie. Bez tego każdy "następca" będzie borykał się dokładnie z tym samym.

Pozdrawiam,

Goliatpl

Gość Juno

(Konto usunięte)

Dobra, patrząc na to z boku, mam takie wrażenia.

Załóżmy przez chwilę (nie można inaczej), że i moderacja chce dobrze i użytkownicy chcą dobrze. Musimy założyć, że "dobrze" dla obu stron znaczy to samo. Użytkownicy chcą mieć działający klub, gdzie będą mogli się wypowiadać, a moderatorzy chcą, aby użytkownicy mieli gdzie się wypowiadać. I obie strony chcą, aby tak było.

Przychodzi moderator i w skrócie mówi:

"Wobec faktu, że na moja prośbę nie zareagował załozyciel tego klubu, proszę jego uczestników o wybranie gospodarza, abym mógł udostępnic mu narzędzie moderacyjne jakim jest mozliwośc banowania nieporzadanych użytkowników.

Proszę o dokonanie tego w ciagu trzech dni. Inaczej ten wątek zostanie zamkniety do momentu przedstawienia mi osoby gospodarza."

Moderator myśli, że jeśli chce być bezstronny i techniczny, to taka formalna wypowiedź będzie przez ogół zrozumiana. Jednak nie jest.

Użytkownicy mają jakieś zastrzeżenia do bezstronności (słuszne bądź nie, to nie jest ważne) moderacji. A w trakcie jakiejś najspokojniejszej dyskusji na świecie moderator ogłasza, że za 3 dni zamknie wątek, jeśli się użytkownicy nie zorganizują i nie wybiorą gospodarza.

Wciąż zakładamy, że obie strony chcą dobrze. Ale z jakiegoś powodu nie mogą się dogadać.

Wszyscy wiemy, że komunikacja pozawerbalna w real life pomaga nam się zrozumieć i nie pozabijać. Tutaj nie jesteśmy w stanie rozróżnić sarkazmu, ironii, dowcipu od pretensji, zaczepek itp. Z jednej strony użytkownicy są nieufni, a moderacja stara się być bezstronna, co odbierane jest jako podstęp.

Zakładamy wciąż, że wszyscy chcą dobrze.

Moim zdaniem moderator mógłby, znając sytuację, przyjść i zrobić to mniej obcesowo. Mógłby w uprzejmy sposób, na początek familiaryzując się, zaanonsować problem użytkownikom. Dać im poczucie, że on ma problem i prosi o pomoc w rozwiązaniu. Odrobina delikatności, a na pewno przy którymś pytaniu od publiczności, mógłby wyrecytować ustęp regulaminu, że bez gospodarza i robiąc porządki... itp itd.

Moim zdaniem zabrakło delikatności. Stwierdzenie, że zamkniemy jak czegoś nie zrobicie, to jest po prostu proszenie sie o kłopoty. Ja, mimo, że nie jestem stroną, poczułem się jakbym nie umiał się zachować.

Odrobina wysiłku i da się wszystko załatwić, jak się chce.

Pozdrawiam.

Panowie, sprawa jest prosta....jeżeli komuś forum nie pasuje to droga jest szeroka i wolna...

kiedyś napisałem że Harpie zgubiła głupota a AA gubi buta....dziś tylko mogę to potwierdzić

nikt watku nie zamyka i nie zamknie nawet na prosbe Goliatpl jest to niemozliwe

trolle rozwalajace temat sa tutaj zablokowane- tyle fakty

reszta w rekach osób które sa sympatykami marki AA , nikt z nas nie wybiera nowych gospodarzy nigdy taka sytuacja nie miala miejsca

nie ma ukrytych postów w dniu dzisiejszym poza wpisem particka /wpis jest pusty/ autor sam wszystko usunął

Bo pisałem na raty i ktoś mi się wstrzelił między wpisy :)

Panowie, sprawa jest prosta....jeżeli komuś forum nie pasuje to droga jest szeroka i wolna...

kiedyś napisałem że Harpie zgubiła głupota a AA gubi buta....dziś tylko mogę to potwierdzić

ja osobiście żałuje ze przez rok nie ma sposobu aby sie dogadać i tak ciagniemy od jednej awantury do drugiej gdzie oczywiscie moderacja jak zawsze od poczatku istnienia forum się nie sprawdza

Ale w tej dyskusji chodzi o coś zupełnie innego. Zajmujemy się postawą gospodarza klubu a nie moją. Chodzi o pilnowanie porządku w klubie i kto jest za to odpowiedzialny. Warto prześledzić dyskusję od początku.

Bo pisałem na raty i ktoś mi się wstrzelił między wpisy :)

dziękuje za potwierdzenie :)

Gość Juno

(Konto usunięte)

Ciężko o zaufanie, jeśli jeden moderator zapowiada zamknięcie, a drugi, że nie będzie zamknięcia. Ale do rzeczy.

Skoro taka sytuacja nie miała miejsca, to proponuję cierpliwości i stonować język.

Proponuję, aby każdy aktywny sympatyk AA, uważający, że zna wystarczająco długo użytkowników tego klubu, wymienił w kolejności, np. trzy osoby, które by widział jako gospodarza. Na przykład w takiej formie:

1. X

2. Y

3. Z.

Oczywistym jest, że takie deklaracje nie oznaczają automatycznie objęcia urzędu, ale da pogląd klubowiczom, moderatorom, obecnemu gospodarzowi czy jest tutaj ktoś, komu ufa większość. Oczywiście ta osoba nie musi wyrazić zgody. Ale gdyby wyraziła, może jest możliwe pokojowe przekazanie władzy, w rozmowach prywatnych pomiędzy dotychczasowym gospodarzem a nominatem.

Tyle ode mnie.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Juno

Pomysł sposobu wyboru jest dobry, ale nie widzę potrzeby, aby zmieniać gospodarza. Nowy gospodarz będzie miał w ręku te same narzędzia co stary. Nic się nie zmieni. Mam z Goliatem kontakt telefoniczny i jak trzeba kogoś zbanować, to jest to robione w 5 minut. Niczego to jednak nie zmienia, bo czasami trzeba czekać jeden dzień aż moderator usunie szkodliwy wpis.

Gdyby gospodarz miał taką możliwość, to moderacja w ogóle mogła by tu nie zaglądać i wszystkie problemy sami moglibyśmy rozwiązywać.

https://www.youtube.com/watch?v=sEWHc0qmI4Q

Może dobrą decyzją byłoby aby władzę przejęła najbardziej kompetentna i aktywna osoba na forum - sama Akademia Audio? :)

Z powodów ideologicznych napiszę tylko kilka zdań, pomimo że nie uczestniczę w funkcjonowaniu klubu.

Prawdą jest że sam klub jest "podminowany", ale po prześledzeniu wątku, jasno widać dlaczego. "Wiadomo kto", jego klony i wykonawcy poleceń dokonują ciągłego sabotażu. Przykład sprzed kilku dni kolegi @plastic1989.

Ja myślę sobie tak, ostudzie emocje, obie strony.

Moderacjo - jak widać założyciel wątku jest na miejscu i czynnie uczestniczy w jego funkcjonowaniu. Chyba nie ma sensu zamykać, czy przekazywać władzę. Przez lata bojów wypracowali sobie mechanizm obronny.

AA - tak jak pisałem na priv. Nawet jak chcesz ...... to powiedz, że go lubisz. Myśle że ta strategia opłaciła się w wątku "....biało na czarnym...."

Gość Juno

(Konto usunięte)

Panie Michale i Goliat, po prostu wpiszcie pod pkt. 1 odpowiednio:

p. Michał

1. Goliat

Goliat

1. AA

Reszta za Waszym przykładem pójdzie.

Ja będę pierwszy.

1. Goliat

2. AA

Nie mam więcej kandydatur.

Panowie napiszę jeszcze raz, że to jest absolutnie bezsensowne działanie :) Problem leży w działaniu moderacji, usuwaniu przez nich niewygodnych wątków, odbanowywanie zbanowanych itd, itp. Poza tym gospodarz nie ma żadnych większych uprawnień (poza banowaniem) od zwykłych użytkowników. Jeżeli moje bany są deaktywowane to jedyne co mogę zrobić to iść na piwo ;) 8 lat temu założyłem tutaj klub AA i wierzcie lub nie ale wiem jak to wszystko działa od zaplecza. Znam też dosyć dobrze branżę audio bo w niej też już ileś lat siedzę. Jak byłby sytuacje że aktywnie upominałem innych to były komentarze że jestem naganiaczem AA. Jak jestem nieaktywny to znaczy, że mam to w dupie :) Także chyba jednak idę po to piwo! ;)

Dobrej nocy.

Edytowane przez goliatpl

Panowie napiszę jeszcze raz, że to jest absolutnie bezsensowne działanie :) Problem leży w działaniu moderacji, usuwaniu przez nich niewygodnych wątków, odbanowywanie zbanowanych itd, itp. Poza tym gospodarz nie ma żadnych większych uprawnień (poza banowaniem) od zwykłych użytkowników. Jeżeli moje bany są deaktywowane to jedyne co mogę zrobić to iść na piwo ;) 8 lat temu założyłem tutaj klub AA i wierzcie lub nie ale wiem jak to wszystko działa od zaplecza. Znam też dosyć dobrze branżę audio bo w niej też już ileś lat siedzę. Jak byłby sytuacje że aktywnie upominałem innych to były komentarze że jestem naganiaczem AA. Jak jestem nieaktywny to znaczy, że mam to w dupie :) Także chyba jednak idę po to piwo! ;)

Dobrej nocy.

jak widze w swoich PW w całym 2016 napisales słownie jeden post do mnie w temacie tego watku i z mojej strony było to wyjasnione

nie ma cudów osoby z banem mogły pisac jedynie wtedy gdy wykorzystywały dziury w forum

jak rozumiem caly 2016 nie robil problemów chyba ze wysyłałes je do innego moderatora

problem ze gospodarz watku jest jednoczesnie sprzedawca był juz dawno temu zglaszany i chyba wyjasniony raz na zawsze- wiec jaki jest znów problem

problem jest ze moderacja nie słucha sie i to jest głowny problem w takich sytuacjach

na koniec jesli uwazasz ze wszystko jest bezsensowne to oddaj prowadzenie watku komus kto zobaczy w tym sens

Czytam ze zdumieniem, co tu się dzieje. To jest sztucznie wywołany problem i aż dziw bierze, że ze strony moderacji. Z założycielem i gospodarzem klubu w jednej osobie nigdy nie było problemu w kontakcie czy też z wykonywaniem przez niego czynności obsługi centrum banowania. Wręcz dziwię się mu, że się w ogóle odezwał z odpowiedziami podczas gdy jest taka dziecinna nagonka na niego a to poważny człowiek.

Ostatnie dwie strony do wymazania zaczynając od postu #7937 na niniejszym kończąc, a tak to sobie poradzimy.

Edytowane przez pit80

Czytam ze zdumieniem, co tu się dzieje. To jest sztucznie wywołany problem i aż dziw bierze, że ze strony moderacji. Z założycielem i gospodarzem klubu w jednej osobie nigdy nie było problemu w kontakcie czy też z wykonywaniem przez niego czynności obsługi centrum banowania. Wręcz dziwię się mu, że się w ogóle odezwał z odpowiedziami podczas gdy jest taka dziecinna nagonka na niego a to poważny człowiek.

Ostatnie dwie strony do wymazania zaczynając od postu #7937 na niniejszym kończąc, a tak to sobie poradzimy.

Amen.

Gość Juno

(Konto usunięte)

Nie ciągniijcie tego. Moderacja chce i juz.

Niech każdy pod 1. da głos na Goliata, status quo zostanie zachowane, moderacja bedzie pewna, ze gospodarz ma legitymacje do bycia gospodarzem.

jak widze w swoich PW w całym 2016 napisales słownie jeden post do mnie w temacie tego watku i z mojej strony było to wyjasnione

nie ma cudów osoby z banem mogły pisac jedynie wtedy gdy wykorzystywały dziury w forum

jak rozumiem caly 2016 nie robil problemów chyba ze wysyłałes je do innego moderatora

problem ze gospodarz watku jest jednoczesnie sprzedawca był juz dawno temu zglaszany i chyba wyjasniony raz na zawsze- wiec jaki jest znów problem

problem jest ze moderacja nie słucha sie i to jest głowny problem w takich sytuacjach

na koniec jesli uwazasz ze wszystko jest bezsensowne to oddaj prowadzenie watku komus kto zobaczy w tym sens

Cir akurat ja z kontaktem z Tobą nie miałem żadnego problemu, wszystko było o co prosiłem. Ale moderacja to nie tylko Ty ☺

Wielokrotnie ginęły różne wpisy zarówno moje jak i innych. Nie wiem kto je czyścił, ale czyścił...

W mojej ocenie to co jest teraz przerabiane to problem "zastępczy", ale niech inni ocenią.

Pozdrawiam,

Goliatpl

Ja też uważam, że to jest bicie piany bez pokrycia. Goliat zostaje, temat zamknięty. A że przy okazji wyszło po raz kolejny usuwanie postów, to tylko wartość dodana - ku przestrodze.

Kochani, z mojej strony problem byl wylacznie z osoba calkowicie nieaktywnego gospodarza watku.

Jednak zapytalem, czy nie warto byloby wyznaczyc na to miejsce kogos, kto ma wiecej czasu na kontakt z uczestnikami klubu. Bo bycie gospodarzem watku, to nie tylko od czasu do czasu pacyfikacja tych userow, ktorych wskaze mocodawca klubu. To raczej szybki i zywy kontakt z piszacymi i reakcja na to, co sie w klubie dzieje.

Ale skoro uwazacie ze jest dobrze a Wasz klub jest wzorcowy i gospodarz ma zostac, poniewaz pelni swe powinnosci dokladnie tak jak chcecie, to Wasza decyzja.

Tylko czemu wciaz zarzucacie nas zgloszeniami na panel moderatorski. Jestescie jedynym klubem, ktory to czyni w sposob falowy i regularny.

Wpisy ktore sa usuwane, to efekt wlasnie Waszych zgloszen na panel. Zaden moderator nie usuwa wpisow uzytkownikow od tak sobie, bo zaden moderator nie interesuje sie waszymi klubowymi dzialaniami autoreklamowyni.

O co te pretensje? Moderatorzy czynia to, do czego sa na tym forum powolani.

Ok.

Przyjmuje do wiadomosci, ze Wasz klub ma dzialac tak jak do tej pory. Propozycje jakie przedstawilem nie uzyskaly uznania.

I to juz wszystko w tym temacie.

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie.

W.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.