Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Przykładów jest wiele , ja miałem styczność na tym forum nie raz , jak nowi userzy przez swoje docinajace wpisy pojawiali się , czy nawet na pw , a potem znikali tylko po to aby dosrać i obrazić.

Kupiłem dzisiaj tą płytę, i zaczołem ją słuchać. A moja Tesciowa zaczęła dzwonić na policję :)

Zbyniu, też mam tę płytę - Gabriela nieźle szarpie te struny :)

W sumie mam jeszcze kilka płyt tego duetu...

Bajzel

Mnie najbardziej podeszła Rodrigo y Gabriela and C.U.B.A. - Area 52

Jest m.in. na tej płycie utwór Ixtapa, który jest również na Twojej - lubię ten kawałek.

Bajzel

Nie przyszło Ci do Twojego pustego łba że mogę przeglądać forum jako niezalogowany ?

Jak widać Przewód myślowy jest u Ciebie gigantycznej długości.

Może myślenie sprawia Ci zajebisty ból ?

Oczywiście i to zupełny przypadek, że zainteresowałeś się klubem AA i piszesz tylko tutaj, nie mając nawet kolumn tej firmy, i tylko złośliwe wpisy. Takie rzeczy opowiadaj gdzie indziej.

Ja chciałbym się dowiedzieć jak działa moderacja, że inne wątki czyści się na bieżąco z takich wpisów, nie można zrobić nawet merytorycznej krytyki, bo się zaraz banuje ludzi, a tutaj pozwala na wolną amerykankę ?

Czy ktoś się w końcu zajmie banowaniem ludzi, którzy naprawdę na to zasługują ? Łaskawie wyczyści złośliwe i bezwartościowe posty?

Edytowane przez omen

Omen, brzydko mówiąc - olej to! :) Niczego nie zmienisz.

Lepiej pochwal się co tam u Ciebie leci z głośników teraz :)

U mnie Roger Waters i utwór "What God Wants Pt. 2" z płyty Amused To Death.

Bajzel

Witam Panowie.

Po wielu latach nie obecności na tym forum pozwolę sobie na krótki komentarz.

1.Jeżeli jest to Klub miłośników firmy AA, nie powinno być wpisów osób, którym te kolumny nie przypadły do gustu ( jak w tytule- piszą miłośnicy tej marki)

2.Brak kultury ze strony osób krytykujących jest przerażająca, zawiść, zazdrość, chęć potyczki słownej , prostactwo i wiele wpisów niezdrowej konkurencji.

3.Jestem przekonany, że wiele osób z tego wątku w ogóle ich nie słuchało i to one mają tak dużo do powiedzenia .

4. Już czas by na forum komentarze były możliwe jedynie po pełnej rejestracji i bez używania nicku ale z imienia i nazwiska.

Z przykrością muszę stwierdzić, że w większości przejrzanych wątków, które mnie interesowały jest podobna sytuacja, wojna Polsko-Polska.

Próby dowartościowania się zakompleksionych osób i możliwości pisania anonimowo sprawia, że ciekawe tematy po paru dniach, miesiącach, latach stają się polem bitwy.

Panie i Panowie więcej szacunku dla drugiej osoby nikomu nie zaszkodziło, a wręcz odwrotnie.

Pozdrawiam

Grzegorz Gierszewski

Dziękuję za poparcie dla klubowiczów i Pana Michała ze strony tak szanowanej i wybitnej postaci w świecie audio, konstruktora i właściciela wybitnych polskich kabli audio, których może bać się zachodnia konkurencja ;)

Oczywiście i to zupełny przypadek, że zainteresowałeś się klubem AA i piszesz tylko tutaj, nie mając nawet kolumn tej firmy, i tylko złośliwe wpisy. Takie rzeczy opowiadaj gdzie indziej.

Ja chciałbym się dowiedzieć jak działa moderacja, że inne wątki czyści się na bieżąco z takich wpisów, nie można zrobić nawet merytorycznej krytyki, bo się zaraz banuje ludzi, a tutaj pozwala na wolną amerykankę ?

Czy ktoś się w końcu zajmie banowaniem ludzi, którzy naprawdę na to zasługują ? Łaskawie wyczyści złośliwe i bezwartościowe posty?

zgłaszasz wpis do moderacji za 5 minut wpis jest usuniety user zbanowany w watku - mimo tego puszczasz tutaj jakis zlosliwy komentarz całej sytuacji nie sprawdzając czy zgłoszenie zostało sprawdzone

czy aby wiesz czego chcesz ?

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

zgłaszasz wpis do moderacji za 5 minut wpis jest usuniety user zbanowany w watku - mimo tego puszczasz tutaj jakis zlosliwy komentarz całej sytuacji nie sprawdzając czy zgłoszenie zostało sprawdzone

czy aby wiesz czego chcesz ?

Tak się składa Drogi Moderatorze, że zgłosiłem do moderacji wczoraj tego klona, dzisiaj po chamskich wpisach ponowiłem, a wpisy widniały cały dzień.

Więc proszę Cir nie chwal się cudowną pracą moderacji, gdyby tak było nie pisałbym na forum, i w ogóle po co nieładnie komentujesz, zrób swoje, podziękuj za zgłoszenie i temat zamknięty.

Proponuję, żebyś swój wpis też wyciął, bo nic ciekawego nie wnosi.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lepiej pochwal się co tam u Ciebie leci z głośników teraz :)

U mnie Roger Waters i utwór "What God Wants Pt. 2" z płyty Amused To Death.

Też mam tą płytkę, niektórzy piszą, że dla nich jak narkotyk, ja się nie mogę w nią wciągnąć ;) Na pewno będę jeszcze wracał i podejmował próbę okiełznania ;)

Ja wczoraj i dzisiaj męczyłem trochę Rammsteina, zaczynam poznawać ten zespół, zaczyna mnie wciągać, własnie zakończyłem utwór Los z płyty Reise, Reise, niestety kazali mi wyłączyć, chcą już spokoju w domu na wieczór :)

W piątek natomiast kupiłem płytę koncertową zespołu Sabaton, podwójny BluRay.

http://www.dvdmax.pl/sabaton-swedish-empire-live-digipack-2blu-ray,art287677

Jest tam między innymi koncert z Polski, z przystanku Woodstock. Obejrzałem tylko kilka utworów, ale bardzo fajny koncert. Było między 400-600 tyś widzów, różnie podają, ale to robi wrażenie, morze ludzi.

Niesamowite, że Szwedzki zespół potrafi w taki sposób opowiedzieć o historii Polski, o bohaterskich czynach Polskich żołnierzy, a w Polsce nikt na to nie wpadł, ani w muzyce, ani w kinie. Jak pojawiają się jakieś filmy historyczne to najczęściej są smętne do bólu.

Jako ciekawostkę powiem, że zespół śpiewa na tej płycie o bohaterskich wyczynach polskich żołnierzy podczas II wojny światowej, jest tam o triumfach Polskich wojsk na Niemieckimi i co ciekawe podczas koncertów w Niemczech tamtejsi fani świetnie się bawili ;)

40 do 1, o bitwie nad Wizną w 1939 roku nazywaną Polskimi Termopilami, świetny utwór, tak powinno opowiadać się historię młodym:

https://www.youtube.com/watch?v=Faut0rSheTk

Płyta jednak potwierdza to co zawsze mówiłem, że najważniejsza jest realizacja jeśli chodzi o dźwięk, a nie format. Płyta ma dwie ścieżki dźwiękowe, stereo 2.0 i 5.1 DTS HD Master Audio i pomimo dźwięku HD jakość bardzo średnia, zero dynamiki.

Ludzie często fiksują nad nowymi formatami dźwięku HD, również tego stereo, a to połowa sukcesu i to ta mniejsza.

Edytowane przez omen

Tak się składa Drogi Moderatorze, że zgłosiłem do moderacji wczoraj tego klona, dzisiaj po chamskich wpisach ponowiłem, a wpisy widniały cały dzień.

Więc proszę Cir nie chwal się cudowną pracą moderacji, gdyby tak było nie pisałbym na forum, i w ogóle po co nieładnie komentujesz, zrób swoje, podziękuj za zgłoszenie i temat zamknięty.

twoje wczorajsze zgłoszeni załatwiał inny moderator i dał ostrzezenie userowi o którym mówimy tyle ze bez banu

dzisiejsze zgłoszenie było zalatwione z marszu ale nie czekałes na reakcje

twój wpis oceniam jako zlosliwy . Dziwna wojene która prowadzicie pomiedzy klubami o czy informowałem AudioAcademy mamy juz którys tydzień

informowałem go równiez o klonach wchodzących do watku

o ile pamietam zobowiaząl sie w jakis sposób do zaprzestania tych działan z obu stron

ostre moderowanie w tym watku równiez zostało żle odebrane jako usuwanie " drogocennych wpisów " oczywiscie nijak nie zwiazanych z klubem słuzacych jednie do dalszych prowokacji

ogólnie sami robie zly klimat w tym watku nakręcajac sie wzajemnie

<<zrób swoje -podziekuj za zgłoszenie >> tego nawet nie bede komentował

Dziwne wojny faktycznie załatwiamy między sobą, natomiast jak wyskoczy jakieś szydło z worka, to trzeba je usuwać.

Zgłaszane będą tylko i wyłącznie beznadziejne przypadki, z resztą sobie poradzimy.

Kupiłem dzisiaj tą płytę, i zaczołem ją słuchać. A moja Tesciowa zaczęła dzwonić na policję :)

Załączone miniatury

Nie zapominaj kto Tobie to polecił :)

Ja dziś upolowałem płytę tego duetu na vinylu:

https://pl.wikipedia.org/wiki/9_Dead_Alive

A dodatkowo świetnie wydanego na dwóch płytach, z piękną muzyką soundtracka z filmy RUSH Hansa Zimmera:)

post-59356-0-41894400-1456001480_thumb.jpg

post-59356-0-13203800-1456001481_thumb.jpg

post-59356-0-81868900-1456001481_thumb.jpg

Edytowane przez zenon.kowalski

Dziwne wojny faktycznie załatwiamy między sobą, natomiast jak wyskoczy jakieś szydło z worka, to trzeba je usuwać.

Zgłaszane będą tylko i wyłącznie beznadziejne przypadki, z resztą sobie poradzimy.

OK tak sie umawiamy

płyty Amused To Death

Świetna płyta, ale wiadoma, kto to robił;-)

Ja wczoraj i dzisiaj męczyłem trochę Rammsteina, zaczynam poznawać ten zespół, zaczyna mnie wciągać, własnie zakończyłem utwór Los z płyty Reise, Reise, niestety kazali mi wyłączyć, chcą już spokoju w domu na wieczór :)

To nie jest ich najlepsza płyta, wolę starsze... a już trzy-płytowy box DVD z ich teledyskami jest jedwabisty- polecam!

Gość

(Konto usunięte)

Ludzie często fiksują nad nowymi formatami dźwięku HD, również tego stereo, a to połowa sukcesu i to ta mniejsza.

Masz rację...przejrzysty system strasznie weryfikuje wartość dźwiękową wielu realizacji...i słuchasz "zjawiskowo" albo zastanawiasz się czy nie olać tych wszystkich aufiofilskich uniesień i słuchać wszystkiego jak leci...niestety dla audiofili...suwaczki, większości za wysoko w zakresie średniowysokotonowym celem głośnego grania "wszędzie" to hałas miast dźwięku w audiofilskim, przejrzystym, liniowym systemie... :-(

Pozdrawiam serdecznie :-)

Płyta jednak potwierdza to co zawsze mówiłem, że najważniejsza jest realizacja jeśli chodzi o dźwięk, a nie format.

a już trzy-płytowy box DVD z ich teledyskami jest jedwabisty- polecam!

Mus się zainteresować...

To nie jest ich najlepsza płyta, wolę starsze... a już trzy-płytowy box DVD z ich teledyskami jest jedwabisty- polecam!

Możesz podpowiedzieć, którymi ich płytami warto się w pierwszej kolejności zainteresować ?

Jak już sobie możemy spokojnie przez chwilę porozmawiać o muzyce, to wrzucę jeszcze inne dwa utwory Sabatonu, bo jak rzadko podoba i się cała ich płyta The Art of War z 2008 roku.

Jest to nieco inne granie niż Rodrigo i Gabriela, więc mam nadzieję, że mi wybaczycie :)

Pierwszy utwór "Union" opowiada o bitwie pod Monte Cassino:

https://www.youtube.com/watch?v=vno5-5JiT2M

Price of the Mile - opowiada o cenie każdej mili jaką płacą żołnierze na wojnie. Od razu ostrzegam, że ta wersja teledysku jest dosyć brutalna i pokazuje okropieństwa wojny, odarte z kwiecistych sloganów jakie często o wojnie fundują nam politycy, rozpoczynający takie dramaty:

https://www.youtube.com/watch?v=tvSrvNE_1H0

Na koniec zmieniając klimat, piosenka która ostatnio za mną chodzi to Tomek Kowalski - Na końcu drogi.

Dla tych, którzy człowieka nie znają to jest chłopak o nieprzeciętnym głosie, który wygrał 4 edycję Must Be The Music, później uległ ciężkiemu wypadkowi i obecnie jeździ na wózku:

https://www.youtube.com/watch?v=2C0-PFfmx8c

Krótka historia:

https://www.youtube.com/watch?v=WuWCy4NG-JA

Strasznie mi było szkoda Tomek. Niesamowity gość. Pamiętam jego wykonanie kawałka Dżemu w programie Must Be The Music i byłem pod sporym wrażeniem. Trzymam za niego kciuki! Jego piosenka "Na końcu drogi" łapie za serducho..........

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Nie zapominaj kto Tobie to polecił :)

Ja dziś upolowałem płytę tego duetu na vinylu:

https://pl.wikipedia.org/wiki/9_Dead_Alive

A dodatkowo świetnie wydanego na dwóch płytach, z piękną muzyką soundtracka z filmy RUSH Hansa Zimmera:)

dzięki lubię takie szarpanie strun akustycznych, fajnie słychać takie smaczki jak zrywanie , takie przeciągnięcia , piski strun. Edytowane przez zbyniu 360

dzięki lubię takie szarpanie strun akustycznych, fajnie słychać takie smaczki jak zrywanie , takie przeciągnięcia , piski strun.

Teraz coś dla ukojenia nerwów teściowej :)

Ja wczoraj trafiłem fajne, dwupłytowe wydanie Lhasa de Sale: Living Road i Lhasa. Nie znałem jej, a gość z obsługi MM ją sobie włączał.

Zresztą to mój sprawdzony sposób na nową muzykę :)

Teraz coś dla ukojenia nerwów teściowej :)

https://www.youtube.com/watch?v=4hTpR-TYTZ0

Ja wczoraj trafiłem fajne, dwupłytowe wydanie Lhasa de Sale: Living Road i Lhasa. Nie znałem jej, a gość z obsługi MM ją sobie włączał.

Zresztą to mój sprawdzony sposób na nową muzykę :)

de Sela.

Panie Michale ta prezentacja na Youtube kolumn to fajny pomysł można dzięki nim określić ogólny charakter brzmienia dla osób które nie mają możliwości ich posłuchania daje to dość dobry wstępny obraz ich brzmienia oczywiście jeśli materiał nagrany jest na przyzwoitym mikrofonie. Marzy mi się w Pańskim przypadku zestawienie i porównanie w ten sposób całej oferty AA Bardzo interesujące byłoby też porównanie pokazujące różnicę miedzy Hyperionami I, II, III, IV jak i ich różnych wersji. Uważam że na tym filmie Hyperiony IV w zestawie Vincent SV-227, Audiolab 8200cd brzmią świetnie.

Edytowane przez Bogusław

Jak będzie mnie stać na muzeum Audio Academy, to pozbieram sobie wszystkie Hyperiony i wtedy będzie można je porównać. Być może na Youtube :)

A ile Pan Michał zapłaci za Phoebe 2 letnie? Mało używane.

Również dołączam do klubu zbanowanych dziś w wątku Studio 16 Hz.

Jednocześnie nie pamiętam, bym tam kogoś obrażał, atakował czy pisał jakieś posty niezgodne z regulaminem forum.

Pytanie do administracji z serdeczną prośbą o odpowiedź: czy autor tematu ma prawo bez konsekwencji banować wg własnych zachcianek?

Czy administracja może od banującego zażądać przedstawienia racjonalnego powodu zbanowania?

Muszę przyznać, że jestem niemile zaskoczony tym banem. To mój pierwszy w życiu i to jeszcze niezasłużony. Do tej pory uważałem wątek klubu 16Hz za prowadzony całkiem fair-play i kulturalnie. Przykro mi się zrobiło, że się aż tak pomyliłem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.