Skocz do zawartości
IGNORED

zespół RUSH

Gość karpusx@poczta.onet.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Genialny to jest cały zespół Rush!!! Wychowałem się na nim, całe lata słucham Rushu, a Neil to prawdziwy guru nie tylko perkusji ale i tekściarzy....

Dla mnie płyta Moving Pictures to prawdziwa perełka.

Oczywiście jak każdemu wykonawcy trafiają się lepsze i gorsze płyty, jednak całość dyskografii to imponujący wkład Kanadyjczyków w historię światowej muzyki.

Byłem na ich koncercie w Pradze 2004r - niezapomniane przeżycie - i tylko czekam jak kiedys byc może zagrają u nas...a jeśli nie to i tak wybaczam im "zaniedbanie" w stosunku do naszego kraju - za to co stworzyli i zaprezenowali na przestrzeni juz ponad 30 lat!

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Genialny to jest cały zespół Rush!!! Wychowałem się na nim, całe lata słucham Rushu, a Neil to prawdziwy guru nie tylko perkusji ale i tekściarzy....

Dla mnie płyta Moving Pictures to prawdziwa perełka.

Oczywiście jak każdemu wykonawcy trafiają się lepsze i gorsze płyty, jednak całość dyskografii to imponujący wkład Kanadyjczyków w historię światowej muzyki.

Byłem na ich koncercie w Pradze 2004r - niezapomniane przeżycie - i tylko czekam jak kiedys byc może zagrają u nas...a jeśli nie to i tak wybaczam im "zaniedbanie" w stosunku do naszego kraju - za to co stworzyli i zaprezenowali na przestrzeni juz ponad 30 lat!

Tak slaaawku ... jest !!!

z nieco slabszymi momentami.

Tez ubolewam i nie pojmuje dlaczego omijają nas koncetowo.

Niesamowity zespół gdyby jeszcze mieli bardziej szeroko akceptowalny wokal .

To nie byłby raszem i nie byłby niesamowity.

W ogóle co to za popieprzone pierdoły wypisujecie obaj.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Teraz pisze się 'bardziej szeroko akceptowalny' zamiast 'mniej pedalski'? Kiedyś pisało się mniej poprawnie :)

Od kiedy wokal ma ukierunkowanie seksualne ?

To nie byłby raszem i nie byłby niesamowity.

W ogóle co to za popieprzone pierdoły wypisujecie obaj.

Taa 9 kumpli na 10 słucha RUSH i mają to samo zdanie muzyka niesamowita ale wokal trzeba przetrawić i się przyzwyczaić .

To najpierw posłuchajcie Pavlov`s Dog :))

Bez Lee nie ma Rush. Bez całości, przyjaźni i muzycznej symbiozy w jakiej tworzą nie ma Rush

Bez Lee nie ma Rush. Bez całości, przyjaźni i muzycznej symbiozy w jakiej tworzą nie ma Rush

No to jest dopiero hard core wokalny :-) robiłem podejście i ciężko było :-)

Geddy'ego jak wyje jak palona wiedźma na stosie na pierwszych płytach nie znoszę, od Moving Pictures zaczął śpiewać akceptowalnie, co sam przyznał w filmie Classic Albums 2112/Moving Pictures, że przestał wiszczeć i zaczał wykorzystywać swój głos używając różnych technik.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Od kiedy wokal ma ukierunkowanie seksualne ?

Taa 9 kumpli na 10 słucha RUSH i mają to samo zdanie muzyka niesamowita ale wokal trzeba przetrawić i się przyzwyczaić .

A 10-temu bardzo podoba się wokal Rush i tych 9-ciu. Q.E.D.

Zrobię WAM na złość :))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rush to taki najlepszy zespół drugoligowy, chociaż trzeba przyznać, że momenty mieli:-)

Chociaż jak wiadomo - same momenty do gry w extraklasie to trochę za mało.

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

A 10-temu bardzo podoba się wokal Rush i tych 9-ciu. Q.E.D.

10 na 10 woli z udziwnianych wokali sztuczny wokal Chucka Schuldinera z Death .

Rusch cenią za perkusję potem za gitary obie zarówno bas jak i rytmiczną . Oczywiście to jest pełna harmonia którą totalnie psuje wokal jak ktoś napisał wyżej od Moving jest znośny na szczęście ale nie nośny dla całości muzyki którą prezentują . Moim zdaniem ich wokal sprawia że nigdy nie wypłynęli dalej niż mogli .

Skrótem jakiego zespołu jest ten Q.E.D ?

Możliwe to nie zmieni faktu że wokal który w pierwszej kolejności kojarzy się ze skrzeczeniem starej babki nie przyciąga a odpycha . Z drugiej strony trzeba grać niesamowitą muzykę żeby przy takim wokalu tak daleko wypłynąć .

Dla mnie najlepsza perkusja na świecie zgrana najlepiej z resztą instrumentów w minimaliźmie potęga . Jakby wprowadzili więcej instrumentów czar zgrania by prysł i się rozmył .

wokal który w pierwszej kolejności kojarzy się ze skrzeczeniem starej babki nie przyciąga a odpycha .

Słucham ich od 34 lat i nigdy nie miałem takiego wrażenia.

Tworzą jedną spójną całość i każdy z elementów tworzy siłę tego zespołu.

Co za idiotyzmy tu czytam... :)

"Pedalski" głos Geddy'ego, trudno się przyzwyczaić.

Tak mogą pisać Ci, którzy nie są fanami zespołu, czyli zawsze coś im będzie przeszkadzać.

Zgadzam się z xniwaxem - bez tego wokalu nie ma Rush.

Czy ktoś może sobie wyobrazić muzykę tej grupy z innym wokalistą?

To tak jak Queen bez Freddiego. Chociaż Paul Rodgers jakoś próbował go zastąpić...

W Rush inny wokalista jest po prostu niemożliwy. Grają niemal od samego początku w tym składzie

i brak któregokolwiek z nich spowoduje koniec zespołu - tego jestem pewien.

A teza, że Rush to zespół drugoligowy to już kompletne nieporozumienie, moim zdaniem.

To które zespoły w takim razie są pierwszoligowe? I jakimi kryteriami kierujesz się przy tej ocenie, jarex?

Słucham ich od 34 lat i nigdy nie miałem takiego wrażenia.

Tworzą jedną spójną całość i każdy z elementów tworzy siłę tego zespołu.

Super zazdroszczę Ci , gdybym tak miał słuchałbym ich częściej bo warto .

W Rush inny wokalista jest po prostu niemożliwy

We floydach wokal jest bo jest w tym też jest siła ich muzyki , wokal współgra ale jej nie przesłania taki wokal jestem w stanie sobie wyobrazić w Rusch który nie odrywa uwagi od muzyki ( nie barwę mam na myśli). W Rusch jest inaczej albo zaakceptujesz wokal wtedy zajebi... albo masz do wyboru słuchasz muzyki do wokalu się przyzwyczaisz albo nie . To na pewno nie jest wokal powszechnie akceptowalny i na pewno nie najlepszy jaki mógł im się przytrafić .

Irona Maiden nie istnieje bez Dickinsona , Queen bez Frediego ale w przypadku Rush zawsze miałem wręcz odwrotne wrażenie bez tego wokalu byli by lepsi ten wokal więcej psuje niż dodaje ich muzyce .

Słucham ich od 34 lat

Ja od 33 lat. Kupiłem w 1980 roku na giełdzie dwie "pieczątki" Hemispheres i Permanent Waves

i zakochałem się w tej muzyce.

W głosie Geddy Lee też... ;-)

Ja w 1979 od "2112" z kasety ;) dopiero po 5 latach dorwałem wraz Parmanent i Exit na winylu.

Uważam, że Geddy w każdej z odsłon Rush jest doskonały, a to co wyrabia na 2112 to majstersztyk :)

To na pewno nie jest wokal powszechnie akceptowalny i na pewno nie najlepszy jaki mógł im się przytrafić .

Powiedz to fanom zespołu, którzy do dziś zapełniają stadiony na koncertach. ;-)

Kto nie akceptuje, to nie słucha tej muzyki.

Irona Maiden nie istnieje bez Dickinsona

Mam podobne odczucie jak Ty w stosunku do Rush.

Nie bardzo podoba mi się Bruce jako wokalista, jego manieryczno-histeryczny głos, który mnie na większości płyt drażni. Wyjątek stanowi A Piece of Mind, którą mogę słuchać od początku do końca, ale to jest być może zasługa również świetnego materiału muzycznego i "mięsistej" realizacji.

Jak pisałem tym zazdroszczę co akceptują wokal Rush .

Co do Ironów i Dickinsona oni wywalili bardzo dobrego pierwszego wokalistę bo wiedzieli że dalej się nie rozwiną , muzycy , krytycy , fani wszyscy uznali to za zbawienny krok dla grupy Potem ten krok całego zespołu się powtarzał w kółko na każdej płycie niemalże to samo :) ale dla mnie to nie problem ale zaleta . Na pewno Dickinson nie ma kontrowersyjnego wokalu wręcz przeciwnie to on przyciąga do zespołu fanów czy ktoś słucha Rush dla wokalu nie sądzę .

Piece of Mind, którą mogę słuchać od początku do końca, ale to jest być może zasługa również świetnego materiału muzycznego i

Do tej płyty IM się nie powtarzali, później z tym bywało różnie i podłużnie.

Ja tam cenie Di`Anno choć wolę Dickinsona, a z nich dwóch młodego Halforda.

Czy ktoś może sobie wyobrazić muzykę tej grupy z innym wokalistą?

W Rush inny wokalista jest po prostu niemożliwy.

No co Ty nie powiesz, bo ja nawet sobie wyobrażać nie muszę...

Ukryta Zawartość

Working Man, wersja oryginalna z myszkiem Miki Lee na wokalu

Ukryta Zawartość

Working Man , wersja rockowa, na wokalu sam Johann Sebastian Bach!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Na pewno Dickinson nie ma kontrowersyjnego wokalu wręcz przeciwnie to on przyciąga do zespołu fanów czy ktoś słucha Rush dla wokalu nie sądzę .

Skąd takie herezyjne teksty u Ciebie?

Dickinson nie ma kontrowersyjnego wokalu, bo go lubisz.

Lee ma kontrowersyjny, bo go nie lubisz.

Jeden i drugi przyciąga fanów, a kto ma ich więcej... nie wiem.

eden i drugi przyciąga fanów, a kto ma ich więcej... nie wiem.

Trzeba zapytać tych co piją wywar z liścia klonu.

Skąd takie herezyjne teksty u Ciebie?

Dickinson nie ma kontrowersyjnego wokalu, bo go lubisz.

Lee ma kontrowersyjny, bo go nie lubisz.

Jeden i drugi przyciąga fanów, a kto ma ich więcej... nie wiem.

Z przeczytanych biografii zespołu wypowiedzi fanów itd nie spotkałem się tam z tym co powiedział o sobie wokalista Rush że było z wokalem nietęgo wręcz odwrotnie .

Panowie każdy ma prawo lubić niszowe wokale nie dla mas każda kiełbasa . Niech każdy lubi swoją ja tylko zwracam uwagę że jak sam wokalista mówi że słabo u niego to coś na rzeczy jest .

Nie spotkałem się z wypowiedzią zacząłem słuchać Rush przez ich zaje..wokal frontmena .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.