Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre sieciówki do 500 zł

profundis

Rekomendowane odpowiedzi

Gość numik

(Konto usunięte)

monobloki lampowe manley snapper + preamp mc2300 + kolumny bw802 okablowanie audioquesta sky itd. + kondycjoner sieciowy + zrodlo to albo gramofon clearaudio albo pliki serwerek na daphile + dac teac 501 +kable zasilajace oyade

piękny sprzęt. Nie miałem nigdy lampy, słyszałem tylko różne opinie, też takie że tam faktycznie mniej to słychać, nie wiem, nie mi to oceniać, ale tak na czuja nie wykluczam tego

Konkretnie już napisałem są domeny, gdzie kable mają wpływ, ale mierzalny! Percepcja człowieka to jednak nie miernik prosty przykład, masz dwa wiadra piasku w jednym 20kg, a w drugim 19,8kg na wadze wyjdzie bez problemu, gdzie jest więcej Ty podnosząc jedno, a potem drugie wiadro nie masz szans tego wyczuć :) Analogia do kabli jest podobna.

wiedziałem, że napiszesz dużo nie pisząc nic :), Otóż Qed Reference a Chord Cobra...jak nie usłyszysz różnicy między tymi IC, dodam jeszcze VDH - masz problem ze słuchem i jego czułością, pamiętaj, różnimy się od siebie.

I przestańcie używać "grające kable", "niedorozwoje", "słyszą kable", "zbawienny wpływ". To poziom słaby, bo my piszemy o mikrozmianach, 5% czasem przekazu, ciut bardziej czarnym tle itp. Mnie ciężko do czegoś przekonać, ale jak coś stwierdzam to nie przypadkiem, dla mnie sprawa oczywista.

Ale fakt, po co tracić czas na przekonywanie się. Ale coś za coś, nie słyszycie? Ok, nie mamy z tym problemu, ale się nie wtrącajcie do wątków słyszących - jest wiele ciekawych wątków po szwedzku - tam też możecie pisać :). To tak jakby jakieś babki pisały o okresie i pms a Ty byś zaczął się wymądrzać :). Nie słyszysz wpływu kabli sieciowych na dźwięk - fine with me. Ja słyszę - fine with you?

Gość numik

(Konto usunięte)

Nie ma czegoś takiego jak ciut czarnego tła , ono w audio albo jest , albo nie ma go wcale .

można i tak do tego podejść, ok, zgadzam się, ale sieciówki dają czasem pewną kombinację odczuć, które trudno mi jednoznacznie określić, byłem kiedyś sceptykiem, kiedyś

Zastanawiające jest to, ze wszyscy słyszący nigdy nie chcą poddać się testowi ślepego odsłuchu.

Porównywanie przewodu montowanego w ramieniu gramofonu do przewodu sieciowego jest śmieszne. Ale chyba elita audio powinna mieć o tym wiedzę.

Zarzuty typu "bo masz tani sprzęt i nie słyszysz" tez często jest...nietrafiony.

Czytając ten cały temat mam wrażenie, ze i tak nikogo się nie przekona ani z jednej, ani z drugiej strony. Szkoda tylko, ze nikt ze słyszących kable zasilające nie przyjął jeszcze wyzwania, a tyle ich już na Forum było.

Gdyby przewody zasilające miały taki zbawienny dla dźwięku wpływ, to każdy dosłownie producent umożliwiałby zmianę przewodów zasilających w swoich produktach. A tak nie jest. Jest wiele produktów świata audio, które maja przewód na stałe. Jest wiele takich, które maja nietypowe gniazda i nie można z powodu tego dokonać zmiany przewodu zasilającego na audiofilski, poszerzający horyzonty doznań audio.

Jak rozumiem producenci uznanych urządzeń na rynku są złotousi gdy produkują sprzęt, gdy stwierdzają, ze zmiana przewodu w sprzęcie nie ma żadnego wpływu...są głusi.

W audio bawię się od początku lat 80 (niektórzy jeszcze wtedy nie byli nawet na świecie). Przerzuciłem ze setkę zestawów. W pokoju odsłuchowym, nie w pokoju gościnnym, tylko ODSŁUCHOWYM, przygotowanym do stereo mam zestaw wart dobrej klasy auto nowe z salonu. I jakoś nigdy nikt z odsluchujacych nie zauważył zmiany dźwięku przy zmianie przewodu zasilającego.

Na rożnych spotkaniach czy Audio Show rozmawiając z producentami sprzętu o przewody zasilające...widać uśmiech na twarzy. Rozmowy i wnioski są zawsze takie same.

Jedyna ekscytacje widać w przypadku producentów takich przewodów i...sprzedawców.

By nie było zarzutu, sam stosuje przewody w cenie od 500-4500 w swoich klockach. Nie dlatego bo grają, a dlatego bo ładnie wyglądają.

Chciałbym zobaczyć osobę która raz w życiu podejmie się ślepego testu i przejdzie go zgodnie z tym, co wcześniej twierdziła.

Nie zarzucam komuś kłamstwa, ale jak to jest-wpierw czytam, ze po wpięciu przewodu na nowy jest więcej góry, dołu, środka, przestrzeni(wybierzcie z tych słów co chcecie) i hurra optymistyczne "to gra", a gdy pada propozycja testu i ślepego odsłuchu, zaczyna się cudowNie i opowiadanie, żenię zawsze da się wyłapać, ze to nie o to chodzi, ze taki ślepy test nie ma sensu...

Panowie albo się to słyszy, te wszystkie góry, doły i środki, albo nie. Jeśli tak, to ślepy test powinien być jak różnica w smaku pomiędzy cukrem pudrem, a mąką.

Bo albo pada stwierdzenie "słychać" i nie ma potem kręcenia i można na ślepo wskazać który przewód gra w systemie bez względu na ilośc dokonanych zmian przy odsłuchu, albo nie.

Skoro z kuchni słychać różnice, to bez przesady, ale w pokoju odsłuchowym czy salonie na spokojnie tez da się to wyłapać...i to za każdym razem.

A jednak śmiałków brak by podjąć się takiego testu.

Nie interesuje mnie kwieciste opowiadanie ile to doszło góry itd. Chciałbym zobaczyć osobę, która przechodzi ślepy test z prawidłowym wskazaniem kiedy gra który przewód sieciowy, skoro nagle tyle góry dochodzi, ze aż zęby bolą.

Jeśli tak jest, to nie ma siły...nawet w przypadku testu 10/10 w ślepo trzeba umieć wskazać kiedy został zmieniony przewód zasilający.

Oczywiście fajnie mieć fajne rzeczy, ale to daleka droga od twierdzenia, ze to ma wpływ na dźwięk.

Mam tylko jedna prośbę, niech mi ktoś ze słyszących udowodni w realnym świecie, ze słyszy kabel zasilający. Nie pisząc, ale siadając w fotelu i...robiąc ślepy odsłuch. Nic więcej. Wtedy uwierzę już we wszystko.

piękny esej, znam różne podejścia fachowców, podobnie jak tu. A ten esej w temacie dobre sieciówki do 500zł po co? Tego chciał autor wątku? Może masz go gdzieś widząc tylko swój czubek nosa "elity". Co wniosłeś do tematu? To niepoważne i dziecinne.

Jakie przyprawy polecacie? Ja nie rozróżniam smaków, więc nie przyprawiajcie jedzenia.

Lubicie fantasy i sf? Nie wiem, nigdy nie kumałem tej literatury, ale to strasznie głupie, nie czytajcie tych bzdur - nie kupujcie tych książek, nabijacie kabzę autorom i pośrednikom oraz empikowi!!!

Śmieszne? Tak, ale tak właśnie piszecie

wiedziałem, że napiszesz dużo nie pisząc nic :), Otóż Qed Reference a Chord Cobra...jak nie usłyszysz różnicy między tymi IC, dodam jeszcze VDH - masz problem ze słuchem i jego czułością, pamiętaj, różnimy się od siebie.

Nie zapominaj, że "słyszałem" kable i wiem jak to się ma od drugiej strony:) Wtedy też dałbym się pociąć, że słyszę:)

I przestańcie używać "grające kable", "niedorozwoje", "słyszą kable", "zbawienny wpływ". To poziom słaby, bo my piszemy o mikrozmianach, 5% czasem przekazu, ciut bardziej czarnym tle itp. Mnie ciężko do czegoś przekonać, ale jak coś stwierdzam to nie przypadkiem, dla mnie sprawa oczywista.

Mikro powiadasz:) To co powiesz na to

Największy szok miałem jak wpiąłem słynne Gargantuy II.

Bas walił jak z subwoofera!! Było go tak dużo, że nawet dla mnie.,.fana mocnego basu było tego za dużo.

Skoro to są te mikro zmiany to ja wymiękam:))

Ale fakt, po co tracić czas na przekonywanie się. Ale coś za coś, nie słyszycie? Ok, nie mamy z tym problemu, ale się nie wtrącajcie do wątków słyszących - jest wiele ciekawych wątków po szwedzku - tam też możecie pisać :). To tak jakby jakieś babki pisały o okresie i pms a Ty byś zaczął się wymądrzać :). Nie słyszysz wpływu kabli sieciowych na dźwięk - fine with me. Ja słyszę - fine with you?

Nie słyszę nieistniejącego zjawiska, fine with you?

Gość numik

(Konto usunięte)

Nie zapominaj, że "słyszałem" kable i wiem jak to się ma od drugiej strony:) Wtedy też dałbym się pociąć, że słyszę:)

ja nie odpowiadam za innych, ok? Bądźmy dorośli. Aczkolwiek Artech Thunder na Baltlabie E2 naprawdę sporo zmienił, ale to przeźroczysty wzmak. Wyjątek trochę.

Wpływ sieciówek jest WG MNIE mniejszy niż głośnikowych i IC, ale spójrz na temat wątku. To nie dyskusja słyszymy czy nie, tylko jakie polecamy sieciówki za 5 stówek. Fine with you?:). Shunyata Diamondback w źródle i zjawisko istnieje dla mnie, tak jak dla mnie bóg nie istnieje - dla Ciebie może istnieć.

Fine with me, przecież wiesz to i ja to piszę, ale to nie wątek na takie dywagacje :), ok?

i powiedz, bo próbuję zrozumieć co piszesz? Kolumny też grają tak samo? Wzmacniacze? A to co słyszymy (różnice) to złudzenie bo nie ma takiego zjawiska?

Jeśli lampa a tranzystor, CA a Vincent grają inaczej, to należy przyjąć, że jest to możliwe w każdym elemencie toru, dla mnie tak jest, różnimy się i ok, ale nie mąćcie każdego wątku o sieciówkach

http://www.baltlab.pl/recenzje/80-epoca-3-hi-fi-i-muzyka-7-8-2008

miłej lektury

Dziwne że jeszcze nikt nie wpadł, żeby założyć wątek o kablach tylko dla kablarzy. Bez względu czy IC, głośnikowe czy sieciówki.

Kto zaczyna swoją misję i obraża innych jest banowany przez założyciela wątku (z tego co się orientuję to ma takie prawo) i pozostają tylko ci, którzy chcą wymienić się poglądami. Może z 5-6 userów by się obraziło, ale dyskusja zajęłaby z 10 a nie 110 stron tak jak rozrastają się inne kablowe wątki..

Wiem, że każdy ma prawo, że jest wolność i takie tam inne. Tylko mnie wychowywano jeszcze w starych czasach i zawsze się mówiło, że wolność jednego człowieka kończy się w miejscu gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka. A tutaj ewidentnie mamy do czynienia z ograniczeniem dyskusji przez kilku "misjonarzy" czyli ograniczaniem wolności jakiejś grupy dyskutujących.

Zresztą ostatnio jak czytam to forum, to widzę, że rynek mocno się przeobraża. Jeszcze kilka lat temu jakość była istotna. Może i marketing działał, ale w trochę inną stronę. Obecnie na forum o tematyce audio (sprzętu - nie o muzyce) można wyczytać że każdy DAC gra tak samo tylko wystarczy wyregulować poziom głośności. O dziwo, napęd nie jest istotny, wystarczy zwykłe DVD podpiąć pod DAC. W ślepych testach nie rozróżniamy wzmacniaczy. Nawet lampę od tranzystora. Gdzieś na tym forum znalazłem wpis, że w ślepym teście nawet kolumny są nierozróżnialne, że wystarczyło odpowiednio dogiąć i grały tak samo. Nie mówiąc, że mp3 gra tak samo jak CD.

Nie wiem czy przestać czytać czy jak najszybciej sprzedać to co mam (zanim inni się nie zorientują) i kupić sobie boombox-a. Albo coś w tym stylu.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Wpływ sieciówek jest WG MNIE mniejszy niż głośnikowych i IC, ale spójrz na temat wątku. To nie dyskusja słyszymy czy nie, tylko jakie polecamy sieciówki za 5 stówek. Fine with you?:)

Kable grają podobno od 1000zł poniżej to chiński szrot, więc wątek jest bez sensu :) To oczywiście zdanie osłuchanego nie moje :))

i powiedz, bo próbuję zrozumieć co piszesz? Kolumny też grają tak samo? Wzmacniacze? A to co słyszymy (różnice) to złudzenie bo nie ma takiego zjawiska?

Jeśli lampa a tranzystor, CA a Vincent grają inaczej, to należy przyjąć, że jest to możliwe w każdym elemencie toru, dla mnie tak jest, różnimy się i ok, ale nie mąćcie każdego wątku o sieciówkach

Numik krótko i na temat, bo już mnie nudzi ta gadka szmatka :)) Jeśli jesteś w stanie bez wiedzy co gra wskazać różnicę lub jakąkolwiek zmianę w brzmieniu to różnice są. Pozostałe testy, gdzie wiesz doskonale co jest w danej chwili wpięte nie mają najmniejszego sensu, a wiesz dlaczego? Ludzie słyszą zmiany nawet, gdy podmiana kabla jest tylko w formie informacji, a fizycznie podpięty jest ten sam kabel :) ot taka projekcja umysłu oparta na oczekiwaniu zmian :)

Gość numik

(Konto usunięte)

Kable grają podobno od 1000zł poniżej to chiński szrot, więc wątek jest bez sensu :) To oczywiście zdanie osłuchanego nie moje :))

Numik krótko i na temat, bo już mnie nudzi ta gadka szmatka :)) Jeśli jesteś w stanie bez wiedzy co gra wskazać różnicę lub jakąkolwiek zmianę w brzmieniu to różnice są. Pozostałe testy, gdzie wiesz doskonale co jest w danej chwili wpięte nie mają najmniejszego sensu, a wiesz dlaczego? Ludzie słyszą zmiany nawet, gdy podmiana kabla jest tylko w formie informacji, a fizycznie podpięty jest ten sam kabel :) ot taka projekcja umysłu oparta na oczekiwaniu zmian :)

używane można mieć, poza tym cena nie gra roli, są dobre kable poniżej i tysiaka i słabe powyżej, wg moich uszu :). Ty tworzysz te gadki-szmatki, Wy tworzycie i tak, są nudne i nie związane z tematem. Ja nie mam jak piszesz, choć znany mi jest efekt placebo, ale w ślepym teście rozpoznasz 6 różnych wzmacniaczy? 4? nie sądzę, a będą się różnić. Olej mózg, ja olałem, skupiam się na uszach :).

Tyle w temacie dla mnie, ja wiem swoje, Ty wiesz,a wątek psujecie nie wiadomo po co. Jestem w trakcie testów DAC i powiem Ci bajka, a jakie różnice, irdac i bifrost odpadły, myryad z20 to magia, czekam na audio-gd 28. Jeśli Ty uważasz, że moje realne doznania to omamy trudno, będę z tym żył. Mam na myśli również kable - nie siedzisz w mojej głowie to nie wiesz, i`m fine with you ale na innym wątku, nie tym, tu mnie wkurzasz

Pozdrawiam Cię serdecznie :)

Dziwne że jeszcze nikt nie wpadł, żeby założyć wątek o kablach tylko dla kablarzy. Bez względu czy IC, głośnikowe czy sieciówki.

Kto zaczyna swoją misję i obraża innych jest banowany przez założyciela wątku (z tego co się orientuję to ma takie prawo) i pozostają tylko ci, którzy chcą wymienić się poglądami. Może z 5-6 userów by się obraziło, ale dyskusja zajęłaby z 10 a nie 110 stron tak jak rozrastają się inne kablowe wątki..

Wiem, że każdy ma prawo, że jest wolność i takie tam inne. Tylko mnie wychowywano jeszcze w starych czasach i zawsze się mówiło, że wolność jednego człowieka kończy się w miejscu gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka. A tutaj ewidentnie mamy do czynienia z ograniczeniem dyskusji przez kilku "misjonarzy" czyli ograniczaniem wolności jakiejś grupy dyskutujących.

Zresztą ostatnio jak czytam to forum, to widzę, że rynek mocno się przeobraża. Jeszcze kilka lat temu jakość była istotna. Może i marketing działał, ale w trochę inną stronę. Obecnie na forum o tematyce audio (sprzętu - nie o muzyce) można wyczytać że każdy DAC gra tak samo tylko wystarczy wyregulować poziom głośności. O dziwo, napęd nie jest istotny, wystarczy zwykłe DVD podpiąć pod DAC. W ślepych testach nie rozróżniamy wzmacniaczy. Nawet lampę od tranzystora. Gdzieś na tym forum znalazłem wpis, że w ślepym teście nawet kolumny są nierozróżnialne, że wystarczyło odpowiednio dogiąć i grały tak samo. Nie mówiąc, że mp3 gra tak samo jak CD.

Nie wiem czy przestać czytać czy jak najszybciej sprzedać to co mam (zanim inni się nie zorientują) i kupić sobie boombox-a. Albo coś w tym stylu.

To jest mega wpis, 100% za, ja walczę z tymi wpisami ciutkę, nie wiem czy to tylko trolowanie, czy frustraci jacyś? Smutasy? Nie mam pojęcia. Mam ochotę odpowiedzieć - jak wam wszystko jedno to się po dupach całujcie, pocałunek to pocałunek, tam dziura i tu, zapach to tylko wrażenie :)

Mali podaj mnie sklepik gdzie zakupię sieciowca za grosze bo nie chce mi się do castoramy jechać

Lutowanie - dałbym teściowi, elektronik i fachman..ale...

odrzucił mnie błąd ort na stronie producenta

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

żart oczywiście

szukam 3 X 0.75 mm

Ukryta Zawartość

Ty tworzysz te gadki-szmatki, Wy tworzycie i tak, są nudne i nie związane z tematem. Ja nie mam jak piszesz, choć znany mi jest efekt placebo, ale w ślepym teście rozpoznasz 6 różnych wzmacniaczy? 4? nie sądzę, a będą się różnić. Olej mózg, ja olałem, skupiam się na uszach :).

Gadka nudna jak w szkole? Zapewne dlatego, że malikali próbował Ci w prosty sposób przekazać informację z psychologii na temat funkcjonowania słuch. Nie da się uzyskać sensownych ocen odsłuchowych, jeżeli nie rozumie się jak działa narzędzie użyte do oceny.

Brak wiedzy zabija także sens dyskusji.

Gość numik

(Konto usunięte)

Gadka nudna jak w szkole? Zapewne dlatego, że malikali próbował Ci w prosty sposób przekazać informację z psychologii na temat funkcjonowania słuch. Nie da się uzyskać sensownych ocen odsłuchowych, jeżeli nie rozumie się jak działa narzędzie użyte do oceny.

Brak wiedzy zabija także sens dyskusji.

to tylko Twoja opinia, są różne, a antykablarze strasznie spięci, teoretyczni i jacyś "zadufani". A człowiek kochający muzykę jest otwarty, jest praktykiem i słucha uchem, pozdros

@numik, czego Ty nie rozumiesz? Każdy usiłuje Ci wytłumaczyć że słyszysz kabel tylko dla tego że go widzisz. Naprawdę tak Ci ciężko to pojąć?

Gdybyś któregoś razu wrócił do domu a ktoś pod Twoją nieobecność zamienił by Ci kable to w życiu byś się nie zorientował. Więc jaki to wszystko ma sens?

@numik, czego Ty nie rozumiesz? Każdy usiłuje Ci wytłumaczyć że słyszysz kabel tylko dla tego że go widzisz. Naprawdę tak Ci ciężko to pojąć?

Gdybyś któregoś razu wrócił do domu a ktoś pod Twoją nieobecność zamienił by Ci kable to w życiu byś się nie zorientował. Więc jaki to wszystko ma sens?

Jak widać dla niego ma to sens. Po zmianie 1 metr kabla sieciowego nagle wokalista rozsiada się u niego na sofie i...śpiewa mu wprost do ucha.

Ja nie neguje tego faktu, zapewne tak jest jak pisze @numik. Tylko proszę by mi to udowodnił, ze słyszy. Nie na zasadzie pięknego i kwiecistego opisu ile mu wniósł przewód 1 metrowy, tylko na zasadzie testu.

Skoro coś wnosi zmiany, do tego jak wynika z opisu - zmiany wręcz oczywiste, słyszalne nawet z kuchni...to co za problem usiąść i wykonać test bez pośpiechu. Kotara, zmiana losowa przewodów i lecimy z koksem. Wtedy jak mi za każdym razem wskaże zmianę, padam na kolana przed człowiekiem nietoperzem.

Na marginesie, nasze wpisy tez są w temacie. Bo padło pytanie o dobre sieciówki do 500 i my odpowiadamy-każda, bo nie wnoszą one nic, co zmienia w systemie audio uzyskiwany dźwięk.

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Gość numik

(Konto usunięte)

Zresetujcie się jak umiecie, wróćcie do domu, włączcie muzykę i dobre nastroje, a potem.....sami siebie poczytajcie. Smutno się zrobiło, dyskusja z wami nie ma najmniejszego sensu.

Szkoda, że tak skutecznie w prostacki idiotyczny sposób zaśmiecacie wątki. Niczym, szajsem merytorycznym, swoim smutem i frustrą. Zakładam, że to nie jedyne forum, które zaśmiecacie i zasmucacie, cóż, tacy jesteście, to co piszecie świadczy o was.

Takich dorosłych dzieci teraz dużo, ja się nie przejmuję i nie przecinam swych dróg z takimi ludźmi

Ukryta Zawartość

miłej lektury

Niestety nie tędy droga. Na tym forum walczy się z prasą i mówi się, że wszyscy mają omamy. Moje pokolenie też walczyło z mediami. Pisało się na murach Dziennik Telewizyjny Kłamie. Obecnie walczy się z kolorowymi poradnikami dla coraz węższej grupy hobbystów.

Ale czemu się dziwić jak na tym forum na najważniejsze akcesorium audofilskie wyrasta parawan, a clou sukcesu to wyrównane poziomy dźwięku.

Bardzo fajnie wpływa to na branżę. Zaczyna się robić coraz słabsze, tańsze w produkcji urządzenia, które poza coraz większą ilością wodotrysków niewiele wnoszą. Sprzedaje się w sieci skompresowaną muzykę ograniczając koszty dystrybucji do absolutnego minimum. No ale liczy się zysk, a że gawiedź ma coraz słabsze doświadczenie to można wcisnąć wszystko. Jakby co to jest parawan. Można sobie sprawdzić.

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

używane można mieć, poza tym cena nie gra roli, są dobre kable poniżej i tysiaka i słabe powyżej, wg moich uszu :). Ty tworzysz te gadki-szmatki, Wy tworzycie i tak, są nudne i nie związane z tematem. Ja nie mam jak piszesz, choć znany mi jest efekt placebo, ale w ślepym teście rozpoznasz 6 różnych wzmacniaczy? 4? nie sądzę, a będą się różnić. Olej mózg, ja olałem, skupiam się na uszach :).

Tyle w temacie dla mnie, ja wiem swoje, Ty wiesz,a wątek psujecie nie wiadomo po co. Jestem w trakcie testów DAC i powiem Ci bajka, a jakie różnice, irdac i bifrost odpadły, myryad z20 to magia, czekam na audio-gd 28. Jeśli Ty uważasz, że moje realne doznania to omamy trudno, będę z tym żył. Mam na myśli również kable - nie siedzisz w mojej głowie to nie wiesz, i`m fine with you ale na innym wątku, nie tym, tu mnie wkurzasz

Pozdrawiam Cię serdecznie :)

Co Ty mi z tymi wzmacniaczami ciągle:) Napisałem o ile są różnice, to zamknięcie oczu nie spowoduje ich wyparowania:) Ciągle piszesz i usiłujesz wmówić, że mózg tak nie działa pytanie jak działa według Ciebie? Piszesz, że skupiasz się na uszach ok:) ale to bądź konsekwentny w tym i nie wmawiaj, że słyszysz oczami :)

anowie a takie odbicie piłeczki - dlaczego producenci wzmacniaczy nie montują byle jakich przewodów zasilających na stałe? są w zmowie z producentami kabli?

Odpowiedź jest prosta i zawarta w tym pytaniu - Kupiłbyś taki wzmacniacz z kablem na stałe?

A ja mam takie pytania. Dlaczego producenci wewnątrz wzmacniaczy montują najzwyklejsze druty i bezpieczniki? Dlaczego producent wzmacniaczy nie dodaje lepszych kabli sieciowych do swoich sprzętów i celowo obniża jakość prezentacji swoich wyrobów?

A ja mam takie pytania. Dlaczego producenci wewnątrz wzmacniaczy montują najzwyklejsze druty i bezpieczniki? Dlaczego producent wzmacniaczy nie dodaje lepszych kabli sieciowych do swoich sprzętów i celowo obniża jakość prezentacji swoich wyrobów?

Bo ma być maksymalnie tanio i maksymalnie zyskownie. Popatrz sobie co jest w środku takich głośników jak Audio Physic Tempo 6. Kolumny przecież za niebagatelna 6.500 zł. Jako przetwornik robią tanie wysoko tonowe AC25 za całe 70zł/szt. Nisko tonowe to SDS 164 za - 90 zł/ szt.(blaszany kosz ,mały magnes i słabe granie ,bo takie montuje w zestawach surrundowych i centralnych kolumnach do kina), oraz tanie kondensatorki po 1$ we zwrotnicach. Gdyby założyć tam porządne głośniki, okablowanie i uczciwe zwrotnice wtedy by to może jakoś zagrało a tak :(
Gość numik

(Konto usunięte)

Niestety nie tędy droga. Na tym forum walczy się z prasą i mówi się, że wszyscy mają omamy. Moje pokolenie też walczyło z mediami. Pisało się na murach Dziennik Telewizyjny Kłamie. Obecnie walczy się z kolorowymi poradnikami dla coraz węższej grupy hobbystów.

Ale czemu się dziwić jak na tym forum na najważniejsze akcesorium audofilskie wyrasta parawan, a clou sukcesu to wyrównane poziomy dźwięku.

Bardzo fajnie wpływa to na branżę. Zaczyna się robić coraz słabsze, tańsze w produkcji urządzenia, które poza coraz większą ilością wodotrysków niewiele wnoszą. Sprzedaje się w sieci skompresowaną muzykę ograniczając koszty dystrybucji do absolutnego minimum. No ale liczy się zysk, a że gawiedź ma coraz słabsze doświadczenie to można wcisnąć wszystko. Jakby co to jest parawan. Można sobie sprawdzić.

może czas założyć własne forum, prawdę piszesz, smutną.

Co Ty mi z tymi wzmacniaczami ciągle:) Napisałem o ile są różnice, to zamknięcie oczu nie spowoduje ich wyparowania:) Ciągle piszesz i usiłujesz wmówić, że mózg tak nie działa pytanie jak działa według Ciebie? Piszesz, że skupiasz się na uszach ok:) ale to bądź konsekwentny w tym i nie wmawiaj, że słyszysz oczami :)

Odpowiedź jest prosta i zawarta w tym pytaniu - Kupiłbyś taki wzmacniacz z kablem na stałe?

oj to proste, Ty twierdzisz, że kable nie mają wpływu na dźwięk. Ja twierdzę że mają, bo go słyszę :). Ale mózg nie jest w stanie z przepaskami na oczach lub bez nich nazywać dżwięków, to jest Roksan to Creek a to Vincent, tak samo z kablami. Wiesz to, a udajesz że mnie nie rozumiesz by prowokować. Przyjemność z odsłuchu jest najważniejsza, ja już prawie w domu na obecnym poziomie, nie wnikam w Twój świat audio i Twoje poglądy, więc odczep się od moich

a co kurna mają montować? Nienormalne? Co to za głupoty już? Prawo rynku, a Ty uogólniasz, nie wiesz że są marki, które nie oszczędzają? Masz 20 koła? to se kup, nie masz? kupuj tańsze. Ale nieważne, masz też pewnie preferencje słuchowe jakieś i "wolisz" pewnie CA od Creeka albo Vincenta od Myryada czy Dali od Paradigmów niezależnie od bebechów.

Na nie mamy niewielki wpływ, na brzmienie zestawu owszem, a chyba muzyki się słucha, a nie bada i mierzy rozkładając wzmacniacze. Możesz już przestać zwracać uwagę na siebie?

Gość

(Konto usunięte)

Oj...pewnie dzieci też to czytają...k*a co się z Wami dzieje...muzyki słuchajcie więcej a nie kolekcjonujecie sprzęt, spieracie się niewiadomo o co......ja rozumiem, że to hobby ale żeby jak araby z chrześcijanami? Wojny, kłótnie...może jeszcze będziecie krucjaty robić...? To jakieś nieporozumienie...

Gość numik

(Konto usunięte)

Oj...pewnie dzieci też to czytają...k*a co się z Wami dzieje...muzyki słuchajcie więcej a nie kolekcjonujecie sprzęt, spieracie się niewiadomo o co......ja rozumiem, że to hobby ale żeby jak araby z chrześcijanami? Wojny, kłótnie...może jeszcze będziecie krucjaty robić...? To jakieś nieporozumienie...

tylko kto kogo atakuje, tu ciężko napisać co się słyszy i tyle, bo ciągła szydera. Niektórzy z wolności i netu korzystać "nie umią"

ale po co? jest tam was trzech czy pięciu słyszących, gadajcie sobie na pw. Będzie przejrzyściej na forum.

Człowieku ! PO CO ZABIERASZ GŁOS W SPRAWACH KTÓRE CIĘ NIE DOTYCZĄ !!!.

Nie słyszysz ,

Nie masz,

Nie uznajesz,

Nie kupisz.

To po co w ogóle piszesz tu cokolwiek ? Nikogo nie obchodzi co ty masz do powiedzenia w tej sprawie.

Gość numik

(Konto usunięte)

To opowiadaj to co słyszysz w domu, rodzinie, znajomym. Tutaj nikogo nie interesują Twoje urojenia.

miało być over and out, jednak jesteś dziewczyna faktycznie. To niczyja wina, że nie masz czułego słuchu, mówi się trudno. bywaj, doczytujesz wsio na bieżąco, widać to, słabyś jak barszczyk ale spoko, tacy najwięcej się mundrzą. Ale odczep się, kumasz facet (podobno)?

A w temacie dobra sieciowka, ktora wygląda, nie degraduje dźwięku i kosztuje parę złotych to Wireworld Stratus 5v2...

no właśnie, a jak z górą. Bo porównywałem IC, QED, Chord Cobra i Wireworld. Wiewrold dawał ciut sybilantów w moim systemie, sieciowy nie idzie też górą?

załóżmy temat od nowa a kazdy post nie na temat = ban

100% za

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.