Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer do zestawu Tonsil Maestro 180

krzychuzab

Rekomendowane odpowiedzi

Czy do zestawu Tonsli Maestro 180 jest sens zakupu subwofera ktory wzmocni bas? Czy same głośniki Maestro 180 mają wystarczającą moc i nie potrzebuja subwoofera? Proszę o opinie - może ktoś ma taki zestaw? I jeżeli subwoofer to czy Tonsil Aktiv 200 będzie odpowiedni? Pokój 25 m2. Pozdrawiam.

subwoofer w kinie jest nieodzowna czescia :-) wszystkie filmy zakodowane od najgorszego dd 5.1 po dts hd master audio maja sciezke 7...i 1 lub 5....i 1 czyli masz dodatkowo 6 lub 8 kanal zatwierdzony tylko na subwoofer bez tego glosnika nigdy nie uzyskasz kinowego efektu brzmienia !

kolumny podlogowe nigdy nie dadza takiego cisnienia w pomieszczeniu jak porzadnu sub tu nie chodzi o bas :) tylko o tony niskie,potezne cisnienie :) to co innego jak puk puk z kolumn podlogowych,,, subwoofera nie masz slyszec tylko czuć

Z SUBÓW PROPONUJE JEDYNE I NIE DO PODROBIENIA PARADIGMY

Tonsil Aktiv 200 - widziałem, dotykałem i gorszego gówna nie słyszałem. Do 25m za słaby. To już chyba lepiej gra sub od zestawu np. Sony Pascal.

Przeczytaj jeszcze raz wpis "Jorkers".

te Paradigmy PS do muzyki się nie nadają, do kina owszem...

poza tym jak kolega się interesuje takim subem jak Tonsil Activ to chyba ma do wydania raczej mało $$... z tanich subów polecam Magnaty, zwłaszcza Beta Sub 25a lub 30a

fakt duzo lepszy, jest zbudowany na dobrym przetworniku i dobrym wzmacniaczu ale zwykly ps1000 paradigm w samym kinie porobi go na tip top i mozna uzywke tez dostac w cenie 1 tys zl

Czy jest sens? Mam zestaw Maestro 2 180 i sub JBL 250ES.Różnica z subem i bez jest kolosalna.Nawet do muzyki ten sub się nadaje.A suby tonsila są słabe,to są takie popierdółki.Co to za sub z głośnikiem 20 cm?

jacek99:) 20cm to duzo i wystarczająco i nie mow ze podpierdólki jak nie slyszales:) ,sama srednica przetwornika nie swiadczy jak on zagra:) zobacz na wielkie altusy jakie potezne glosniki a basu zerooo tylko drewniana łupanina w cos ala karton przetwornik w 250aktiv jest najlepszym z ich oferty a zarazem znakomitym samym w sobie glosnikiem i potrafi ten sub zabrzmiec faktycznie niema co porownywac do jble250 chociaz przyznam ze slyszalem tego JBL;)

brzmi to tragicznie ale kazdy ma swoj gust i ociera sie o troszke inne sprzety z roznych polek klasowych

Chciałem też go kupić/Aktiv200/.Odsłuchiwałem go w sklepie/mieli do tego specjalne pomieszczenie/,i jak dla mnie za słaby.Nie dyskutuje tu o gustach,tylko chcę koledze doradzić.

Dziękuję Panowie za pomoc. O Aktiv 200 zapytałem dlatego, że jest uzupełnieniem kolumn maestro 180. Potrzebuję suba głównie do sluchania muzyki (w 90 %) do 1500 PLN. Czekam na pomoc. Pozdrawiam.

krzychuzab, 10 Sie 2009, 22:03

sam do kina domowego oraz aby wspomóc odtwarzanie muzyki mam woofer yamahy. YST-SW-325

Nie są drogie a dobrze ustawione w pokoju do 20 m2 potrafią łanie zabrzmieć.

Jednak jeśli masz więcej kasy rozejrzyj się za Velodyne cht-q. To jest naprawdę cudo.

ps. Na opinie RADULA uważaj. Najpierw porównaj z innymi gdyż ten kolo poleca WYŁĄCZNIE produkty Tonsila.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.