Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  42 członków

Velodyne Klub
IGNORED

Klub Velodyne - bas a nie halas...

Rekomendowane odpowiedzi

Lolek Ty mnie nie rozumiesz, a może ja się nieprecyzyjnie wyraziłem. Nie neguję jakości subów Velo, przecież gdyby było źle to bym go nie kupił, ewentualnie szybko sprzedał :)

Mi chodzi tylko o jakoś wykonania, oglądałem suby Velo i wiele innych i nikt mi nie powie, że to jest wysoka jakość wykonania, to właśnie chcę powiedzieć.

Nie mów mi natomiast, że wygląd nie jest ważny, bo najczęściej mówią tak właśnie Ci, którzy kupili dobry sprzęt ale kiepsko wyglądający. To tak jak z kobietami, gdzie niektórzy twierdzą, że wygląd nie jest ważny :) Przepraszam za dygresję.

Wracając do tematu uważam, że wraz z klasa sprzętu, jego podstawową funkcją musi iść w parze wykonanie i wygląd. To tak jakby kupić np. dobre BMW pomalowane pędzlem farbą olejna i mówić, że wygląd nie jest ważny bo to dobre auto.

Takie jest moje myślenie, oczywiście możesz mieć inne.

pozdrawiam

Lolek Ty mnie nie rozumiesz, a może ja się nieprecyzyjnie wyraziłem. Nie neguję jakości subów Velo, przecież gdyby było źle to bym go nie kupił, ewentualnie szybko sprzedał :)

Mi chodzi tylko o jakoś wykonania, oglądałem suby Velo i wiele innych i nikt mi nie powie, że to jest wysoka jakość wykonania, to właśnie chcę powiedzieć.

Nie mów mi natomiast, że wygląd nie jest ważny, bo najczęściej mówią tak właśnie Ci, którzy kupili dobry sprzęt ale kiepsko wyglądający. To tak jak z kobietami, gdzie niektórzy twierdzą, że wygląd nie jest ważny :) Przepraszam za dygresję.

Wracając do tematu uważam, że wraz z klasa sprzętu, jego podstawową funkcją musi iść w parze wykonanie i wygląd. To tak jakby kupić np. dobre BMW pomalowane pędzlem farbą olejna i mówić, że wygląd nie jest ważny bo to dobre auto.

Takie jest moje myślenie, oczywiście możesz mieć inne.

pozdrawiam

ok po trosze sie zgadzam z Toba tylko wiesz jesli np mialbym miec sub velodyna spl 1200 ultra z np z super fornirem i on by kosztowal powiedzmy jeszcze z 1500 wiecej a mialbym mozliwosc kupna takiego jakiego mam o te powiedzmy 1500 zl mniej to i tak wybralbym tego tanszego... i nie wiem czemu akurat tak robia velodyny i nie bardzo mnie to interesuje, za to bardzo lubie ich brzmienie i moc jaka maja i dlatego kupilem ten, a nie inny sub.. Tak jak pisalem ja kilka testowalem subow, ktore mialy ladny fornir ale co z tego jak byly gorsze dla mnie... jak chocby sub Ma o ktorym pisalem we wczesniejszym poscie. Malo tego tam za kolor odpowiedni dokladka jest jakies 2 tys czy nawet lepiej.. to wiesz za 2 tys + powiedzmy 200 zl to mozna kupic fajne kabelki 2x 2,5 m np cardas quadlink i na pewno wole te kable miec niz sub tak samo grajacy tylko z ladnym fornirem... Oczywiscie ze chcialbym zeby byl i fornir elegancki i brzmienie ale skoro tak robia a nie inaczej to z tego powodu nie bede rozpaczal, bo zawsze jest wybor kupic cos innego. Mi akurat pasuje ten wyglad nie narzekam ale kazdy moze miec swoje zdanie...A jedno jest pewne ladny fornir to i ladnie kosztuje, a niestety u nas dystrybutor velodyna nie jest tani wiec u nas te ceny sa takie, a nie inne i analogicznie znacznie drozsze te suby bylyby w Polsce. Teraz malo kto kupuje nowe, a co dopiero jakby jeszcze o powiedzmy 2 tys byly drozsze..

Edytowane przez lolek126

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Gość Gosc

(Konto usunięte)

lolek126

Ty nie widzisz, że my też mamy suby Velodyne?

I wiemy jak brzmią. I piszemy o tym , że to ekstraklasa. Ale nie oznacza to, że nie potrafimy krytycznie spojrzeć na inne aspekty tego produktu.

lolek126

Ty nie widzisz, że my też mamy suby Velodyne?

I wiemy jak brzmią. I piszemy o tym , że to ekstraklasa. Ale nie oznacza to, że nie potrafimy krytycznie spojrzeć na inne aspekty tego produktu.

Ok zgadzam sie, tylko pisze o tym ze jeslibys musial zaplacic dodatkowa kase powiedzmy za sam fornir to moze i bys uzywanego nie kupil takiego suba, nie mowiac o tym ze miales dobra oakzje na kupno ??? Ja tez moglbym kilka wad napisac odnosnie suba velodyna serii spl np za maly pilot, przysciski powinny byc inne na pilocie , galka glosnosci na subie powinna byc, a nie przyciski, pomimo ze jest pilot, z tylu suba powinny byc przyciski od programow suba bo jak sie rozwali pilot to nie mozna regulwoac tych funkcji, maskownica powinna byc na magnes. Fajnie by bylo jakby takie zmiany zaistnialy, ale nigdy to sie nie stanie i bedzie tak jak ktos sobie wymysli w fabryce i jeszcze podpisze sie pod tym ksiegowy. Mysle ze w wiekszosci wypadkow ludzi jakby musialo doplacic kolejne 1500-2000 ty za fornir nie kupiloby tego suba.

Duzo ludzi kupujac auta za 100.000 - 130,000 nie kupuja koloru metalicznego za ktory musza doplacic w granicach 2-3 tys i gdzie kolor na samochodzie to jednak jest roznica wieksza niz fornir na subie. I praktycznie musi byc stac czlowieka w 100% na zakup takiego samochodu, bo dodatkowych kosztow jest masa majac taki samochod, a sam wiem cos o tym. A to jest sub cos co ktos moze kupic ale nie musi i na pewno nie za kwote 8 czy 20 tys... Jadac samochodem powiedzmy za 130 tys w kolorze bialym, a jadac tym samym samochodem w kolorze metalicznym to sa dwa rozne samochody patrzac tylko oczywiscie na wyglad, co nie zmienia faktu ze sa to dwa dokladnie takie same samochody. Ale tak jak mowie chcialbym tez ladny fornir na veldodyne ale nie zebym musial za niego zaplacic dodatkowe powiedzmy 1500 czy 2000 tys... bo 2200 zaplacilem za lakier metaliczny na dosc duzym Suv-ie , a nie na takiej minimalistycznej powierzchni jaka ma sub. A tyle by to kosztowalo, na pewno nie mniej, bo kogos kogo stac w 100% na sub nowy za 20 tys stac by bylo doplacic i te 2 tys tylko ile jest takich ludzi....

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Zainspirowaliście mnie do tego żebym w końcu zajrzał do środka mojego suba. Może to pierdzenie to też kable

A jaki masz model? I dwa jakbys mogl zrobic zdjecia to wez tutaj zapodaj to obejrzymy ...dziekuje z gory.

jak chocby sub Ma o ktorym pisalem we wczesniejszym poscie. Malo tego tam za kolor odpowiedni dokladka jest jakies 2 tys czy nawet lepiej..

Lolek troszkę ceny pomyliłeś.

Po pierwsze naturalny fornir w subach Monitor Audio masz w standardzie, i to już w subie, który kosztuje 3,5tyś !

Seria RX to już zaczynają się dobre suby, nie mówię, że lepsze od Twojego, ale już przyzwoite. Tylni panel też jest lepiej wykonany.

Dopłata występuje za wersję w czarnym lub białym lakierze i wynosi 1000zł, choć tak naprawdę w sklepie też da się z tego wykończenia stargować.

Suba tego można zamówić w 4 różnych okleinach naturalnych i 2 lakierach (biały i czarny).

Widzisz różnicę w poczuciu estetyki obu firm ?

Żeby nie było, że namawiam kogoś na MA, to tylko jeden z wielu możliwych przykładów.

Edytowane przez omen

Lolek troszkę ceny pomyliłeś.

Po pierwsze naturalny fornir w subach Monitor Audio masz w standardzie, i to już w subie, który kosztuje 3,5tyś !

Seria RX to już zaczynają się dobre suby, nie mówię, że lepsze od Twojego, ale już przyzwoite. Tylni panel też jest lepiej wykonany.

Dopłata występuje za wersję w czarnym lub białym lakierze i wynosi 1000zł, choć tak naprawdę w sklepie też da się z tego wykończenia stargować.

Suba tego można zamówić w 4 różnych okleinach naturalnych i 2 lakierach (biały i czarny).

Widzisz różnicę w poczuciu estetyki obu firm ?

Żeby nie było, że namawiam kogoś na MA, to tylko jeden z wielu możliwych przykładów.

Pewnie ze widze i tu nie ma dwoch zdan jesli chodzi o ilosc fornirow itp..ale jak dobrze pamietam Ty wtedy napisales o serii gx a nie rx ( chyba ze zle przeczytalem) a w serii Gx jest tez kilka fornirow w standardzie ale za jeden ten ktory mi sie podoba trzeba wlasnie doplacic nie pamietam ale mysle ze okolo 2 tys.... a w kolumnach podlogowych gx okolo 3 tys... i teraz jest pytanie czy dalbys do kolumn ktore kosztuja 15 tys dodatkowe 3 tys jakbys chcial konkretnie ten lakier miec? Natomiast jesli chodzi o sub serii gx to mi nie odpowiada nawet z ladniejszym fornirem wiec mysle ze nizszy model rx tym bardziej nie podpasowalby mi nawet jesli nie wiem jaki tam bylby fornir...Dobrze wiem jak sa wykonane kolumny MA bo mam surrnadowe glsoniki GX-FX i wiem ile za nie musialem zaplacic i duzo osob ma caly zestaw kolumn za taka cene jak te 2 surrandy kosztuja ale pytanie jest ile osob jest w stanie zaplacic za ten fornir ktory mam w tych dwoch kolumnach i czy jesliby byl wybor miec gorszy fornir i byloby tanszy o 1500 zl powiedzmy to ile osob by doplacilo do kolumn tych z lepszym fornirem..

Ja nie kwestionuje ze firmy maja lepszy fornir, tylko mi caly czas chodzi ile osob by kupilo veldoyna z lepszym fornirem drozszym o te przykladowe 1500-2000 tys bo o tyle taki sub bylby drozszy... i tylko tyle. Niestety dystrybutor velodyna nie rozpieszcza z cenami ... bo to nie do konca wina velodyna jest ze on tyle kosztuje..

A kazdy ma swoj wybor i albo kupuje sub powiedzmy z gorszym fornirem ale lepiej grajacy dla tego co kupuje, albo chce sie napawac fornirem kosztem dzwieku jaki prezentuje dany sub. Wiesz to tak jak z tv albo ktos kupuje wypasionego samsunga czy lg z gadzetami albo ktos inny kupuje tv z dobrym obrazem, czernia, kolorami, plynnoscia... kazdy ma swoj wybor - prawda? Tak jak napisalem fajnie byloby miec wszystko naj naj zeby bylo, ale zycie pokazuje co innego - jak ja to mowie pasmo kompromisow i kupujemy to co nam pasuje. A na pewno w kwestii koloru mi osobiscie bardziej zalezy na kolorze i jakosci lakieru w samochodzie niz na subie, a tym bardziej ze nie przesadzajmy ze w velodyne jest jakis slaby... jednym sie podoba innym nie - kwestia gustu. Oczywiscie moglby byc lepszy ale my tego nie zmienimy, a jak oni zmienia i doloza cene to juz na pewno wiekszosc ludzi w takich krajach jak Polska o nowym subie velodna bedzie mogla tylko pomarzyc.. A nie wszyscy lubia kupowac uzywane rzeczy...pamietaj i o tym..

Na siłę próbujesz tworzyć wybór - albo ładny, albo dobry. Ja natomiast mówię, że może być i ładny i dobry za "normalną" cenę.

Lolek sub, który kosztuje 8 tyś powinien mieć naturalny fornir w standardzie, ewentualnie lakier. Nie przesadzaj już z tymi cenami, jakiż to dodatkowy koszt dla firmy, na dodatek przy masowej produkcji ? Przecież to są groszowe sprawy psiknąć obudowę lakierem produkując pewnie tysiące obudów, na dodatek w Chinach.

Dla przykładu podam Ci, że posiadam polskie kolumny AudioAcademy Hyperion. Najtańsza konstrukcja tej firmy to Phoebe i kosztuje 3 tyś i jest w naturalnym fornirze, jakość wykończenia, że ciężko się do czegokolwiek doczepić, do wyboru w standardzie 4 kolory - można ?

Tak to wygląda:

http://www.audiostereo.pl/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=270904

Teraz pomyśl, że na jedną kolumnę trzeba więcej forniru niż na suba, a kolumny są dwie. Na dodatek to nie jest wielkoseryjna, Chińska produkcja jak w przypadku Velo, lecz wytwarzane są w Polsce - w domyśle znacznie większe koszty wytworzenia. Daj więc już spokój z jakimiś wariackimi kosztami, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.

Coś mi się wydaje, że na siłę próbujesz bronić firmy, wymyślając coraz bardziej naciągane argumenty, firmy która produkuje dobre suby, jednak średnio wykończone.

Edytowane przez omen
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Co do wykończenia zewnętrznego, to ja na mój DD złego słowa nie powiem.

Wręcz przeciwnie. Piękny czarny fortepianowy lakier, z tyły tylna ścianka z grubej szczotkowanej i anodowanej chyba, płyty aluminium.

Naprawę bez zastrzeżeń. Uwagi miałem tylko do tego czego nie widać na co dzień.

Edytowane przez HQ150

Na siłę próbujesz tworzyć wybór - albo ładny, albo dobry. Ja natomiast mówię, że może być i ładny i dobry za "normalną" cenę.

Lolek sub, który kosztuje 8 tyś powinien mieć naturalny fornir w standardzie, ewentualnie lakier. Nie przesadzaj już z tymi cenami, jakiż to dodatkowy koszt dla firmy, na dodatek przy masowej produkcji ? Przecież to są groszowe sprawy psiknąć obudowę lakierem produkując pewnie tysiące obudów, na dodatek w Chinach.

Dla przykładu podam Ci, że posiadam polskie kolumny AudioAcademy Hyperion. Najtańsza konstrukcja tej firmy to Phoebe i kosztuje 3 tyś i jest w naturalnym fornirze, jakość wykończenia, że ciężko się do czegokolwiek doczepić, do wyboru w standardzie 4 kolory - można ?

Tak to wygląda:

http://www.audiostereo.pl/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=270904

Teraz pomyśl, że na jedną kolumnę trzeba więcej forniru niż na suba, a kolumny są dwie. Na dodatek to nie jest wielkoseryjna, Chińska produkcja jak w przypadku Velo, lecz wytwarzane są w Polsce - w domyśle znacznie większe koszty wytworzenia. Daj więc już spokój z jakimiś wariackimi kosztami, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.

Coś mi się wydaje, że na siłę próbujesz bronić firmy, wymyślając coraz bardziej naciągane argumenty, firmy która produkuje dobre suby, jednak średnio wykończone.

Kolego wiec po pierwsze nie bronie firmy bo nic mi za to nie placa :-) po drugie podalem Ci przyklad ile kosztuje kolor zamowiony w MA w serii gx na subie i jak widac nie jest to pstrykniecie pedzlem skoro tyle kosztuje. A w moim wypadku te kolory ktore sa oferowane w MA srednio mi sie podobaja wiec musialbym doplacic do koloru te dodatkowe okolo 2 tys... wiec mysle ze jakby to zrobil velodyne tez by podobna suma wchodzila w gre tym, bardziej ze dystrybutor tak jak napisalem nie rozpieszcza... kolejny przyklad odsluchiwalem suba dali

http://sklep.rms.pl//dali-mentor-sub-subwoofer-aktywny

I tez jakby tak popatrzec to fornir w tym subie jest ladniejszy ( wczesniej jak ja sie inetresowalem zakupem suba kosztowal o prawie 1000 zl wiecej jak dobrze pamietam) ale co z tego jak tak gra ze wolalbym velodyna serii EQ -max, lub np Rela serii T ktore wykonaniem jest o niebo gorszy od tego dalii... malo tego sprzedawca ktory dawal mi go na odsluch pwoiedzial mi w oczy ze szkoda mojego czasu zeby go odlsuchac ze ten sub jakby polowe tej ceny kosztowal to mozna sie zastanawiac zeby od razu podluchac Rela i velodyna.. bo ceny te same a jakosc oferowanego basu jest lepsza. O wygladzie nic nie mowil wiec to podkresla ze nie koniecznie wszystkim nie pasuje wyglad velodyna czy tez Rela.

Kolejny przyklad Moj kolega ktory ma od kilku lat velodyna cht-Q mogl kupic roczny sub MA tylko nizszej serii ( byc moze to byl ten opisywany przez Ciebie RX ) ale wykonaniem oczywiscie znacznie lepszy niz veldoyne i przyszlo do niego dwoch innych kolegow ktorzy rowniez mieli suby cht-q bo byla szansa ze za dobra cene ktos moze kupi okazyjnie suba... i zaden z nich po odluchu nie kupil pomimo super ceny, pomimo ze ladniej byl wykonany...

Raz jeszcze Ci napisze ze w MA do serii gx do tego lakieru ktory mi sie podobal ( bo oferowane w standardzie nie odpowiadaja mi do kolumn) musi czlowiek zaplacic 3 tys zl... Nie wspomne juz ze seria gx w wogole mi nie pasuje tak jak pisalem wczesniej ale to nie istotne. I pisalem Ci wczesniej ze do samochodu za 130 tys za lakier metaliczny na duzej powierzchni zaplacilem 2200 zl.. czujesz roznice i dalej uwazasz ze to jest pstrykniecie pedzlem zeby w kolumnie dac nowy lakier ???? Skoro w MA koszt takiego lakieru na dwoch kolumnach to jest 3000 zl, a na subie jak dobrze pamnietam okolo 2000 tys.. A 3 tys to tyle co lakier w mercedesie kosztuje ... Wiec lepiej nie mowic o jakis wariackich cenach nie majacych nic wspolnego z zyciem skoro ja podalem Ci przyklad konkretny ile kosztuje doplata w MA... I zeby nie bylo ze jestem przeciwnikeim MA uwazam ze to fajna firma...

Mysle rowniez ze trzeba sie cieszyc ze sa robione w Chinach bo jakby nie ten fakt to byc moze i uzywanego bys nie kupil suba velodyna bo nie byloby Ciebie na niego stac, a mnie nie byloby stac na nowego ..Zreszta wg specjalistow Chiny powoli sie koncza bo juz coraz drozej jest i w krotce podobno Indie maja byc na czasie, wiec kto wie co bedzie za rok , dwa czy wiecej... pozyjemy zobaczymy. ja tam nic nie mam do Chin bo gdyby nie to to wiele rzeczy byloby znacznie drozszych... Jest to druga gospodarka na swiecie a mowia ze nidlugo bedzie na pierwszym miejscu... i trzeba sie z tym pogodzic.

I ostatnia sprawa jesli uwazasz i meczy cie ten fornir w Velodyne, a chyba tak jest skoro az tak o tym piszesz ( bo wiecej o kolorze i jakosci lakieru piszesz niz o dzwieku, a sub przede wszystkim ma dobrze grac )to nalezy sprzedac i kupic innej marki z ladnym fornirem i tez bedzie gral dobrze skoro piszesz ze sa suby ladnie grajace i super wykonane w tym przedziale do 9 tys... ja przesluchalem okolo 10 i jakos tych super grajacych az tak nie mialem do wyboru zeby i graly i mialy superasny fornir, bo na koncu polu bitwy stanal velodyne i Rel.. ktore lakierem i iloscia oferowanych kolorow tych subow znacznie odbiegaja od innych firm..Nie ma co sie meczyc...bo najwazniejsze to zadowolenie i jesli jest niedosyt to pieniadze ktore wydales poszly w bloto.. Bo zawsze bedziesz mowil ze co z tego ze fajnie gra jak lakier nie jest taki jakbys sobie tego zyczyl.. Nie sa to suby bez wad i tez kilka rzeczy napisalem co wg mnie powinno sie zmienic nie wspominajac ze i Rel jak i Velodyne powinien dolozyc palete kolorow bo maja malo i nie wypada takim firmom miec zaledwie po 2-3 kolory...

Co do wykończenia zewnętrznego, to ja na mój DD złego słowa nie powiem.

Wręcz przeciwnie. Piękny czarny fortepianowy lakier, z tyły tylna ścianka z grubej szczotkowanej i anodowanej chyba, płyty aluminium.

Naprawę bez zastrzeżeń. Uwagi miałem tylko do tego czego nie widać na co dzień.

HQ ale u Ciebie jest troszke inny ten fornir niz w SPL ale tez wiesz jakby np porownac suba MA serii platinum, z velodyne DD to jakosc lakieru i wykonanie zew MA serii Platinum jest ladniejsze niz to co ma DD ale jakosc basu i jak on gra, to jakby mnie bylo stac mowie w 100% bez rezygnacji z innych rzeczy to nawet teraz juz po przesluchaniu DD nawet minuty bym sie nie zastanawial. Takze Kolego masz super suba ciesz sie nim bo jest z czego i niech nie przychodzi Ci do glowy zmienic na suba o ladniejszym fornirze :-) I zeby nie bylo - platinum suba tez mialem okazje sluchac :-) zreszta porownywany byl wlasnie do DD plus 12. Nawet szans nie dal subowi MA z reszta sprzedawca od poczatku to mowil... :-) po niemiecku ale mowil :-)

Co do lakieru na moim DD12, to naprawdę bez zastrzeżeń. Wykończenie pierwsza klasa.

Mi tez sie podoba i naprawde nie widze potrzeby zeby byl inny w takim subie np kosztem gorszego basu.... a jakby mial np taki jak ma MA platinum to tez bym nie mialaczal :-) a moze jest tak ze wszystkiego nie mozna miec :-) Choc mi osobiscie bardziej pasuje wisnia jak czarny bo ja generalnie nie jestem zwolennikiem czarnego ale swoj tez mam czarny bo niestety czasem dystrybutor sie nie popisze, a do tego okazuje sie ze kupe subow pobrali juz dystrybutorzy na zachod bo tam velodyne wysokie modele znacznie lepiej sie sprzedaja niz u nas i wychodzi ze albo chcesz czarny albo czekasz 2-3 miesiace na wisnie... Bo dystrybutor u nas nie zamwia tych subow zeby lezaly sobie od tak w magazynie tylko praktycznie zamawia do kazdego zamowienia plus czasem 1 nakladka ale np jak ja zamawialem to co do jednej szt. bylo zamowionych i tak przyszly... bo twierdza ze sub za 8 tys to za drogi zeby lezal w magazynie. Choc tak jak napisalem jest to nawet powiem wstyd ze tylko maja 2 czy trzy kolory bo ten bialy zadko sie sprzedaje.. brakuje mi cos w stylu orzech roznay czy jakis mahon, a najlepiej obydwa takie kolory..ale jak widac wiekszosc ludzi z tego co Prezes dystrybutora mowil to kazdy czarny zamawia i moze stad sie to bierze ze nie inwestuja w inne kolory a szkoda.. Ale to problem jest firm wlasnie z tamtych rejonow np paradigm tez tych kolorow nie ma duzo, na szczescie w serii studio jest orzech roznay i takowe kupilem, ale juz w serii signature nie ma tego koloru , zapewne jak wyjdzie nowa seria to wprowadza ale tak czy siak, to jest malo kolorow..

Lolek my się całkowicie nie rozumiemy, ale zostawmy już to.

pozdrawiam

Dokladnie, Wesolych Swiat..

A jaki masz model? I dwa jakbys mogl zrobic zdjecia to wez tutaj zapodaj to obejrzymy ...dziekuje z gory.

Mam CHT-10R. Niestety coś nie mogę zdjąć tylnego panelu żeby się do środka dostać.

I find your lack of faith disturbing...

Właśnie patrzę, że tu nie można edytować postów.

Udało mi się otworzyć ten panel. napisałem o 21.32 w 2 Święto Bożego Narodzenia do Velodyne w USA jak mam otworzyć ten panel bo nie chce wyjść z drewnianej obudowy. Pomyślałem, że odpiszą pewnie w nowym roku a tu zonk. Po 59 minutach miałem odpowiedź ;-)

Gdyby ktoś miał podobny problem jak ja to podaje rozwiązanie: podmuchać na panel suszarką. Tak z 5 minut może ciut więcej. Pod panelem mogą być resztki kleju, ktore po podgrzaniu "puszczą". Tak też się stało. Panel zdjąłem ale, jak zobaczycie na zdjęciach, w środku jest taka plastikowa osłona jakby, "pojemnik" i nie wiem jak to ruszyć. Nie chce czegoś uszkodzić.b8p4.jpgwdw4.jpg

Właśnie patrzę, że tu nie można edytować postów.

Udało mi się otworzyć ten panel. napisałem o 21.32 w 2 Święto Bożego Narodzenia do Velodyne w USA jak mam otworzyć ten panel bo nie chce wyjść z drewnianej obudowy. Pomyślałem, że odpiszą pewnie w nowym roku a tu zonk. Po 59 minutach miałem odpowiedź ;-)

Gdyby ktoś miał podobny problem jak ja to podaje rozwiązanie: podmuchać na panel suszarką. Tak z 5 minut może ciut więcej. Pod panelem mogą być resztki kleju, ktore po podgrzaniu "puszczą". Tak też się stało. Panel zdjąłem ale, jak zobaczycie na zdjęciach, w środku jest taka plastikowa osłona jakby, "pojemnik" i nie wiem jak to ruszyć. Nie chce czegoś uszkodzić.b8p4.jpgwdw4.jpg

Edytowac mozna tylko ze po jakims juz czasie faktycznie wtedy ta funkcja przestaje byc dostepna..

Żeby coś naprawić trzeba to wcześniej rozebrać.

Warunek - trzeba miec o tym pojecie... bo rozebrac dla rozebrania to pozbawione jest sensu.. oczywiscie nie mowie o przypadku Kolegi, tylko ogolnie..

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Warunek - trzeba miec o tym pojecie... bo rozebrac dla rozebrania to pozbawione jest sensu.. oczywiscie nie mowie o przypadku Kolegi, tylko ogolnie..

A różnie mówią.

Podobno raz na kilka lat elektronikę warto byłoby kurzu pozbawić. Tylko komu się chce:-)

No i to nie przypadek suba, bo tam raczej się nie zakurzy.

No właśnie, nikt dla zabawy chyba suba nie otwiera. Robię to, bo jak pisałem, coś mi zaczęło w nim pierdzieć. Głośnik jest ok. Sciągnąłem panel i to pierdzenie jest za tym plastikowym czymś. Wcześniej przy podobnym problemie była mowa o kablach, ale tu ja nie widzę nic poza tą wiązką, która centralnie wchodzi w tą plastikową obudowę.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Postaraj się to jakoś wyjąć.U mnie to już drugi przypadek że burczenie było związane z kablami.

Kiedyś w Infinity Kappa 8.2i też coś dało się słyszeć. Wyciągnąłem głośnik i tam od zacisków w koszu do cewki idzie taka płaska taśma. I ona jest mocowana takimi gąbko-gumami do kosza. Te gumy się rozkleiły i jedna podczas intensywnej pracy zaczęła uderzać o kosz. Wystarczyło to skleić do kupy i po problemie.

Różne scenariusze u Ciebie są możliwe. Sub to jednak bardzo energiczna praca membrany, byle luźny element będzie powodował zakłócenia.

• 2 tygodnie później...

Postaraj się to jakoś wyjąć.U mnie to już drugi przypadek że burczenie było związane z kablami.

Kiedyś w Infinity Kappa 8.2i też coś dało się słyszeć. Wyciągnąłem głośnik i tam od zacisków w koszu do cewki idzie taka płaska taśma. I ona jest mocowana takimi gąbko-gumami do kosza. Te gumy się rozkleiły i jedna podczas intensywnej pracy zaczęła uderzać o kosz. Wystarczyło to skleić do kupy i po problemie.

Różne scenariusze u Ciebie są możliwe. Sub to jednak bardzo energiczna praca membrany, byle luźny element będzie powodował zakłócenia.

To plastikowe coś chyba jest nie do ruszenia. Kolega powiedział, że raczej powinienem odkręcić głośnik od frontu. Dzisiaj może się tym zajmę. Trochę się boję, że po odkręceniu i ponownym przykręceniu może juz się tak nie trzymać mocno ;(

To plastikowe coś chyba jest nie do ruszenia. Kolega powiedział, że raczej powinienem odkręcić głośnik od frontu. Dzisiaj może się tym zajmę. Trochę się boję, że po odkręceniu i ponownym przykręceniu może juz się tak nie trzymać mocno ;(

Daj spokój, wykręcaj głośnik i tyle, no chyba, że masz dwie lewe ręce i nigdy nic nie naprawiałeś. Tam nie ma żadnej filozofii. Jaką masz alternatywę ? Droga i być może nieopłacalna naprawa w serwisie ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.