Skocz do zawartości
IGNORED

UE zakazała żarówek Edisona (żarowych)

Molibden

Rekomendowane odpowiedzi

>jacch, 23 Sie 2009, 01:39

Dziękujemy bardzo za cenne spostrzeżenia!

Uwaga!

Dla młotów odpowiedź generowana jest automatycznie i proszę na nią odpowiadać.

Jestem Europejczykiem.

A tymczasem wicepremier Waldemar Pawlak nakazał gminom zakupienie dziesiątków tysięcy żarówek energooszczędnych.

To ten sam Pawlak co darował ruskim macherom od paliwa (J&S) 500 milionów zł.

Jak widać Waldemar Pawlak wyczuwa tryndy "górnym węchem".

Przeciez tu nie chodzi o żarówki... wszystko jest dobre by przywalić... UE i tym, no, wiecie...

Po co tyle bzdur wypisywać... pomogę sprowadzić dyskusję do "meritum". A więc, a Pan Michnik powiedział...

>Burczymucha, 22 Sie 2009, 17:17

>>Póki co, 60 i 75-tki ze sklepów nie znikają. A setkę

>>do lamki to wkręcają chyba tylko zegarmistrze.

u mnie w pudełeczku leży grzecznie 2500W :)

można włączyć jak komuś zimno :D

Burczymucha, 22 Sie 2009, 17:58

>misiomor, 22 Sie 2009, 17:37

>

>

>No, nie wiem czy w sprawność domowego spalania węglowodorów wlicza się ogrzewanie komina, kotłowni,

>i przede wszystkim statę gorących spalin. A elektryczność jest pod tym względem doskonała.

>

>Wiele razy byłem też świadkiem że ci co grzeją wodę gazem byli zdziwieni że wbrew teorii płacą

>więcej od bojlerowców. A to dlatego że przy piecach gazowych o wiele trudniej wyregulować

>temperaturę płynącej wody. Obecnie trochę ten efekt zniwelowały automatyczne zawory.

Komin/kominy i tak musisz mieć do wentylacji, jeden kanał więcej to pomijalna różnica. Piec możesz wybrać kompaktowy, wiszący i zainstalować w kuchni czy w pralni, nie ma potrzeby dodatkowego pomieszczenia wyłącznie na kotłownię. Spaliny w piecach kondensacyjnych są chłodzone podczas odzysku ciepła przy skraplaniu pary wodnej. Temperaturę wody możesz regulować baterią termostatyczną albo magazynować ciepłą wodę w dobrze izolowanym zbiorniku dwupłaszczowym.

Poprawnie wykonany system grzewczy co/cwu na gazie ziemnym daje koszty eksploatacji o połowę niższe niż elektryczny i już.

szumidokolalas, 24 Sie 2009, 21:53

>czyli co??

>

>PL zostanie dalej ciemna??

Szojman co tam uradziliście w waszym "Z wiązku Wypędzonych"? Najpierw wy wypędziliście nas z naszych domów, potem dla odmiany my wypędziliśmy was z naszych domów i bilans wyszedł na zero?

mnie tak zastanawia, czy przeciwnicy żarówek wiedzą, co znaczy "widmo ciągłe". To, że nie wie szumidojcz, oczywiste, ale reszta? W sumie wszelakiej maści dziennikarze (patrz muls) też pojęcia nie mają...

bady, 25 Sie 2009, 23:29

>mnie tak zastanawia, czy przeciwnicy żarówek...

Nie widzę tu przeciwników żarówek tylko zwolenników innych rozwiązań.

Jestem Europejczykiem.

>Molibden, 25 Sie 2009, 23:43

>Niestety propagandziści nowego porządku o tą wiedzę nie zadbali. W końcu liczy się ideologia.

Jakby nie patrzeć wydajnościowo żarówka to straszne gówno i jest to fakt. Nie ma to nic wspólnego z ideologią, propagandą, nowym czy starym porządkiem.

Jestem Europejczykiem.

zabawne jest ze zawsze wszelkiej masci idioci zawsze znajda sposobiki zeby ciagnac ta swoja ciagła teorie spisku.widmo zarówek halogenowych jest takie samo ciagłe jak ciągła jest i niedoscigniona głupota wszelkiej masci niedziennikarzy.

mozna równiez wszelkiej masci niedziennikarzom wyjasnic ,ze trwaja prace na ciagłoscia widma z jednoczesnym ograniczeniem ciagłosci głupoty.Wszelkiej masci durni.

workerek zabawna jest ta MANIA wielkosci.MY w 1939 i MY w 1945.To chiba razem z jaruzelskim goniłeś ..po polach zające.Zajace były małe, a ty DUZY.Coooooooooo???

osobiscie tez wolę ciagłosc monitora computerowego CTR niz wyswietlacza LCD.Ale generalnie wole od tego tez, zeby mi zapewnili grzania w zimie....ciagłość.

muls, co ty tu z halogenem wyjeżdżasz? Może lepiej coś o świetlówkach energooszczędnych powiesz?

tam też jest ciągłe to widmo, o którym przeczytałeś coś w focusie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.