Skocz do zawartości
IGNORED

Hi-End is dead

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Hi-End być może jest już "dead" ale tematy i dyskusje o tym z pewnością nie są "dead" - patrząc na liczne nowe wpisy od mojego ostatniego logowania na forum :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Gość

(Konto usunięte)

discomaniac71, 16 Wrz 2009, 12:42

pierwsze ostrzeżenie. Czekam na Twoje argumenty.

Zarzuciłeś mi kłamstwo, kazałem Ci to udowodnić. Cisza.

Jesteś mężczyzną, czy internetowym szczekaczem ?

Wyzwiska sobie kieruj do lustra.

Gość

(Konto usunięte)

yugiri, 16 Wrz 2009, 13:01

>Wiem jedno, jak podłączyłem Onkyo Integra DX-6850, zamiast Onkyo DX-7222 to żona siedżca przy

>komputerze i grająca w Kulki zapytała co się stało?Dlaczego dzwięk jest taki jakiś czystszy?

>Zestaw dokładnie ten sam poza CD, osoba zgłaszająca zmianę nie wiedziała o podmianie, więc jest

>jakaś różnica.

poczytaj sobie:

http://xyzpawel.blogspot.com/2009/07/testy-abx.html

żony wszystko słyszą :) jak chcą ;)

opteron, 16 Wrz 2009, 12:41

>Może zachowałem się jak cham, ale zrobiłem to dokładnie w taki sposób jaki robisz to Ty. Napiszę

>najbardziej obrazowo jak tylko mogę, guzik mnie obchodzi jak głęboki masz portfel tak samo guzik

>obchodzi Ciebie na co kto wydaje kasę i jaką ma przyjemność z tego. Jeśli nie umiesz tego uszanować

>jesteś zwykłym chamem albo inaczej żal Ci dupę ściska...

>

>CZY DO DO CIEBIE TRAFIA?

Jeśli wolno mi się wtrącić, to z tego co zauważyłem (może się mylę) to XYZ nie przejmuje się, że ktoś CHCE wydać gruby szmal na coś co można porównywalne kupić za rzędy wielkości mniejszą stawkę. On pragnie ostrzec tych którzy odmawiają sobie (i nieraz w rodzinie innym) od ust byle kupić wymarzony sprzęt który ponoć jest dużo lepszy od tego tańszego. Przeciwny jest także postawie firm które często pragną zarobić krocie lecąc tylko na samej nazwie, robiąc w ten sposób w balona potencjalnych napaleńców. Ot tyle.

>a kogo obchodzi czym sie różni Syrenka od Warszawy ?!?

np. mnie i wielu kolegów z forum ...

Jak pojawia się niewygodny temat to go ignorujemy, prawda ? Oto styl XYZPawla. Ignorancją nie można walczyć z audiofilską ciemnotą ... Chyba, że nie ma to być uczciwa dyskusja a próba narzucenia własnych poglądów mniej osłuchanym kolegom ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Z hiendem jest jak ze stringami. Mozna kupić na bazarze za 5 zł, można kupić u Armaniego za 300 pln.

Można siż spierać, warto czy nie do upadłego - a i tak kluczem do wszystkiego jest dupa, jaka je założy.

->discomaniac71, 16 Wrz 2009, 12:42

->Jesteś mężczyzną, czy internetowym szczekaczem ?

He,he chciałbym zobaczyć "dyskusję" Disco z XYZPawlem ;-) Sprite i pragnienie ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

XYZPawel, 16 Wrz 2009, 13:09

>rozumiem, że oryginały ma tylko Linkwitz :)

>A każda sprzedana kolumna to kopia oryginałów, Ty masz kopie T+A.

Źle rozumujesz, jest BMW i jest BYD który robi między innymi coś co wygląda jak BMW. Chyba że to dla Ciebie to to samo...

>chciałbyś, ja przedstawiłem tezę i dowody, a Ty tylko obrażasz, wściekły, że ktoś podważa sens

>Twojego życia.

Możesz rozwinąć tę myśl? Wiesz coś o mnie czego ja nie wiem? :-)

>moje są aktywne, a Twoje proste pasywne.

I...?

>Napisz jakie głośniki tam siedzą. Ilo drożne są. Co obsługuje bas. Jakiś 20 cm głośniczek ?

Widzisz, nawet nie wiesz jak wyglądają a już wiesz co zagra lepiej :-)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

> majkeljot

Uff, dobrze ze sa ludzie ktorzy rozumieja o co chodzi.

Ale to forum ma bardzo duzy poziom hajendu.

A z nalogow ciezko sie leczy i dlugo.

Gorzej jak niektorzy nie chca.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Gość

(Konto usunięte)

Piopio, 16 Wrz 2009, 13:17

>>a kogo obchodzi czym sie różni Syrenka od Warszawy ?!?

>np. mnie i wielu kolegów z forum ...

>Jak pojawia się niewygodny temat to go ignorujemy, prawda ? Oto styl XYZPawla. Ignorancją nie można

>walczyć z audiofilską ciemnotą ... Chyba, że nie ma to być uczciwa dyskusja a próba narzucenia

>własnych poglądów mniej osłuchanym kolegom ...

o czym Ty piszesz ? jaki niewygodny temat ?!? CD jest 2 razy lepszy od LP. Po jaką cholerę mam się tym zajmować ? Jeden taki wątek stworzyłem, udowodniłem swoją rację i wystarczy.

Przesiądź się z Syrenki do Golfa, naprawdę warto.

Gość

(Konto usunięte)

opteron, 16 Wrz 2009, 13:21

>>rozumiem, że oryginały ma tylko Linkwitz :)

>>A każda sprzedana kolumna to kopia oryginałów, Ty masz kopie T+A.

>Źle rozumujesz, jest BMW i jest BYD który robi między innymi coś co wygląda jak BMW. Chyba że to dla

>Ciebie to to samo...

chyba nigdy nie zrozumiesz: Linkwitz nie ma własnej fabryki, a głośniki robi Seas i Peerless, i właśnie je mam.

>>moje są aktywne, a Twoje proste pasywne.

>I...?

http://www.genelec.fi/ht/tuotetuki/active-passive/

>>Napisz jakie głośniki tam siedzą. Ilo drożne są. Co obsługuje bas. Jakiś 20 cm głośniczek ?

>Widzisz, nawet nie wiesz jak wyglądają a już wiesz co zagra lepiej :-)

http://www.taelektroakustik.de/eng/ta2/ls_criterion_tl/cri_tl_ts350.htm

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

XYZPawel

16 Wrz 2009, 13:12

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 554 / 3266 / 0

discomaniac71, 16 Wrz 2009, 12:42

pierwsze ostrzeżenie. Czekam na Twoje argumenty.

Zarzuciłeś mi kłamstwo, kazałem Ci to udowodnić. Cisza.

Jesteś mężczyzną, czy internetowym szczekaczem ?

Wyzwiska sobie kieruj do lustra.

Pawelku nieraz juz udowodniles kim jestes:) Byles zapraszany tu i tam fundowano Ci przejazd pobyt itp. Twoja idea fix to siedzenie w czterech scianach i nawracanie ludzi na swoje chore poglady tudziez wypisywanie dyrdymalow na innych forach internetowych. Jestes tylko postacia wirtualna bo w swoim domowym getcie najlepiej sie czujesz. Ten Twoj lek przed publicznym pokazaniem sie ma swoje podloze psychologiczne zeby nie powiedziec psychiatryczne. Podobnie jak Twoje skopiowane z sieci tezy. I nie ma znaczenia czy to jest forum audio foto czy jakiekolwiek inne. Tam traktuja Cie tak samo jak tutaj - z przymruzeniem oka. Jesli zas o mnie chodzi jestem jak najbardziej realny. Wiele osob zna mnie osobiscie i to nie tylko z branzy audio. Internet traktuje w 2/3 jako forme dodatkowych spotkan z osobami ktore znam realnie. Trudno mnie wiec nazwac internetowycm krzykaczem tym bardziej ze na innych forach nie wypisuje bzdur. Nawiasem mowiac ocenianie innych wedlug swojej miary tez jest elementem Twojej psychicznej przypadlosci. I nie denerwuj sie tak bo Ci zylka pusci a w tym wieku to jest smiertelne zagrozenie. Co taki rbej robilby bez Ciebie?:)

Kurcze Wielki XYZPaweł udowodnił, że CD jest 2x lepsze od LP a słyszę odwrotnie ... i wielu moich kolegów. Masowa halucynacja słuchowa ... a podobno coś takiego nie istnieje ...

Chyba każdy audiofil powinien się leczyć bo ma omamy słuchowe ... audiofilizm to choroba nie tylko duszy ale i ciała .... A może homoseksualizm to też choroba ? Ci "biedni" ludzie lubią to co w normalnych ludziach wzbudza obrzydzenie ....

Gość

(Konto usunięte)

discomaniac71, 16 Wrz 2009, 13:50

Stać Cię na odszczekanie swoich kłamstw na mój temat ?

Czy jesteś człowiekiem bez honoru ?

Czy mamy się pożegnać w tym wątku ?

I tak nie masz NIC sensownego do napisania.

XYZPawel, 16 Wrz 2009, 13:48

Po pierwsze nie odpowiedziałeś mi na pytanie tylko pdałeś linka,

Rozumując "po Twojemu" jeśli w pomiarach na normalnym wzmacniaczu kolumny pasywne są nie gorsze niż aktywne to nie ma kompletnie znaczenia jakimi właściwie są!!! Tak czy nie tak? Gdzie zatem ta przewaga?

A co ma drugi link wspólnego z tematem lub moimi kolumnami to już w ogóle nie rozumiem...

P.S. Wpisują orion można dostrzec że ludzie często posiłkują się subami, pytanie czy głośniki mają problem z basem czy może ludzie którzy ich słuchają z uszami? Osobiście nie widziałem i sobie nie wyobrażam zestawienia linii transmisyjnych z subem.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Gość

(Konto usunięte)

Piopio, 16 Wrz 2009, 13:52

>Kurcze Wielki XYZPaweł udowodnił, że CD jest 2x lepsze od LP a słyszę odwrotnie ... i wielu moich

Jest wielu wielbicieli Syrenek, ale to nie znaczy, że są lepsze od Golfa :))

Obiektywnie rzecz biorąc (pomiary) CD jest lepsze od LP.

>kolegów. Masowa halucynacja słuchowa ... a podobno coś takiego nie istnieje ...

pisałem wielokrotnie, że istnieje.

>Chyba każdy audiofil powinien się leczyć bo ma omamy słuchowe

to prawda, testy ABX leczą z tego znakomicie, ale trzeba jeszcze umieć akceptować fakty niezgodne z własnymi przekonaniami, a z tym jest kiepsko.

(a i nie piszę tego ironicznie broń boże, po części zgadzam się z Tobą, audiofilia to w wydaniu wielu osób sposób na wydawanie kasy i podnoszenie swego stłamszonego przez żonę czy pracę czy życie ego, nie poszukiwanie dźwięku, zresztą wydaje mi się że wiele osób na forum jest tłamszonych przez żonę, dzieci i w pracy, a kłótnie na forum są jedynym polem gdzie mogą sobie do woli poszczekać:-)

XYZPawel, 16 Wrz 2009, 00:15

>>>misja, mam taką,...

Jesli masz misję to proponuję zapukać do TVP. Farfał łebski gość, lubi posłuchać nawet skinheadową muzykę. Może da Ci jakieś okienko i wtedy się spełnisz. Bedzie kupa widzów i smiechu.Tylko ładnie się ubierz i w tle postaw choć z jednego Oriona.

XYZPawel, 16 Wrz 2009, 08:45

>>>eee, tam ;)...

faktycznie, dowodzenie masz dość rozwinięte :) bo jak na razie ograniczasz się tylko do wklejania linków z netu. A ludzie nadal z ciebie rechoczą. Taki ........antek_emigrant_AS.

I na koniec.....takimi tekstami torujesz sobie drogę do masowej sprzedaży swoich Orionków?

Pewnie za kilka lat jak zabierzesz się za wzmacniacze będziesz trąbić inaczej. Eh.

Uprawiasz demagogię a nie dowodzenie.

papa.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

> Ricardozamora

Jak widzisz Pawel jest atakowany przez wyznawcow Hi-End i w zasadzie zawsze sie to konczy poniesieniem emocji.

Ci wszyscy ktorzy chetnie weszli by w subkulture audio przygladaja sie temu i kibicuja za jedna lub druga strona, bo sami nie maja doswiadczenia.

Tak naprawde to sztandar wszystkich nowych niesie Pawel, bo z zagorzalymi audiofilami ciezko sie rozmawia o poczatkach audio, a wtedy jest najtrudniej bo zupelnie nie wiadomo ktora pojsc droga.

Wyznawcy Hi-End albo o tym juz zapomnieli, albo to ignoruja.

Ciezko sie tu rozmawia o sprzecie za 3000 - 4000 zl, bo na licach wielu wzbudza to usmiech politowania.

Wypowiadam sie w obronie idei dostepnosci, bo powracajac na to forum po latach nieaktywnosci w temacie, widze ze jest gorzej niz bylo i przepasc cenowo-akceptacyjna jest wieksza.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Gość

(Konto usunięte)

opteron, 16 Wrz 2009, 14:00

>XYZPawel, 16 Wrz 2009, 13:48

>

>Po pierwsze nie odpowiedziałeś mi na pytanie tylko pdałeś linka,

Link jest odpowiedzią na Twoje pytanie. Nie znasz angielskiego ? Nie chce mi się tłumaczyć :)

>A co ma drugi link wspólnego z tematem lub moimi kolumnami to już w ogóle nie rozumiem...

ma wiele wspólnego z Twoim "o mnie"

XYZPawel, 16 Wrz 2009, 13:38

>>>Przesiądź się z Syrenki do Golfa, naprawdę warto...

hej hej Panie Teścik. Motasz się już, niedobrze.

Przecież wszystkie samochody jeżdżą tak samo........

Masz jednak jedną niezaprzeczalną rację. Wiele firm naciąga ludzi na kasę. Przykładem jest Pan KI z najdroższym kawałkiem blachy miedzi. Jednak jeśli innych na to stać. Niech kupują. Może lubią?

Ale że Ci wszystko gra tak samo, to znaczy szumi?. W jakim wieku tak się robi bo się boję?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.