Skocz do zawartości
IGNORED

A może jednak zalegalizować narkotyki?

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

"...mój pierwszy kontakt z narkotykami, na imprezie u kumpla z gimnazjum. Przyszli fajni ludzie i dali mi skręta. Trzy buchy i przeszła mi cała spina. Śiat stał się przyjazny. Wyluzowałem, już nie byłem sam. Od tej pory biorę. Amfę, dopalacze, a jak już nic nie ma, to walę do apteki po syrop na kaszel. Kabonę mam od rodziców. Mówię, że potrzebuję do szkoły albo wymyślam jakąś bajeczkę. Na przykład, że ukradli mi buty i potrzebuję na nowe. A w realu opchnąłem je na okrąglaku. Ale to nic. Mój kumpel podbiera hajs z renty swojej babki. Nieważne, kasa to nie problem.Ci co twierdzą, że narkotyki szkodza powinni zmienić dilera. Ganja pozwala wyczesać z siebie mega kreatywność, a po halucynogenach człowiek odkrywa tajemnice wszechświata. Rzadko bywa tak fajnie jak po dopalaczach. Gdybym chciał, mógłbym to rzucić, ale po co? Przecież jest zajefajnie!..."

P., lat 17.

Jak to czytam, jestem za.

Może P. umożliwi mi poznanie kilku odpowiedzi na pytania w sprawie istoty wszechświata. Jeszcze tylko musi trochę pojarać :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

hahaha cadam we idź z tym.

"Lekarze niemieccy".

"nie może dostać pracy, bo bierze leki, które go spowalniają".

"na skutek palenia marichuany zachorowali na schizofrenię" wrrr cierpię."

i potem opowiada o schizach chorobowych, których winą jest oczywiście palenie marichuany. Ta baba pieprzy i tyle. Ludzie chorują i tyle. A syn sam zrywał leczenie i to raczej nie z winy marichuany.

hahahahaaaa "młody człowiek 14-15 latek nie pójdzie kupić alkoholu, tylko kupi marichuanę" NO TO BARDZO k**wa ŹLE. Lepiej, żeby się nawalił.

Najlepsze, że mam kolegę, który ma podobny problem, tylko z alko. Psychiatryk przewija się u niego co jakiś czas, chociaż jakoś się ogarnia z pracą w IT. Ogólnie alkohol lasuje mu mózg, wpływa na różne jazdy itd. Ostatnio zresztą coraz bardziej odjeżdża, bo cały czas chla i w sumie chyba już wszyscy stracili nadzieję.

Tylko czy to jest dowód, że alkohol powoduje schizofrenię?

Ukryta Zawartość

Najnowsza Hiperprzestrzeń - prosto od Mapeta z Londynu. I bardzo w temacie....

Radio na Fali was ocali! :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

tez jestem za legalizacją :_)

teraz wykresik ciekawy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Ja jestem jako praktyk przeciw.

99% debili snuje sobie kioski gazetowe z maryśką i gazetami.

Jarałeś przygłupie? - A ile chęci miałeś później do pracy?

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

No, k**wa, nie chcę być niegrzeczny.

Zresztą jak sobie chcesz ro***erdolić łeb - proszę bardzo

Wiem jak to działa i wiem jakie robi szkody.

Wiesz kiedy możesz przyjarać? Nie mówię o koncertach, spotkaniach itp - najlepiej wtedy, gdy masz stałą pracę, żonę i dzieci. Tak dla luzu.

Pyknij z kobietą/kochanką/żoną w sobotę - ale jeżeli nie zaburzysz sobie pracy,

Jeżeli to zaczyna sprawiać frajdę - powiedz o tym żonie, a później psychiatrze.

Na stu, znam tylko dwóch, którzy potrafią kontrolować ćpanie.

No, może się zapędziłem - marycha to co innego - odniosłem sie do swoich doświadczeń

Pamiętajcie drodzy growerzy! Era prądożernych sodówek minęła! Teraz LED jest na topie! Po pierwsze - spada znacznie zużycie prądu, po drugie - koniec z sygnaturą termiczną!

W UK i Irlandii policyjny helikopter z kamerą termowizyjną robi sobie rundkę nad osiedlem - i już z grubsza wiadomo, na który stryszek zapukać.

Teraz z tym koniec!

Użyj technologii przeciw technologii! :)

Pamiętaj tylko, żeby używać LED o określonej temperaturze barwowej.

Szczegóły u wujka Gugla.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

nadal nic , ciemno widzę ciemność .... brak skuteczności a wręcz lepszy efekt w zwalczaniu przy liberalnym traktowaniu używek jest cyframi poparty a nie widzimisię kolejnych oszołomów oderwanych od rzeczywistości . Wyciągnij wnioski mateuszku

Ukryta Zawartość

" - Trudno oprzeć się pokusie nadużywania przepisów kryminalizujących posiadanie nieznacznych ilości narkotyków. Pozwalają łatwo, prosto, niemal bezwysiłkowo uzyskiwać świetne statystycznie wyniki. Dotyczy to policji i prokuratury. Nie inaczej jest z sądami. Pokusa sukcesu i niewrażliwa obojętność na negatywne skutki podejmowanych działań sprawia, że w prowadzonych statystykach brak jest rubryki zliczającej połamane życia - pisała we wstępie do raportu karnistka prof. Monika Płatek.

Dodaje też, że władze traktują marihuanę jako "dogodnego wroga". "Dogodny wróg" pozwala władzy narzucić swą wolę, sprzeciwiając się woli większości i rozsądkowi. Dogodnym wrogiem można straszyć i siać oburzenie. Narkotykom można wypowiedzieć wojnę, prezentując je jako moralnie odrażające i groźne.

Według autorów raportu,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , prokuratura i sądy ciągle nabijają statystyki palaczami, a dilerzy pozostają na wolności. Walka z marihuaną jest - zdaniem Agnieszki Sieniawskiej, rzecznik praw osób uzależnionych - pretekstem dla rozszerzania prerogatyw władzy kosztem wolności obywatelskich."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

" - Kupowanie niewielkich ilości marihuany może wkrótce stać się w Berlinie codziennością - donosi Deutsche Welle. Monika Herrmann, nowa burmistrz berlińskiej dzielnicy Kreuzberg, planuje otwarcie pierwszego coffee shopu.'

super , legalnie i niedaleko

Ukryta Zawartość

Autostradą 6 godzin.

tylko obawiam się , że nawet jak powstaną będą problemy z zakupem . Obwarują przepisami nie dla każdego

Ukryta Zawartość

wklejony link jest polityczną ściemą , właśnie dowiedziałem się że niedługo mają w Berlinie wybory .W tej dzielnicy podobne hasła mogą wyborców przekonać ....

Już widze jak NIemcy pozwalają na wolną sprzedaż Maryśki.

Przecież ci oszalali eurokraci chcą nam odebrać WSZYSTKO, nie tylko kontakt z Zielem, grzybkami - psylocybkami i innymi naturalnymi substancjami, które Pan w swej nieskończonej mądrości umieścił na tej ziemi ku pożytkowi i radości ludzi.

Już wkrótce Miłościwie Nam Panujący z Brukseli za pomocą swoich Komisarzy z Warszawy z ul. Wiejskiej oraz ich urzędników wprowadzą pojęcie Samowolki Żywieniowej. Tzn. jeśli będziesz chciał upiec ciasto w domu a nie kupić od konsorcjum które ma koncesję na ciasto, to będziesz musiał mieć zgodę na upieczenie ciasta – odpowiedni urzędnik sprawdzi warunki oraz kosztorys wypieku. Sprawdzi czy przewidywane składniki spełniają określone normy i są bezpieczne dla zdrowia i życia, czy wypiek nie naruszy porządku publicznego (np. dym wydobywający się z okna, zapachy), nie jest szkodliwy dla środowiska (poprzez podniesienie temperatury powietrza i emisje gazów w trakcie wypieku), nie dyskryminuje mniejszości rasowych (dlaczego pieczemy sernik a nie murzynka), religijnych (czy jest koszerny) seksualnych i kobiet (żona będzie musiała odbyć rozmowę i badania psychologiczne czy oby nie jest zmuszana do wypiekania ciast i czy to nie jest przemoc psychiczna), czy poprzez wypiek nie zaniedbujemy obowiązków wychowawczych wobec dzieci, czy jest zgodny z miejscową tradycją wypieków oraz wreszcie czy można się spodziewać że wypiek będzie bezpieczny dla życia i zdrowia poszczególnych osób które będą go spożywały (projekt wypieku powinien jasno precyzować, kto, kiedy i w jakich okolicznościach oraz ilościach produkt ma spożywać). Odpowiedni urzędnik sprawę rozpatrzy konsultując i odsyłając zainteresowanych kolejno do specjalistów: dzielnicowy oraz wywiad z sąsiadami, ekolog, psycholog, socjolog, seksuolog, wychowawca szkolny dzieci (opinia ze szkoły), dietetyk, lekarz rodzinny oraz kohen. Po wzięciu pod uwagę wszystkich danych i dowodów w sprawie w ciągu 3 miesięcy wyda opinię (zezwolenie bądź odmowę) na domowy wypiek ciasta. Oczywiście od opinii będzie przysługiwało odwołanie do instancji wyższej, która ponownie rozpatrzy sprawę. Każda próba wypieku ciasta bez stosownych zezwoleń będzie traktowana jako Samowolka Żywieniowa i karana grzywną w wysokości do 5 000 złotych, karą pozbawienia wolności do 14 miesięcy oraz przejęciem wyprodukowanego ciasta przez adekwatny do miejsca zamieszkania Urząd Wojewódzki (który co zrobić z ciastem już dobrze wie – zostanie ono komisyjnie spalone przy udziale wojska i policji).

A każdy obywatel – jak tutaj niektórzy piszą – jak się z prawem nie zgadza to nie powinien go łamać (bo to niemoralne tak bez zgody upiec ciasto), tylko próbować wpłynąć na rządzących żeby prawo zmienili. A do tego czasu jeść ciasto tylko od konsorcjów (za 200 złotych za 10 dkg) albo nie jeść wcale – i ewentualnie z honorem zdechnąć z głodu. Bo dobry obywatel – to obywatel PRAWY.

Bo przecież dobre państwo to państwo, które dba o bezpieczeństwo i robi wszystko aby obywatel nie był narażony na sraczkę (odwodnienie i rychłą śmierć w toalecie, uwłaczająca ludzkiej godności). Bo dobre państwo to państwo, które OPIEKUJE się obywatelem i chroni przed niebezpieczeństwami wszelkiego typu i podejmuje decyzję za obywatela. Bo dobre państwo to państwo socjalistyczne a ideę takiego państwa sformułowaną przed laty przez znanego myśliciela, niemieckiego żyda w dziele Das Kapital K. Marksa a pięknie ułożoną w wizję polityczną przez Bismarcka można zrealizować najlepiej poprzez pracę na rzecz państwa Unii Europejskiej.

doktorku

Przecież właśnie do takiego państwa wyemigrowałeś z Polski.Nie wiedziałeś gdzie jedziesz?

doktorku

Przecież właśnie do takiego państwa wyemigrowałeś z Polski.Nie wiedziałeś gdzie jedziesz?

Irlandia pod wieloma względami jest normalniejsza od Polski. Fotoradar widuje się raz na ruski rok. Tak samo gliniarzy z suszarką. Nie mówię, że w ogóle ich nie ma ale jest ich jak na lekarstwo.

Przez jezdnię możesz sobie przechodzić bez zwracania uwagi na światło lub pasy. Nie jesteś bydłem któremu musi zapalić się światełko, prawda?

Masz swój rozum i sam wiesz kiedy przejść.

Otwarcie firmy trwa 15 minut - tyle zabiera wypełnienie formularza w internecie.

Od tego momentu masz 3 miesiące by zarejestrować się w skarbówce i zacząć płacić podatki. Bo przecież firma może nie być dochodowa więc zaraz ją zlikwidujesz, prawda? To po co zawracać skarbówce głowę? Zgłoś się tam, gdy Twój biznes okrzepnie.

Wniosek o paszport składasz przez internet. Fotki wysyłasz im pocztą. Pocztą paszport przychodzi do domu.Szanują Twój czas.

Tutaj urzędnik jest dla ludzi a nie odwrotnie.

W urzędach publicznych klimatyzacja to standard mimo, że to nie Grecja czy Hiszpania. Czeka się na urzędnika SIEDZĄC w poczekalni z numerkiem. Tablica wyświetla Twój numer i wtedy podchodzisz do okienka. Ludzie są traktowani jak ludzie a nie jak bydło.

Ogółem - opresji urzędniczej jest dużo mniej. Nawet na prawo jazdy zdaje się tu bez problemu.

Mnie nie chodzi o Polskę ale o twoją wizję UE.Nakreśliłeś horrendalną wizję UE sterowanej z Brukseli a przecież do takiej rzeczywistości wyemigrowałeś.To gdzie tu logika?

Mnie nie chodzi o Polskę ale o twoją wizję UE.Nakreśliłeś horrendalną wizję UE sterowanej z Brukseli a przecież do takiej rzeczywistości wyemigrowałeś.To gdzie tu logika?

Mimo tego sterowania tam jest lepiej.

wymienił na euro . Taka logika

• 4 tygodnie później...

Możesz legalnie palić marihuanę w ramach naukowego eksperymentu

Ukryta Zawartość

Zastanawiam się jakie będzie stanowisko naukowców, gdy osoba taka, podatna na działanie marihuany spowoduje poważny wypadek drogowy? Kto za to będzie odpowiadał, tylko sprawca skoro to tylko badania? Wszystko jest zawsze proste dopóki nie zdarzy się wypadek i trzeba będzie wskazać winnego i pokryć koszta.

Jak dla mnie pomysł porypany i nie przejdzie.

Ukryta Zawartość

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.