Skocz do zawartości
IGNORED

jaki CD do wzmacniacza Creek Destiny???

meloman88

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

skompletowałem zestaw wzmak Creek Destiny + Focal 816V sprzęt nie jest jeszcze wygrzany ale już teraz gra świetnie i jestem zachwycony... recenzję napiszę jak dłużej posłucham.

Teraz chcę kupić do tego jakiś dobry CD, bo w tej chwili mam starego Denona, zależy mi na dobrej przestrzeni, rozbudowanej scenie, dobrej dynamice i nisko schodzącym basie oraz wyrazistej górze pasma,

kupiłbym CD CREEK DESTINY ale jest trochę zbyt drogi, kwota to maksymalnie 5000zł.

Myślałem też o niższej serii Creeku Evo 2 CD ale nie wiem jak on by zagrał ze wzmakiem Destiny, może ktoś słuchał???

Kieruje więc pytanie co Byście mi polecali jaki dobry CD do tego zestawu???

https://www.audiostereo.pl/topic/58143-jaki-cd-do-wzmacniacza-creek-destiny/

Gratuluję wyboru,

do Twojego systemu aby w pełni wykorzystac możliwości musisz koniecznie zastosowac dobre źródło. Napewno zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem byłby zakup dopasowanego odtwarzacza CREEK DESTINY CD. Różnica brzmieniowa pomiędzy serią EVO a DESTINY jest naprawdę duża, chociaż połączenie wzmacniacza DESTINY z odtwarzaczem EVO będzie poprawna brzmieniowo. Oczywiście możesz popróbowac z połączeniem innego CD w niższej cenie, wydaje mi się jednak, że będzie trudno coś znaleźc, co będzie optymalne.

>Różnica brzmieniowa pomiędzy serią EVO a DESTINY jest naprawdę duża, chociaż połączenie wzmacniacza

>DESTINY z odtwarzaczem EVO będzie poprawna brzmieniowo.

He,he

Różnica między samymi CD jest raczej subtelna ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Wzmaki Creeka zawsze byly lepsze od ich Cd a nie wiem jakim cudem ze soba graja zawsze najlepiej (nie zawsze tak jest) wiec dobrym wyborem w przypadku Creeka jest zakup wlasnie CD z tej samej stajni:)

robix

Zastanów się nad przetwornikiem C/A Audionemesis DC-1 Up-grade i jakimś CD do 2 tys. PLN z koaksjalnym wyjściem cyfrowym (np. Cambridge Audio albo NAD) - myślę, że takie połączenie będzie lepsze niż niejeden CD za 5 tys. PLN.

robix, 24 Wrz 2009, 15:06

>Wzmaki Creeka zawsze byly lepsze od ich Cd a nie wiem jakim cudem ze soba graja zawsze najlepiej

>(nie zawsze tak jest) wiec dobrym wyborem w przypadku Creeka jest zakup wlasnie CD z tej samej

>stajni:)

>

Nie wiem, jak bylo dawniej, ale jesli sie nie myle, to teraz raczej ichniejsze CD sa lepsze dzwiekowo od wzmacniacza. Ja mam problem odwrotny: co wziac do odtwarzacza Creeka? Ma kto jaki pomysl?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kontra

Ukryta Zawartość

Oczywiscie jesli zawierzacie testom niemieckiego magazynu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Apetyczny - obydwa dostały ocenę "wyśmienity".

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Niedrogi (ok. 3500zł ) a wielce apetyczny jest C.E.C. 3300R. Tak mi się spodobał, że go kupiłem choć byłem zadowolony z poprzednio posiadanego NAIMa. Wydaje mi się, że nawet wyglądem pasuje trochę do DESTINY...

no tak oba dostały ocenę wyśmienity ale w swojej kategorii cenowej, ciekawe jak dużo lepszy jest Destiny CD??? bo zastanawia mnie czy warto dopłacać aż 3000zł...

Moim zdaniem nie warto.

Założę się, że w bezpośrednim porównaniu nie usłyszysz różnicy.

Zaoszczędzone pieniązki proponuję zainwestować w music server:

za 1250 kupujemy Logitech Squeezbox Touch

za 250 kupujemy HDD 320GB

za 1500 jakiś używany wypasiony DAC (np. audionemesis)

+ IC

Teraz music server jest bardzo trendy ;-)

pozdrawiam !

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ciężko to porównywać. Odtwarzacze z tego samego przedziału cenowego dostają zawsze u nich więcej pkt za brzmienie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.