Skocz do zawartości
IGNORED

Wielkopolski Test ABX

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

50 minut temu, Lech36 napisał:

To takie które znajdziesz na niezależnych portalach zajmujących się pomiarami, np. test wielotonowy.

Internet milczy na jego temat.  Co to znaczy, że portal jest niezależny?  Nie ma na nim reklam sprzętu audio?

2 minuty temu, Zbig napisał:

Internet milczy na jego temat. 

Na temat testu wielotonowego? Taki test jest ostatnio proponowany przez liczące się portale pomiarowe takie jak np. ASR i inne poważnie traktujące audio hobby. Pokazuje zachowanie się układu po wprowadzeniu do niego sygnału np. 32 tonowego. Widać od razu podatność urządzenia na taki sygnał. Ten sygnał imituje w sposób możliwy do kontroli pomiarowej sygnał muzyczny, który jest wyznacznikiem wszelkiej jakości.

10 minut temu, Zbig napisał:

Co to znaczy, że portal jest niezależny?

Niezależny od audio voodoo np. 😉

11 minut temu, Zbig napisał:

Nie ma na nim reklam sprzętu audio?

Pewnie są, zajrzyj to się przekonasz.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

dla mnie jak ktoś twierdzi że wszystkie wzmacniacze brzmią tak samo jest wariatem

No to jaki jest powód wymiany bezpieczników i kabli sieciowych w tych wzmacniaczach?

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

8 godzin temu, Lech36 napisał:

przez fanów takiej propagandy, "ja słyszę" bez uzasadnienia technicznego.

A może trzeba takich ludzi izolować, albo wsadzać do pierdla?
Słyszą, ale bez uzasadnienia technicznego, więc są niebezpieczni.
Kiedy w końcu Lechu zaczniesz być bardziej tolerancyjny dla tych, którzy słyszą więcej niż Ty?
Zazdrościsz im lepszego słuchu?

25 minut temu, soundchaser napisał:

Słyszą, ale bez uzasadnienia technicznego, więc są niebezpieczni.

Póki słuchają-nie
Ale jak zaczynaja robić wzmacniacze,np bez jakichkolwiek zabezpieczeń ("bo psuja dzwięk")-stają sie niebezpieczni.

27 minut temu, soundchaser napisał:

Kiedy w końcu Lechu zaczniesz być bardziej tolerancyjny dla tych, którzy słyszą więcej niż Ty?

Przeciez jest tolerancyjny-toleruje ich.
Co,wymagasz adoracji?
Uwielbienia?

28 minut temu, soundchaser napisał:

O,personalnie?
"Lepszego słuchu"?
To by trzeba było wiedzieć,że tak jest.
Udowodnić.
Na początek.
Bo "ja słyszę" to wiesz co...

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

28 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Póki słuchają-nie
Ale jak zaczynaja robić wzmacniacze,np bez jakichkolwiek zabezpieczeń ("bo psuja dzwięk")-stają sie niebezpieczni.

Ja nie piszę o konstruktorach tylko o zwykłych melomanach i audiofilach.

29 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Przeciez jest tolerancyjny-toleruje ich.
Co,wymagasz adoracji?
Uwielbienia?

Toleruje? Przez ostatnich kilka lat prowadzi wobec nich idiotyczną krucjatę i z uporem maniaka próbuje zmienić ich podejście do słyszenia i porównywania sprzętów.

32 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Udowodnić.
Na początek.

A jak nie udowodnią to co? Też ich może w wariatkowie zamkniesz, bo słyszą więcej?

Myślałem, że jesteś mądrzejszy.

42 minuty temu, soundchaser napisał:

A jak nie udowodnią to co? Też ich może w wariatkowie zamkniesz, bo słyszą więcej?

Myślałem, że jesteś mądrzejszy.

1.Nic,będzie to,co teraz.
"ja słyszę"

2.Skąd ten absurdalny pomysł?
Kto to proponuje?

3.Cóż,ja też myślałem,że jestes mądrzejszy.
Powoli i skutecznie wyprowadzasz mnie z błędu.🙁

Toleruje? Przez ostatnich kilka lat prowadzi wobec nich idiotyczną krucjatę i z uporem maniaka próbuje zmienić ich podejście do słyszenia i porównywania sprzętów.

Tolerowac znaczy tolerować,a nie adorowac,czy zgadzać sie z czyimis poglądami.
Jakos idiotyczna krucjata fanów kabli,którzy

Cytat

uporem maniaka próbuje zmienić ich podejście do słyszenia i porównywania sprzętów.

chyba ci nie przeszkadza?
Wyrażenie odrębnego zdania jak najbardziej mieści się w pojęciu tolerancja.
Natomiast banowanie za własne zdanie juz nie.

Ja nie piszę o konstruktorach tylko o zwykłych melomanach i audiofilach.

Rozumiem.

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

A,zapomniałem,że to Twój pomysł.

8 godzin temu, Lech36 napisał:

Ten sygnał imituje w sposób możliwy do kontroli pomiarowej sygnał muzyczny, który jest wyznacznikiem wszelkiej jakości.

A nie można uzyc sygnału  muzycznego?
Są jakieś linki do takich testów?

Edytowane przez Pseudodrummer

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

13 godzin temu, soundchaser napisał:

Zawsze czegoś można zazdrościć, ale nie pisania o swoim lepszym słuchu, jeden dowód praktyczny i wtedy można rozmawiać o zazdrości albo bardziej o np. podziwie. Pisania na pewno nie będę zazdrościł a tym bardziej pisania bez zrozumienia zagadnienia. 

11 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

A nie można uzyc sygnału  muzycznego?

Można, to wymieniany już tu wielokrotnie test różnicowy.

Z powodu wiary do pierdla się nie wsadza, chyba że wiara zagraża innym ludziom, ale to na razie audio wiary nie dotyczy, chyba.

Jestem tolerancyjny, na tym forum nigdy niczego nie zgłaszałem do moderacji, chyba że to była jakaś usterka techniczna w działaniu forum.   

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

15 minut temu, Lech36 napisał:

Jestem tolerancyjny, na tym forum nigdy niczego nie zgłaszałem do moderacji, chyba że to była jakaś usterka techniczna w działaniu forum

Zarzut nietolerancji jest paradny.

Wystarczy, że ujawnisz swoje zdanie i nie zgodzisz się na coś - to to jest nietolerancja?!!!

Ja myślę, że to wynika z obawy o zawalenie się "świata" własnych wyobrażeń i przekonań, im ta obawa większa, tym zarzuty bardziej wybujałe.

7 minut temu, iro III napisał:

Ja myślę, że to wynika z obawy o zawalenie się "świata" własnych wyobrażeń i przekonań, im ta obawa większa, tym zarzuty bardziej wybujałe.

Jeżeli wyobrażenia są płytkie to rzeczywiście może być taka obawa, ale jak są podparte mocno techniką to raczej nie.

Jak Lechu przez 13 lat swojej działalności na Audiostereo non-stop powtarza audiofilom, że nie słyszą, tylko "piszą, że słyszą" , co oznacza nic innego jak tylko wyrażanie permanentnej publicznej negacji w to co oni właśnie słyszą, to jak to nazwać jak nie brakiem tolerancji?
Wyrażaniem swojego zdania? Może i tak by było gdyby Lechu raz to napisał i na tym koniec, ale on to robi przez 13 lat!
To jest uporczywy trolling i nękanie wręcz, a nie tylko brak tolerancji.

• Redaktorzy

@soundchaser wiesz co w tym wszystkim jest zarówno: przykre, zniechęcające i też po części zabawne?

Że może być tak, że taki młody stażem audiofil ale z dobrym i jeszcze zdrowym słuchem wprosiłby się na odsłuch u np. Św.P. Starego Audiofila, Sly30 lub innych żyjących audiofili z poważnymi systemami w poważnych warunkach lokalowych, a potem pojechałby do któregoś z naszych "technicznych guru" typu PawełXYZ, nasz słynny Lech36, który od lat kurtuazyjnie obrzydza ludziom gramofony, wzmacniacze lampowe, zestawy głośnikowe pasywne, jakoby ich pasywna zwrotnica uniemożliwiała przyjemność z odsłuchu.

Czar pryśnie wtedy jak bańka mydlana. Może okazać się, że król jest nagi i różnica klas brzmienia będzie porażająca.

Przez kilku forumowiczów z tego i innych for postanowiłem rok temu zaszyć się we własnym Blogu. Nikt mi tam nie obrzydza, że czarna płyta i wzmacniacz lampowy jest ograniczony. Mam już dość tego pitolenia jak to pliki, klasa D i kolumienki aktywne są OK, a pozostałe są "beee".

Przykre to jak jasna cholera. Niechaj ci uprzykrzający życie pokażą swoje systemy, na czym słuchają, jak słuchają i czy w ogóle słuchają. Inaczej to czcze słowa. Albo niech niczego nie pokazują i dadzą innym żyć.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

36 minut temu, soundchaser napisał:

Jak Lechu przez 13 lat swojej działalności na Audiostereo non-stop powtarza audiofilom, że nie słyszą, tylko "piszą, że słyszą" , co oznacza nic innego jak tylko wyrażanie permanentnej publicznej negacji w to co oni właśnie słyszą, to jak to nazwać jak nie brakiem tolerancji?
Wyrażaniem swojego zdania? Może i tak by było gdyby Lechu raz to napisał i na tym koniec, ale on to robi przez 13 lat!

Myli ci się tolerancja z akceptacją.
To,że ktos toleruje czyjes podlądy,nie oznacza,że musi je akceptować,adorować,czy popierać.

1 minutę temu, kangie napisał:

@soundchaser wiesz co w tym wszystkim jest zarówno: przykre, zniechęcające i też po części zabawne?

Że może być tak, że taki młody stażem audiofil ale z dobrym i jeszcze zdrowym słuchem wprosiłby się na odsłuch u np. Św.P. Starego Audiofila, Sly30 lub innych żyjących audiofili z poważnymi systemami w poważnych warunkach lokalowych, a potem pojechałby do któregoś z naszych "technicznych guru" typu PawełXYZ, nasz słynny Lech36, który od lat kurtuazyjnie obrzydza ludziom gramofony, wzmacniacze lampowe, zestawy głośnikowe pasywne, jakoby ich pasywna zwrotnica uniemożliwiała przyjemność z odsłuchu.

Czar pryśnie wtedy jak bańka mydlana. Może okazać się, że król jest nagi i różnica klas brzmienia będzie porażająca.

Przez kilku forumowiczów z tego i innych for postanowiłem rok temu zaszyć się we własnym Blogu. Nikt mi tam nie obrzydza, że czarna płyta i wzmacniacz lampowy jest ograniczony. Mam już dość tego pitolenia jak to pliki, klasa D i kolumienki aktywne są OK, a pozostałe są "beee".

Przykre to jak jasna cholera. Niechaj ci uprzykrzający życie pokażą swoje systemy, na czym słuchają, jak słuchają i czy w ogóle słuchają. Inaczej to czcze słowa. Albo niech niczego nie pokazują i dadzą innym żyć.

Z całym szacunkiem-ale jak ktos ma inne zdanie,które nie mieści się w zakresie Twoich wyobrażeń-od razu nazywasz to hejtem?
Jeśli twoje zdanie rzeczowo krytykuje-to juz jest hejt?

Gdzie jest zatem Twoja "tolerancja"?

Fajnie,że prowadzisz bloga,fajnie,że masz swoje zdanie,ale bądź też tolerancyjny dla innych,którzy maja inne zdanie....

Jesli nie chcesz słuchać-jest taka opcja "ignoruj uzytkownika" i po kłopocie.
Ja w ignorowanych nie mam nikogo,nawet Wito76,który wielokrotnie mnie personalnie atakował-bo zdaża mu sie mówic ciekawie.
A że ma inne zdanie na pare kwestii?
Cóż,toleruję go,ale jestem daleki od adoracji,akceptacji,czy tez nie podzielam jego wiary w różne "rzeczy"
Po prostu toleruję.

Przypominam,że czytanie,komentowanie,wchodzenie w interakcje -nie jest obowiązkowe.

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Jeżeli wyobrażenia są płytkie to rzeczywiście może być taka obawa, ale jak są podparte mocno techniką to raczej nie.

Bezpodstawnie łączysz naukę, technikę z wrażeniami słuchowymi danej osoby. To jest kompletnie bez sensu, bo wrażenia są subiektywne i słuchacz nie musi mieć pojęcia o sprzęcie. Wrażenia słuchowe każdego z nas są najważniejsze dla samych siebie i tyle. 

To tak jakby chcieć tłumaczyć komuś sztukę za pomocą matematyki 😉

Nic tego nie zmieni, że czasami wybitnie parametrycznie i pomiarowo urządzenia audio grają nieznośnie 😄

45 minut temu, soundchaser napisał:

Cóż,czytanie nie jest obowiązkowe.
A Ty,przez te 15 lat na forum,to co robisz?
Nie wyrażasz uporczywie "swojego zdania"?
A wyrażaj sobie ile chcesz-ja czytam,bo w niektórych tematach masz dużo racji i mam odwagę to przyznać.

Wcisnij "uporczywie" przycisk/opcję "ignoruj" przy Lechu i po kłopocie.
Warto zachowywać się jak mężczyzna,a nie jak płaczące dziecko,bo ktos obok zrobił ładniejsza babke z piasku.

I proponuje wrócić do tematu wątka,i skończyc osobiste animozje i płacz.

30 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Myli ci się tolerancja z akceptacją.

Nie sądzę. Gdyby Lechu był tolerancyjny, to przestałby w kółko pisać wciąż to samo pod adresem "słyszących", powołując się do zrzygania na jedynie technicznie poprawną procedurę porównawczą, której audiofile przecież nie muszą stosować, bo im jest kompletnie do szczęścia niepotrzebna.

Tysiące stron już na ten temat napisano w różnych wątkach (nie tylko w Audio Mitach), ale jak widać prosty temat jest niewyczerpywalny dla techników - sceptyków.

40 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Przypominam,że czytanie,komentowanie,wchodzenie w interakcje -nie jest obowiązkowe.

Za to pisanie w kółko tego co powinni słyszeć audiofile, a czego nie powinni jest wręcz obowiązkowe.
Rzecz jasna dla dobra Nauki i tych wszystkich młodych adeptów sztuki słyszenia, których niepoprawni audiofile wprowadzają w błąd i nieświadomi stają się później ofiarami tych obrzydliwych sprzedawców i naciągaczy marketingowych, którzy wciskają im za grubą kasę kabelki, które grają. 😄

7 minut temu, soundchaser napisał:

Nie sądzę. Gdyby Lechu był tolerancyjny, to przestałby w kółko pisać wciąż to samo pod adresem

A kto pisze w kołko to samo o szczepionkach?
Zaraz,nie Ty czasem?

Miło jest nieść kaganek oświaty i uświadamieć innych,warto sie tez samemu sobie przyjrzeć czasem,
a czytanie Lecha nie jest obowiązkowe-warto to pamiętać.

A prześladowanie kogoś za jego poglądy,nawet słowne-to tez chyba nie ładne,co sądzisz?
A gdyby nawet ktos nie był jakiśtam-to po co czytasz?

6 minut temu, soundchaser napisał:

Nie sądzę. Gdyby Lechu był tolerancyjny, to przestałby w kółko pisać wciąż to samo pod adresem "słyszących", powołując się do zrzygania na jedynie technicznie poprawną procedurę porównawczą, której audiofile przecież nie muszą stosować, bo im jest kompletnie do szczęścia niepotrzebna.

A Tobie nie jest głupio pisać wciąż to samo że "Ty słyszysz" bez żadnego uzasadnienia w technice, albo że ktoś jest głuchy? Moje "to samo" jest efektem Twojego "tego samego", moje ma oparcie w technice, w Twoje trzeba wierzyć na słowo 😉

37 minut temu, Ajothe napisał:

Bezpodstawnie łączysz naukę, technikę z wrażeniami słuchowymi danej osoby.

Skąd u Ciebie takie wnioski? Znów będę musiał powtórzyć, nie piszę co kto słyszy, nie interesuje to mnie, tylko co może zmieniać technika sprzętu i czy to ma znaczenie w związku z progami percepcji człowieka.

15 minut temu, Pseudodrummer napisał:

A kto pisze w kołko to samo o szczepionkach?
Zaraz,nie Ty czasem?

Wiesz co? Głupie porównanie, bo te szczepionki zagrażały zdrowiu i życiu, a nawet powodowały zgony.
Natomiast słyszenie więcej przez audiofili nikomu krzywdy żadnej nie robi.
Natomiast atakowanie ich przez takich jak Ty i Lechu - owszem - robi krzywdę audiofilom.

15 minut temu, Lech36 napisał:

A Tobie nie jest głupio pisać wciąż to samo że "Ty słyszysz"

A kiedy ja to ostatni raz napisałem?
Dawno temu już przestałem w ogóle produkować się w tamtych wątkach, bo stwierdziłem, że nie ma sensu kopać się z koniem.

Edytowane przez soundchaser
1 minutę temu, soundchaser napisał:

Wiesz co? Głupie porównanie, bo te szczepionki zagrażały zdrowiu i życiu, a nawet powodowały zgony.
Natomiast słyszenie więcej przez audiofili nikomu krzywdy żadnej nie robią.
Natomiast atakowanie ich przez takich jak Ty i Lechu - owszem - robią krzywdę audiofilom.

Hahaha,
Pokaż post w którym ja kogoś atakuję...

Ogarnij się,dorośnij
Wyrażanie swojego zdania,innego niż ma ktos inny-to naprawdę nie atak na ta osobę.
☝️

Proponuje skończyć się użalać nad sobą,i wrócic do tematu wątka.

10 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Proponuje skończyć się użalać nad sobą

Ja się użalam nad sobą? Chyba coś Ci się pomyliło. 😄

10 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Ogarnij się,dorośnij

Powiedz to Lechowi, bo ta jego nudna pisanina na forum to klasyczna dziecinada.

EOT.

57 minut temu, kangie napisał:

słynny Lech36

Dzięki, ale słynny to ja raczej nie jestem. 

Godzinę temu, kangie napisał:

który od lat kurtuazyjnie obrzydza ludziom gramofony, wzmacniacze lampowe, zestawy głośnikowe pasywne, jakoby ich pasywna zwrotnica uniemożliwiała przyjemność z odsłuchu.

Myślisz że pisanie o technice tych sprzętów to jest "obrzydzanie"? Zresztą z reguły to są dane z zewnętrznych źródeł. Nie można się obrażać na sprzęt że jest/był konstruowany przez w oparciu o niedoskonałą technikę. Zresztą każda technika ma jakieś niedoskonałości, ale akurat te w/w mają ich bardzo dużo, ale jak to nie przeszkadza to można używać i wychwalać pod niebiosa 😉. O zwrotnicy pasywnej i trochę aktywnej już rozmawialiśmy w korespondencji prywatnej, reszta była na  forum, używamy takiej jaką uznamy w kontekście swojej wiedzy technicznej za najlepszą. Używamy z przyjemnością, bez przyjemności też można używać 😉.

6 minut temu, soundchaser napisał:

Powiedz to Lechowi, bo ta jego nudna pisanina na forum to klasyczna dziecinada.

Myślisz że próby technicznego podejścia do odtwarzania materiału zrejestrowanego na różnych nośnikach to "dziecinada"? Rozumiem że dla Ciebie jest to nudne, ale nie wszyscy podzielają Twoje zdanie.

P.S. Nie musisz czytać tego co piszę, ale może czasem posłuchaj np. T. Wróblewskiego z portalu "0dB.pl", możesz z tego dużo wynieść rzetelnej wiedzy a nie audiofilskiego ble ble 😉

11 minut temu, Lech36 napisał:

Myślisz że próby technicznego podejścia do odtwarzania materiału zrejestrowanego na różnych nośnikach to "dziecinada"?

Upraszczasz, a przecież wszyscy dobrze wiemy o co chodzi i w jakim kontekście Twoje wpisy są dziecinne i nudne.

11 minut temu, Lech36 napisał:

Myślisz że pisanie o technice tych sprzętów to jest "obrzydzanie"?

Jak się to robi permanentnie i w sposób nie pozostawiający złudzeń, że to "coś gorszego", to tak.

Edytowane przez soundchaser

Upraszczasz, a przecież wszyscy dobrze wiemy o co chodzi i w jakim kontekście Twoje wpisy są dziecinne i nudne.

Twoje też są nudne z punktu osoby opierającej się na fundamencie technicznym, ale nikt Tobie tego nie wypomina. Zresztą całe forum opiera się na ciągłym powtarzaniu w koło tego samego. Okazuje się że audio nie jest dziedziną o której można dyskutować bez powtórzeń w nieskończoność. 

38 minut temu, soundchaser napisał:

Szczepię się i jakoś nie czuję się zagrożony a wręcz odwrotnie.

No tak, zawsze można odbić piłeczkę i napisać to samo o adwersarzu.

A Ciebie takie odbijanie "piłeczki" nie dotyczy?

To takie nudne i dziecinne. 😉

Szczepienie rzeczywiście jest nudne, ale żeby było dziecinne? Tak mogą się wypowiadać tylko dzieci, albo osoby które omijają wiedzę i naukę szerokim łukiem polegając tylko na wierze. 

45 minut temu, soundchaser napisał:

Natomiast atakowanie ich przez takich jak Ty i Lechu - owszem - robi krzywdę audiofilom.

Takim którzy nie stronią od wiedzy na pewno krzywdy nie zrobi. Chyba należałoby zweryfikować definicję audiofila dodając że to osoba uciśniona przez parę osób które domagają się uzasadnień technicznych do haseł "ja słyszę" 😉.

1 godzinę temu, kangie napisał:

a potem pojechałby do któregoś z naszych "technicznych guru" typu PawełXYZ

W/w akurat używa zestawów OB słynnego S. Likwitz-a "Orion" i był wtedy atakowany przez osoby ostro krytykujące to rozwiązanie. Po paru latach OB stało się hitem tego portalu, to się chyba nazywa obłuda czy jakoś tak 😉.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.