Skocz do zawartości
IGNORED

Forumowy odsłuch nowych ref. monitorów

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Obserwuję rozwój tego wątku i nie mogę nadziwić się z jakiego powodu udziela się w nim kol modrzew.Chłopie ty jakis dramatycznie sfrustrowany musisz być,wszędzie widzisz spiski,kliki,koterie.Praca zawodowa tak mocno cię frustruje,że potrzebujesz terapii w postaci pisania bzdur na forum?Może dochodzi tu jeszcze inna kwestia,finansowa,może zwyczajnie w świecie na pewne dobra luksusowe wymienione w tym wątku nie możesz sobie pozwolić i uwiera cię to jak kolec w tyłku?Może wynika to z faktu,że nie jesteś takim świetnym architektem jakim sam siebie przedstawiasz?Nie wiem, ale czytając twoje wieczne przepychanki jak nie tu to z Harpią zwyczajnie w świecie flaki sie wywracają.Idź pomendzic gdzie indziej, albo zapisz się do PIS-u przydzasz się w trakcie obrad hazardowej.Przepraszam ale nie wytrzymałem.Pozostałym uczestnikom wątku proponuje w ogóle nie odpowiadać na zaczepki modrzewia.

p

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

foxbat, 3 Gru 2009, 09:01

>Pawle, przeprosiny przyjete.

Kolejny "merytoryczny"wpis mistrza suspensu.Po tych wszystkich latach wypada jak numer z objazdowego cyrku.

Nie oczekuję odpowiedzi

P

>>Nie oczekuję odpowiedzi

Pawle, alez dlaczego tak ostro i ponuro! z humorem kolego! z humorem!

pozdrawiam i zycze milego dnia :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Redaktorzy

Zostałem skłoniony do dodania uzupełnienia warunków: osoba od ciasta stwierdziła, że bez kwiatów nie wpuszcza. A więc, panowie...

Redaktor, 3 Gru 2009, 14:53

>Zostałem skłoniony do dodania uzupełnienia warunków: osoba od ciasta stwierdziła, że bez kwiatów

>nie wpuszcza. A więc, panowie...

Dobrze, że z wyprzedzeniem.

Bo klomby w grudniu świecą z pustkami ... :)

• Redaktorzy

ciasto, ciastem, oby tylko do tych ślepych testów nie podeszli zbyt dosłownie ... ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Była szarlotka. Pycha.

Atmosfera równie pyszna.

Jakie ślepe testy? Fakt, zgasiliśmy lampę u góry. ABX-a kot zjadł, później spał jak niemowlę.

System dobrze gra, najlepiej znowu wypadł gramofon. Od pierwszych taktów było słychać że system pod gramofon został dobrany. Monitory bardzo neutralne i szybkie, dobrze grały z lampowcem RCM'a. Przy okazji okazało się że sieciówki wpływają na dźwięk mojego DACa, komputerowy kabelek za 5zł został pokonany przez coś grubszego do przewodzenia prądu, nie wiem co to było - przedtem siedziało w DAC-4. I faktycznie zagrało lepiej.

Wyszedłem wcześniej bo musiałem, ale muzyka jeszcze grała a gorące dyskusje stawały się coraz gorętsze. Oby więcej tak udanych spotkań.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Redaktor, 3 Gru 2009, 23:04

>Już się odbyło. Chyba ładnie grało.

Dlaczego ja mam do Was 330km?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

McGyver, 3 Gru 2009, 23:17

>Redaktor, 3 Gru 2009, 23:04

>

>>Już się odbyło. Chyba ładnie grało.

>

>Dlaczego ja mam do Was 330km?

Jest czego żałować :)

Uczta dla zmysłów...

Szarlotka rewelacyjne, atomsfera wspaniała, kot przyjazny - świetne spotkanie.

Wiecej o szczegółach jutro, trzeba pozbierac myśli.

>>System dobrze gra, najlepiej znowu wypadł gramofon. Od pierwszych taktów było słychać że system pod gramofon został dobrany. Monitory bardzo neutralne i szybkie, dobrze grały z lampowcem RCM'a

>komputerowy kabelek za 5zł został pokonany przez coś grubszego do przewodzenia prądu, nie wiem co to było - przedtem siedziało w DAC-4. I faktycznie zagrało lepiej.<

A czy to nie był przypadkiem szeroko omawiany "bazodrut" o słusznej wadze i wyglądzie węża od pralki?

Fakt grało ładnie, za kwiaty dziękuję i cieszę się że po szarlotce wszyscy żyją:)

Było baaardzo miło, tylko wina trochę brakowało...:)aha mój audiofilski kot był zachwycony!!

Co do ostatniej płyty Metallica to nadal mam wątpliwośc, ale cóż o gustach się nie dyskutuje..chociaż osobiście wolałabym coś mniej "płaskiego". W sumie szkoda, że nie wrzuciliśmy Rogera Watersa...ale nic straconego,myślę że następny odsłuch o "podwyższonym standardzie"(ciasto, kwiaty i wino)pozwoli nadrobić zaległości.

Whitesnake naprawde gratuluje i zazdroszcze świetnego wzmaka.

Dziękuję :)

Wzmacniacz faktycznie dał radę, co nie ukrywam, bardzo mnie cieszy. Na początku było trochę zwiewnie, eterycznie. Później, w miarę jak lampy się rozgrzewały a zabawa kabelkami sie rozkręcała system zaczął nabierać ciała (coś, co osobiście uwielbiam), nie tracąc przy tym nic z przestrzenności. A było sie czym pobawić. Imponujacy zestaw kabli (Bazodrut, MIT, Argentum, Nykiel Audio), DAC od mlb'a - to robiło wrazenie. Kolumny znów udowodniły swoją wielką klasę, blyskawicznie reagując na kazda zmianę w torze.

Po dobraniu odpowiedniego okablowania, czyli wspomnianego Bazodruta i uruchomieniu gramofonu, zagrało tak jak powinno. Na mnie ogromne wrażenie robiła dynamika zestawu, precyzyjnie zabudowana przestrzeń między kolumnami, barwa (a raczej zdolność do bardzo szybkich metamorfoz). Forcione powalił dynamiką, Deep purple ciepłem i "mięsistością", Count Basie zagrał pięknie w każdym aspekcie... a,

Metallic'y będę bronił jak niepodległości.

To ma brzmiec płasko, to jest walec a nie jakaś popierdółka z mandoliną :)

Odrkyciem wieczoru jest dla mnie Bazodrut, trzeba mieć prawadziwie ułańską fantazje, żeby przechrzcić HavensGate'a na Bazodrut'a :). Gra jednak pięknie: sieciówka porządkuje i wprowadza niesamowity spokój, IC nic nie obcina, nie pobarwia, przekazuje pełną dynamikę nagrania - warto przyjrzeć się bliżej.

Wspaniałe spotkanie - oby takich więcej.

Ja tylko mam nadzieję,że opisy będą różne-przecież każdy ma inny słuch!Chyba,że to się już zmieniło.

McGyver.

Ty masz 330 a ja 550,no i co ja mam zrobić?

Whitesnake.

Wszystko co masz od Adamka-słuchałem.Dobre jest.

modrzew47, 4 Gru 2009, 09:06

Dziękuje.

RCM to faktycznie studnia pełna rewelacyjnych klocków... wiedzą co robią.

Najważniejsze, ze wszystko się wspaniale zgrało - miałem obawy co do dopasowania kolumn do Bonasus'a. Na szczęście, kompletnie bezpodstawne. Zagrało pięknie.

Teraz, pozostaje mi tylko czekać na swoje kolumny.

Wrażenia już są odmienne - Metallica podobała się tylko mi :).

whitesnake

Dobre jest,to fakt ale słyszałem lepsze.Co do kolumn z Bonasusem to tak szybko bym nie wybierał.

Nie byłeś w zbyt gorącej wodzie kąpany?Entuzjazm Cię roznosi a może to nie entuzjazm?Coś innego.

Wiesz,ze mną jest tak,że nigdy nie może być za dobrze.Musisz niezmiennie o tym pamiętac.Zawsze moze być lepiej i zawsze gorzej.Z tą studnią to nie przesadzaj,też są lepsze.

modrzew47, 4 Gru 2009, 09:48

>whitesnake

>Dobre jest,to fakt ale słyszałem lepsze.Co do kolumn z Bonasusem to tak szybko bym nie wybierał.

>Nie byłeś w zbyt gorącej wodzie kąpany?Entuzjazm Cię roznosi a może to nie entuzjazm?Coś innego.

>Wiesz,ze mną jest tak,że nigdy nie może być za dobrze.Musisz niezmiennie o tym pamiętac.Zawsze moze

>być lepiej i zawsze gorzej.Z tą studnią to nie przesadzaj,też są lepsze.

W goracej wodzie kąpany raczej nie jestem. Długo szukałem tego zestawienia...

Niestety wiem, ze kazda fascynacja mija - tu masz racje, ale daj mi sie nacieszyć ta chwilą :).

Raczej długo trzymam swoje klocki, ale jak znajdę coś lepszego i finanse poawolą mi zatrzymac to na dłużej - napewno Cię poinformuje :)

Plan na najblizszą przyszłośc juz mam.

Nie dość wnikliwie śledziłem ten wątek, bo umknęło mi, że na spotkaniu będą jakieś kobiety. Trochę się dziwiłem, że wspominano wcześniej o przynoszeniu kwiatów, ale Redaktor jest zdaje się biologiem, więc OK. Stojący w wazonie bukiet polnych kwiatów wyglądał jak zerwany w czerwcu.

Szarlotka musiała być świetna, gdyż znikła zanim się zorientowałem, że tłum w okolicach drzwi stoi tam nie bez przyczyny - mieli bliżej do ciasta.

Kobiety - podobnie jak w życiu publicznym - zajęły miejsce z boku, poza linią głównych wydarzeń muzycznych. Trochę straciły na stereofonii, ale - jak się okazało po jakimś czasie - zajęły po prostu z góry upatrzoną pozycję - najdalej od ciasta, najbliżej do wina.

Naiwnie zająłem miejsce na środku dywanu, by znaleźć się centralnie między kolumnami. Stereofonię miałem odpowiednią, ale nie mogłem stamtąd emablować kobiet, za co przepraszam zainteresowane osoby.

Głównym bohaterem wieczoru miały być i pozostały monitory Redaktora. Wizualnie oceniam na 6, bo lubię tego rodzaju elegancję. Proste bryły wyniesione na odpowiednią wysokość dzięki podstawkom Ostoi przypominają angielskie konstrukcje z lat 70-tych. Budzą respekt i obiecują już na oko świetny dźwięk. Stojące z tyłu skrzyneczki z zwrotnicami wcale nie wyglądają jak pudełka na buty, jak ktoś zażartował - raczej jak szkatuły, w których chowa się skarby w dzieciństwie. Zajrzałem do środka - nie pożałowano miedzi na cewki ani kasy na kondensatory.

Kolumny są niskoskuteczne - jak to monitory - i bardzo wymagające od pozostałego toru. Słaby sygnał zostaje natychmiast obnażony. Wpinaliśmy do toru różne IC, zmienialiśmy DACa, dołożyliśmy inną sieciówkę. Różnice były słyszalne od pierwszego taktu. Najlepiej grało z gramofonu, pod warunkiem że zachowano ustawienia Redaktora. Kręcenie preampem phono - jak dla mnie - osłabiało górę i zabierało połowę dynamiki. Na szczęście, dobry sygnał pokazał mocne strony kolumn - świetne zrównoważenie tonalne i doskonałą kontrolę dynamiki. Ataki perkusji nie są może spektakularne, nie ogłuszają potężnymi uderzeniami, ale pozwalają usłyszeć sedno dźwięku. Trąbka i skrzypce grają w najwyższych rejestrach czysto, bez nieprzyjemnych przeostrzeń. Bas schodzi nisko z mocnym, zdecydowanym konturem. Dobrze wypadły też głosy - brzmiały całkiem naturalnie.

Monitory z pewnością spełnią funkcję Bezlitosnych Recenzentów. Im lepszy sprzęt towarzyszący, tym większa przyjemność słuchania.

Prócz kolumn można było posłuchać "Bonasusa" firmy RCM (integra push-pull na lampach EL34). Porządny wzmacniacz. Bardzo mi się spodobał.

Grało fajnie, choć przeważnie głośno. Bardzo ciekawym doświadczeniem było przejście z Jazza na Bonasusa - pierwszy wzmacniacz grał dźwiękiem bardziej mięsistym, drugi neutralnym, na szczęście nie beznamiętnym, oba wzmacniacze bardzo wysokiej klasy. "Chcę to mać" ;)

Szarlotka pycha, wino smakowało, w kwestii stawania się Czasowym Opiekunem Pantery Śnieżnej polecam się na przyszłość (przy okazji pozdrowienia od futrzaka, którego się pierze ORAZ wyżyma). Prywata: to urządzonko, które pozwala bezprzewodowo przesłać sygnał bit-perfect z komputera do DAC, nazywa się Apple Airport Express, kosztuje niedużo, działa bezproblemowo, polecam. W komputerze konieczna karta wifi, też za niewiele.

Opisów "słyszalnych od pierwszych taktów efektów zmian kabli sieciowych" pozwolę sobie nie komentować, porechoczę sobie szyderczo sam do siebie ;)

Jako że zdjęcia właściwe dopiero się wywołują, na przystawkę wrzucam fotkę z komórki. Serdeczne pozdrowienia dla gospodarzy, do następnej okazji ;)

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jak się (wy)bronił DAC mlb?

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.