Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  215 członków

Pro-Ac Klub
IGNORED

Klub marki ProAc

Rekomendowane odpowiedzi

aby przyjęło się na gąbce

Te gąbki i tak po jakimś czasie się rozsypują - też to przerabiałem - na szczęście za grosze można kupić taką na podmiankę - tylko bez nadruku ProAc;-(

Chce nadrukować napis dlatego że podoba mi się to wizualnie bardziej niż łysy bez niczego. Na każdym Proacu tak jest więc chce to mieć. DIY nie DIY i tak nie mam zamiaru pozbywać się tych głośników. DIY byłby dla mnie gdybym grzebał w zwrotnicy. Tutaj nic nie zmieniam w budowie. Tylko 4 luty.

Edytowane przez PiotrJ

Czytałem że ProAc zaprojektowane są "pod" gorsze elementy w zwrotnicy, więc nie będę niczego grzebać. Jak zamówię głośniki i zrobię nadruk wstawię fotkę jak to wyszło. OK ?

widzę ze nie mozna tutaj dalej ok zamykamy temat , brzmienie proca firmowe nawt jak mozna lepiej to nie bo tak czy jak to jest ,wmawiamy sobie ze firmowe the very nawet jak nie jest the very ?

szybko bys zmienił zdanie po odsłuchu :)

po zmianie dochodzi to best :) a gwarantuje wam ze warto

Ok. To powiedz mi co zyskałeś wg Ciebie po zmianie na Jantzeny lub Mundorfy ? Mam swoje oczekiwania i zweryfikuje czy takich zmian w dźwięku bym oczekiwał.

Druga sprawa. Co znaczy lepiej ? Lepiej bo Ci się to bardziej podoba ? A może w ten sposób faworyzujesz niektóre częstotliwości które nie powinny się wg. producenta wychylać z szeregu ? Z Mundorfami chyba nie będę kombinował bo za drogie - ludzie polecają wstawianie Goldów po 200zł/szt. No ale Jantzeny, dlaczego nie, najwyżej 100zł pójdzie w kibel.

Edytowane przez PiotrJ

Ja nie mam żadnego problemu z odrywaniem się dźwięku od kolumn. Jak takie są zmiany drastyczne jak piszesz to nie wiem co by Tyler powiedział na Twoje modyfikacje. Hehe

Nie posądzam Cie o żadne kłamstwo tylko u czysto subiektywne odczucia. Może konstruktorzy z Proaca wcale nie mieli zamiaru aby te kolumny grały tak jak u Ciebie po modyfikacji.

Łyso to wygląda bez logo

Ten mam takie bez logo i mi nie przeszkadza.....choć może to dlatego, że na nakładce przeciwpyłowej dolnego głośnika jest duuuże logo;-)

Kolega freju pisał, że zapłacił za przetworniki 340 zł/szt. Może dowiedz się ile kosztują przetworniki sprowadzone przez Audio Klan. Mam wrazenie, że różnica w cenie może być niewielka.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Kolega freju pisał, że zapłacił za przetworniki 340 zł/szt. Może dowiedz się ile kosztują przetworniki sprowadzone przez Audio Klan. Mam wrazenie, że różnica w cenie może być niewielka.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Na szybko zrobione, ale nie farbą tylko mazgnąłem matrycę flamasterem i odduszone na gąbce, ale bardziej gęstej niż ta na głośniku

tak na pocieszenie zrobiłem sobie takie placki z granitu

nie wiem ile kosztuja w Audioklanie , robiłem to w pakiecie z przetwornikami i modem na zwrotkach

post-25957-0-07663000-1478023752_thumb.jpg

post-25957-0-83121600-1478023760_thumb.jpg

To się zgadzam, bo też mam do standów przyklejone na sztywno płyty granitowe, a na nich dopiero stoją sobie ProAczki;-)

nie próbowałem niczym dociążać ich od góry - a Ty chyba to zrobiłeś?

Jakie efekty?

To się zgadzam, bo też mam do standów przyklejone na sztywno płyty granitowe, a na nich dopiero stoją sobie ProAczki;-)

nie próbowałem niczym dociążać ich od góry - a Ty chyba to zrobiłeś?

Jakie efekty?

akustycznie chyba żadne :) nie lubie sobie wmawiać hee

te zrobiłem na 2cm grubości sa lekkie ,wczesniej robiłem takie na 3cm do akoustic energy aelitte2 to troszke dyscypinlował bass

no i w dyniach s1.4 tez to miałem troszke leczy nadmiary dołu w małych pomiesczeniach

Na szybko zrobione, ale nie farbą tylko mazgnąłem matrycę flamasterem i odduszone na gąbce, ale bardziej gęstej niż ta na głośniku

walcz walcz Piter jest dobrze ale jescze trochę częsę ,bo kurde to jest tylko jedna szansa :)

Jak będziesz Branża miał oryginalne ProAc to dopiero zapukaj do tego klubu.

Mogą być nawet 30-esto letnie, a nie klony.

A te "Clonów" to mnie rozje...o. Zdecyduj się chłopie czy chcesz zabłysnąć angielskim czy polskim.

Edytowane przez PiotrJ

Zerowe. Jeszcze nie mam przetworników. Zbieram się bardzo powoli bo nie słucham ostatnio prawie wcale muzyki. Po prostu mi się nie chce. W każdym razie matryca na stempel jest. Jak jesteś taki mądry to podpowiedz jaki biały flamaster kupić albo inną farbę, chociaż myślę że z farba nie przejdzie. ProAc będzie rozpaćkany. Jak chcesz może spróbuj pierwszy cwaniaczku, podaj adres a wyślę Ci matrycę ;)

Nordost = suchar z automatu? To ciekawe. Mam Baldura głośnikowego, Heimdalla RCA i nie powiem o nich, że grają sucho. Na pewno nie są to Cardasy, ale dla mnie to te drugie coś od siebie dodają. Zresztą, radzę posłuchać Nordostow w,systemie z lampą i przykładowo ProAkami.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.