Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  215 członków

Pro-Ac Klub
IGNORED

Klub marki ProAc

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, czy Response 1SC oraz D1 maja ten sam wysokotonowy? Na mój gust chyba tak, ale diabeł tkwi w szczegółach. Jeżeli tak, to D18 mają go również.

Co ciekawe, właśnie przez niego nie zdecydowałem się na D18, gdyż również odsłuchiwane wtedy D28/D2 posiadają inny tweeter, który moim skromnym zdaniem jest ciekawszy.

Koledzy, czy Response 1SC oraz D1 maja ten sam wysokotonowy? Na mój gust chyba tak, ale diabeł tkwi w szczegółach. Jeżeli tak, to D18 mają go również.

Co ciekawe, właśnie przez niego nie zdecydowałem się na D18, gdyż również odsłuchiwane wtedy D28/D2 posiadają inny tweeter, który moim skromnym zdaniem jest ciekawszy.

I tu powiem ci że masz racje ja tez słyszałem lepsze gwizdki , bo tych o których ty piszesz to nie słuchałem , ale jestem w stanie ci w to uwierzyć , te w r1sc nie sa najwyższych lotów , dlatego też przyciąłem im góre podczas modyfikacji z możliwością szybkiego powrotu , wiem to napewno nie jest żadne lekarstwo , ale ja już wolę tak z h200 i hd25 , a po przesiadce z dynaudio contour 1.4s gdzie góra była mocno wycofana ,ale za to bardzo wyrafinowana , od razu było słychać średnią jakość góry w r1sc , ale za to szybkość dynamika i konturowy sprężysty bass było o niebo lepsze od dynek , dlatego zawsze od początku wszystkim mówiłem że góra w r1sc to moim zdaniem element do wymiany :) tutaj by mi sie marzył z dynek esotar 2 było by miodzio :)
Gość

(Konto usunięte)

Dopisz może...dla Ciebie lepsze...nie wszyscy lubią "udawanie" z esotara ;-)

, a po przesiadce z dynaudio contour 1.4s gdzie góra była mocno wycofana ,ale za to bardzo wyrafinowana

Dobrej góry nigdy nie jest za wiele...

Jak jest choć w minmalnym stopniu zapiaszczona przez nieodpowiednie zestawienie reszty toru to owszem ta wycofana może się "wydawać" wyrafinowana...ale napewno nie prawdziwa

Koncowka serii D1 miala gwizdek SEAS-z zewnatrz "wizualnie" taki sam.oh yeah

Dopisz może...dla Ciebie lepsze...nie wszyscy lubią "udawanie" z esotara ;-)

Dobrej góry nigdy nie jest za wiele...

Jak jest choć w minmalnym stopniu zapiaszczona przez nieodpowiednie zestawienie reszty toru to owszem ta wycofana może się "wydawać" wyrafinowana...ale napewno nie prawdziwa

A to juz twoja przygoda :)
  • 2 tygodnie później...

Witam wszystkich po lekkiej przerwie.Wczoraj odebralem z poczty take oto "hybrydy".Jestem zachwycony.Polaczenie Studio 1 ze Scan Speakami przy oryginalnej zwrotnicy.Jest swietnie jedynie przerobie zwrotnice i bedzie mysle jeszcze lepiej.Ahoj.post-60224-0-90820200-1498838786_thumb.jpgpost-60224-0-08203800-1498838818_thumb.jpg[attachment=

wysokie są z wyższej serii niż r1sc i tu sie moge zgodzić , ale loze kurna więcej danych :)

Nie bój sie Loze wywal to hee , sadz nam prawdę i tylko prawde , ale opisz to jakos z jajem może co ? uda się ? starczy juz nam tego bazodruta itp zagadek ?

Nie wiem może sobie upitolił wysokie z wyjścia , jak ja a co nie wolno to wszystko to tylko elektronika , i cza sie tym bawić , ,jaka jest różnica w porównaniu do r1sc tak szybko teraz , bo jak sie zastanowisz to juz bedzię przekłamanie ?

Gra cholernie dobrze i to mimo,ze na kablu wiodacym do gwizdka ktos wmontowal rezystor - bez lutowania ! za pomoca kostek elektrycznych - jaja max

Oto przyklad luznego podejscia do tematu post-60224-0-36929600-1498853451_thumb.jpeg

A ten 7'' to z kolei konkret post-60224-0-42765500-1498853653_thumb.jpeg

Loze to nie jaja tylko tak sie robi , to standard i moze lepiej dla ciebie , bo tzn że gość lubiał i kochał muzyke nie kolumny he

Z natury rzeczy w środku nic nie powinno byc lutowane , nie bardzo wiem oc ci tam nie pasuje , bo też tak do końca się nie znam na tym , ale reszytorek raczej wiadomo po co słuzył Loze , gościowi było za duzo dużo góry , może się mylę ale raczej w ten kierunek wszyscy uderzają , ja chyba o 1ohm wyciąłem , ale mam cały zestaw do obcięcia jescze więcej , co prawda juz tego nie zrobie , ale mam , i ma t ez powrót , i co ważne właśnie panowie lutowanie to najgorsza z dróg , także jak tylko możemy to łączymy stykami full miedż , na dobrych zaciskach , także loze teraz tylko wymiana zwrotek na lepsze hee :)

W elektronice niema granic i nigdy nic nie wiadomo , zawsze myślałem ze np przewód coax niema aż takiego wpływu , a od 3 dni zmieniłem zdanie :) ze srebra zszedłem na miedż ,i tu ciekawostka jest bardziej rozdzielcza otwarta w ogóle zmieniła mi troche swiatopogląd bo zmiana jest zbyt duża , ok powiem to coax bazodruta stara seria i nazywa sie ni jak bo nazwy brak , ale logo bazy jest , żeby nie było kolorowo to baza doadje moim zdaniem i nie tylko moim zdaniem dołu , ale otwarcie kable jest niesamowite po prostu leje naturą , mam srebro od M&Baudio i kurna , zabiło mi to troche stereotyp srebro rozdzielcze ale rozdarte krzykliwe , a tu miedziawka od bazy otwarcie robi , dodaje dołu to wada ale robi tyle dobrego że sie o tym zapomina

Padlem wczoraj Mariusz.Ale to interesujace z tym rezystorem -nie mialem pojecia bo sie kompletnie nie znam.A zwrotnice zrobie tak jak mi radziles wczesniej.Jak to zagra jeszcze lepiej to ja tak chce.Ahoj

Się wzruszyłem Loze , a teraz zagraj mi na gitarce :)

Myślę że to dobre paczki są ,skrobnij po

Kierwa kupił bym je ale jestem tak zadowolonu z r1sc że chyba nie ma ciągu , jescze cały czas je odkrywam i to jest fajne ,bo od 3 dni mam te same paczki ale dzieki kablowi zmeiniłem system hee

Edytowane przez freju

A kombinował ktoś z wymianą okablowania wewnętrznego?

Ja bym własnie wymienił ,ale boję sie już wysyłac kolumn , do mojego speca bo kurierzy katują paczki , statnio róg mi ukryszyli i musiałem sie nameczyc żeby to zregenerować i nerwów tyle co nie miara ,jesli by ktos mi to zrobił na miejscu to wchodze w to od razu , narazie sobie zrobiłem zwory na van den hulach od loze magnum chyba ,i powiem tyle nie perzeszkadzają , ale środek bym chyba wolał na jakis cardasach zrobić

Ja bym chciał iść w kierunku jak największej przejrzystości, wiarygodności, prawdziwości....

określenia słowne są niestety mocno ułomne,,,

niestety..

Pozdr!

Steven Tyler pokazuje właśnie swoje nowe dziecko: Response DT8!

Będzie hicior w swojej cenie, czy nie?

Na razie wiemy, ze to konstrukcja przełomowa w swojej klasie, bo sekcja nisko i sredniotonowa jest na membranach z innych materiałów.

Już się nie mogę doczekać odsłuchu.

proac-dt8-speakers-_pair_-oak.jpg

Edytowane przez WuMike
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Witam wszystkich po lekkiej przerwie.Wczoraj odebralem z poczty take oto "hybrydy".Jestem zachwycony.Polaczenie Studio 1 ze Scan Speakami przy oryginalnej zwrotnicy.Jest swietnie jedynie przerobie zwrotnice i bedzie mysle jeszcze lepiej.Ahoj.

Edytowane przez Studio16Hertz
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.