Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  215 członków

Pro-Ac Klub
IGNORED

Klub marki ProAc

Rekomendowane odpowiedzi

A miał ktoś doświadczenia z ProAcami Response 4 lub 5, bo o serię Futurę to raczej nie ma co u nas w kraju pytać.....

Tak ja miałem do czynienia z 4 , osobiście uważam że jest to już legenda spójność spokój bez wodotrysków,lecz w odpowiednich momentach jak byś dostał bejsbolem w pysk. Słuchałem z mark Levinson oraz Bat vk500. Natomiast 5 to niższy model od 4 świetna kolumna, lecz to właśnie 4 została uzana za legendę. Czasem do kupienia za około 20000-25000zł Edytowane przez lukag72

Słucha sobie człowiek spokojnie, aż tu magle CZAPA !!!! :)))))))))))))))) Czyli na każdym kroku zaskakujące kolumienki. Że też nigdy nie ma szans na Audio Show posmakować najwyższych lotów ProAca :(

Słucha sobie człowiek spokojnie, aż tu magle CZAPA !!!! :)))))))))))))))) Czyli na każdym kroku zaskakujące kolumienki. Że też nigdy nie ma szans na Audio Show posmakować najwyższych lotów ProAca :(

Spokojnie - odczuwam to samo.Tym bardziej,ze powiekszyla mi sie ostatnio kolekcja plyt -jazz z la 50s i 60s.Jest kapitalnie .ahoy

Natomiast 5 to niższy model od 4 świetna kolumna, lecz to właśnie 4 została uzana za legendę.

Dzięki za info. Słuchałem 3,8 i 3,5 i już mi się b. podobało, Czwórka była wtedy ich flagowcem z dwoma średniotonowymi ATC, to mogłaby być już kolumna docelowa....

A jak było u nich z basem, bo tam tylko po dwie 18-ki na stronę, jak z szybkością i zejściem?

Dzięki za info. Słuchałem 3,8 i 3,5 i już mi się b. podobało, Czwórka była wtedy ich flagowcem z dwoma średniotonowymi ATC, to mogłaby być już kolumna docelowa....

A jak było u nich z basem, bo tam tylko po dwie 18-ki na stronę, jak z szybkością i zejściem?

Te "czworki" - o ile prawidlowo przeliczylem wymiary w calach i funtach to odpowiednio : ca 160 cm wys . i ze 135 kg wagi ? O raju ...

Fotka z sieci , ale widac zadowolenie na twarzy wlasciciela.

post-60224-0-45312100-1453388797_thumb.jpeg

Po za modelem EBS to chyba prawdziwy Proac w najlepszym wydaniu, podobały mi sie jeszcze stare 3.5 lecz miały problem z bassem szczególnie tym najniższym i szybkim. 4 to ściana dźwięku. Jedne z niewielu kolumn które pozostają długo w pamieci

Po za modelem EBS to chyba prawdziwy Proac w najlepszym wydaniu, podobały mi sie jeszcze stare 3.5 lecz miały problem z bassem szczególnie tym najniższym i szybkim. 4 to ściana dźwięku. Jedne z niewielu kolumn które pozostają długo w pamieci

3.5 słuchałem, fakt potrzebują wzięcia za mordę w kwestii basu, ale to w swojej cenie b.dobra kolumna, z tego co piszesz czwórki znacznie lepsze - w sumie nie ma co się dziwić. A jak u nich właśnie z kwestią basu?

Te "czworki" - o ile prawidlowo przeliczylem wymiary w calach i funtach to odpowiednio : ca 160 cm wys . i ze 135 kg wagi ? O raju ...

Fotka z sieci , ale widac zadowolenie na twarzy wlasciciela.

A który posiadacz ProAków się smuci;-)

Tan gościu to nie najwyższy, ja to bym chociaż szpilki włożył, żeby "godniej wyglądać" w kwestii wysokości oczywiście....

DB1, ciekawe... przetwornik średnio-niskotonowy z mikapulpy. Dla mnie za mały, ale pewnie za jakiś czas wypuszczą DB2 :)

W kwestii ceny, widzę niespójność. Niektóre źrodła mówią, że DB1 będzie droższy od D2, natomiast inne, że ten pierwszy ma kosztować 1200 funtów, w wersji ze standardową okleiną.

Edytowane przez WuMike

DB1, ciekawe... przetwornik średnio-niskotonowy z mikapulpy. Dla mnie za mały, ale pewnie za jakiś czas wypuszczą DB2 :)

W kwestii ceny, widzę niespójność. Niektóre źrodła mówią, że DB1 będzie droższy od D2, natomiast inne, że ten pierwszy ma kosztować 1200 funtów, w wersji ze standardową okleiną.

Ladny-czyli prawnuk 1S.

Otóż to. Mnie rownież ten trend nie bawi, bo przyjdzie kupić nowe paczki i mina zrzednie. Cena za setki była po prostu świetna, a wydać ponad dwa razy wiecej za mniejsze kolumny to nie jest najlepszy biznes. Tak, czy owak, ciekawe, jak zagrają...

Otóż to. Mnie rownież ten trend nie bawi, bo przyjdzie kupić nowe paczki i mina zrzednie. Cena za setki była po prostu świetna, a wydać ponad dwa razy wiecej za mniejsze kolumny to nie jest najlepszy biznes. Tak, czy owak, ciekawe, jak zagrają...

Posluchaj jak gdzies bedziesz mial okazje tych "mniejszych" a byc moze zmienisz zdanie.Ew zrozumiesz o co w nich chodzi.serwus

WuMike. Trochę jestem pogubiony bo nie pamiętam czy czasem mi nie pisałeś że miałeś 1SC na stanie. Dziwię się że piszesz "wydać więcej za mniejsze kolumny" co sugeruje że jednak ich nie słyszałeś. Jak miałem setki tez się dziwiłem że ludzie pisali że Studio 100 przy 1SC to nie ta skala dźwięku i potęgi również. Zrozumiałem jak kupiłem i wg. mojej opinii teraz mogę potwierdzić. Studio 100 to niestety nie te progi co 1SC.

WuMike. Trochę jestem pogubiony bo nie pamiętam czy czasem mi nie pisałeś że miałeś 1SC na stanie. Dziwię się że piszesz "wydać więcej za mniejsze kolumny" co sugeruje że jednak ich nie słyszałeś. Jak miałem setki tez się dziwiłem że ludzie pisali że Studio 100 przy 1SC to nie ta skala dźwięku i potęgi również. Zrozumiałem jak kupiłem i wg. mojej opinii teraz mogę potwierdzić. Studio 100 to niestety nie te progi co 1SC.

Odnosiłem się do porównania ceny DB1 do D2, a nie tych pierwszych do Studio 100.

D2 są lepsze od Setek, bo miałem okazje usłyszeć te pierwsze. 1SC jeszcze nie miałem, ani nie słyszałem i rozumiem, że chcecie mnie przekonać, że cuda się zdarzają i mniejsze paczki zagrają z większą skalą, niż mniejsze? :) Fizyka zaprzecza, a poza tym, ja lubię neutralne, takie monitorowe granie. To nie jest chyba jednak domena 1SC, ale może się mylę...?

Edytowane przez WuMike

Odnosiłem się do porównania ceny DB1 do D2, a nie tych pierwszych do Studio 100.

D2 są lepsze od Setek, bo miałem okazje usłyszeć te pierwsze. 1SC jeszcze nie miałem, ani nie słyszałem i rozumiem, że chcecie mnie przekonać, że cuda się zdarzają i mniejsze paczki zagrają z większą skalą, niż mniejsze? :) Fizyka zaprzecza, a poza tym, ja lubię neutralne, takie monitorowe granie. To nie jest chyba jednak domena 1SC, ale może się mylę...?

Nikt nie zamierza Cie przekonywac do czegokolwiek.A cuda a i owszem zdarzaja sie lecz ew tylko w kinie.ahoj

Potwierdzam ,poszły studio 100 nowe lezaki magazynowe za prawie 1000f.Dziwne bo w ostatnim tygodniu dostałem cztery @ z moją archiwalną aukcją z prośbą o sprzedaż moich setek.

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

WuMike. No czasem można patrząc na setki i potem 1sc pomyśleć że jakieś cuda. Poza tym 1sc to jak najbardziej monitorowe granie. Jednocześnie bas w 1sc jest jakby bardziej sprężysty i bardziej zdecydowany Tak to odniosłem na moim sprzęcie u mnie w pokoju. Co więcej 1sc lepiej materializują dźwię i znikają. Jeśli będziesz miał okazję wymienić S100 na 1SC chwili się nawet nie zastanawiaj i myślę że nie pożałujesz

Prawidłowe jest to które podczas odsłuchów i porównań Tobie odpowiada .

Niby tak, powinno się próbować, ale i tak skończy się tak jak napisał Kolega powyżej;-)

Gwizdki do wewnatrz

Niby tak, powinno się próbować, ale i tak skończy się tak jak napisał Kolega powyżej;-)

Jako,ze w wiadomym watku jestem przyblokowany-donosce Ci iz na dniach podjade do kumpla z moimi monitorkami.Bedziem testowac na MA 6900.To tak przy okazji - skonfrontuje opine Magnepana co do mocy wzm.Ten makintosh to zdaje sie silny sprzet..Sam pomysl pochodzi bynajmniej nie ode mnie ( zebym zryzal !!).pozdrowionka
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.