Skocz do zawartości
IGNORED

Pudzian vs Najman

bitkon

Rekomendowane odpowiedzi

W StrongMan szybkością, wytrzymałością (i kroplówkami regeneracyjnymi które wprowadził jako chyba pierwszy) Pudzian wygrał już wszystko co mógł - w czysto siłowych konkurencjach i tak nie ma szans z gośćmi w rodzaju Savickas'a - Arnold Classic nigdy nie wygra. Może ma też już nieco rozklekotane stawy - i czas przerzucić się na lżejsze ciężary w postaci przeciwników w klatce. To byłby sposób pokazania tłustym osiłkom kto jest większy kozak.

>> modrzew47, 12 Gru 2009, 19:23

Ja tam Pudzianowi szczerze życzę zdobycia jakiegoś znaczącego tytułu w MMA. Dominacja w konkurencjach wytrzymałościowo - szybkościowych StrongMan (WSM) plus jeszcze sporty walki - to byłoby znacznie lepsze połączenie niż dominacja w "statycznym" Arnold Classic i jeden tytuł WSM Savickas'a.

Ciekawy wywiad z Pudzianem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A propos tego co pisałem o taktyce:

"Ł.G: Czy low kicki, które wyniszczyły wczoraj Marcina Najmana, to była właśnie część planu taktycznego na ten pojedynek?

M.P: Powiem tak, każdy przeciwnik jest inny. Na boksera jest to dobry sposób, bo bokser zawsze ma te jedną nogę wysuniętą do przodu. Walka w MMA nie polega na laniu się. Ona polega na myśleniu. Trzeba było w tej walce pomyśleć jak boksera załatwić."

Ktoś tu pisał o filmiku z treningu. No to proszę:

"Każdy myślał, że będę w ringu takim wołem stojącym. Każdy się sugerował treningiem, na który złapali się wszyscy i dziennikarze. (śmiech)"

O przeszłości w MMA:

"Jaka czeka mnie przyszłość? Czeka mnie teraz czas ciężkich, ale to bardzo ciężkich treningów. Mogę powiedzieć, że czekają mnie teraz bardzo ciężkie treningi. Wiadomo, że postawiłem sobie poprzeczkę bardzo wysoko. Mam przed sobą blok dziesięciopiętrowy. Narazie byłem na parterze. Teraz wszedłem na pierwsze piętro. A jeszcze przede mną jest dziesięć pięter, więc jeszcze długa droga przede mną."

Powiem, że skromność i trzeźwa ocena własnych możliwości zrobiły na mnie wrażenia.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

ja uważam, że każdy kto stanie do walki z Pudzianowskim będzie miał duże obawy o swoje zdrowie (choćby miał różne czarne pasy) ...łatwo się piszę, że taki czy inny by mu pokazał :-) Siła Pudzianowskiego to bardzo duży atut...mnie się wydaję, że Najman po prostu wystraszył się po pierwszym kopnięciu (takie kopnięcie na każdym zrobiło by wrażenie) założę się, że prawie każdy z was po takim jednym by się położył, zresztą pewnie ja też :-) i dlatego Najman zrezygnował z walki...zresztą jak sam przyznał: Pudzianowski to niesamowicie silny człowiek...

To, że Pudzian rozłoży tego bawidamka na łopatki było oczywistą oczywistością ...

Dziwi mnie tylko dlaczego tak to długo trwało, przecież Najman miał już pełne portki w drodze do klatki... bokser od siedmiu boleści.

Pudzian jest obyty z wielkim sportem, z publicznością, presją sponsorów, przeciwnikami dużych formatów, z ciągłą walką i pracą nad sobą. Każdy kto uprawiał zawodowo sport (nie gazetowo-burdelowo) wie jak to jest.

Czy to wystarczy na więcej?

Dominator jest szybki i bardzo silny, jednak jeden nierozważny krok w walce z przeciwnikiem jako takiej klasy, może mieć opłakane skutki.

Zawsze mu kibicowałem i będę dalej.

dartman

Na dowód że masz rację,że jest szybki i silny,przytocze co mnie najbardziej zaskoczyło oglądając Pudziana w kolejnej edycji Strongmenów.Otóż w konkurencji z kulami,zdarzyło sie że z pospiechu,po włożeniu na podest kula spadła,była to chyba 2 kula,spadła ale Pudzian ją złapał jak piłkę i zpowrotem ją umieścił na podest!Tego nigdy nie zapomnę!Wątpie aby sie to komuś udało,czy też aby był tak zdeterminowany w walce,rywalizacji.Dlatego podzielam Twje zdanie o nim, to co Pudzian mówi to na pewno nie są przechwałki,tylko myślę że dobra rzetelna samoocena,potwierdzona tyloma przecież sukcesami a nato trzeba wielkiej pracy nad sobą i determinacji!Jak On cos mówi to napewno nie bez pokrycia w rzeczywistości!Pozdrawiam!

Pudzianowski wygląda na lekkiego socjopate i nie powinni go pokazywac w TV.Cysterna sterydów i koksów zrobiły z niego jakies monstrum.On moze kogos zabic w tych walkach...Nie lubie MMA i moim zdaniem powinni tego zakazac.Porażka...

Grundig High Fidelity

Pudzian vs Wałujew.

Kto wygra?

Ukryta Zawartość

post-13555-100007923 1260801541_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Narodził nam się jeszcze jeden talent. Tym razem komentator, Juras, kładzie na łopatki całą stawkę zawodowców, sporo gal komentował wcześniej ale teraz usłyszała go wreszcie cała Polska.

Edson, 14 Gru 2009, 19:16

>Narodził nam się jeszcze jeden talent. Tym razem komentator, Juras, kładzie na łopatki całą stawkę

>zawodowców, sporo gal komentował wcześniej ale teraz usłyszała go wreszcie cała Polska.

Juras od dłuższego czasu komentuje walki K-1 w stacji Eurosport, poza tym jak pewnie wiesz, brał udział już w kilku galach KSW jako zawodnik

A ja od pewnego czasu stopniowo tracę sympatię do Pudziana...

Kiedyś wręcz uwielbiałem oglądać StrongManów, samemu mając małą przygodę z przerzucaniem żelastwa (co się przydaje w rozumieniu, co ci ludzie NAPRAWDĘ robią). Pamiętam, jak kibicowałem MrArm-owi, i jak było mi go brak po wypadku, który praktycznie odsunął go od sportu (pamiętacie te czasy? czy ktoś tutaj też to wtedy kibicował i podziwiał Hoeberla??). Wtem Pudzian spadł jak meteoryt i zawładnął areną- sympatyczny, ciężko pracujący gość, prawdziwy talent, umiejący wykorzystać wszystkie atuty.

Od pewnego czasu jednak, a może to nieuniknione? gość coraz częściej przyjmuje drwiącą pozę kogoś, kto może wszystko, zatracając skromność, za którą ludzie go lubili, a nie tylko cenili.

Walkę obejrzałem w towarzystwie, w którym znajdowało się dwóch utytułowanych w Europie fajterów (w wadze ciężkiej) w fulkontaktowym karate- zarówno oni, jak i cała reszta (również w większości "obyta" z matą) nie miała wątpliwości, że Pudzian wygrać musi. Śmiech był z Najmana straszny i może nawet mu się należało. Ale ja do końca miałem nadzieję, że coś jednak pójdzie nie tak...

Nie poszło i zobaczyłem zadowolonego z siebie Pudziana. Obiecującego dalsze sukcesy. I niestety- przechwalającego się zupełnie nie w stylu kogoś, kto naprawdę nie musi już niczego udowadniać.

Ale to tylko moja mała, prywatna opinia, za którą przeprasza każdego, kto czuje się urażony, kiedy Nikt waży się mówić o Kimś w ten sposób.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.