Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego producenci sprzętu audio nie sprzedają także kabli?

Violet

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba nie ten sam. Kabli tam nie widzę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

michal stabro, 22 Gru 2009, 11:12

>rownie dobrze

>mozna zadac pytanie

> czemu producenci sprzetu nie produkuja w calosci czesci elektronicznych

>do swoich maszyn ?

>:)

Przecież nigdzie nie napisałem, że producenci sprzętu audio mają i produkować kable :)

Jeśli już to mieliby te kable jedynie konfekcjonować/brandować.

I z tego co napisali Szanowni powyżej - jest całkiem spora grupa producentów audio, którzy tak właśnie czynią. Inną sprawą jest czy odbiorcy sprzętu (czyli my) kupują/używają także i kabli z logo producenta sprzętu audio.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

A jacy producenci audio prowadzą w swoim zakresie badania nad przewodnictwem różnych stopów i metodami ich wytwarzania ? . Ciekawi mnie jak to się wszystko w tej materii odbywa .

muls.

Od jakiej kwoty można odpowiadać przed sądem?Czyli od kiedy czyn jest społecznie szkodliwy?

Z tych wymienionych kilka by sie nadawało do sądu.

• Redaktorzy

W przypadku Linna sprawa jest o tyle prosta, że jeśli dobrze pamiętam, to z większością elektroniki dostajemy IC black a z Klimaxami IC silver. Czarne IC są całkiem znośne i na początek mogą być - stanowią dobrą bazę do tego co chcemy w brzmieniu systemu dopieścić. Kable głosnikowe też u nich oczu głowy nie kosztują i jeśli klient bierze kilka końcówek i wielodrożne kolumny to taki K600 (Cena: 19 GBP /metr) też załatwia na początek sprawę.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Dlaczego producenci sprzętu audio nie sprzedają także kabli?

Bo byle co podłączysz np miedziany kabel to i tak zagra tak samo .

Violet, 22 Gru 2009, 14:03

>michal stabro, 22 Gru 2009, 11:12

>

>>rownie dobrze

>>mozna zadac pytanie

>> czemu producenci sprzetu nie produkuja w calosci czesci elektronicznych

>>do swoich maszyn ?

>>:)

>

>Przecież nigdzie nie napisałem, że producenci sprzętu audio mają i produkować kable :)

>Jeśli już to mieliby te kable jedynie konfekcjonować/brandować.

>

>I z tego co napisali Szanowni powyżej - jest całkiem spora grupa producentów audio, którzy tak

>właśnie czynią. Inną sprawą jest czy odbiorcy sprzętu (czyli my) kupują/używają także i kabli z logo

>producenta sprzętu audio.

a ja nie napisalem tego do Ciebie

w ostatnich postach

wynikly animozje ze nawet producent sprzetu poleca , sprzedaje kable innej firmy pod swoim logiem

dokladnie to producent sprzetu sprzedaje dystrybutorowi , a my najczesciej kupujemy od dystrybuyora

firm audio ktore polecaja do swego sprzetu kable kokretnych firm jest sporo

z tego co pamietam to creek polecal resona i sprzedawany byl z resonem

, cyrus tez poleca resona , ale juz pod swoim logo , skrzetnie skrywajac to w oplocie

ja tez uzywam kabli firmy ktora moj sprzet wyprodukowala

sprzet audiofilski ktory znam ma te fajna przypadlosc , moze zalete ze bardzo mozna sobie dopiescic dzwiek ze wzgledu na preferencje i upodobania

stad sugestie firm produkujacych co do zastosowania kabli i dlatego nie dolaczaja w komplecie twierdzac ze sa jedynie sluszne

Pewnie że wiem z dośwaidczeń i porównań ja kupiłem kabel tylko z wyglądu bo mi sie spodobał MRS 800. Kable dają tylko przepływ prądu nie wiem po co jest kupić kabel za 10tysiency do systemu za 5 bo w głośnikach i tak stosują zwykłe cienkie miedziane kable . Jakość dzwięku daje wzmak i kolumny a producenci wiedzą że kabel nie zmieni brzmienia i nie wiem moze dają zarobić producentom kabli .

cls1568

Musisz,niestety poczytać troche,bo okablowwanie w kolumnach to rózne jest.Od miedzi po srebro i srebrzoną miedź a i węglowe spotkać można.

Musisz posłuchać bo też racji nie masz ale z proporcją,mociumpanie,z proporcją.

Do wzmaka i kolumn za 5000 nie mozna podłączyc kabla za 25000,to trochę tak jak do BMW założyć koła od 126p.

w niektórych eposach był reason - a w chyba (nie jestem pewien) bowersach był VDH - jakis wysoki model. Więc firmy wcale nie wzbraniają się przed "kabelkologią".

QUAD

Nie dość, że dostajesz kable w komplecie ze sprzętem, to jeszcze jak by Ci przyszło do głowy kombinować z innymi nawet hi-end to sie okazuje, że wcale nie jest lepiej od połączenia Quad-link.

może trzy listy

- producenci zalecający kabel innej firmy (np. spectral - mit...)

- producenci polecajacy swój kabel zrobiony przez inną firmę (np. esoteric by acrolink...)

- producenci oferujacy kable pod własną marką (audionote, linn, naim...)

modrzew47, 22 Gru 2009, 19:05

>Może poprawić i może pogorszyć.

który element kabla poprawia a który pogarsza, bo chciałbym wywalić to co pogarsza w moim kablu oraz dołożyć to co poprawia...

przewód to tylko szlif poprawienia jakości jaką producenci klocków nam maja do zaoferowania,na tym polega pasja, szukanie rozwiązań, czytanie nauka wiedz obszerna

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.