Skocz do zawartości
IGNORED

Tv LCD Sony KDL 46V5500 czy Sharp 46DH77E?

tomter

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie obraz z dobrego LCD jest lepszy niż ze zwykłej plazmy, mam w domu plazmę panasonica 42 cale, i LCD sharpa 46 cali i wszyscy, którzy do mnie przychodzą chwalą obraz z LCD Sharpa (starszy model x20)!! A o lcd pytam, bo to ma byc dla ojca, a nie mam możliwości porównania... za sony przemawia 5 lat gwarancji a Sharpem cena...? czy ktoś może coś sensownego powiedzieć o tych dwóch modelach?

plazma do magnetowidu... hahahaha wiekszej bzdury w zyciu nie czytalem.

LCD czy Plazma to musi byc osobisty wybor kazdego uzytkownika i tyle.

Ja osobiscie wole plazme, mam panasonica g15 i obraz jest zabojczy i tyle,(połączone z bluray)

ledy to to samo co lcd,nazwa led pochodzi z podswietlenia matrycy ledami i tle, konstrukcja ta sama.

Lcd Sony ma lepszy obraz od sharpa ,sprawdz testy i tyle. i 5 lat gwarancji.

Plazma Panasonica modele dobre modele to g10 g15 v 10 tez sa super również 5 lat gwarancji.

Decyzja należy do ciebie, dodam tylko ze w tescie LED samsunga wypadl gorzej niz sony.:)

zukosok tu sie mylisz mysle ze nie widziales obrazu na LEDACH :)

lcd to syf nad syfem i niech tak pozostanie

z plazm polecam te panasy co wymienil zukoso ale polecam KURO 5090 ,6090 te sa najlepsze plazmy jakie do tej pory wyszly

z temu panu co stwierdzil ze plazmy do magnetowidu to proponuje juz zacząć leczenie na mozg pierwszy płat czołowy

Fruttis, 29 Gru 2009, 15:31

>Jak ktoś ma jeszcze w domu magnetowid, to plazma jak najbardziej ;) Do blu ray tylko i wyłącznie

>lcd.

a słyszałeś o plazmach full hd ?

za mało danych - podaj więcej informacji.

podaj jakie masz warunki :

odległość od ekranu ?

jak słońce świeci w pokoju ?

Jak duży jest pokój ?

jaki masz obecnie telewizor?

jakie programy najczęściej oglądasz?

więcej oglądasz w dzień czy wieczorem ?

preferowana wielkość telewizora?

preferowana marka ?

czego nie lubisz w telewizorach?

jakie urządzenia będą podłączone ?

ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń ?

jakimi złączami ?

jaki masz sygnał ?

ile programów HD ?

ma stać czy wisieć ?

jaka klasa cenowa ?

ja nie jestem tak genialny jak Ty.

Staram się zrozumieć potrzeby , wysłuchać obawy oraz ocenić zapotrzebowanie.

Dla mnie sprawa jest o tyle prostrza o ile więcej mam danych.

Podobnie jak u krawca - łatwiej jest uszyć dobre ubranie jeśli ma się więcej pomiarów.

A pytania jak rozumiem nie były kierowane do Ciebie więc nie potrzebnie się irytujesz.

LCD, LCD-LED czy PLAZMA oto jest pytanie. Jeszcze rok temu byłem posiadaczem lcd samsunga i mogę powiedzieć tylko to, że byłem baaaardzo niezadowolony. Teraz doznania wzrokowe umila mi Kuro 8 generacji czyli Pioneer PDP4280XD. Mimo iż LCD są coraz lepsze i pojawiły się LED'y ja swojego kurczaka bym na nie, nie zamienił. Ktoś tam pisał plazma do magnetowidu a lcd do bluray. ;) Faktem jest to, że:

Plazma + słaby sygnał = dobry obraz

Lcd + słaby sygnał = kiepski obraz

Plazma + bluray = rewelacyjny obraz

Lcd + bluray = bdb obraz

A Lcd LED goni ostro plazme ;)

locoloco, 29 Gru 2009, 21:18

>ja nie jestem tak genialny jak Ty.

>Staram się zrozumieć potrzeby , wysłuchać obawy oraz ocenić zapotrzebowanie.

>Dla mnie sprawa jest o tyle prostrza o ile więcej mam danych.

>Podobnie jak u krawca - łatwiej jest uszyć dobre ubranie jeśli ma się więcej pomiarów.

>A pytania jak rozumiem nie były kierowane do Ciebie więc nie potrzebnie się irytujesz.

Kto powiedział że się irytuję ?

Kto powiedział że masz w ogóle nie zadawać jakiegokolwiek pytania ? (wystarczy zadać te na które jeszcze nie ma odpowiedzi)

Faktem jest to, że:

Plazma + słaby sygnał = słaby jakościowo obraz

Lcd + słaby sygnał = kiepski obraz

Plazma + bluray = dobry obraz

Lcd + bluray = bardzo dobry obraz

kyle zauwazylem ze od pewnego czasu piszesz niezle bajki i sprawdza sie to :)

wiesz co w wyswietlaniu obrazu mowi nam o jakosci?

poziom jakosc CZERNI I BIELI wiec mysle ze juz odpowiedzialem ci na pytanie czemu bajki piszesz:) ale przypomne z lcdeka nigdy nie osiagniesz czerni na poziomie plazmy o bieli nie wspomne:)

takze chocbys chcial mnie przekonac itd itp w zadnym podpunkcie z twoich wymienionych lecedk nie bije plazmy a tym bardziej na bluraya wiec przastancie tutaj robic kisiel z mozgownicy ludziom ktorzy pytaja o porady

TO CO OSTATNIO TUTAJ CZYTAM NA TYM FORUM PRZECHODZI NAJSMIELSZE BZDETY nie wiem czy z kosmosu ta wiara czy skad:)

KYLE CHETNIE BYM CIE ZAPROSIL DO MNIE NA POKAZ KURO 6090 Z WSZELAKIMI LCEDEKAMI KOPARA BYC CI OPADALA KURO TO KROL JAKOSCI WYSWIETLANIA I WZOR PO DZIEN DZISIEJSZY DLA PLAZM I LCEDEKOW

ale ja wiem ktos kto za ostatnie pieniadze idzie do marketu kupuje tv za 4 tys LCD bo tak mu kazali i mowili w czasopismach TO MYSLI ZE MA W CHACIE PEPEK SWIATA

KYLE TAK NIE JEST BO W TYM PRZYPADKU DOBRE KOSZTUJE I MUSISZ WYDAC 10 TYS ALBO I NAWET 20

Plazma potrafi mieć gorszą czerń niż LCD

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

ps. słowo >potrafi< oznacza że istnieją wybrane modele plazmy z gorszą czernią niż wybrane modele LCD ... niech jakieś bezinteligencie znowu nie insynuuje że "wybrałem takie a nie inne modele, w takiej a nie innej cenie, że jeden jest droższy od drugiego, lub ma nie taki rozmiar jak mu się uwidziało" - bo to tutaj jest nie istotne , istotne jest pokazanie że w ogóle istnieją LCD z lepszą czernią od plazmy

A jak ktoś chce porównywać modele z podobną ceną i rozmiarem to:

Ukryta Zawartość

- tu widać że czerń na dobrym LCD nawet bez podświetlenia LED wygaszanego lokalnie potrafi być na podobnie dobrym poziomie co na dobrej plazmie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jorkers, 30 Gru 2009, 09:59

Kuro nie jest wzorem jakości wyświetlania. Na etapie postprocessingu nakłada masę filtrów co moze wygląda efektownie ale jest nie naturalne (np. jest wrażenie "głębokości"/"głębii" tam gdzie na prawdę jest płasko.

Wzorem wyświetlania pod wzgl. neutralności jest np. EIZO CG243W skalibrowany sprzętowo - będzie stałą biel czego w KURO nie ma, będzie idealne pokrycie przestrzeni barw i linio0wość czego w KURO nie ma ... itd. itd. - i można to sobie pomierzyć

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.