Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  494 członków

Sansui Klub

Rekomendowane odpowiedzi

aha - czyli jeżeli chodzi o wartość "dźwięku" wzmacniacza, to oscyluje ona w przedziale urządzeń z ram cenowych +/- 4 tyś. PLN (skoro sami Japończycy tak go szacują, a zakładamy, że wiedzą z czym mają do czynienia, bo przecież w dużej mierze "te" urządzenia były projektowane tylko na ich rodzimy rynek)? a dodatkowe +/- 4 tyś. PLN to koszta transportu, cła, etc. i tu pojawia się oczywiste pytanie - czy nie sensowniej kupić urządzenie bardziej dostępne, ale warte "dźwiękowo" rzeczywiste 8 tyś. PLN?

Edytowane przez hayman

aha - czyli jeżeli chodzi o wartość "dźwięku" wzmacniacza, to oscyluje ona w przedziale urządzeń z ram cenowych +/- 4 tyś. PLN

Dokladnie tak

czy nie sensowniej kupić urządzenie bardziej dostępne, ale warte "dźwiękowo" rzeczywiste 8 tyś. PLN?

Oczywiscie ze lepiej

pod względem tego co sobą oferują i jak są wykonane, to nie mają sobie równych i powinny kosztować 2-3x tyle

Ale koledzy i tak beda pisac ze 8tys to jest okazja bo powinien kosztowac 16 czy nawet 24 tyszl

Uczestnik forum nie sprzedaje TUTAJ tego urządzenia.

Mój post informuje o tym, że na urządzenia sprzedawane w europie dodatkowo naliczane są koszty transportu, marże sklepowe lub importerów. Jako, że znakomita większość najlepszych sansuiów była rozprowadzona tylko na terenie Japonii to nie teleportują się się tutaj tylko ktoś je musi sprowadzić. Często ryzykujac wtopę bo sprzęt jest np niesprawny.

Na wartość też ma wpływ unikatowosć. Mam 3 wzmacniacze o wybitnych walorach sonicznych, ktore są liczone w setkach lub dziesiątkach sztuk więc wiem jak są pożądane na rynku. Tym bardziej Europejskim ubogim w niektóre ,,perełki''.

Tak więc cenę kształtuje rynek, a nie przeliczenie yenów czy Wasze rozważania o sprzęcie, ktorego nigdy prawdopodobnie nie usłyszycie.

Nieprawdą jest dostępność sansujow na rynku niemieckim. Nie mówię o serii B czy o popularnych 9900 czy 9090 bo tego wszędzie pełno tylko o wzmacniaczach wybitnych. Jakich? Polecam lekturę tego wątku od poczatku do momentu w którym użytkownicy, a nie teoretycy stąd odeszli. Min ,,dzięki'' podobnym teoretycznym rozważaniom wyssanymi z palca.

Nikogo nie uraziłeś co najwyżej rozbawiłeś.

Napiszę jeszcze tylko, że moj mos długo zostanie ze mną i przerósł moje oczekiwania, a nie jest to najwyższy model.

Życzę udanego weekendu.

Acha, jeszcze, żeby nie było. Mam wiele urządzeń przeróżnych firm. Nie jestem zafiksowany tylko na tą markę. Wyższe modele sansui zaslugują na uwagę. Nie mam w tym żadnego interesu. Trzeba być uczciwym w sądach.

Mój post informuje o tym, że na urządzenia sprzedawane w europie dodatkowo naliczane są koszty transportu, marże sklepowe lub importerów

Ale kogo to interesuje, jak sprowadzasz auto to tez ci handlarz nalicza opłaty? no dobra czasem nalicza i takie auta stoja bo ludzie szukają tańszych okazji

ogólnie polecam lekturę tematów już zamkniętych/zarchiwizowanych tego forum, w których prawdziwi (jak to określasz) użytkownicy - nie teoretycy tego wątku - stawiali pierwsze kroki. bardzo pouczająca lektura.

Edytowane przez rochu
złośliwość

Na wartość też ma wpływ unikatowosć

Jaka unikatowość? normalnym jest ze urzadzen droższych nie było tyle samo co budzetowki, zresztą w japonii sa cenione tak jak widać pomimo tej rzekomej unikatowosci

Tak więc cenę kształtuje rynek

I rynek ksztaltuje cene na ok 4tys zl, zresztą gdyby było inaczej to ten wzmacniacz już dawno by poszedł, zobacz jak długo stala koncowka B2103, B2301 stoi już kilka miesiecy

Nieprawdą jest dostępność sansujow na rynku niemieckim.

alfa907 DR która miałem okazje kilka temu slyszec była przywieziona z niemiec, i do dziś się koles z nia buja, kiedyś chciał 12.000 dziś już cena spadla do 9.000

907i MOS Limited jako nowy kosztował 250 tys Jenow,8500zl to jest 237tys Jenow

707 DR jako nowy kosztowal 150tys Jenow, teraz stoi na allegro za 4100zl to jest 114tyś Jenów

B2103 kosztowal nowy 360tys jenow, na allegro stal za 13tys złotych czyli 363tys jenow

B2301 nowy kosztowal 470tys, na allegro 22000zl, czyli 615tys Jenow, nawet uwzgledniajac koszt renowacji to powinien kosztowac max polowe tej ceny. Urzadzenie ma 34lata!

W Niemczech B2301 stoi za 3400 euro czyli 13,6 tys, 13,6 to nie 22, 8 tys roznicy

907DR na Ebayu 1300 euro, czyli 5200zl, a w Polsce 9000zl, prawie 2 krotna roznica!!!, i to po obniżce bo koles chciał 12 tysiecy

http://www.ebay.de/itm/SANSUI-AU-a907DR-Used-Pre-Amplifier-Pro-Serviced-/172479812155?hash=item282899123b:g:2lwAAOSw2xRYc0YD

Na Ebayu, masz obecnie 907MR, 907DR, 907XR, 907 Limited, najdroższy z nich czyli 907 Limited to koszt 2500 euro, 10 tys

nowy 907 limited kosztowal 410tys jenow, te 10tys złotych to 280tys jenow, czyli jak widać można kupic topowe sansui za granica w normalnych cenach

Edytowane przez rochu
złośliwość

A nie byloby chlopaki prosciej dla was tak ustwaic w jednym pokoju ze dwa wzmacniacze za 8k oraz jakas Alphe 907 i wtedy zawyrokowac? Inaczej to czyste spekulacje. To chyab nawet poczatkujacy w audio wiedza?

Nowy12 , jakim cudem Ci wyszlo ze 1300E to 5200Pln. Ja uzywajac http://www.xe.com wykalkulowalem ze to bedzie 5680Pln. Dodam, ze to dosc dobre przeliczenie w porownaniu z PayPalem ktory ma swoje znacznie mniej korzystne stawki. Wiem bo kilka razu kupowalem z ebay poza UK. Teraz trzeba nadmienic ze wzmacniacz idzie z Japonii wiec bedzie clo 20% przynajmnie tu w Uk. Powiedzmy ze w Pl skasuja was tez przynajmniej te 20%. W takim wypadku wyjdzie Ci 5680 plus 1136 czyli 6816Pln. To juz chyba troche dalej niz blizej do tych 5000 o ktorych piszesz?

Edytowane przez rochu
złośliwość

[moderacja tematu]

Z grubsza posprzątane.

Proszę o kulturalną i stonowaną dyskusję.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Jak widać jestem i nie dostałem bana. I widzę, że w końcu moderacja zaczeła działać w tym wątku. Mam również nadzieję, że zaczną tu też udzielać się tu melomani, a nie tylko hejterzy.

Z tego tytułu chciałem Wam powiedzieć, że ostatnio zawitał do mnie 907xr. Ma przestrzeń lampy i wspaniałą dynamikę. Niestety nie była moja...:) i nie będzie :(.

Lucky i jeszcze, że sprzęt dojedzie sprawny. Bo jeśli nie to co? Będziesz odsyłał na gwarancji:))) do Japonii :))).

Nigdy nie biorę sprzętu z niewiadomego źrudła. Kupując od audiofili poznałem wspaniałych ludzi. W Polsce od manufakturzystów można mieć kable, kolumny, przedwzmacniacze najwyższej jakości.

Trzeba tylko trochę pogrzebać, popytać, wymieniać doświadczenia.

[moderacja tematu]

Chciałbym przestrzec przed nadużywaniem słowa "hejter" co stało się na tym forum pewną tradycją.

Nie każda osoba niezgadzająca się z nami i prezentująca poglądy inne niż nasze jest hejterem.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Nowy12 , jakim cudem Ci wyszlo ze 1300E to 5200Pln. Ja uzywajac http://www.xe.com wykalkulowalem ze to bedzie 5680Pln. Dodam, ze to dosc dobre przeliczenie w porownaniu z PayPalem ktory ma swoje znacznie mniej korzystne stawki. Wiem bo kilka razu kupowalem z ebay poza UK. Teraz trzeba nadmienic ze wzmacniacz idzie z Japonii wiec bedzie clo 20% przynajmnie tu w Uk. Powiedzmy ze w Pl skasuja was tez przynajmniej te 20%. W takim wypadku wyjdzie Ci 5680 plus 1136 czyli 6816Pln

no dobra ale od 6800 to dalej dluga droga do 9 czy 12 tysiecy

A nie byloby chlopaki prosciej dla was tak ustwaic w jednym pokoju ze dwa wzmacniacze za 8k oraz jakas Alphe 907 i wtedy zawyrokowac? Inaczej to czyste spekulacje. To chyab nawet poczatkujacy w audio wiedza?

Takie porównanie już robilem gdy szukałem wzmacniacza dla siebie, w jednym czasie odsluchiwalem Sansui Alpha 907DR, Sony TA-F870ES, Accuphase E-305, jakąś dzielonke Krella i dzielonke Sony 80ES, nie powiem ze sansui gra slabo, bo bardzo mi się podoba ale nie za owczesna cene 12 tys, sony 870es za cene 3 tys zaoferowal praktycznie to samo dlatego do dziś gram na tym wzmacniaczu, moje kolumny to Jamo Concert 11.

Nigdy nie biorę sprzętu z niewiadomego źrudła

Jak już pisałem po sprzet jezdze osobiście, wiec na oczy widze co kupuje, ryzyko żadne, i nie jestem typowym handlarzem, bo sprowadzam ten sprzet na zamowienie

Rochu. Skoro widzę zainteresowaleś się tym wątkiem to dlaczego do niedawna(wieżę, że to się zmieni) jak tylko była dyskusja na temat sansui pojawiały się osoby nie związane z wątkiem i delikatnie mówiąc go zakłucały. My nie wchodziliśmy nigdzie indziej i nie pisaliśmy, że sansui jest lepsze od marki x czy y.

Mam nadzieję, że spojżysz na sprawę obiektywnie.

Poza tym w dobrym tonie jest zasada nie pisania o cenach sprzętu na forum. Z jakich powodów napewno wiesz. Nie wspomnę o tym, że dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają...

Zapewniam, że stosowanie tej zasady pozwoli uniknąć 50% sporów.

Jesteśmy chyba dżentelmenami i dorosłymi ludźmi? To nie pieniądze grają. Czyż nie?

Nie wspomnę o tym, że dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają...

Zapewniam, że stosowanie tej zasady pozwoli uniknąć 50% sporów.

Jesteśmy chyba dżentelmenami i dorosłymi ludźmi? To nie pieniądze grają. Czyż nie?

forum jest od tego by pomagać, dlatego staram się pokazac ze sprzet tej marki można kupic często za polowe ceny za granica naszego kraju, oczywiście psuje tym samym wam interes bo utrudniam sprzedaż, nie oskarżam o handel bo wiem ze sprzedajecie jedno urządzenie by kupic drugie, ale na litość sprzedajcie je po normalej cenie takiej jak w japonii czy w niemczech

I nie porównujemy firm jak to ma teraz miejsce. Po co na wątku sansui porównywać do innej firmy na s? Chyba tylko w jednym celu. Mam najlepiej grający wzmacniacz firmy sony(i nie jest to Es) ale nie piszę o tym w wątku sansui. Bo po co?

I nie porównujemy firm jak to ma teraz miejsce. Po co na wątku sansui porównywać do innej firmy na s? Chyba tylko w jednym celu. Mam najlepiej grający wzmacniacz firmy sony(i nie jest to Es) ale nie piszę o tym w wątku sansui. Bo po co?

luckyguliver zasugerowal porownanie

Nie mam żadnego interesu. Nowy zaczynasz znowu. Nie mierz swoją miarką.

Mam jeden wzmacniacz i cd sansui z ktorych jestem bardzo zadowolony i kupę innego sprzętu. Wybacz, ale jesteś w błędzie. Widzisz ja słucham Ty na tym zarabiasz. Kto tu jest obiektywny?

Kto Ci uwierzy?

Nie to Ty w wątku sansui piszesz o sony.

Dobra. Przez caly rok nie napisałem tyle na As co dziś. Wystarczy.

Dla wiadamości zainteresowanych. Cała brygada sansuiowców gra na swoich zabawkach i nie zamierza ich zmieniać. Chyba jednak one ładnie grają :)

Dobranoc

Jaka unikatowość? normalnym jest ze urzadzen droższych nie było tyle samo co budzetowki, zresztą w japonii sa cenione tak jak widać pomimo tej rzekomej unikatowosci

I rynek ksztaltuje cene na ok 4tys zl, zresztą gdyby było inaczej to ten wzmacniacz już dawno by poszedł, zobacz jak długo stala koncowka B2103, B2301 stoi już kilka miesiecy

alfa907 DR która miałem okazje kilka temu slyszec była przywieziona z niemiec, i do dziś się koles z nia buja, kiedyś chciał 12.000 dziś już cena spadla do 9.000

907i MOS Limited jako nowy kosztował 250 tys Jenow,8500zl to jest 237tys Jenow

707 DR jako nowy kosztowal 150tys Jenow, teraz stoi na allegro za 4100zl to jest 114tyś Jenów

B2103 kosztowal nowy 360tys jenow, na allegro stal za 13tys złotych czyli 363tys jenow

B2301 nowy kosztowal 470tys, na allegro 22000zl, czyli 615tys Jenow, nawet uwzgledniajac koszt renowacji to powinien kosztowac max polowe tej ceny. Urzadzenie ma 34lata!

W Niemczech B2301 stoi za 3400 euro czyli 13,6 tys, 13,6 to nie 22, 8 tys roznicy

907DR na Ebayu 1300 euro, czyli 5200zl, a w Polsce 9000zl, prawie 2 krotna roznica!!!, i to po obniżce bo koles chciał 12 tysiecy

http://www.ebay.de/itm/SANSUI-AU-a907DR-Used-Pre-Amplifier-Pro-Serviced-/172479812155?hash=item282899123b:g:2lwAAOSw2xRYc0YD

Na Ebayu, masz obecnie 907MR, 907DR, 907XR, 907 Limited, najdroższy z nich czyli 907 Limited to koszt 2500 euro, 10 tys

nowy 907 limited kosztowal 410tys jenow, te 10tys złotych to 280tys jenow, czyli jak widać można kupic topowe sansui za granica w normalnych cenach

Odniosę się tylko do cen nowych vs obecne używane. Zapomniałeś chyba o inflacji.

Porównaj w jakich cenach dawno temu, japońskie znane firmy robiły swoje topowe wzmacniacze, a w jakich obecnie - będziesz miał porównanie ile razy był ten skok. Dopiero od takiej ceny obliczaj ile może być wart stary używany wzmacniacz, uwzględniając jego stan.

Na prostym przykładzie - kiedyś nowe Tannoy M2 kosztowały 700zł (140 funtów)

http://www.hi-fiworld.co.uk/index.php/olde-worlde/314.html

Po tyle samo mniej więcej nadal chodzą 20-letnie używki na Allegro (tak patrząc to w zależności od stanu 500-700zł), co więcej - w tej cenie to wciąż jedne z najfajniej grających kolumn jakie można kupić. Nikt jakoś nie bulwersuje się za to, że za tyle to kiedyś przecież nówki były. Jak komuś nie pasuje to sobie może kupić nowe Tannoy V1i za 1200zł, to dokładnie odpowiednik starych M1 w nowej wersji (w dodatku słabiej grającej). Czyli wychodzi na to że M2 powinny kosztować nowe pod 2 tys, a nie 700zł. Widzisz jakąś analogię do swoich wyliczeń ?

Jakiś czas temu "mądrala" Par....." też twierdził że 4000 to wygórowana cena za 907 dr i że bez problemu mi taką znajdzie .Do tej pory czekam.

Nowy

nie wiem jak Ty ale każdy który cokolwiek sprowadza czy to dla siebie czy na sprzedaż musi doliczyć należne koszty sprowadzenia. To się odnosi do obojętnie jakiego towaru samochodów zabawek telewizorów itd.

Dzień dobry Panowie. O co chodzi z oznaczeniem MOS w Sansui? To jakieś wybrane modele ? Czy jest tu jakaś osoba z podkarpackiego co by posłuchać jak takie Sansui gra? Dziękuję

Odniosę się tylko do cen nowych vs obecne używane. Zapomniałeś chyba o inflacji.

Porównaj w jakich cenach dawno temu, japońskie znane firmy robiły swoje topowe wzmacniacze, a w jakich obecnie - będziesz miał porównanie ile razy był ten skok. Dopiero od takiej ceny obliczaj ile może być wart stary używany wzmacniacz, uwzględniając jego stan.

Inflacja to jedno a wiem urządzenia to drugie, no wlasnie stan, a w jakim stanie może być 35 letni wzmacniacz, to ze gra to polowa sukcesu już, natomiast najczesciej nadaje się do kompletnego remontu, wymiany elektrolitow co najmniej.

Na prostym przykładzie - kiedyś nowe Tannoy M2 kosztowały 700zł (140 funtów)

http://www.hi-fiworld.co.uk/index.php/olde-worlde/314.html

Po tyle samo mniej więcej nadal chodzą 20-letnie używki na Allegro (tak patrząc to w zależności od stanu 500-700zł), co więcej - w tej cenie to wciąż jedne z najfajniej grających kolumn jakie można kupić. Nikt jakoś nie bulwersuje się za to, że za tyle to kiedyś przecież nówki były

Kolumny to zupełnie inny temat bo kolumny tak się nie starzeją, o ile maja zawieszenia gumowe to praktycznie nie ma co się zepsuc w kolumnach przy normalnym użytkowaniu w przeciwieństwie do elektroniki która ulega zużyciu nawet jeśli jest nie uzywana, wlasnie elektrolity.

nie wiem jak Ty ale każdy który cokolwiek sprowadza czy to dla siebie czy na sprzedaż musi doliczyć należne koszty sprowadzenia. To się odnosi do obojętnie jakiego towaru samochodów zabawek telewizorów itd.

No oczywiście ze doliczam, ale i tak nadal jest to kilka tysięcy taniej

Dla wiadamości zainteresowanych. Cała brygada sansuiowców gra na swoich zabawkach i nie zamierza ich zmieniać. Chyba jednak one ładnie grają :)

JanVideo24 tez nie zamierzal:)

Heh , czyli jak Mustang kosztuje dwadzieścia parę tys $ w USA, to jego odpowiednikiem w Polsce jest Passat 1.0 sixturbo ? :)

To w Polsce będzie tyle samo kosztowal

Dzień dobry Panowie. O co chodzi z oznaczeniem MOS w Sansui? To jakieś wybrane modele ?

MOS to skrot od MOS-FET czyli typu tranzystorow uzytych do budowy ale nie jest to nic szczególnego, ani lepszego ani gorszego, kazda firma produkowala wzmacniacze w oparciu o rozne typy tranzystorow

Nowy12

JanVideo24 tez nie zamierzal:)

A i owszem. Miałem ich więcej niż sobie wyobrażasz i jedynie z powodów osobistych pozbyłem się większości.

Większości, bo nadal mam kilkanaście sztuk. Pewnie powoli się ich pozbędę, jak będę zmuszony.

Miłego kombinowania. Kombinuj gościu, kombinuj...

Jan by co, Sony sprzet też mam i to w dużej ilości, jednak wzrok pozwala jeszcze widzieć więc jeszcze nie sprzedaję,

Jan

Jan

Panowie,

Może już dość tych wojenek handlarzy?

Nie od dziś wiadomo czym jest ten wątek.

Od miejsca gdzie spotykają się bogobojni melomani i osoby rzeczywiście zafascynowane marką Sansui - jest tutaj daleko.

Jeżeli sytuacja nie ulegnie zmianie to widzę tylko jedno rozwiązanie - zamknięcie tego wątku.

I takie rozwiązanie ma swoje uzasadnienie w Netykiecie tego forum.

Witam

Dla przypomnienia niektórym kolegom ten wątek ma tytuł :

" Klub Miłośników Sansui "

Zapraszam do dyskusji osoby posiadające i słuchające coś ze stajni Sansui.

Pozdrawiam

Pygar

Edytowane przez rochu
złośliwość, prowokacja

Witam.

Takie drobne odniesienie do pytania odnośnie MOS- Fet.

To tranzystory , inne niż epitaksjalno-planarne stosowane powszechnie w sprzęcie Audio i Video.

Inaczej sterowane i mające inne brzmienie w w zastosowaniu Audio. Wielu poważnych konstruktorów

stosuje je w topowych swoich wyrobach. Może więc nie są takie przeciętne jak sugerują niektórzy.

Kto wie...

Pozdrawiam

Jan

Eee Janie, mylisz się. Japończycy je kupują bo słoń im na ucho nadepnoł ;). No i pewnie dlatego są droższe od bipolarów bo

Pochwalę Ci się. Mam kolejny ciekawy wzmacniacz. Tym razem lampa. Myślę, że nawet Ciebie by zwiodła ;). Gra na kolumnach diy na ss iluminator.

Słuchałem też 907xr by Czubsi. Bajka. Piękna przestrzeń. No i ta potęga. Xr grała na moich iluminatorach. Najszersza scena jaką słyszałem.

Nie dopisalo się.

Są droższe od bipolarów bo nikt ich nie chce i trzeba dopłacać za przestrzeń magazynową...

audiowit.

Gratulacje więc z udanego zakupu lampy. Przestrzeń i dynamika musi być świetna.

Co do zaś Japończyków, tak, to dziwny naród, płacą tysiące Yenów by kupić jakieś lipne wzmacniacze na kiepskich tranzystorach.

Ba, Amerykanie też, taki Nelson Pass , co on widzi w tych Mos-ach. Fee , jak oni mogą nie brać pod uwagę opinii naszego ,,kolegi,, .

Ale dość o tym , słuchajmy muzyki, cieszmy się jej kolorami i wybrzmieniami i niech to nawet będzie na radyjku ,,Koliber,, , byle

grało.

Jan

Oj rzadko tu zaglądam a tym bardziej w wątek o Sansui. Ale niech mnie, napiszę coś o Sansujach z Europy.

Kupiłem taki od handlarza o nicku Lukag z tego forum. Piec pochodził z Belgii czy Holandii jako uszkodzony. Lukag go przywiózł i naprawił (oczywiście dowiedziałem się o tym po fakcie). Cena normalna, prawie japońska. Kupiłem, dałem do przeglądu i się załamałem. Koszt doprowadzenia do oryginału to prawie 40% ceny zakupu, także nie zaoszczędziłem na kupnie od polskiego handlarza który łyknął okazję z Europy. Nawet napisałem mu pochwały na forum zanim nie wniknąłem we wzmacniacz głębiej. Dodam że doprowadziłem do oryginału nie tylko dzięki kasie ale też wielkiej pomocy Czubsiego i Kasjusza. Bo skąd niby miałbym kupić tranzystory mocy LAPT2? Każdy cwaniaczek elektronik z Polski mówił że ma ale nie sprzeda, ale żeby mu dostarczyć to naprawi.

Najzabawniejsze było to że wzmacniacz według Lukaga miał być w 100% oryginalny, kupiony, po przeglądzie zagranicą za sporą kasę. Na część rekompensaty na którą Lukag się zgodził zapłacić za kłamstwo czekam już prawie dwa lata. Dobre było również to że tranzystory mocy 8 sztuk jakie były wymienione w ogóle nie powinny tam być, nie były nawet o takich samych parametrach a naprawiał to jakiś jeden z najlepszych i najbardziej szanowanych elektroników w Łodzi.

Piszę to w odniesieniu do słów Nowego12 jako przestrogę. Nie kupujcie od handlarzy w Polsce bo na 100% są wałki jak z samochodami gdzie nic nie stuka nic nie puka a Niemiec jeździł tylko do Kościoła w niedzielę. Kupujcie albo w Japonii albo od użytkowników i miłośników marki którzy doprowadzą sprzęt do 100% oryginalności lub nawet lepiej i sprzedadzą tylko wtedy kiedy zmusi ich do tego życie lub chęć posiadania wyższego modelu. Tak jak pisałem mnie 907DR wyniosła więcej niż cena japońska ale mam satysfakcję że uratowałem świetny piec przed niszczeniem przez kolejnego cwaniaka handlarza i cieszę się cudownym dźwiękiem jakim mi się odwdzięcza ten piecyk.

Janie. Oj tak, to moja pierwsza lampa i to nie byle jaka :).Jestem zachwycony powietrzem, sceną, dynamiką. Następny etap to drapak. Powoli dojrzewam.

Jestem na etapie doboru okablowania tak, że gramofon przyjdzie już na gotowe. Póki co srebrne kable najlepiej zgrywają się z lampą. Staram się wykożystać potencjał iluminatorów i wyciągnąć jak najwięcej mikrodetali nie zaniedbując oczywićcie innych aspektów. Barwa, naturalność o to nie muszę się martwić. To po prostu jest :)

Baron. Polska rzeczywistość...Nie wspomnę o tym, że jak gdzieś zostawisz sprzęt to Ci go rozkradną. Foty wnętrza trzeba robić.

Witam jako świeży użytkownik Sansui SP-X9. Napędzam je starusieńkim Luxmanem L-120A. Dzwięk jest zadziwiająco powalający, szczególnie w górnej części pasma ale i bas jest potężny, bardzo szybki, wielobarwny i punktowy. Po przeczytaniu częsci postów od samego początku założenia klubu Sansui i dochodzę do wniosku że fajne integry Sansui zaczynają się od modelu AU-X701 i tutaj pytanie do miłośników marki jakie realne pieniądze można zapłacic za ten lub wyższe modele?

post-54755-0-41323500-1485945200_thumb.jpg

"A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki" — Friedrich Nietzsche 

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.