Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe Monitor Audio rx6 czy uzywane B&W 704?

karolturi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Nadszedl czas na wymiane kolumn:)obecnie posiadam MA BR5 graja one z nadem c352 zrodlo to marantz cd6002+kabelki qed silver anniversary xt.Pokuj 25m,muzyka jakiej slucham to przede wszystkim brzienia soulowo funkowe troszke klasyki i troszke rocka:)

Pytnie do was co bedzie lepsze kupno nowych RX6 czy uzywanych B&W 704???mysle tez o wymianie wzmacniacza ale jeszcze nie teraz wiec musi to grac tak jak jest teraz!Problem w tym ze nie moge odsluchac 704 z moim nadem:(

Pozdrawiam i prasze o pomoc

Wtaj!

Jeśli miałbym wybierać miedzy obecnymi Monitor Audio a innym modelem tej firmy.-Czy to ma sens?

Podobnie jak ty,także jestem użytkownikiem NADa (akurat T-754)i powiem szczerze:taki se bez fajerwerków.Jeśli myślisz w przyszłości nad wymianą wzmacniacza to ja skłaniałbym sie bardziej ku B&W 704-jesli są w rozsądnej cenie.Kolumny zacne i przyzwoite,ale(chyba)nie do NADa.Zagrać zagrają na tyle na ile NAD im pozwoli, z ta różnicą że nie pokażą pełnych możliwości.Moim zdaniem NAD jest zbyt agresywny do tych kolumn.-to tylko jest moje subiektywne odczucie.Dużym plusem dla 704 jest to że tak jak większość klolumn B&W mają zwrotnice 1-szego rzędu i tutaj zapewne bedą miały przewagę nad Monitor Audio.Teraz z twoim NADem może wyjść mezalians,ale kiedy zmienisz wzmacniacz to kolumny dobre już będziesz miał.

P.S.

Z moim systemem jest podobnie: zeataw NAD i kolumny Dali Grand-mezalians,który musi tak grać na razie dopóki nie zakupię jakiegoś lepszego wzmacniacza stereo.Dobre kolumny już mam.

Pozdrawiam.

L.G. life is BRUTAL...

• Redaktorzy

słuchałem obu modeli kolumn i przynajmniej dla mnie rx6 nie mają startu do 704ek. To zupełnie inna liga i prawdę powiedziawszy RXy mniej mi się podobały nawet od modeli z serii Bronze.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

Jakbyś zwiększył budżet do 6kzł to poleciłbym Ci Neat Motive 1. Niestety kolumny (przynajmniej na razie) nie są w PL zbyt popularne (a szkoda). Pozostaje więc zakup na eBayu/Audiogonie (bez odsłuchu), albo obciążenie karty kredytowej przy zakupie u polskiego dystrybutora (Soundclub), gdzie warunki odsłuchowe są wprost idealne.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Moim zdaniem B&W 704 to inna klasa kolumn niż MA rx6. Odpowiednio zestawione B&W zagrają dużo lepiej od MA. Niestety nie polecę Ci wzmacniacza do nich ponieważ sam posiadałem B&W (najwyższy model z nowej serii 600) i boleśnie przekonałem się że jeśli B&W to tylko 703, 704 czy 9NT.

Jeżeli wybierzesz MA polecam odsłuch z creek lub exposure. Sam przymierzam się właśnie do któregoś z tych wzmacniaczy.

Wydaje mi sie ze ma!tylo kwestja na jakie bo na serie pl mnie nie stac!:)przez ostatnich 15 lat osluchalem sie roznych kolumn i monitor audio przypadlo mi bardzo do gustu!!a boje sie troszke ze cos mi nie spasuje w 704kach(czytalem ze nie kazdemu sie podobaja)Jutro poslucham jeszcze gold s10i zadecyduje:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.