Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  257 członków

Technics Klub
IGNORED

Klub fanów firmy TECHNICS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, przy okazji szukania informacji o starym sprzęcie tej marki natknąłem się na ciekawa stronę, gdzie są pokazane katalogi tej firmy z lat 73-90r., a także prospekty niektórych modeli. Polecam tą stronkę, bo chyba ciężko znaleźć informacje a szczególnie prospekty z tamtych lat.

http://telefunken.te.funpic.de/technics.html

Pozdro :-)

Witam wszystkich, przy okazji szukania informacji o starym sprzęcie tej marki natknąłem się na ciekawa stronę, gdzie są pokazane katalogi tej firmy z lat 73-90r., a także prospekty niektórych modeli. Polecam tą stronkę, bo chyba ciężko znaleźć informacje a szczególnie prospekty z tamtych lat.

http://telefunken.te.funpic.de/technics.html

Pozdro :-)

tik-tak tu jest link do strony, która jest lepiej zaktualizowana: http://wegavision.pytalhost.com/technics.html

inne marki: http://wegavision.pytalhost.com

pozdrawiam M73

Oglądałem tą stronę i się pochwalę . Kupiłem niedawno w idealnym stanie RS-B100 , przy nim nowsze decki wypadają bardzo słabo . Jak na takiego staruszka to gra i nagrywa super i ten dbx , dynamika nie do odróżnienia od cd . Lubię taki analogowe brzmienie , jak znajdę chwilkę to wstawię foty.

Mam proste pytanie. Czy gdzieś można jeszcze dostać sprzęcik Technicsa (chodzi oczywiście o nowy) chodzi o wieże plus głosniki taki zestawik typowo do chaty by zrobić spory bajzel :) nie oszczędzając sąsiadów. Rozglądałem się po najpopularniejszych sieciach sklepów z RTV wiadomo o jakie chodzi i nic nie mogłem znaleźć. Kojarzycie może miejsca oraz ceny ?

Mam proste pytanie. Czy gdzieś można jeszcze dostać sprzęcik Technicsa (chodzi oczywiście o nowy) chodzi o wieże plus głosniki taki zestawik typowo do chaty by zrobić spory bajzel :) nie oszczędzając sąsiadów. Rozglądałem się po najpopularniejszych sieciach sklepów z RTV wiadomo o jakie chodzi i nic nie mogłem znaleźć. Kojarzycie może miejsca oraz ceny ?

Nigdzie, Matsushita Electric Industrial, teraz Panasonic Corporation już nie prowadzi produkcji/sprzedaży sprzętu pod tą nazwą Technics :(

Jak chcesz narobić łomotu kup na allegro starą wieże sonego za kilka set zł. Kiedyś kosztowały krocie, a teraz można je kupić za taniość. Nie wiem jak jest z ich stanem technicznym, pewnie większość to padaki, szczególnie odtwarzacze cd. Ale wzmaki i kolumny powinny działać Grają nie audiofilsko :P A po naciśnięciu magicznego guzika groove zamieniają sie w mega potężnie grające

rozpierdalacze dobrych sąsiedzkich stosunków:P Serio, na rynku nie było wież które grały by tak potężnie jak sony...

http://tablica.pl/oferta/kino-domowe-sony-mhc-zx70dvd-mp3-cd-wieza-IDt0oi.html

http://allegro.pl/sony-3cd-tuner-rds-dbfb-md-minidisc-kolumny-pilot-i2448067858.html

Coś w tym stylu. A jak dorwiesz sonego z dwoma basami na kolumnę to urwie ci głowe.

Witam klubowiczów.

Mam nowy gadżecik :-) Sikorek Technics'a wypuszczony z okazji sprzedaży 300 000 000 sztuk SL 1200

post-32130-0-66025800-1341335227_thumb.jpg

I jeszcze złotego Panasa z boczkami, żeby pasował do mojej wieży :)

post-32130-0-45697700-1341335757_thumb.jpg

SC-5, BB-5, 2 x SM-5, SA-1, DCD-SA1, B&W 802N

Pewnie wiele osób nie miało by nic przeciwko temu żebyś pstryknął wreszcie wszystkie swoje klocki razem na kilku porządnych fotkach. Ja bym chętnie obejrzał taki zbiór perełek.

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

Kilka stron wcześniej Sowawyborowa wrzucał zdjęcia ;-)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

pytanie pewnie do fanów technicsa. jak gra ten sprzęt. ma fajne wskażniki i fajnie byłoby go czasem odpalić i popatrzeć//żart

http://allegro.pl/technics-su-7300k-vintage-400-watts-super-i2461435766.html

Ciepło, misiowato. Zupełnie inna szkoła grania niż późniejsze jazgoczące Technicsy. W przeszłości miałem jego większego brata, SU-7700K.

Porzadnie zbudowane wzmaki, duże trafa i tranzystory TO-3.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Gratka dla fanów i chyba nie tylko, SB-7 ze wstęgą, tylko prawa membrana ma w gniecenia, lewa jedno delikatne http://allegro.pl/audiofilskie-kolumny-technics-sb-7-wstega-unikaty-i2452974062.html

Ciepło, misiowato. Zupełnie inna szkoła grania niż późniejsze jazgoczące Technicsy. W przeszłości miałem jego większego brata, SU-7700K.

Porzadnie zbudowane wzmaki, duże trafa i tranzystory TO-3.

dzięki czołgista. pewnie sie skuszę na tego technicsa. zawsze to będzie jakas odmiana raz na jakis czas posłuchac zamiast yamahy

Ale dziadyga chyba zakończył przed czasem. Pamiętam że zostały jeszcze 4 dni, było 32 licytujących i cena około 3.300GBP.

Siemano mam do was pytanie wczoraj w moim technicsie na chwile sie wylaczylna milisekunde to gowylaczylem sam i wlaczylem ale pozniej przestala 1 kolumna grac wylaczylem i wlaczylem i potem juz anirazu sie tak nie zrobilo?

Siemano mam do was pytanie wczoraj w moim technicsie na chwile sie wylaczylna milisekunde to gowylaczylem sam i wlaczylem ale pozniej przestala 1 kolumna grac wylaczylem i wlaczylem i potem juz anirazu sie tak nie zrobilo?

Ziomal, gorąco jest to się schładza, daj mu żyć :D

Witam.

Jako, że jestem posiadaczem Technicsa SL-1510 oraz stałem się bardzo szczęśliwym posiadaczem końcówki SE-A3000 to myślę, że mogę zapisać się do klubu.

Mam pytanie - czy końcówka ta działa również w trybie Bi amping? Nigdzie nie mogę znaleźć instrukcji obsługi, są tylko serwisówki.

Z góry dzięki za odpowiedź.

Poniżej fotki sprzętu. Reszta opisana w klubie Sony ES.

Pozdr.

post-42516-0-72338100-1342346752_thumb.jpg

post-42516-0-41641600-1342346753_thumb.jpg

post-42516-0-04421700-1342346754_thumb.jpg

post-42516-0-58393000-1342346754_thumb.jpg

post-42516-0-24419400-1342346755_thumb.jpg

post-42516-0-86177000-1342346755_thumb.jpg

post-42516-0-46546900-1342346756_thumb.jpg

post-42516-0-01592000-1342346757_thumb.jpg

Basstech, tak na chłopski rozum :)

Bi = dwa

Amping = Wzmacniacze

Na A3000 można zrobić BiWire ale to bez sensu.

Basstech, tak na chłopski rozum :)

Bi = dwa

Amping = Wzmacniacze

Na A3000 można zrobić BiWire ale to bez sensu.

Pytam bo w TA-F777ES mam 4 wyjścia na kolumny i są podpisane bi wiring. Natomiast nie ma w nim przełącznika speakers A+B jak to jest w 3000, tylko speakers On lub Off. Czyli rozumiem, że w 777 każde z wyjść jest oddzielnie zasilane a w 3000 po prostu powielone?

Pytam bo w TA-F777ES mam 4 wyjścia na kolumny i są podpisane bi wiring. Natomiast nie ma w nim przełącznika speakers A+B jak to jest w 3000, tylko speakers On lub Off. Czyli rozumiem, że w 777 każde z wyjść jest oddzielnie zasilane a w 3000 po prostu powielone?

Bi wiring, czyli podwójne okablowanie, to co innego niż bi amping, czyli jak powyżej Kolega tłumaczył, wzmacniacze podwójne(dwie końcówki mocy na jeden kanał) ;)

Bi amping nie jest za bardzo stosowany w integrach. Właściwie to do głowy mi przychodzi tylko bardzo udany amplituner Technicsa SA-AX6. Fajnie grał z Castle Clayd, Trylogy Prince czy B&W P5. Mile wspominam te urządzenie.

Technics kiedyś polecał stosowanie bi amp, ale musiałbyś dokupić jeszcze jedną końcówkę do tej co masz :D

Mały update do postu powyżej. Dotarł przedwzmacniacz SU-C3000. Coś kapitalnego. Dźwiękowo o wiele lepiej sprawuje się niż wzmak Sony TA-FA777ES.

Wcale się nie dziwię,dla przykładu zestaw Quad 44/405 zdeklasował "pancernika" Sony, Accu E-206 też był o wiele lepszy.

Jeśli ktoś z szanownych klubowiczów chciałby sprzedać preamp Technics SU A4,to proszę o informację na e-mail:[email protected].

Witam klubowiczów, czy ktoś miał doczynienia z przetwornikiem Technics SH-X1000 ?

Chodzi mi to, czy poprawiła by się jakość dźwięku. Teraz wychodzę poprzez XLR'y z SL-P2000

do preampa SU-C7000. A gdybym wyszedł światłowodem z SL-P2000 do SH-X1000, a z niego

XLR'ami do preamapa.

SC-5, BB-5, 2 x SM-5, SA-1, DCD-SA1, B&W 802N

Forumowicze dartman i Peter Daniel mieli tego dzielonego Technicsa u siebie, więc mogą coś powiedzieć o brzmieniu daca.

http://www.audiostereo.pl/technics-sh-x1000-i-sl-z1000_26700.html

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.