Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  217 członków

Xindak Klub
IGNORED

Xindak Club

Rekomendowane odpowiedzi

a ja się nie dziwię bo takich grzebaczy jak my to są jednak liczeni w promilach. Kondensatory Duelund nie ma nawet w głośnikach za 100 tys zł. Nie wiem czy najwyższy model Duelund jest w jakiejś konstrukcji produkcyjnej. Widziałem, że Lampizator na życzenie za dopłatą wkłada je do swoich Daców Duelund - szok.

zn21, ja nie postuluję wkładania Duelundów w co się da, ale czasami sami piszecie, że wymiana, czegoś tam na trochę lepsze, przenosi urządzenia na wyższą półkę. O to mi chodziło, możne źle się wyraziłem w poprzednim wpisie :)

Duelund podałem jak ekstremalny przykład i podejście firm ultra drogich a mimo wszystko nie wkładają go. To chyba produkowane jest dla pasjonatów.

Kondensator w torze to element, który na prawdę potrafi podnieść dźwięki warto wstawić coś wartościowego. Niestety dobre kondensatory kosztują. I sobie i kolegom pomieniałem i nigdy nie było tak, że dźwięk stracił, zawsze zyskał. Spróbuj sam :)

Niestety ceny produktów Xindak poszły w górę :-( ale fakt też jest takowy że biją konkurencję nawet dwukrotnie droższą :-)

pzdr.

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Jako świeży użytkownik końcówki PA-M potwierdzam wszystko to co zostało tu napisane o tym sprzęcie . Mnie w szczególności podoba się scena stereo jaką tworzy ten wzmacniacz . Oczywiście pozostałe aspekty soniczne jak delikatne ocieplenie , barwa , bas jest b. dobre natomiast scena jest wg mnie wyborna .

Jako świeży użytkownik końcówki PA-M potwierdzam wszystko to co zostało tu napisane o tym sprzęcie . Mnie w szczególności podoba się scena stereo jaką tworzy ten wzmacniacz . Oczywiście pozostałe aspekty soniczne jak delikatne ocieplenie , barwa , bas jest b. dobre natomiast scena jest wg mnie wyborna .

Jeśli faktycznie napędzasz PA-M M-Dacem to scena jest też zasługą tego drugiego.

Jeśli faktycznie napędzasz PA-M M-Dacem to scena jest też zasługą tego drugiego.

Być może to zasługa M-Daca choć porównuje tu bezpośrednio do Audiolaba 8200A ,8200P czy do jeszcze wcześniejszego Naima 5i .

Niestety ceny produktów Xindak poszły w górę :-( ale fakt też jest takowy że biją konkurencję nawet dwukrotnie droższą :-)

pzdr.

a mnie się wydaje, że cena wzrosła w związku z popytem na ten sprzęt, sporo się mówi o PA-M wzmacniaczu i końcówce. Nie wiem czy ten Xindak jest tyle wart, ale cena prawie 5tyś zł za integrę jest wysoka, nie wiem czy nie za wysoka.

Być może to zasługa M-Daca choć porównuje tu bezpośrednio do Audiolaba 8200A ,8200P czy do jeszcze wcześniejszego Naima 5i .

Czyżby wymienione przez Ciebie Audiolaby i Naim miały mniejsza słabsza przestrzeń i na tle Xindaka wypadły gorzej ?

Według mnie najbliżej Xindakowi grał 8200p , najsłabiej 5i któremu dodatkowo brakowało dołu . Scena u mnie generalnie jest ok ze względu na m.in konieczność szerokiego rozstawienia kolumn . Bardziej chodzi o szczegóły i ich wyrazistość choć zdaję sobie sprawę że moje pomieszczenie odsłuchowe ma wiele mankamentów akustycznych . Tak czy innaczej PAm u mnie zostaje i na nim kończę swoje poszukiwanie wzmacniacza .

a mnie się wydaje, że cena wzrosła w związku z popytem na ten sprzęt, sporo się mówi o PA-M wzmacniaczu i końcówce. Nie wiem czy ten Xindak jest tyle wart, ale cena prawie 5tyś zł za integrę jest wysoka, nie wiem czy nie za wysoka.

Akurat síę mylisz gdyż cała oferta jest wyceniona więcej a nie tylko PA-M.

Uważam zgoła inaczej, za te kwoty to okazja! Bo słuchałem nawet dwukrotnie droższego i w moim mniemaniu jest wybitny Xindak! Na pewno można inaczej bo każdy lubi/ma co innego ale lepiej wątpie :-P

pzdr.

"Lampa nie umiera nigdy"

...Nie wiem czy ten Xindak jest tyle wart, ale cena prawie 5tyś zł za integrę jest wysoka, nie wiem czy nie za wysoka.

Czy możesz podac inny wzmak, nowy nie uzywke, który w tej cenie zagra porównywalnie jakościowo?

Kandy K2 podobne granie ? PA-M gra dużo lepiej niż Caspian M2 a co dopiero Kandy :-) Kandy jest niezły, dobrze zrobiony, lepszy od większości urządzeń do 5000zł niestety PA-M jest wybitnym wzmacniaczem... Nie umiem wskazać konkurenta którego jednoznacznie bym ocenił powyżej PA-M w cenie do 10 000zł. Już kilka osób pytało się mnie czy dokładając 2-3 tysiące nie znajdą czegoś lepszego. Polecam w tym wypadku dodać te pieniądze do kolumn mogą być za 10-15kzł to nie będzie absolutnie mezalians. Jeśli napędzi je prawidłowo to zagra w sposób absolutnie nie ograniczający kolumn z tego pułapu. Tak samo ze źródłem. Spokojnie warto inwestować do tego wzmacniacza w przetwornik za 7-10 tysięcy.

Kandy K2 podobne granie ? PA-M gra dużo lepiej niż Caspian M2 a co dopiero Kandy :-) Kandy jest niezły, dobrze zrobiony, lepszy od większości urządzeń do 5000zł niestety PA-M jest wybitnym wzmacniaczem... Nie umiem wskazać konkurenta którego jednoznacznie bym ocenił powyżej PA-M w cenie do 10 000zł. Już kilka osób pytało się mnie czy dokładając 2-3 tysiące nie znajdą czegoś lepszego. Polecam w tym wypadku dodać te pieniądze do kolumn mogą być za 10-15kzł to nie będzie absolutnie mezalians. Jeśli napędzi je prawidłowo to zagra w sposób absolutnie nie ograniczający kolumn z tego pułapu. Tak samo ze źródłem. Spokojnie warto inwestować do tego wzmacniacza w przetwornik za 7-10 tysięcy.

przeciez napisalem ze podobne granie i nie zauwazylem zeby PA-M byl w odbierze cieplejszy- jeden byl u mnie 7 dni i drugi 7- graly na tych samych kolumnach- ale wrocily do sklepu..

w jednym sie zgadzam- za ta cene jest wybitny..

bardzo podobne granie do intergry PA-M ma Roksan Kandy K2..

PA-M jest duzo ladniejszy od Kandy ale grzeje sie jak prawdziwa lampa

Dla mnie roznica klasy, na korzyść PAM

Opinia zblizona do mojej.

A takie chociażby Audiolaby monobloki 8200MB ?

Na Allegro "wszystkie dwa" za 4,5kzł.

KoncowkA to liczba pojedyncza, koncowkIx2 8200MB to ca 9k pln.

Niestety PA-M nie lubi monitorków jeśli kolumn nie napędzi to nie zagra dobrze i tyle. Radzi sobie natomiast z większością podłogówek i gra wtedy naprawdę dobrze. Monitorki mają za niską efektywność w wielu przypadkach i PA-M brakuje mocy. Sam to przerabiałem. Wtedy wydaje się, że gra bez życia. Na kolumnach typu Harpia Amstaff, Kef R500 czy Sounddeco Alpha F2 Caspian M2 niestety już nie gra lepiej a największa różnica wynika z zupełnie na innym poziomie prezentowanej przestrzeni i przejrzystości oraz zdecydowanie lepszej górze pasma.

Niestety PA-M nie lubi monitorków jeśli kolumn nie napędzi to nie zagra dobrze i tyle. Radzi sobie natomiast z większością podłogówek i gra wtedy naprawdę dobrze. Monitorki mają za niską efektywność w wielu przypadkach i PA-M brakuje mocy. Sam to przerabiałem. Wtedy wydaje się, że gra bez życia. Na kolumnach typu Harpia Amstaff, Kef R500 czy Sounddeco Alpha F2 Caspian M2 niestety już nie gra lepiej a największa różnica wynika z zupełnie na innym poziomie prezentowanej przestrzeni i przejrzystości oraz zdecydowanie lepszej górze pasma.

bo sprzet trza sluchac u siebie i dograc- PA-M w mojej kofiguracji nie ma polotu do Caspiana ale wyglad ma super

ciekowstka- Caspian M1 NG dzielnie walczyl z Dynaudio Focus 220II gdzie PA-M pewnie tylko by jakal- wiec tez nie tedy droga mysle- barwa ponad moc:)...........

"Czy możesz podac inny wzmak, nowy nie uzywke, który w tej cenie zagra porównywalnie jakościowo?"

Na gwarancji to prawie jak nowy :-)

Twój wzmacniacz ,kupiony w Salonie,przyniesiony do domu i podłączony to też już niestety używka :-).

Edytowane przez tadeo

@kopaczmopa dzięki za info, ale to nieporozumienie, ja niczego nie szukam. Po prostu nie znam innego, nowego wzmaka grającego lepiej w klasie 5k pln. Btw. rozumiałem,, ze dyskusja dotyczy tranzystorow, Vicek 226MKII to hybryda.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.