Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  217 członków

Xindak Klub
IGNORED

Xindak Club

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze nie wiem. Może Audionote M One albo coś innego na lampce albo inne propozycje Iceman007 jeśli możesz coś podpowiedzieć chętnie posłucham.

Edytowane przez ankos44

Wiem, może to głupio wygląda że sprzedaje już ale to nie oznaka że mi nie przypasił bo z całą odpowiedzialnością i ręką na sercu mogę Go polecić, tylko inne kwestie np. większa możliwość ingerencji w układanie barw/dźwięku.

A może coś z Xindaka będzie.... ;) ale nie z pułapu A600P

wniosek jeden 2a3 lub pp 300b

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Jak ktoś chce czar czyli być oszukiwany to faktycznie lampa :-) PA-M jest za równy w stosunku do lampy gra od dołu do góry równo i dobrze i nic nie podkręca a jedynie jest bardzo gładziutki i absolutnie nie odchudza dźwięku co czyni większość tańszych tranzystorów. Natomiast tak równo grającej lampy jak PA-M z pewnością nie znajdziemy w podobnej cenie.

ankos44 niestety nie znam tych źródeł. Jeśli dobierzesz dobry preamp czyli zazwyczaj droższy 2x od A600P albo zastosujesz bardzo dobrą regulację w przetworniku czy CD to A600P zagra zdecydowanie lepiej. Drogi na skróty niestety za bardzo nie ma i trzeba go dobrze sterować wtedy jest super. Wyraźnie wzrasta wyrafinowanie na wysokich tonach, dynamika również ale odbiera się ją jako ogromną swobodę. Bas będzie miał z A600P niesamowite tąpnięcie i kontrolę a dźwięk zostanie całkowicie pozbawiony ziarnistości (do tej sztuki też potrzebne dobre źródło i kable). A600P jest wyraźnie lepszy od PA-M i pewnie od 90% hi-endów znanych firm do 30 000zł :-)

Jak ktoś chce czar czyli być oszukiwany to faktycznie lampa :-) PA-M jest za równy w stosunku do lampy gra od dołu do góry równo i dobrze i nic nie podkręca a jedynie jest bardzo gładziutki i absolutnie nie odchudza dźwięku co czyni większość tańszych tranzystorów. Natomiast tak równo grającej lampy jak PA-M z pewnością nie znajdziemy w podobnej cenie.

Myślę że znajdziemy tylko też trzeba szukać w chińskich produktach a nie pseudo hiendach

ankos44 niestety nie znam tych źródeł. Jeśli dobierzesz dobry preamp czyli zazwyczaj droższy 2x od A600P albo zastosujesz bardzo dobrą regulację w przetworniku czy CD to A600P zagra zdecydowanie lepiej. Drogi na skróty niestety za bardzo nie ma i trzeba go dobrze sterować wtedy jest super. Wyraźnie wzrasta wyrafinowanie na wysokich tonach, dynamika również ale odbiera się ją jako ogromną swobodę. Bas będzie miał z A600P niesamowite tąpnięcie i kontrolę a dźwięk zostanie całkowicie pozbawiony ziarnistości (do tej sztuki też potrzebne dobre źródło i kable). A600P jest wyraźnie lepszy od PA-M i pewnie od 90% hi-endów znanych firm do 30 000zł :-)

Jako żródło będzie pewnie jakiś lepszy dac a co do pre to może jakiś starszy krell lub accuphase? oj robi się drogo :)) A co testowałeś i jesteś pewny że zagra a nie wyrwie kieszeni?

bylby idealny zeby gora byla 20% mniejsza ale wyglad jest perfect..

Firma właśnie taka ma być góra. Jeśli masz jej z PA-M za dużo to wyjścia są dwa. Jedno coś w torze jest nie tak. Drugie lubisz zgaszone brzmienie. W PA-M co mnie bardzo cieszy góra jest w pełni otwarta i nie ma w tym zakresie żadnego złagodzenia. Dalej wszystko zależy od reszty toru, ale tyle tej góry ma być. Caspian M2 ma ją przygaszoną i widocznie taka prezentacja też bardziej pasuje do reszty Twojego toru albo gustu i tyle.

Nie zauważyłem "przygaszonej góry" w Caspian M2. Ale może mam zatkane uszy.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Firma właśnie taka ma być góra. Jeśli masz jej z PA-M za dużo to wyjścia są dwa. Jedno coś w torze jest nie tak. Drugie lubisz zgaszone brzmienie. W PA-M co mnie bardzo cieszy góra jest w pełni otwarta i nie ma w tym zakresie żadnego złagodzenia. Dalej wszystko zależy od reszty toru, ale tyle tej góry ma być. Caspian M2 ma ją przygaszoną i widocznie taka prezentacja też bardziej pasuje do reszty Twojego toru albo gustu i tyle.

Równie dobrze podchodząc do tego zagadniemia relatywnie można stwierdzić że lubisz ekspansywną górę ale nie w tym rzecz,dla mnie góra pa-m jest dobitna i tak ją odbieram a bazuję na autopsji,podkreślam nie chodzi tu o jakieś ostre granie,poprostu w tym zakresie granie tego wzmaka ma taki charakter a że można nad tym zapanować innymi elemantami toru to chyba o to chodzi w tej zabawie

Jako żródło będzie pewnie jakiś lepszy dac a co do pre to może jakiś starszy krell lub accuphase? oj robi się drogo :))

Po co psuć brzmienie pre ?

Do tego dodatkowe kable ?

Ja A600P steruję CA SM6 . Można też kupić drabinkę Khozmo .

Jest wyraźnie lepsza od regulacji w SM6 .

A jak chcesz wywalać kasę za preamp to lepiej dołóż do lepszego DACa z taką regulacją .

Próbowałem dwa świetne preampy - lampę ( klon jakiegoś wysokiego Jadisa ) i tranzystor ( z rynku Pro - coś jak Audionet ) . Obydwa wycinały dynamikę i mikrodetale w stosunku do Khozmo czy nawet cyfrowej regulacji z SM6 .

wniosek jeden 2a3 lub pp 300b

Kwestia kolumn jakie to ma napędzać.

Wysoka sprawność która znowu rodzi inne problemy .

Miałem mocną i bardzo dobra lampę . A właściwie 34 sztuki Yaqina MC100B bo je modyfikowałem .

Mocą rozgromił NADa C370 bodajże . Brzmieniowo tez super ale do A600P sporo mu brakuje nawet po modzie i z super lampami .

A super lampy NOS są coraz droższe i nie są wieczne . A tu koszty utrzymania przez kilka lat będą rosły ....

Violet przykro mi, że nie zauważyłeś :-) 2 miesiące grałem na Caspianie M2 w domu a później miałem Brystona 4B SST2. Góra M2 jest ewidentnie złagodzona porównując do już naprawdę mistrzowsko zrównoważonego Brystona. Wszystko niby do skorygowania resztą toru. Jak zawsze gra całość i w wielu systemach może wydawać się, że góry jest tyle co trzeba.

Miałem Caspiana M2 i mogę potwierdzić to o czym wspomniał Iceman007. Kiedy się przesiadłem na Xindaka A600E, góry sporo przybyło a i tak w tym ostatnim nie jest całkiem otwarta i dobitna...

Dziwne Violet ze nie zauwazyles przygaszonej gory u Caspiana. Dla mnie to tez rzecz ktora sie rzuca w ucho od razu, natychmiastowo i ewidentnie. Wlasciwie w porownaniu z wiekszoscia tranzystorow widac roznice taka ze w Roksanie ta gora jest schowana.

Mnie to z Focusami wkurzalo choc reszta byla zupelnie ok, jak ktos chce wlasnie takiej delikatnej gory to ok ale dla mnie jest nieprawdziwa i drazni mnie po dluzszym odsluchu.

Także słuchałem Caspiana M2, ma według mojego gusta bardzo wycofaną górę.

Xindak PA-M ma mocną/wyraźną górę ale wcale nie ostrą.

Całościowo gra dostojnie :-)

Edytowane przez Patryk-1980

"Lampa nie umiera nigdy"

Moda na takie produkty jak xindak i inne chińczyki dopiero się zacznie, xindak to nie nadmuchana bańka jak hegel który wyskakiwał już prawie z lodówki, ten produkt broni się wysoką jakością wykonania i elementów oraz rewelacyjnym dźwiękiem. Jedynie sprzedaż może trochę spaść jak temat ucichnie ale przy dostępności xindaka w polpaku i tak będzie ich cały czas brakować.

Jak ktoś woli za metkę dać 20 koła zamiast 5 to jego sprawa Polska to akurat biedny kraj i tu ta chińszczyzna ma szansę rozpropagować się najszybciej. Jak widać kupują chętnie, do polpaku idzie dostawa 20 szt, ma być za 2 tyg a wszystko sprzedane już 2 tyg temu. Cały czas myślę czy xindak czy mingda oba rewelacja.

xindak to nie nadmuchana bańka

ten produkt broni się wysoką jakością wykonania i elementów oraz rewelacyjnym dźwiękiem

właśnie, patrze na wiele innych marek i jak widzę co w środku siedzi to się odechciewa, to jak projektuje Xindak naprawdę robi ogromne wrażenie tym bardziej że to GRA :)

do polpaku idzie dostawa 20 szt, ma być za 2 tyg a wszystko sprzedane już 2 tyg temu

prawda

"Lampa nie umiera nigdy"

właśnie, patrze na wiele innych marek i jak widzę co w środku siedzi to się odechciewa, to jak projektuje Xindak naprawdę robi ogromne wrażenie tym bardziej że to GRA :)

prawda

Xindak to b dobra marka - PA-M gra swietnie ale to nie znaczy, ze nie mamy prawa do zmian - lampa daje mozliwosc ingerencji w barwe poprzez zmiane lamp i pewnie o to Patrykowi chodzi.

Ja nabylem okazyjnie Yaqin MC-10L - czyli zadna wysoka polka - ale kiedy sie przesiadlem, zaczlem bawic z lampami - moje PA-M stoi na polce i coz jakos nie moge do niego wrocic jak na razie - takze Patryk - doskonale Cie rozumiem co nie znaczy , ze PA-M to zly klocek - wrecz przeciwnie - jest b ciekawy

Witam wszystkich klubowiczów Xindaka.

W mojej trzydziestoletniej pasji audio,miałem dużo różnych marek sprzętu.Pierwszego Xindaka miałem już parę ładnych lat temu .I muszę stwierdzić,że każdy jeden klocek tej firmy robił pozytywne wrażenie,nie mówiąc już o cenie.Obecnie też posiadam Xindaka XA 6590(09) twierdze ,że Xindak to bardzo dobra marka.Nie cena,nie marka gra,tylko cały system.

Jasne jak chcemy się pobawić to czemu nie. Natomiast PA-M i źródło klasy Calyx 24/192 GFmod i nie ma co dalej szukać. Niestety większość osób podepnie do PA-M źródła o wątpliwej jakości typu CD za 3-4 tysiące i będzie szukać dziury w całym a niestety PA-M będzie w tym momencie najlepszym elementem zestawu a reszta raczej go będzie ograniczać. Z tanim CD lampa zagra atrakcyjnie bo da to czego CD nie potrafi i tyle. Natomiast jeśli sygnał już wyjściowo ma wszystkie potrzebne elementy to nic więcej nie potrzeba. PA-M gra lepiej niż Luxmam L-505u czy Accuphase E-250. To piszę ja branża :-) Tak to niestety wyższy poziom niż te urządzenia. Nie będę podawał innych już urządzeń które oceniam poniżej bo to tylko doprowadzi do wojny :D Przykro mi Patryk1980 ale Calyx 24/192GFmod przy Twoim CD to mniej więcej jak S - klasa Mercedesa przy A klasie. Tej poprawy jaką dałoby Ci to źródło nie zapewni wymiana na żadną lampę bo źródłowy sygnał dalej będzie słaby. Dochodzi jeszcze porządny interkonekt i można o lampie zapomnieć.

Iceman - zgadzam sie z Toba; ze swojej strony przestrzegalbym przed przesiadke na hybrydowa intergre(z lampowym pre) w podobnym budzecie bo to krok do tylu. Juz lepiej jesli sie chce pobawic z lampami dokupic lampowe pre.

Lampa natmiast pewien 'urok' i coz nie ma co dyskutowac :) sam przesiadlem sie na taniego MC-10L i nie moglem sie oodlepic :) to ze przelaczylem sie dzis na PA-m Jest efektem tej dyskusji :) Wniosek - zostaje PA-M i lampa - na zmienny nastroj :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.