Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel sieciowy do wzmacniacza

cowboy

Rekomendowane odpowiedzi

dekoracja, 17 Mar 2010, 17:37

to może krokowo:

1.wymień źródło

2.wzmacniacz

4.załóż jakas tanią, ale dobrą sieciówkę np Neel'a

4.znajdź porządne kable głosnikowe

5.interkonekt

6.z kolumn jesteś zadowolony, ale tez wypadałoby się za czyms rozejrzeć

i wtedy mozesz zaczac szukac jakiejś porządnej sieciówki.

Nie zaczynaj od d...strony, bo będziesz kolejnym który nic nie usłyszy.

mamel, 17 Mar 2010, 16:13

>no weźcie tego tempola bo się pochlastam

pisze się "tępola" jeśli już ;)

a tak w ogóle, to jak się nie ma argumentów to lepiej milczeć niż obrażać... i to jeszcze z błędem...

zabawne są wątki na temat kabli sieciowych. Nie ma co:) Czarna komedia.. jesli ten ustanie to koniecznie trzeba załozyc następny. Wywołuje tyle emocji:)

Pozdrawiam

P.S.

nie zajmuje żadnej ze stron.

whitesnake, 17 Mar 2010, 17:44

>dekoracja, 17 Mar 2010, 17:37

>

>to może krokowo:

>

>1.wymień źródło

>2.wzmacniacz

>4.załóż jakas tanią, ale dobrą sieciówkę np Neel'a

>4.znajdź porządne kable głosnikowe

>5.interkonekt

>6.z kolumn jesteś zadowolony, ale tez wypadałoby się za czyms rozejrzeć

>

>i wtedy mozesz zaczac szukac jakiejś porządnej sieciówki.

>Nie zaczynaj od d...strony, bo będziesz kolejnym który nic nie usłyszy.

ze zrozumieniem to chyba nie czytasz. prosiłem o inf. o sieciówce a nie całkowitą krytykę mojego skromnego zestawu.

czyli co:

>1.wymień źródło - słyszałeś kiedyś moje?

>2.wzmacniacz - jw.

>4.załóż jakas tanią, ale dobrą sieciówkę np Neel'a - mam kilka sieciówek dobrych, w tym jedną wybitną.

>4.znajdź porządne kable głosnikowe - mam fantastyczne kable głośnikowe.

>5.interkonekt - wpadnij ze swoim do mnie zobaczymy który lepszy :)

????

dekoracja, 17 Mar 2010, 18:06

Nie odbieraj tego tak negatywnie. To nie była zadna krytyka.

Opieram sie tylko na Twoim zdaniu. To Ty napisałeś, że brakuje Ci przestrzeni.

Poza tym, jestes jedyną osobą która czepia się swojego źródła i kolumn.

To informacje z Twojego opisu. A co do interkonektu i głosnikowych, nigdy nie jest tak dobrze zeby nie mogło byc lepiej... szczególnie w kategorii przestrzeń.

Jak tylko chciałem wykorzystać ta okazję, żeby zaznaczyc odpowiednią kolejność inwestycji.

No może, dla uniwersalności kolumny przesunąłbym tuz za źródło.

Nie róbmy z sieciówek anti-dotum na całe zło. Sieciówki ćwiczy sie na samym końcu, albo w trakcie. Nikt nie składa systemu pod sieciówki.

Jesli chciałes ośmieszyc idee kabli sieciowych, to w wyjatkowo nieudany sposób, a jesli pytasz o rade to ją masz... :)

Pozdrawiam.

whitesnake: akurat uznaję zdecydowanie inwestycje w sieć. z cdekiem to kiedyś pewnie się przekonam, na razie kupuję mieszkanie. na kabel do 1000 pln to jeszcze mnie może stać aktualnie. stąd pytanie. a wiem, że jeden kabel może namieszać bo miałem w domu ostatnio kilka dni heavens gate i całkowicie 'wywrócił' mi dźwięk. i w stronę, która mi nie pasowała. szukam kabla do listwy i do wzmacniacza. oczywiście inne kablowe sugestie też chętnie, ale na podobnym poziomie cenowym się ruszamy (czyli głośnikowy koło 2000 pln i xlr też coś max 1500). sorry za off top.

????

dekoracja, 17 Mar 2010, 18:24

Źle odczytałem Twoje intencje. W tym bagnie ciezko sie połapac kto do Ciebie strzela, a kto potrzebuje pomocy. Przepraszam.

Z tanich kabli musisz więc spróbować Furutech Jet FP3TS7. Nowy kosztuje ok 1400, ale uzywany mozna wyrwać za 800-900PLN, Trudno go dostać na wtórnym, ale można kupić kabel z metra i samemu złożyć nawet na oryginalnej konfekcji. Moje doswiadczenia z tym kablem pokazują, że działa równie dobrze co ponad dwa razy droższy MIT Magnum ZIII (a to już jest wysoki poziom), a mam oba wiec testuje na bieząco. To może byc koniec poszukiwań na bardzo długi czas - lepszych sieciówek nie potrzeba.

Pozdrawiam,

podstawowy test audiofilskiego forum -

- po czym poznać trola - zawsze pisze - "napisz coś merytorycznego"

The_Ghost = RamboK2 = trol

Boże spuść nogę i kopnij - gdzie jest ten ludzik z zielonym!

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Gość

(Konto usunięte)

panowie, jest taka sprawa

ktoś wcześniej coś napomknął niby dla żartu o bezpiecznikach

sprawdziłem i to jest zgroza - u mnie w końcówkach mocy są takie szklane z cieniuśkim jak włos druciczkiem wewnątrz

to są jakieś jaja - to po to wywalałem kasę na sieciówki, żeby mi potem muzyka jakimś włosem szła?!

i teraz jest pytanko: czy ktoś próbował wstawić w miejsce bezpiecznika porządny kabel?

mam resztkę Furutecha z metra i tak kombinuję, żeby jutro wlutować

a,

Wiesz do czego służy bezpiecznik? (nie pisze o walorach brzeminiowo jakimiś tam) jak wstawisz druta to kiedyś możesz się pożegnać z tą koncówką własnie przez niego. Got it?

Gość

(Konto usunięte)

elvis512, 17 Mar 2010, 20:11

>Wiesz do czego służy bezpiecznik?

chyba tak

jednak obawiam się, że to degraduje brzmienie! no bez jaj, nie mogli czegoś grubszego wstawić? i to nie jakaś chińszczyzna, tylko solidna brytyjska robota

nikt nie próbował wstawić takiej zworki w miejsce bezpiecznika?

a długości to będzie nie więcej jak 1 cm, ale zaoszczędzili kurde

Gość

(Konto usunięte)

Yul, 17 Mar 2010, 20:28

>>>>a,

>A co ci przeszkadza wstawić zamiast tego bezpiecznika...

no właśnie nic! ciekawi mnie, czy ktoś już na to wpadł i jakie dało to efekty

z "bocznikowaniem", że tak powiem, bezpieczników ostatnio zetknąłem się na Podhalu, ale wtedy stodoła się sfajczyła

Ten cienki drucik w bezpieczniku w niczym nie przeszkadza. Jeśli wcześniej jest odpowiednia sieciówka to prąd przez nią zostanie oczyszczony i natchniony powietrzem. Później, przechodząc przez cienki drucik bezpiecznika zostanie tylko ścieśniony, nie tracąc swoich własności sonicznych. Po prostu bezstratna kompresja.

a

Musisz od Mulsa pozyczyc slupolazy,i jeszcze na szkolenie do inzyniera elektryko-elektronika pojsc,

po kursie wystawi CI certyfikat-i wtedy bedziesz mogl grzebac do woli,nawet na dzialce swojej

poprawic wadliwe uziemienie o ktorym wspominales.

otóz to.Cos czego jest duzo nie moze ulec degradacyji całkowitej.nawet mozna powiedziec ze im cienszy drucik tym szybszy ruch eletronów przeciskajacych sie, a wiec lepsze wysokie...takie wysokie iiiiiiii

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.