Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha RX-797 - czy wystarczająca ilość wejść do obsługi mojego sprzętu? Jakie podłogówki.

andyyyy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem na etapie wyboru sprzętu, gdyż pożegnałem się z moją wysłużoną wieżą Pioneera. W pierwszej wersji miał być zestaw KD, ale biorąc pod uwagę opinie i moje preferencje (70% muzyka, 30% film) stanęło na amplitunerze stereo. Zdecydowałem się na ww. Yamahę (w grę wchodził jeszcze HK 3490, ale przegrał ze względu na stylistykę).

Mam tylko wątpliwość czy wystarczy mi ilość wejść aby obsłużyć mój sprzęt:

- CD,

- DVD,

- tuner SAT,

- karta muzyczna mojego kompa,

- w planie mam jeszcze zakup konsoli,

- dysk zewnętrzny (ale to załatwi już DVD z wejściem USB)

Mogę liczyć na Waszą pomoc?

Druga kwestia to pomoc w wyborze kolumn w okolicach 2000 pln. Słucham głównie muzyki POP, nastrojowej, jazz, poważna. Na placu boje zostały:

- MONITOR AUDIO BRONZE BR5,

- Magnat Quantum 605,

- DALI CONCEPT 6.

Co najlepiej się sprawdzi w tym zestawie?

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

andrzej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Te Yamahy chyba sa dosc jasne w brzmieniu i moim zdaniem raczej sprawdzily by sie z Quantumami 605. Ale to juz kwestia preferancji brzmieniowych. Musisz sam posluchac. Sam mam Quantumy 605 i szukam do nich dosc jasnego wzmacniacza, bo kolumny same w sobie graja cieplo i w zestawieniu z cieplym wzmacniaczem moze byc nieciekawie. Godne uwagi tez sa BR5. Ale wszystkie kolumny, ktore wymieniles mozna bez problemow odsluchac w sklepach wiec wybierz sie na mala wycieczke.

?👈

u mnie ta yamaha gra z Celestion f38 i jest dobrze. Wcześniej były Tonsil siesta i było bardzo ostro.

pozdrawiam

tez mysle ze z magantami bedzie ok kiedys ich słuchałem z yamaha modelu juz nie pamietam i grał to całkiem fajnie powinno sie zgrac

Co do wejść: z własnego doświadczenia wiem, że nigdy ich nie ma za dużo. Gdy masz "na styk", zawsze dojdzie coś nowego i zaczną się kombinacje. Jeśli masz wybór, kupuj zawsze co najmniej 2 wejścia więcej, teraz szczególną uwagę należy zwracać na ilość wejść cyfrowych- coraz więcej sprzętu ma tego typu złącza.

u mnie ta yamaha gra z yamahami NS-555.

słucham głównie klasyki, nastrojowego jazzu,niekiedy piosenek francuskich z satelity (radio) - i jest bardzo ok...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.