Skocz do zawartości
IGNORED

DAC na WM8742 by pkrecz

pkrecz

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli chodzi o WM-y to sprawa wyglada nastepujaco, jesli ktos sie wykruszy z zamowienia w ostatniej chwili to bede mial jakies tam wolne uklady to wtedy dam znac we watku :-)

Na obecna chwile zamowienie jest w toku, wylozylem za okolo 8 ukladow.

Wiec prosze osoby ktore chca zrezygnowac z ukladow aby dali znac bo to nic nie boli, a tak bede mial mozliwosc odsprzedazy ukladow innym zainteresowanym.

Pozdrawiam Jakub

Prosze bardzo, wplat jeszcze nie ma od osob podswietlonych na czerwono ( w sumie 9szt. ukladow ), jeden przelew z tego co wiem juz do mnie wedruje ;-)

Jezeli cos sie nie zgadza to prosze odrazu o kontakt.

Jak zwykle pozdrawiam ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

witam

czy wszystkie zapisane osoby wpłaciły kasę?? właśnie trafiłem na ten wątek-czyli jestem spóźniony.. ale może ktoś nie wywiązał się ze swoich płatności?? a może zostało zamówionych więcej pcb?? jakby co, to jestem chętny i płacę od ręki..

pozdrawiam,

audiophill666

Wiadomosci z ostatnij chwili :-)

Uklady juz sa u mojego dystrybutora, jednakze wysylka do mnie bedzie troszke opozniona z powodu problemow z transportem lotniczym, chyba kazdy wie o co chodzi.

Tak czy inaczej uklady niebawem powinny sie u mnie zjawic ja je odrazu poporcjuje i wysle do kol.pkrecza :-)

Kilka spraw technicznych:

1. Link do niezbędnej dokumentacji:

Ukryta Zawartość

2. Możliwości ustawień na 1. stronie tego wątku jak również w linku podanym wyżej.

3. Ustawienie zworek przy kropkach oznacza ustawienie stanu "L", przeciwny skrajny to "H", a brak to "Open"

4. Kropka przy złączu S/PDIF oznacza masę.

5. Dławiki L2-L4 montujemy od strony przeciwnej niż pozostałe elementy.

Powodzenia i miłego składania oraz słuchania :)))

Fotka PCB poniżej wedle życzenia :)))

post-2650-100006187 1272387299_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy możecie powiedzieć coś na temat AD825 w kolejności zaraz za dacem ? Sprawdzają się ?

Mam te scalaczki w SO8 i tym samym pasują one idealnie w miejsca smd zaraz za przetwornikiem.

Jednak widzę, że w projekcie analogówki jest odwrotnie, a nie chciałbym po wlutowaniu ich ponownie wylutowywać.

Czy testowaliście taką konfigurację ? Bo w DIPie z podstawką to można już się bawić.

Witam

jestem mało doświadczony jeśli chodzi o SMD a elektroniką też już dawno się nie bawiłem w związku z czym mam kilka pytań do bardziej doświadczonych kolegów.

Moje pytania dotyczą samych elementów a mianowicie jakich firm polecacie np. rezystory i w jakich sklepach najlepiej je kupić.

Mieszkam w Łodzi ale ceny np. w TME powalają a na allegro też raczej nie ma wielkiego wyboru.

Co do samych rezystorów to czy wszystkie SMD są metalizowane czy też się spotyka starsze np. węglowe.

Jeśli chodzi o sam montaż to pewnie inne pytania pojawią się w miarę postępowania prac co może potrwać.

Dziękuję za wszelkie podpowiedzi i sugestie.

Pozdrawiam gobo

Czy ktoś z was próbował już skaładać tego DACa ? Cisza ?

Ja jestem w toku. Jednak mam też pewne korekty/sugestje co do doboru elementów, czekam również na propozycje z waszej strony.

Przy starannym montażu ten przetwornik brzmieniowo to może być strzał w dziesiątke.

Właśnie znajomy przysłał mi fotkę aplikacji b. podobnego przetwornika (WM8741) w ponoć świetnie brzmiącym nowym odtwarzaczu LINNa.

Choćby rozkład ścieżek zasilania WMa niewiele się różni na naszych płytkach.

KOMUNIKAT :)))

W związku z licznymi zapytaniami na PW jest możliwość wykonania kolejnej partii PCB. Żeby nie zaśmiecać wątku proszę o zgłaszanie się chętnych na e-mail podany w "o mnie". W wiadomości proszę podać swój NICK, ILOŚĆ oraz ADRES DO WYSYŁKI. Na ewentualnych chętnych czekam do 10 MAJA 2010r.

>Właśnie znajomy przysłał mi fotkę aplikacji b. podobnego przetwornika (WM8741) w ponoć świetnie

>brzmiącym nowym odtwarzaczu LINNa.

W Linn Klimax DS jest podwójny WM, LM4562 na wyjściu i trafu Lundhala LL1527 - na audio show mi się bardzo podobał dźwięk tego urządzenia :)

Zgadza się. Są tam WM8741 (ponoć i tak troche gorsze niż WM8742) i prosto z daca idzie do jednego LM4562 pełniącego role i desytemryzatora + - i jednocześnie bufra na wyjściu. (pod trafo)

KOMUNIKAT :)))

Mam już płytki z drugiej małej edycji. Jutro wysyłam zainteresowanym :)))

Są jeszcze 2 SZTUKI wolne. Jak ktoś jest zainteresowany to zapraszam na PW. Kolejnej edycji nie będzie :)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.