Skocz do zawartości
IGNORED

klon Accuphase P360 , P500 lub P700

Bogdan

Rekomendowane odpowiedzi

Accu w serwisówce pisze, że to jeden z warunków stabilności. Dobrze dobrana czwórka wejściowa (nie jest to z E-406 serwisówka, ale z podobnego układu). Zmaczniacz będzie chodzić, ale będzie łatwiej go "wywalić". Np. jakiś stan przejściowy nieoczekiwany. Akurat brak dopasowania N-P jest bardziej wybaczający niż brak dopasowania N-N i P-P, ale na pewno wpłynie na wzrost parzystych harmonicznych. Ale także pewnie i nieco wyższych harmonicznych, bo wpłyną na to zmienione warunki pracy wszystkich tranzystorów z różnych połówek.

Odpisali i chcą 0.25USD/szt, i chyba 0.35/szt. jak się weźmie po 50szt. Chyba można zaryzykować.

System gra dobrze, albo nie....

Accu w serwisówce pisze, że to jeden z warunków stabilności. Dobrze dobrana czwórka wejściowa (nie jest to z E-406 serwisówka, ale z podobnego układu). Zmaczniacz będzie chodzić, ale będzie łatwiej go "wywalić". Np. jakiś stan przejściowy nieoczekiwany. Akurat brak dopasowania N-P jest bardziej wybaczający niż brak dopasowania N-N i P-P, ale na pewno wpłynie na wzrost parzystych harmonicznych. Ale także pewnie i nieco wyższych harmonicznych, bo wpłyną na to zmienione warunki pracy wszystkich tranzystorów z różnych połówek.

Odpisali i chcą 0.25USD/szt, i chyba 0.35/szt. jak się weźmie po 50szt. Chyba można zaryzykować.

No to trzeba zrobić listę:)Chyba lepiej będzie, jak na razie będziemy wpisywać kto jest chętny, a potem zobaczymy z ilościami. Może te minimum po 50 szt wystarczy

1. osimar

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

No to trzeba zrobić listę:)Chyba lepiej będzie, jak na razie będziemy wpisywać kto jest chętny, a potem zobaczymy z ilościami. Może te minimum po 50 szt wystarczy

1. osimar

2. freedi

1. osimar

2. freedi

3. DJGienek

4. omirp

5. jajacek

6. avs

7. dj_

8. Robertus

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

barmanekm-mógłbyś podać adres do tego sklepu?bo mi wyszukuje jakieś strony z sushi i mangą :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ponowie zapytanie do nich najwyżej. Sporo się czeka na odpowiedź. Gdybym miał pewność co do grup Hfe to bym zamówił od razu wg ich formularza. Ale musimy mieć pewność, że trafimy na te same grupy. Zwlaszcza chodzi o 2sa1376.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

1. osimar

2. freedi

3. DJGienek

4. omirp

5. jajacek

6. avs

7. dj_

8. Robertus

9. nowy18 (jeśli to możliwe to pisze się na komplet 2SA1376/2SC3478)

10. jurek (jeśli to możliwe to pisze się na komplet 2SA1376/2SC3478)

1. osimar

2. freedi

3. DJGienek

4. omirp

5. jajacek

6. avs

7. dj_

8. Robertus

11. Rick

1. osimar

2. freedi

3. DJGienek

4. omirp

5. jajacek

6. avs

7. dj_

8. Robertus

11. Rick

12. Nick30

1. osimar

2. freedi

3. DJGienek

4. omirp

5. jajacek

6. avs

7. dj_

8. Robertus

11. Rick

12. Nick30

13. Bogdan 12 par 2SA1376/2SC3478

Ok, z Kashinoki będzie problem. Chyba nieco olewają, bo nie odpisali już na 2 maila. Napiszę, raz jeszcze lub wyślę, fax. Wzięlibyśmy po 2x200szt. UTSource.net dało dobrą cenę, więc śmieszną ale jest ryzyko. Ale za taką cenę można zaryzykować myślę (ok. 0.20cent/szt mniej więcej). Drugą opcją jest BDENT.

Ale oni mają w normalnej cenie tylko 2sc3478, a 2sa jest już za drogie.

Proponuję takie rozwiązanie:

1) Wziąć z UTSource próbną partię (50par). Pomierzę i zobaczymy co wyjdzie.

2) W przypadku niepowodzenia uderzamy do BDENT. Wziąć po 4-8szt. dla każdego 2sa1376 i z 200szt. 2sc3478. Z nich podobierać pary, a następnie jak najlepiej dopasować je do 2sa1376. Dopasowanie P-N jest bardziej wybaczające, ale myślę, że da się zrobić w miarę dokładnie. 2sc/35centów 2sa/3.70USD. Do tego doliczymy 23% VAT + przesyłkę.

Zamówię jeszcze w tym tygodniu. Przesyłka idzie zwykle do 4 dni. I około 3 dni jest na cle (zwykle cło idzie szybko, bo bdent wypełnia dokładnie deklaracje). Jeżeli się zgadzacie to pisać.

PS. Acha, jeszcze jutro będę miał odpowiedź z jednej niemieckiej firmy, co ponoć mogą do skombinować. Zobaczymy.

Ja jeszcze lada dzień powinienem mieć 2sc2240/2sa970 i zobaczę jak one się nadają do Acci.

Ok, z Kashinoki będzie problem. Chyba nieco olewają, bo nie odpisali już na 2 maila. Napiszę, raz jeszcze lub wyślę, fax. Wzięlibyśmy po 2x200szt. UTSource.net dało dobrą cenę, więc śmieszną ale jest ryzyko. Ale za taką cenę można zaryzykować myślę (ok. 0.20cent/szt mniej więcej). Drugą opcją jest BDENT.

Ale oni mają w normalnej cenie tylko 2sc3478, a 2sa jest już za drogie.

Proponuję takie rozwiązanie:

1) Wziąć z UTSource próbną partię (50par). Pomierzę i zobaczymy co wyjdzie.

2) W przypadku niepowodzenia uderzamy do BDENT. Wziąć po 4-8szt. dla każdego 2sa1376 i z 200szt. 2sc3478. Z nich podobierać pary, a następnie jak najlepiej dopasować je do 2sa1376. Dopasowanie P-N jest bardziej wybaczające, ale myślę, że da się zrobić w miarę dokładnie. 2sc/35centów 2sa/3.70USD. Do tego doliczymy 23% VAT + przesyłkę.

Zamówię jeszcze w tym tygodniu. Przesyłka idzie zwykle do 4 dni. I około 3 dni jest na cle (zwykle cło idzie szybko, bo bdent wypełnia dokładnie deklaracje). Jeżeli się zgadzacie to pisać.

PS. Acha, jeszcze jutro będę miał odpowiedź z jednej niemieckiej firmy, co ponoć mogą do skombinować. Zobaczymy.

Ja jeszcze lada dzień powinienem mieć 2sc2240/2sa970 i zobaczę jak one się nadają do Acci.

Wydaje mi się, że lepsze beda oryginalne. W koncu Accu jest znane z tego, że potrafi bezblednie dobrac elementy.

400 szt po 20 centow to wyjdzie po niecale 8 dolcow na glowe. Moim zdaniem warto sprobowac.

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Ok. czyli najpierw UTSource a póxniej BDENT? Chyba, ze od razu do BDENT uderzyć.... Chcę zamówić najpóźniej do końca tygodnia. Wyślę dzisiaj podsumowania cenowe i zrobimy listę/głosowanie.

Dobra wiadomosc. Kashinoki odpisalo. Wyslalem z innego maila. Procesuja nasze zamowienie (po 400 szt.). Czuje ze bedzie dobrze.

1. osimar

2. freedi

3. DJGienek

4. omirp

5. jajacek

6. avs

7. dj_

8. Robertus

11. Rick

12. Nick30

14. Wawrzek

1. osimar

2. freedi

3. DJGienek

4. omirp

5. jajacek

6. avs

7. dj_

8. Robertus

11. Rick

12. Nick30

14. Wawrzek

Skończyłes 305V ?

Witam,

Dostałem wycenę z Kashinoki:

400 x 2sc3478 = 9600Y

400 x 2sa1376 = 9600Y

Kurier EMS = 1800Y

=====================

Koszt przelewu = 2000Y

Koszt waluty = 4000Y

=====================

RAZEM: 2700Y = 1168PLN (do tego dojdzie 23% VAT)

Wychodzi więc ok 102PLN/osoba + wysyłki w Polsce. Wieczorem podam dane do przelewów. Do tej pory płaciłem koszty przelewów osobiście i przelicznik YENa brałem na siebie. Nie mam przy sobie tych danych, ale wychodzi chyba podobnie tak jak wyceniło Kashinoki a łatwiej będzie

to policzyć (poprzednio robiłem dwie tury wpłat - wstępną i następnie wyrównującą w zależności od kosztów przelewu walutowego).

Sprawdzę wieczorem i wyliczę czy nie wychodzi aby sporo drożej.

Wieczorem wyślę też dane do przelewów. Chciałbym pozbierać pieniądze najpóźniej do czwartku. Każdy otrzyma tyle samo par i niedobranych tranzystorów. Ew. nadmair możemy później odsprzedać. Pozdrawiam.

Aha, wszystkie traznystory z grupy K.

Rożnica ok 120PLN na nasza niekorzysc,... nie wiem na jakiej zasadzie licza koszt waluty, bo ja i tak musze za jena zaplacic. Tracimy na tym ok 150PLN ale zsykujemy 35PLN koszcie przelewu.

Napisze, do nich ale jak beda jakies problemy to bierzemy tak jak jest. Na tyle osob to i tak sie "rozplywa".

Być może się dopiszą chlopaki od E-550 (chyba, ze juz tutaj sa tacy). Jak ilosc chętnych wzrosnie jeszcze o 2-3 osoby, to zwiększe zamówienie do 500 kompletów.

Prosze pamietac, ze wszyscy otrzymaja po tyle samo par i odrzutów. Koszty też znacie, więc proszę potwierdzić zainteresowanie jak najszybciej. Wpłaty też najpóźniej do końca tygodnia. Wszystkie informacje wieczorem.

Dopisze sie chetnie:

1. osimar

2. freedi

3. DJGienek

4. omirp

5. jajacek

6. avs

7. dj_

8. Robertus

11. Rick

12. Nick30

14. Wawrzek

15. frd__ (12 par 2SA1376/2SC3478)

Pozdr

Dopisze sie chetnie:

1. osimar

2. freedi

3. DJGienek

4. omirp

5. jajacek

6. avs

7. dj_

8. Robertus

11. Rick

12. Nick30

14. Wawrzek

15. frd__ (12 par 2SA1376/2SC3478)

16. ola98

Pozdr

No nie ukrywam, że wyszło zapłacić sporo więcej niż początkowe założenia.

Oco chodzi z tym zamówieniem 12 par jak niektórzy sobie dopsują ?

Każdy zapisując się zamawia 50par danych tranzystorów. Każdy dostaje taką sama ilość po 50szt. (po równo tych, które się uda poparować z całego zbioru plus brakująca pozastałość do 50szt.)

Miejmy pasje, by oswobodzić drzemiący w nas entuzjazm wiodący nas do realizacji własnych celów...

Te dopiski były zanim ustaliłem (wydaje mi się, że dobrze), że bierzemy wszyscy po równo. Czyli ilość wszystkich zamówionych tranów dzielimy na liczbę chętnych. I po parowaniu tyle samo par dla wszystkich. Zbyt dużo zmiennych losowych jest aby to ustalić inaczej.

Dodam też, że trany są najprawdopodobniej z taśmy. W poprzednim rzucie dało się podobierać większość z dokładnością 1-2%, probem niestety powstał z racji tego, że były z różnych grup Hfe. Teraz będą wszystkie z tej samej. Myślę, że jak zostanie nam nadmiar par, to bez problemu uda się to sprzedać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.