Skocz do zawartości
IGNORED

Do admina - obowiazek logowania!

maczug

Rekomendowane odpowiedzi

Doswiadczenia ostatnich paru dni wskazuja na spadek liczby postow i dyskutantow. Moze i logowanie ma sens ale jak widac ograniczylo liczbe dyskutantow i wysylanych postow. Wylaczylo z niej gosci, ktorzy nie chca tracic czasu na kilkuminutowe logowanie. Moze warto sie zastanowic nad powrotem do starych zasad?

https://www.audiostereo.pl/topic/6248-do-admina-obowiazek-logowania/

Kilkuminutowe logowanie? A co ty robisz podczas logowania, że to aż tyle trwa? Herbatę? Nie przesadzaj. To, że zmaleje ilość postów, to było wiadome i celowe - pozbyć się wpisów-śmieci. Logowanie jest jak najbardziej pożyteczne.

Poza chwilą na logowanie, myślę że warto poświęcić co najmniej kilkanaście, żeby się zastanowić nad tym, co napisać lub o co zapytać, zwłaszcza jeśli ktoś jest gościem. Jeszcze więcej czasu zajmuje zaznajowienie się choćby z podstawowymi zasadami i zwyczajami danego forum, co też myślę warto uczynić przed zabraniem głosu.

Podoba mi się obowiązek logowania, żeby dodać wpis.

Jestem tu na forum od dawna, widziałem już wiele i oto co zauważyłem: często najciekawsze wypowiedzi pochodzą od osób nowych, mających "gorący" problem. Nawet jeśli taki problem już był, nawet jeśli są osoby którym wydaje się on oczywisty, to są właśnie ludzie mogący skorzystać, tym bardziej że każdy, nawet dogłębnie omówiony temat uaktualnia się często po paru dniach czy tygodniach z chwilą pojawienia się nowego modelu czy paru nowych, ciekawych wypowiedzi w prasie. Konieczność logowania się widzę jako chęć zamknięcia się na świat, co parę osób tu na forum by usatysfakcjonowało, ale większość by straciła. A co do bałaganu, to lepszy on, niż kila, nawet poukładanych ale bezwartościowych pseudodyskusji dziennie np. nad wyższością jednego kabla nad drugim.

Pozdrawiam

• Redaktorzy

Jasne, a przedtem było ciekawie, że hej, i jednocześnie kulturalnie. Zwłaszcza czasami. A co do czasu poswieconego na logowanie - bez jaj! Jeśli korzystam ze stałego kompa, to jestem logowany automatycznie, bez żadnego już wysiłku z mojej strony.

Rozumiem, ze wszyscy zyjemy w pospiechu ;), ale te wspomniane "kilka minut" na zalogowanie to naprawde niewiele. Zadne informacje nie sa wymagane - co widac po wpisach 'O mnie' wielu uzytkownikow.

Zaczalem obserwowac biernie to forum w czasach "tlomoka" (dziwnie wyglada ten nick bez polskich liter) i pierwszej Hieny - jeszcze nie "Podrobki" - przyznaje bylo wtedy bardziej kulturalnie i chetniej odpowiadano na pytania typu "Co do 3 kPLN?" - tyle, ze procentowo takich pytan bylo o wiele mniej, a i wpisow mniej, wiec wyszukiwarka nie zawsze byla rozwiazaniem. Moze zaproponowac Lukarowi stworzenie pierwszej strony z instrukcja obslugi Forum? Po kliknieciu na zakladke Forum przechodziloby sie do "Regulaminu/instrukcji obslugi etc", a stamtad dopiero do poszczegolnych dzialow Stereo, KD ,DIY, Muzyka?

Pomimo mniejszej ilosci ciekawych watkow/dyskusji i nawaly pyskowek nadal uwazam to forum za najlepsze. Tyle, ze pod wplywem tego co sie ostatnio dzieje wykasowalem moj wpis o uzaleznieniu od niego.

Niektóre wątki zawierają ponad 100 wpisów. Gdy chcę zajrzeć do jakiejś opinii, zmuszony jestem obciążać serwer, każąc wyświetlać wszystkie posty. Może dla obszernych wątków wprowadzić podział na strony i umieścic ich wyszczególnienie u dołu, jak to jest zrobione dla głównych zakładek np. STEREO czy DIY.

Taaa - Frycu, a tematy o kablach i lampach do działu dla elektryków :-)))

Jest taki mały programik - Foobar 2000 - do odgrywania CD, który na kiepskiej 16 bitowej karcie daje jakość podobną do odtwarzacza CD w cenie kilkuset zł. Z kartą na ENVY24HT i dobrymi przetwornikami za 700zł. zostawi w tyle chyba wszystkie dziwaczne wynalazki CD. Do tego jakiś Clone CD lub konwersji bezstratnej plików.

I CD już wkrótce trzeba będzie otwierać dział - "antyki" dla użytkowników CD ;-)

pozdr.

Moze wiec precyzyjniej (Kubel) - rejestracja zabiera zbyt wiele czasu - i uciekaja przygodni , moze przyszli uczestnicy forum. A koniecznosc logowania w trakcie przegladania watkow skutecznie odstrasza od zabrania glosu. Forum przegladam na kilku kompach ( w domu, w pracy) i nie loguje sie na stale.To sa moje odczucia i nie ma co ich kwestionowac - a ze chyba mam racje - dowodem ilosc postow. Pierwsza strona forum zapelniala sie w pare godzin. Teraz...w kilka dni. I tyle ... mi tam nic do tego ale na miejscu reklamodawcow bym sie zastanawial..Pozdrowionka.

Apropos zmian to chetnie widziałbym tu zakładkę "galeria" lub "mój system" w którym forumowicze mogliby zamieszczać po jednym zdjęciu swoich systemów. Mozna by tez zrealizowac to przez dodanie takiego zdjecia w "o mnie" Mogłoby to ubarwnić te stronkę... co myslicie?

Wpisów nadal jest dużo (nawet bardzo), więc nie wiem o co ta historia. Wczoraj rano wyjechałem, dziś o 19 wróciłem - nowych wątków z nowymi wpisami 3 strony. Teraz (1:47) od tej 19:00 ponad strona. Jak ktoś odświeża forum co kilka minut i oczekuje ciągle nowych wpisów, to może lepiej jakieś hobby znaleźć albo pójść na IRC

Poruszyliście przy okazji ciekawy temat jakim jest 'o mnie'. Bardzo duża część grupowiczów omija ten temat szerokim łukiem, a to niedobrze bo dzięki tej zakładce można (by) dużo się dowiedzieć. Popieram zatem możliwość stworzenia galerii systemów - może kolorowe obrazki zmobilizują niektórych do zamieszczenia czegoś o sobie chociaż w formie 'kolorowej'. Idealnym rozwiązaniem byłaby też możliwość w wyszukiwarce szukania urządzeń u ich użytkowników (zaczerpnięte z info 'o mnie')... i znowu jakieś prośby do Łukasza. Jak Lukar z nami wytrzymuje?

Co do obowiązku logowania to dla mnie nia ma większej różnicy czy on będzie czy nie, tylko bardzo proszę o umożliwienie logowania się z każdego miejsca a nie tylko z głównej strony FORUM. Nie loguję się zazwyczaj przy każdym wejściu na stronę tylko dopiero wtedy, gdy chcę coś napisać. Chcę coś napisać przeważnie wtedy gdy coś ciekawego przeczytam, a gdy czytam to znaczy że już jestem w jakimś wątku i muszę z niego wyłazić aby się zalogować. Bardzo niewygodne.

A ja mam wrażenie, że ostatnio robi się zawodowo. Co raz więcej wpisów producentów, dustrybutorów, fachowców od konstrukcji czy to sprzętu lub innych rzeczy. Powoli język tych wypowiedzi staje sie niezrozumiały dla wiekszości odbiorców. Z drugiej strony "dobijają się" nowi "zieloni" i nawet na tym etapie trudno im pomóc. Bo skąd ja mam wiedzieć jak brzmią słuchawki za 50 pln skoro ich jest prawdopodobnie dziesiątki.

Cały czas mnie ciekawi ilu tu jest hobbystów, amatorów a ilu ludzi, którzy mają konkretny, materialny interes w uczestniczeniu na forum.

Pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.