Skocz do zawartości
IGNORED

Matrix mini-i dac - tani dac z xlr

essewissa

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam czy moge zapytac ile i jakie przetworniki cyfrowo analogowe za 10 kzl sluchales i w jakiej konfiguracji...

Z gory dziekuje za odpowiedz i poswiecony czas.

Słuchałem Cd Marantza oraz Accuphase. Oba kosztowały powyżej 10.000 zł. Słuchając tego ma się wrażenie że lepiej już nie można. Z matrixem ma się podobne uczucie. Oczywiście są gusta i guściki i może się nie podobać charakterystyka brzmienia/barwa tak jak w każdym nawet najdroższym urządzeniu a to mówi z kolei o tym że matrix, tak jak accuphase czy marantz nie każdemu się spodoba.

Cieszy mnie to że coraz więcej osób jest posiadaczami tego cudnego DAC'a. To jak odkrycie że wcale nie trzeba dużo wydać żeby mieć scenę i przestrzeń najwyższej próby.

Oczywiście podziękowania dla Violet'a. To on zapoczątkował Matrixo-manię i chwała mu za to :)

Co do wejść... jeszcze nie miałem czasu na porównania. Słcham przez coaxial i póki co jest na tyle dobrze że wolę słuchać niż eksperymentować ale napewno za jakiś czas spróbuję. Za to dodam jeszcze, że mam coaxial 0,5 metra i 1,5 metra. Ten drugi gra jakby z mniejszą ilością zniekształceń??? Spokojniejszy bardziej głatki dźwięk.

Jakby co odsyłam tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Ukryta Zawartość

Jaka tam rewelacja, chińska qpa :)

Ukryta Zawartość

Kurcze, może i ja kupię ? Matrixa jeszcze nie mam :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość Patrick

(Konto usunięte)

Kurcze, może i ja kupię ? Matrixa jeszcze nie mam :)

Koniecznie => za 1kzl bedziesz mial sound jak za 10 kzl i co najwazniejsze produkt jest Approved by Zyzio a to nie byle co...

Koniecznie => za 1kzl bedziesz mial sound jak za 10 kzl i co najwazniejsze produkt jest Approved by Zyzio a to nie byle co...

To i tak qpa w porównaniu Approved by Patrick - XXL Vintage Seller :)

Ile kosztują podzespoły w CD/DAC urządzeń Hi-End'owych? Grosze...

Czy można zrobić coś brzmiącego super za śmieszne pieniądze?

Można.

Jeśli ktoś chce kupować produkt europejski za dużą sumę bo podatki... bo transport z chin... bo logo... nie widzę w tym nic złego :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Oczywiście podziękowania dla Violet'a. To on zapoczątkował Matrixo-manię i chwała mu za to :)

Dzięki, Mikel. Nie czuję się jednak "odkrywcą" Matrixa mini-i - spopularyzowało go forum Head-Fi i to jego użytkownikom należy się szacunek i chwała :)

Ukryta Zawartość

Co do Matrix mini-i, to oczywiście nie każdemu może przypaść do gustu jego dźwięk - niemiej jednak sądzę, że jest to bardzo udana konstrukcja, co nie oznacza, że nie ma lepszych :)

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

To akurat nie wiem czy można uznać za rekomendację ;-) Ale to co pisał Violet, i to co czytałem na forach tu i tam, zachęca.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

To akurat nie wiem czy można uznać za rekomendację ;-) Ale to co pisał Violet, i to co czytałem na forach tu i tam, zachęca.

Jak nie można, jak Audiolaba już masz :D - poleciałeś na niego jak mucha na lep :D

Bierz więc i matrixa :)

O Audiolabie, mój drogi, to ja już pisałem wieki temu. Od dawna śledzę wątki o tym CD na zagranicznych forach. Nawet linki wklejałem.

Ja posiadalem Matrixa ale np z MA tak srednio sie zgral. Ale naprawde warty kazdej zlotowki . Jesli moge porownac matrixa do rdaca to rdac gra lepsza przestrzennoscia i wydobywa mikrodetale z instrumentow. A w czym jest lepszy Matrix od rdaca to wielkosc wokalu .Ogolnie matrix w dole i srednicy gral cieplej.

oczywiscie to jest tylko moja opinia

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

To tak jakbyś opisał V-DAC + PSU vs rDAC :-)

Tak sprzedalem juz ale Jak to kolega z forum powiedzial ''Zostal w rodzinie''

Wiec sorki , ale naprawde wart 250 euros wiec na ebay mozna kupic jak poprosisz sprzedawce napisze ci hobby kit 50$ i nie zaplacisz cla.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Od niedawna dostępna jest wersja 2010 v.1 Matrix'a mini-i - Blue Label Edition. Za 780 USD.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

post-17176-019639000 1291064898_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mody/upgrade'y sa dwa Black i Blue. Koncepcja rozwijania dobrego produktu (jakim bez watpienia jest mini-i), jest mi bliska, ale biorac pod uwage co zmieniono, ponad dwukrotny wzrost ceny to przesada. Przy poziomie odpowiednio 740 i 780 nie zakladam wielkiego sukcesu.

Tak apropos wyjścia słuchawkowego Matrixa Mini-i. Wg mnie jest średnio - albo Forum608 daje czadu. To urządzenie - co nie jest niespodzianką - to przede wszystkim DAC i to cholernie dobry DAC. Wyjście słuchawkowe możemy sobie darować. Lepiej od razu Matrixa przestawić w tryb pracy "DAC" z "Headphone Amp OFF" i tak juz zostawić. Forum608 bez porównania jest lepszy we wszystkim. Oczywiście słuchawkowego z Matrixa da się słuchać i w sumie jest przyjemnie ale tylko kiedy nie mamy innego wzmaka słuchawkowego.

.

Chyba przesadziłem lekko z krytyką wyjścia słuchawkowego z matrixa. Słucham sobie teraz i powiem... całkiem nieźle... choć Forum608 oczywiście lepszy :)

.

^^ Matrix mini-i moim zdaniem ma ciekawy wzmacniacz słuchawkowy. Dobrze na nim się słucha z wielu słuchawek, choć mi najprzyjemniej w Sennheiser HD598 - te dwa urządzenie dopełniają się i dźwięk staje się wręcz "synergistyczny".

...Po pierwsze wole dac zarobic rodakowi,...

Abstrahujac od celnosci spostrzezenia mimat'a, biorac pod uwage cene ktora podales w ogloszeniu, zarobek twojego rodaka musialby byc ujemny, nawet zakladajac brak wpadki na cle.

A jakieś konkrety?, bo nawet abstrahujac od cen, ktore znam, piszesz

"...Kupie DAC jak w temacie, za 950zl (z kosztami przesylki), czyli za kwote w jakiej dostalbym go nowego z Chin..."

Ale co tam, zeby nie obciazac cie konkretami, tu masz posortowane po cenie, wykonaj proste dzialanie matematyczne cena x koszt waluty i voila

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.