Skocz do zawartości
IGNORED

Denon AH-D5000 + Heed Canamp

mikel

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może słyszał takie połączenie? Czy to zagra dobrze? To, że Heed poradzi sobie z 25Ohm'owym obciążeniem akurat nie mam wątpliwości tylko czy brzmieniowo to się zgra... Z góry dziękuję za wpisy :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

https://www.audiostereo.pl/topic/62570-denon-ah-d5000-heed-canamp/

Miałem i AH-D2000 i AH-D5000 a przymierzam sie na serio do D7000 (niech te waluty spadną!)jedno co łaczy te słuchawki to wielka łatwość napedzenia nawet na zwykłym op-ampiku TL072 (dual opamp) grały juz fajnie sa niezwykle czułe..owszem jak ktoś potrzebuje jakichś udarowych poziomów mocy to czemu nie...mozna wiecej..nie znam Canampa na czym to zrobione i co to jest ale nie wierze zeby nie dalo rady chyba, ze wykonane na jakichs biednych trankach.

Piotrek608, 23 Mar 2010, 14:08

>Miałem i AH-D2000 i AH-D5000 a przymierzam sie na serio do D7000 (niech te waluty spadną!)jedno co

>łaczy te słuchawki to wielka łatwość napedzenia nawet na zwykłym op-ampiku TL072 (dual opamp) grały

>juz fajnie sa niezwykle czułe..owszem jak ktoś potrzebuje jakichś udarowych poziomów mocy to czemu

>nie...mozna wiecej..nie znam Canampa na czym to zrobione i co to jest ale nie wierze zeby nie dalo

>rady chyba, ze wykonane na jakichs biednych trankach.

Raczej się z tym nie zgadzam. Mam AH-D2000 i mogę potwierdzić, że zyskują dużo wpinane do dobrego wzmacniacza słuchawkowego, który trzyma ich bas za mordę. Dobry wzmacniacz słuchawkowy to nie tylko odpowiedni poziom mocy...

mikel,

Z tego co wiem, Heed CanAmp radzi sobie ze wszystkimi słuchawkami. Mam go z K701, które grają lekko i szybko. Canamp odpowiednio "dociążył" całe brzmienie i teraz jest świetnie. Nie znam z kolei Twojego Denona, ale jeśli ma on dużo basu, to uważałbym na połączenie z Heedem. Na pewno warto spróbować odsłuchu, bo ten wzmaniaczyk jest naprawdę wart uwagi.

Pozdrawiam

ZAP TeXtreme Reference Monitor, ART Loudspeakers Deco 8, Triangle Australe 260, Cabasse Clipper / Audion Sterling, Bladelius Brage / Denafrips Pontus II / Moon 260 Dt / Pioneer N-70ae

No właśnie...jeśli miałby dociążyć brzmienie denonów 5000 to nie za dobrze.

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

nie no to ja Panowie pisze o minimalnych wymaganiach cicho i na srednim poziomie zagraja fajnie z Tl'em ale wiadomo, ze z ciezkim wzmakiem słuchawkowym zagraja znacznie lepiej ja tego nie kwestionuję siła jest siła a prąd jest prąd..wzmak wbudowany w denona DCD10 grał już na tych słuchawkach wybitnie.

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Hmm... Canamp moim skromnym zdaniem nie dodaje nic od siebie ani w gore ani w dol... Poprostu podaje muzyke pelna geba bez ocieplania i ingerencji w barwe dzwieku. Jezeli cos zostalo nagrane zbyt ostro lub zbyt cieplo to takie pozostanie. Denonow nie sluchalem ale sennkami nie umyka mi zaden szczegol, jest szybkosc, jest bas, jest srednica i gora pasma. Sporo zalezy od okablowania i oczywiscie samych sluchawek.

pzdr

jak HV-1 to dobry wzm. to ja niemam pytań - niepowiedziałbym że jast nawet przeciętny - wydaje mi się że już graham slee byłby lepszy - niesłuchałem bezpośrednio obok siebie - w takich kategoriach cenowych można próbować ściągnąć darkvoice lub little dot - jest też coś chyba z gd-audio

Miałem tego Heed-a ,przez kilka dni ,gra on na poziomie "dziurki" w moim wzmacniaczu Luxman L-590A II z tym ,że Luxman ma jeszcze możliwość regulacji barwy .Regulacji barwy nigdy nie używam ale w Luxmanie jest to zrobione tak wybitnie ,że tylko Accu może się z tym równać.

Graham Slee Solo full wypasiony z zasilaczem PSU1 to shit jakich mało....moim zdaniem oczywiście...Heed jest lepszy, a od Heeda - np. końcówka forum 608 z pre lampowym WBA - i tak można w kółko...wiele zależy też od preferencji punktu odniesienia, itd. itd.

coz słuchałem też foruma i niepiałbym na jego temat ( może to pre robiło taką różnice )- do niskoomowych lepszy byłby jednak slee ( według mnie ) - z wysokoomowymi to juz może być inaczej

a co do wspomnianych dziurek - słuchałem marantza 7001 bodajze - mając cd z takim wyjsciem można sobie darowac tanie wzmacniacze

tadeo proponuje - jak będziesz coś pisał dodaj przed : " biorąc pod uwagę moje dotychczasowe doświadczenia uważam, że " a na końcu napisz : " ale to tylko moja opinia obarczona moim doświadczeniem" w innym przypadku ktoś jeszcze uwierzy i kupi starenkiego luxmana z regulacją barwy.

to ze kosztuje 26.900 to żaden argument - cenę w przypadku "markowych" wyrobów kształtuje się na etapie pozycjonowania projektu produktu a nie na podstawie poniesionych kosztów. A dlaczego zmieniasz ? coś było nie tak?

Cenę podałem w odpowiedzi na twój wpis i porównanie mojego Luxmana do jakiegoś dziadka za 1.500 zł oraz po żebyś wiedział,że nie stać ciebie na tego Luxmana a kompeksy idż odreagowywać gdzie indziej.

>>doradze mu żeby nie słuchał porad na tym forum tylko wypożyczył i posłuchał konkretnej konfiguracji

No tak się skończy. W trójmieście mam Musical Fidelity X Can v8p więc jak słuchawki dotrą to się po prostu przejadę tam z nimi i posłucham. Podobno cudnie zgrywa się z tymi denonami. Na zagranicznych forach pieją z zachwytu z takiego połączenia. Niestety w tym przypadku wydaje mi się ze cena 2 tys za ten wzmacniacz jest wygórowana bo ktoś musiał tam wcisnąć jakiś cienki przetwornik DAC.

>>i posłuchał konkretnej konfiguracji we własnym pomieszczeniu

no comments :)

.

Zaciekawiła mnie opcja zmiany CD na takie z wbudowanym dobrym wzmocnieniem dla słuchawek. Takie do 3 tys używane. Jakies propozycje?

.

• 1 miesiąc później...

Witam. Posiadam słuchawki Denon AHD-5000 które mam podpięte do starego cd denon DCD-660. Od jakiegos czasu przymierzam sie do kupna wzmacniacza lub deca ze wzmacniaczem pod ktory moglbym podlaczyc takze komputer czyli z portem USB. Szukam czegos co by sie dobrze zgralo z tymi sluchawkami w cenie do 400$-500$ i posiadalo w miare estetyczny wyglad. Czytalem troche o urzadzeniu AUDIOTRAK DR.DAC2 DX (Digital to Analog Converter) oraz o wzmacniaczu słuchawkowym Musical Fidelity V-Can v8p. Co myslicie o tych urzadzeniach? Chcialbym rowniez podpiac monitory aktywne zeby miec sterowanie glosem z poziomu wzmacnaicza. Nie mam mozliwosci odsluchania zadnych wzmacniaczy. Słucham roznej muzyki ale uwielbiam Knopflera i Dire Straits. Jesli ktos ma wiedze na ten temat to chetnie prosze o pomoc przy wyborze sprzetu. Nie jestem audiofilem i za te pieniadze nie wymagam rzeczy doskonalej lecz w miare dobrej. Dziekuje z gory i pozdrawiam!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.