Skocz do zawartości
IGNORED

katastrofa pod Smolenskiem

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

kolejną prawdą kApczyńskiego jest może i to że podczas kampanii prezydenckiej był na lekach nawołują do miłość, zakończenia wojenek etc..po czym po znowu zaczął być "SOBĄ"

Sam widzisz .Piszę ci , że mówił prawdę a ty , że on się rzekomo zmienił.Jedno z drugim nie ma nic wspólnego.To , że w Polsce panuje układ to fakt, a to , że Kaczyński mówi że się zmienia to to bardziej uprawianie polityki.Próba zmniejszenia na niego nagonki przez lewackie media.

Wszystko przysłania Wam nienawiść do PiSu.Ja też mam ich jaki i każdą inna partie w głębokim poważaniu, ale raport Millera to kompletny absurd i to trzeba wyjaśnić.Tylko o to mi chodzi

1. Nienawiśc do PiS-u nie bierze się znikąd. Te ludzkie chwasty zasłuzyły sobie na ludzką nienawiść.

2. Niektóre partie mam w głębokim poważaniu, inne w płytkim. Staram się rozróżniać mniejsze i większe zło.

3. Raport Millera to nie jest kompletny absurd. Kompletny absurd to oficjalne oskarżenie Premiera i ministrów o zamordowanie Prezydenta porzez szsefa partii opozycyjnej. To nawet nie jest absurd - to jest HAŃBA.

Dokładnie.Ruskie sporo u nas mieszają.

Ruskie mieszają zawsze i wszędzie. Jak wszyscy politycy na całym świecie. Ale teraz Ruscy mają u nas Macierewiczów, Błaszaków, Hofmanów i innych Kaczyńskich, którzy z powodzeniem robią to za nich.

1. Nienawiśc do PiS-u nie bierze się znikąd. Te ludzkie chwasty zasłuzyły sobie na ludzką nienawiść.

2. Niektóre partie mam w głębokim poważaniu, inne w płytkim. Staram się rozróżniać mniejsze i większe zło.

3. Raport Millera to nie jest kompletny absurd. Kompletny absurd to oficjalne oskarżenie Premiera i ministrów o zamordowanie Prezydenta porzez szsefa partii opozycyjnej. To nawet nie jest absurd - to jest HAŃBA.

To ,że wyrwał z tym morderstwem było niepotrzebne.to były emocje.Mam wrażenie , że bardziej chodziło o zarzut morderstwa w sensie moralnym.W końcu to rząd odpowiadał za zabezpieczenie lotu , w ogóle za bezpieczeństwo prezydenta RP.I nie ma znaczenia kto jest prezydentem.Rząd te obowiązki ma to zapisane w konstytucji.

Nienawiść do PiSu bierze się z mediów.To agentura i służby specjalne założyły media , które od rana do wieczora sieją antypisowską propagandę.I tak się utrwaliło w umysłach Polaków , że Kaczyński jest zły ale jak zapytasz w czym jest taki zły nikt nie potrafi sensownie odpowiedzieć.

Wracając do tematu 56 stron i nadal wyznawcy zamachu nie próbowali nawet ustosunkować się do kluczowej kwestii - dlaczego zeszli poniżej 100 metrów.

No to przeczytaj jeszcze raz te 56 stron...

To ,że wyrwał z tym morderstwem było niepotrzebne.to były emocje.Mam wrażenie , że bardziej chodziło o zarzut morderstwa w sensie moralnym.W końcu to rząd odpowiadał za zabezpieczenie lotu , w ogóle za bezpieczeństwo prezydenta RP.I nie ma znaczenia kto jest prezydentem.Rząd te obowiązki ma to zapisane w konstytucji.

Rura Ci mięknie, ale dalej kręcisz. JK wyraźnie powtarza, że to niesłychana zbrodnia, a nie jakies zaniedbanie. Organizacją wyprawy kierowała kancelaria prezydenta, poczytaj dokumenty. Oni zginęli w powetrzu w wyniku niewłaściwego pilotażu, to wszystko. Zabezpieczenie lotu nie ma tu nic do rzeczy.

Wracając do tematu 56 stron i nadal wyznawcy zamachu nie próbowali nawet ustosunkować się do kluczowej kwestii - dlaczego zeszli poniżej 100 metrów.

Już ci odpowiadam. Może i nie powinni schodzić , ale nie zmienia to faktu , że nie jest to bezpośrednia przyczyna katastrofy.

Rura Ci mięknie, ale dalej kręcisz. JK wyraźnie powtarza, że to niesłychana zbrodnia, a nie jakies zaniedbanie. Organizacją wyprawy kierowała kancelaria prezydenta, poczytaj dokumenty. Oni zginęli w powetrzu w wyniku niewłaściwego pilotażu, to wszystko. Zabezpieczenie lotu nie ma tu nic do rzeczy.

Bo to jest niesłychana zbrodnia.Prześledź chociażby sposób przygotowania zabezpieczenia wizyty prezydenta przez służby specjalne.Ich właściwie nie było.I to jest zbrodnia.Bo nie można tego traktować w sferze zaniedbań.Wyobraź sobie wizytę prezydenta USA bez zabezpieczenia służb.Jest to niemożliwe.

No właśnie , poczytaj dokumenty, poczytaj kto jest odpowiedzialny za bezpieczeństwo prezydenta RP.

Zginęli w wyniku niewłaściwego pilotażu? To bzdura , której się trzyma Lasek .Chociaż obalili już ją odczytując zapis nagrań.

Nie przypominam sobie rzeczowych tłumaczeń, może mi wskażesz takowe.

Ja nie wiem czy się tłumaczyli .Wiem , że to nie było bezpośrednią przyczyną katastrofy.

Bo to jest niesłychana zbrodnia.

No właśnie... Tyle że to była wizyta prywatna! Nikt go tam nie zapraszał. Zorganizował co i jak chciał. Nikt mu się do tego nie wtrącał - miał od tego kancelarią PREZYDENTA RP. Pozapraszał całe dwództwo wojskowe PL, rozpoczynał kampanię prezydencką na rozkaz brata. Teraz kurdupla gryzie sumienie i winę zwala na innych. - Ale dlaczego Marta wzięła pieniądze - ona sama PUBLICZNIE zaprzeczyła zamachowi.

Prezydent USA może sobie dowolnie zabezpieczać wizyty - ale jak mu piloci spieprzą lądowanie na kartoflisku, to co mu przyjdzie z takiego zabezpieczenia?

Myślę, że szkoda czasu na jałowe dyskusje. To tak jak z wierzącymi w Boga i ateistami - każdy ma swoje racje i argumenty strony przeciwnej nie są przyjmowane. Jak ktoś wierzy to i Chrystusa w chmurach zobaczy.

Myślę, że szkoda czasu na jałowe dyskusje. To tak jak z wierzącymi w Boga i ateistami - każdy ma swoje racje i argumenty strony przeciwnej nie są przyjmowane. Jak ktoś wierzy to i Chrystusa w chmurach zobaczy.

Howgh!

Fajnie, ale tu nie chodzi o wiarę czy niewiarę...

No właśnie... Tyle że to była wizyta prywatna! Nikt go tam nie zapraszał. Zorganizował co i jak chciał. Nikt mu się do tego nie wtrącał - miał od tego kancelarią PREZYDENTA RP. Pozapraszał całe dwództwo wojskowe PL, rozpoczynał kampanię prezydencką na rozkaz brata. Teraz kurdupla gryzie sumienie i winę zwala na innych. - Ale dlaczego Marta wzięła pieniądze - ona sama PUBLICZNIE zaprzeczyła zamachowi.

Prezydent USA może sobie dowolnie zabezpieczać wizyty - ale jak mu piloci spieprzą lądowanie na kartoflisku, to co mu przyjdzie z takiego zabezpieczenia?

Wizyta prywatna może być gdy Tusk leci do domu do Gdańska.O corocznej z resztą wizycie w Katyniu Tusk wiedział już przynajmniej w grudniu 2009 gdyż poszła do niego oficjalna informacja o tym.I teraz to wciskanie kitu , że była to wizyta prywatna jest robieniem zasłony przed poniesieniem odpowiedzialności za jej nie zabezpieczenie.Wizyta prywatna Prezydenta RP z po nad 90 oficjelami na pokładzie.Przecież to bełkot.Leciał oficjalnym , rządowym , wojskowym samolotem TU-154M.

To też prawda.Nie przekonasz nie przekonanych.Nawet pomimo rzeczowych argumentów.

Jak, ktoś nie wierzy w ustalenia państwowej komisji, to chyba chodzi o niewiarę.

Ale pomyśl sam.Czy ty wierzysz w ustalenia komisji Millera?Czy komisja Millera cokolwiek rzeczowo wyjaśniła?Jak można traktować ich w ogóle poważnie , skoro nie zachowali podstawowych procedur obowiązujących przy tego typu zdarzeniach.Pomijam , że nie powinno się tu mówić o wierze.

fakty są takie, że ruskie strzelały z ak47, a putin trzymał magnes

Sam widzisz na jakim poziomie wnosisz dyskusję.

Już ci odpowiadam. Może i nie powinni schodzić , ale nie zmienia to faktu , że nie jest to bezpośrednia przyczyna katastrofy.

zasadniczo, skoro olewactwo naszych pilotów nie było jedną z przyczyn katastrofy to o czym mamy dyskutować?

Twój tok rozumowania zasadniczo różni się od materiału komisji....zatem miejsce u maciorewicza masz zaklepane.

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

zasadniczo, skoro olewactwo naszych pilotów nie było jedną z przyczyn katastrofy to o czym mamy dyskutować?

Twój tok rozumowania zasadniczo różni się od materiału komisji....zatem miejsce u maciorewicza masz zaklepane.

Przedstaw mi z komisji Millera gdzie jest tam olewactwo naszych pilotów.Skoro ich oskarżasz to udowodnij.

.O corocznej z resztą wizycie w Katyniu Tusk wiedział już przynajmniej w grudniu 2009 gdyż poszła do niego oficjalna informacja o tym

Figa z makiem. Prezydent nie miał zaproszenia od prezydenta Putina na oroczystości katyńskie. Mógł je sobie SAM załatwić przez telefon na Kreml, ale sie pokłócił z prawie wszystkimi sąsiadami Polski - Litwą, Rosją i Niemcami i nie zniżył się do rozmów z jakimś Ruskiem. Postawił Tuska i Putina przed faktem dokonanym.

Istnieje - na tym Forum nieraz cytowane - oficjalne pismo Kancelarii Przezydenta, w którym Sasin pisze, ze to Kancelaria PR organizuje lot do Smoleńska... itd.

Podobnie było z walką o krzesło w Brukseli czy Strasburgu - ja też, ja też! - krzyczał intruz, a reszta się śmiała.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

ale sie pokłócił z prawie wszystkimi sąsiadami Polski - Litwą, Rosją i Niemcami

Sprostowanie. Z Litwą nie. Polityka wobec Litwy była wręcz uległa. PiS by to chyba nazwał "na kolanach". A Litwini Lecha dymali równo i robili mu afronty. Nawet w czasie ostatniej wizyty.

Figa z makiem. Prezydent nie miał zaproszenia od prezydenta Putina na oroczystości katyńskie. Mógł je sobie SAM załatwić przez telefon na Kreml, ale sie pokłócił z prawie wszystkimi sąsiadami Polski - Litwą, Rosją i Niemcami i nie zniżył się do rozmów z jakimś Ruskiem. Postawił Tuska i Putina przed faktem dokonanym.

Istnieje - na tym Forum nieraz cytowane - oficjalne pismo Kancelarii Przezydenta, w którym Sasin pisze, ze to Kancelaria PR organizuje lot do Smoleńska... itd.

Podobnie było z walką o krzesło w Brukseli czy Strasburgu - ja też, ja też! - krzyczał intruz, a reszta się śmiała.

Zapomniałeś dodać , że to Putin z Tuskiem się dogadał , że będą dwie oddzielne wizyty.Rozmawiali już o tym w Sopocie.Nie wydaje się to dziwne?Sporo daje do myślenia.

Ten tomcio to się z choinki urwał czy co?

Jaro , wnieś coś konstruktywnego to pogadamy.

Sprostowanie. Z Litwą nie. Polityka wobec Litwy była wręcz uległa. PiS by to chyba nazwał "na kolanach". A Litwini Lecha dymali równo i robili mu afronty. Nawet w czasie ostatniej wizyty.

No tak.A teraz za to , kilka dni temu, został L.Kaczyński przeproszony przez jednego z Litewskich polityków będącego z oficjalną wizytą u Komoruskiego.Kaczyński dobrze żył z Litwą , Węgrami i dążył do zacieśnienia wzajemnych stosunków Polski z krajami będącymi pod byłą(czy do końca byłą?) okupacją komunistyczną.Wiedział , że tylko zjednoczeni jesteśmy w stanie przeciwstawić się naporowi Rosji i Niemiec.

W tym wątku wielu pisze, jakby byli z innej rzeczywistości. Zarówno za, jak i przeciw.

A jaka jest twoja rzeczywistość dziadkuwłodku?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przewodniczący komisji i jego raport.

Ukryta Zawartość

ja Ci mówić Tomek, kokpit samolota jest u nas w afryka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.