Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś nie słyszałem Prezesa potępiającego tak niebywałe wystąpienie. Widać broni brata tylko przed tymi, przed którymi mu pasuje, nie pierwszy raz zresztą.

Jestem Europejczykiem.

Jakoś nie słyszałem Prezesa potępiającego tak niebywałe wystąpienie. Widać broni brata tylko przed tymi, przed którymi mu pasuje, nie pierwszy raz zresztą.

- Jestem oburzony, że Jarosław Kaczyński nie zareagował na te słowa, a nie zareagował pewnie ze strachu, ponieważ parlamentarzyści, którzy tych słów słuchali są szefowi PiS potrzebni, bo są związani z Radiem Maryja - mówił w TVN24 Kamiński. - To pokazuje, że Jarosław Kaczyński jest w stanie relatywizować nawet obrażanie własnego brata.

Jak mówił Kamiński, jeśli choć jeden z tych parlamentarzystów będzie na listach PiS, to "szef PiS straci moralne prawo do oceniania kogokolwiek, kto wypowiadał się na temat jego brata".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Prokuratura generalna i wojskowa definitywnie odrzuciły wersję zamachu w katastrofie smoleńskiej - poinformował prokurator generalny Andrzej Seremet."

Ukryta Zawartość

Cholera a tak ładnie rozwijały się pomysły na zamach. No nic, maciarek napewno coś wymyśli. Stawiam na ingerencję protuskowego statku UFO.

Ukryta Zawartość

Już się zaczęło:

"Mecenas Rafał Rogalski, pełnomocnik części rodzin ofiar tragedii smoleńskiej, w tym Jarosława Kaczyńskiego, nie zgadza się z decyzją prokuratorów wojskowych ws. śledztwa dot. katastrofy smoleńskiej. Jak oznajmił telewizji TVN24, "zaskoczony i bardzo rozczarowany". Chodzi głównie o zamknięcie przez śledczych wątku zamachu.

- Decyzja o wykluczeniu wersji o zamachu jest kompletnie niezrozumiała. Prokuratorzy popełnili poważny, wręcz oburzający błąd - powiedział. Dla niego jest to działanie "stanowczo przedwczesne, bo wciąż nie zbadane są bardzo istotne dla sprawy materiały, na przykład wrak TU-154". Zastrzegł jednak, że "dowody nie pozwalają dzisiaj na stwierdzenie jakoby 10 kwietnia doszło do zamachu"."

Jestem Europejczykiem.

Loty do Smoleńska były nielegalne, mogą być zarzuty

Planując loty do Smoleńska 7 i 10 kwietnia 2010 roku Siły Powietrzne złamały prawo - informują "Wiadomości" TVP. Prokuratura nie wyklucza, że w tej sprawie wkrótce będą postawione zarzuty.

Takie informacje wynikają z dokumentów, do których dotarły "Wiadomości". Wynika z niego, że lotnisko w Smoleńsku miało status lotniska zamkniętego, a zgodnie z instrukcją HEAD, która określa zasady przewozu najważniejszych osób w państwie, można latać wyłącznie na lotniska czynne.

Zgodnie z Regulaminem Lotów Lotnictwa Sił Zbrojnych RP, lotnisko zamknięte to takie, które zostało wykreślone z rejestru lotnisk. Smoleńskie Siewiernyj zostało z niego wykreślone już w 2009 roku.

"Wiadomości" ustaliły także, że w planach lotów na 7 i 10 kwietnia Siewiernyj było oznaczone kodem ZZZZ, co w "słowniku" lotniczym oznacza lądowanie na terenie przygodnym, jak np. droga lub łąka.

Prokuratorzy wojskowi przyznali "Wiadomościom", że w tej sprawie zarzuty wkrótce będą postawione odpowiedzialnym osobom - oficerom z 36. specpułku

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Loty do Smoleńska były nielegalne, mogą być zarzuty

Planując loty do Smoleńska 7 i 10 kwietnia 2010 roku Siły Powietrzne złamały prawo - informują "Wiadomości" TVP. Prokuratura nie wyklucza, że w tej sprawie wkrótce będą postawione zarzuty.

(...)

"Wiadomości" ustaliły także, że w planach lotów na 7 i 10 kwietnia Siewiernyj było oznaczone kodem ZZZZ, co w "słowniku" lotniczym oznacza lądowanie na terenie przygodnym, jak np. droga lub łąka.

No cóż, już dawno temu mówili to eksperci. Mówili o statusie lotniska i o organizacyjnym bałaganie który w lotnictwie cywilnym nie miałby prawa się zdarzyć a w wojsku wątpliwości pilotów załatwiano rozkazem.

Jestem Europejczykiem.

Poczytajcie ! sztuczna mgla jest mozliwa i chmury tez.

Technogolgie przejmuja Arabowie zapewne od Ruskich.

Rusza produkcja sztucznych chmur...

Ukryta Zawartość

Ja mysle ze jest to wystarczajacy i mocny argument, jak na warunki polskie:)) , zeby rozpoczac prace kolejnej komisji sejmowej !!

Ukryta Zawartość

eh tam , oni tylko robia zadyme , kupe dymu

jak ja stane na czerwonym swietle to z tylu nie taki dym sie wydobywa :))

pisalem o technologii tworzenia chmur z ktorym moze popadac kwasny deszcz :))

pytanie za 2zł - gdzie jest ulokowany ruski harp

Rosyjski obiekt "meteorologiczny" "Sura" jest porównywalny co do mocy z amerykańskim HAARP i leży na centralnym pasie Rosji, w głuszy, 150 kilometrów od Niżnogo Nowgorodu.

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Oddanie śledztwa w sprawie śmierci głowy państwa w ręce Rosji „to tak, jakby Ameryka oddała śledztwo w sprawie World Trade Center w ręce Al-Kaidy”- mówiła podczas piątkowej konferencji prasowej Stankiewicz

- Jesteśmy zaniepokojeni utratą suwerenności Polski - mówiła autorka filmu "Solidarni 2010". Dowodziła też, że rząd działa na szkodę narodu, a to zdrada stanu, za którą w innych częściach świata takich zdrajców się wiesza, albo więzi. - Póki ten rząd nie spotka najwyższy wymiar sprawiedliwości, póty ten kraj nie będzie wolny - emocjonalnie przekonywała Ewa Stankiewicz.

- Absolutnie nie uważam, że był to wypadek - stwierdziła Anna Wojtowicz (córka Wojciecha Seweryna), która zapowiadała, że "nie da się zastraszyć w walce o prawdę". Beata Gosiewska apelowała do dziennikarzy o zachowanie pamięci o dokonaniach zmarłych, ale także o przekazywanie prawdy o katastrofie, bowiem w kraju "od roku trwa zacieranie dowodów". - Przez ten rok zobaczyłam upadek państwa polskiego, zobaczyłam, że prawo dotyczy tylko przeciętnych obywateli, natomiast rząd jest ponad prawem - mówiła wdowa po Przemysławie Gosiewskim.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PAni Gosiewska najlepiej by się zachowała, jakby odrzuciła ze wstrętem tę całą kasą, jaką od tego znienawidzonego rządu i administracji państwowej za to wzięła.

Dopiero jak przenieśli mnie do separatki, przyśnił mi się potworny sen: napaść na samolot w powietrzu. Opowiedziałam ten sen dwóm pielęgniarkom, z których jedna bardzo się przestraszyła. Pamiętam, że od tego momentu starałam się, by z nikim już nie rozmawiać o katastrofie, by nie wywoływać tego lęku. Chciałabym, żeby to była zwykła katastrofa. Nie bardzo chce mi się jednak w to wierzyć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Źli ludzie twierdzą, że u nas nie ma równouprawnienia i że PiS zagania baby do garów a tu proszę - kobitki rulez! Gosiewska, Wasserman, Kaczyńska, jakaś Stankiewicz najwybitniejszymi ekspertkami od wypadków lotniczych (przepraszam - zamachów).

Jestem Europejczykiem.

To w Holandii już wiedzą? Jakoś nie zauważyłem..

oni dzisiaj maja swoje ludobojstwa - sklepowe ,

tutaj ludzie mysla o jutrze a nie o dniu wczorajszym

Polska za to jest krajem sentymentalnym, historycznym, ciagle sie wspomina o starych dziejach , ah kiedys w 19...74 strzelilismy nawet gola i dobrze gralismy itd.itp. :)) bedac w Polsce co kilka miesiecy w TV ogladalem wspomnienia z owego meczu

a Katyn ciagnie sie jak smrod w gaciach , gdyby o nim sie na pocztku zapomnialo to mniej ludzi by musialo zginac !!

Dobrze też oprócz pamiętania i pamiętania o pamiętaniu pamiętać, że samo pamiętanie nie może być pomysłem na wszystko.

Jestem Europejczykiem.

Po katastrofie politycy PO dostali specjalne sms-y"

Portal Wprost24.pl usunął wywiad, w którym gen. Sławomir Petelicki, twórca GROM i członek Zespołu Ekspertów Niezależnych, zarzucił rządowi odpowiedzialność za doprowadzenie do katastrofy smoleńskiej. Gen. ujawnił m.in, że tuż po katastrofie czołowi politycy PO otrzymali sms-y z instrukcją na temat tego, jak mają się wypowiadać na ten temat. - Na skasowanie rozmowy ze stron internetowych naciskał prawdopodobnie redaktor naczelny "Wprost" Tomasz Lis - powiedział Wirtualnej Polsce gen. Petelicki.

Portal Wprost24.pl opublikował wywiad z gen. Sławomirem Petelickim w sobotę rano. Były szef GROM mówił m.in. o zaniechaniach członków rządu i osób odpowiedzialnych za lotniczy transport najważniejszych osób w państwie, które w efekcie doprowadziły do katastrofy smoleńskiej. Uwagi na ten temat znalazły się w raporcie przygotowanym przez Zespół Ekspertów Niezależnych (ZEN).

W rozmowie z Wprost24.pl były szef GROM ujawnił, że tuż po katastrofie smoleńskiej czołowi politycy PO otrzymali sms-y z instrukcją na temat tego, jak mają się wypowiadać na temat katastrofy - "Katastrofę spowodowali piloci, którzy zeszli we mgle poniżej 100 metrów. Do ustalenia pozostaje, kto ich do tego skłonił". Generał Petelicki wyjaśnił, że sms-a o takiej treści pokazał mu, a następnie przesłał jeden z jego bliskich znajomych z Platformy.

Według generała, o usunięciu wywiadu zadecydował fragment o sms-ach. - Podejrzewam, że ta informacja zabolała kogoś z trójkąta Donald Tusk - Tomasz Arabski - Paweł Graś - powiedział gen. Wirtualnej Polsce.

Były szef GROM podkreślił także, że raport, który przygotował ZEN nie przypadkowo został opublikowany tuż przed rocznicą katastrofy pod Smoleńskiem. - Uważamy, że obywatele zasługują na prawdę. Po katastrofie polski rząd popełnił całą serię błędów, a przecież jeszcze wtedy nie było wiadomo czy nie był to zamach - mówił gen. Petelicki.

Gen. Petelicki powiedział, że nie ulega wątpliwości, że lot 10 kwietnia do Smoleńska miał status wojskowy, a odpowiedzialność za jego przygotowanie ponosi kancelaria premiera. Jego zdaniem, zachowanie premiera Tuska tuż po katastrofie spowodowało, iż Polska straciła wiarygodność w NATO. - Tuż po katastrofie USA podjęły decyzję o tym, że – wbrew wcześniejszym ustaleniom – nie przekażą nam uzbrojonych zestawów rakietowych Patriot - powiedział Wirtualnej Polsce gen. Petelicki.

Zespół Ekspertów Niezależnych, w skład którego obok gen. Sławomira Petelickiego wchodzą m.in dr Przemysław Guła, były szef Rządowego Centrum Antykryzysowego i Marcin Gomoła, były wiceprzewodniczący KNF przygotował raport przedstawiający fakty i wskazania, co należy zrobić, aby zacząć odbudowywać rozbity system bezpieczeństwa Polski. Raport opublikowała w sobotę "Rzeczpospolita".

Tomek, po co to wszystko? Poczujesz się lepiej jak kogoś uczynią odpowiedzialnym? Takie sprawy ciągną się latami i nawet po stuleciach nie wiadomo jakie były przyczyny.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

To takie polskie.

Nie procedury tylko naciski. Sam doświadczam tego w ramach prowadzenia projektów.

Tak trwa od zawsze.

Jak się jebnie to oczywiście wszyscy podnoszą hałas.

Co Ty, Pan, Pani robicie na co dzień aby przestrzegać procedur, co Ty, Pan, Pani robicie na co dzień aby działać zgodnie z duchem a nie litera prawa?

;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.