Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko co to ma do Tusko-Putinowskiego "misia" w Smoleńsku i upadłą biało-czerwoną Szachownicą

Widzę, że usiłujesz zastąpić 747. Upadła to etyka dziennikarska (zresztą nie dziś i nie wczoraj).

Jestem Europejczykiem.

Upadła to etyka dziennikarska (zresztą nie dziś i nie wczoraj).

Przecież tego akurat nie neguję.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

A mnie, chociaż miłośnikiem zamachowych legend nigdy tu nie byłem, zastanawiają te czystki, jeszcze przed ogłoszeniem wyników badań. A co będzie jeśli jednak się okaże że nitrogliceryna jednak była na pokładzie ?? A chociażby z czyjegoś leku nasercowego czy coś. Będą spowrotem przyjmować Gmyza i przepraszać ?

Paskudne jest to zamiłowanie do przedwczesnego ferowania wyroków.

Często głupio wychodzi. Niszczy się żołnierzy za wykonywanie rozkazów. Odznacza się pilota za pomylenie samolotu z poduszkowcem. Piętnuje się porządną rodzinę za zostawienie przedszkolaka z dziadkiem na kilka dni. A potem rżnie się głupa że nic nie było albo udaje że deszcz pada. Zwykłym ludziom może i wypada, ale w życiu publicznym nie powinno tak być.

A mnie, chociaż miłośnikiem zamachowych legend nigdy tu nie byłem, zastanawiają te czystki, jeszcze przed ogłoszeniem wyników badań. A co będzie jeśli jednak się okaże że nitrogliceryna jednak była na pokładzie ?? A chociażby z czyjegoś leku nasercowego czy coś. Będą spowrotem przyjmować Gmyza i przepraszać ?

Paskudne jest to zamiłowanie do przedwczesnego ferowania wyroków.

Gmyz został zwolniony za konkretne rzeczy, mianowicie rozpętanie afery bez żadnych dowodów. Przecież idiotą nie jest i wiedzial jaką reakcję taka publikacja wywoła. A teraz bezczelnie robi z siebie kombatanta. To kawał cwaniaka a nie ofiara. To on rżnie głupa że niczego takiego nie zrobił.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Gmyz został zwolniony za konkretne rzeczy, mianowicie rozpętanie afery bez żadnych dowodów. Przecież idiotą nie jest i wiedzial jaką reakcję taka publikacja wywoła. A teraz bezczelnie robi z siebie kombatanta. To kawał cwaniaka a nie ofiara. To on rżnie głupa że niczego takiego nie zrobił.

Widzę, że mamy dużą zbieżność w ocenie Gmyza.

I dlatego Antek i reszta tak upieraja się przy trotylu. Hel juz zniknął i mgła się rozwiała?

Opcji im wystarczy jeszcze na długo.

Armata mikrofalowa, broń elekrtomagnetyczna, nanoroboty, sobowtór samobójca jako pilot, telehipnotyzer.

Jeśli coś z tej plejady już było, to sorry.

Jakby taki Gmyz samobójstwo popełnił... to byłoby coś...

Trafilby do penteonu IV RP. Ale niestety już raczej nieżywy.

W tej chwili dzięki swojemu cwaniactwu i zapotrzebowaniu został bohaterem bez większych strat własnych. Bilans zdecydowanie pozytywny i będzie się jeszcze poprawiał.

Lud smoleński potrzebuje mitu załozycielskiego w postaci zdradzonych bohaterów i prawdziwych patriotów. Dla tak zbożnego dzieła fakty są zasadniczo nieistotne i jako takie można je dowolnie odrzucać.

Jestem Europejczykiem.

"Teoria spiskowa".

Cóż za łatwe załatwienie problemu.

Ot jacyś oszołomi wietrzą spisek.

Wystarczy sobie np. poczytać co lepsze pierwsze

z brzegu ksiażki o historii rewolucji francuskiej:

ile tam było zakulisowych działań.

To nie "teorie spiskowe" ale fakty

mocno zawikłane fakty, ale tak było.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chamstwo do potęgi.

Jak skundlone są polskie media, prasa.

"dzień świra" na okładce

wulgarny styl: "a on jest głupi".

"Wprost"- stara postkomunistyczna gadzinówka.

Ukryta Zawartość

dieu est tres fin

Powiedz mi sterydowy - nie masz jakichś sensownych pomysłów? W kółko powtarzasz tę samą śpiewkę ktora w dodatku nie jest twoja. Myslisz, że te popłuczyny po prawackich ideologach kogoś wzruszą?

A z tym "głupi jest" to już po prostu żałosny jesteś. Mentalność obrażonego na cały świat sześciolatka.

Jestem Europejczykiem.

Mam pytanie do forumowych przedstawicieli "narodu smoleńskiego".Czy nie przyszło wam do głowy,że jesteście narzędziem i przedmiotem manipulacji ze strony rosyjskich służb?Że to one od czasu do czasu podrzucają jakiś trop wam albo Antkowi w postaci a to zdjęć w internecie a to trotylu?Że robią to celowo aby zasiać w Polsce nienawiść i napuścić jednych Polaków na drugich.Są to oczywiście pytania retoryczne w związku z czym nie liczę na sensowną odpowiedż.

A w kwestii zasadniczej to nadal oczekuję odpowiedż na pytanie czemu to Putin chciał zgładzić Kaczyńskiego?

zemu to Putin chciał zgładzić Kaczyńskiego?

Miał wybór, Tusk czy Kaczyński. Wybór jak się okazało oczywisty.

Mam pytanie do forumowych przedstawicieli "narodu smoleńskiego".Czy nie przyszło wam do głowy,że jesteście narzędziem i przedmiotem manipulacji ze strony rosyjskich służb?Że to one od czasu do czasu podrzucają jakiś trop wam albo Antkowi w postaci a to zdjęć w internecie a to trotylu?Że robią to celowo aby zasiać w Polsce nienawiść i napuścić jednych Polaków na drugich.Są to oczywiście pytania retoryczne w związku z czym nie liczę na sensowną odpowiedż.

A w kwestii zasadniczej to nadal oczekuję odpowiedż na pytanie czemu to Putin chciał zgładzić Kaczyńskiego?

Lud smoleński na łamach niezależna.pl odpowiada

"Rosyjska gra dowodami i informacjami nt. wydarzeń 10 kwietnia 2010 r. toczy się na dwóch poziomach. Jeden to działania wobec polskich elit politycznych i wpływanie na sytuację wewnętrzną w Polsce. Drugi to narastająca walka w rosyjskich elitach. W pierwszym przypadku najwięcej stracić może Tusk, w drugim – Putin.'

Ukryta Zawartość

No i do tego stronę komisyji Maciarka ruskie zhakowały

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

xniwax

To nie jest logiczna odpowiedż.Ja pytam o motywy.Na czym ta oczywistość miałaby polegać?

Gdy się przyjrzeć tak na zimno temu co robi Macierewicz to jest dla mnie wysoce prawdopodobne,że jest on agentem rosyjskich służb.

Mam w dupie Macierewicza, nie on stanowi przyczynę, skutek i późniejsze wydarzenia w tej sprawie.

xniwax

Mnie nie obchodzi kogo masz w dupie ale,że nie potrafisz logicznie odpowiedzieć na proste i racjonalne pytanie.

Podzielenie Polaków, wykorzystanie słabości rządu, zachamowanie wtrącania się Polski do polityki wobec niektórych krajów sąsiadujących z Rosją, kilka spraw o podłożu gospodarczym

Generalnie wzięcie Polski pod kontrolę.

Czyli wg. Ciebie Putin zabił Kaczyńskiego aby wziąć Polskę pod kontrolę?Przecież to absurd!Chyba sam w to nie wierzysz?Pomijam już fakt,że gdyby chciał to zrobić to nie zrobiłby tego u siebie i nie przy pomocy jakiegoś idiotycznego trotylu.Putin naprawdę nie jest idiotą.Po co miałby to robić w sytuacji gdy Kaczyński i tak miał przegrane wybory za kilka miesięcy.Za Gruzję ?Przecież to był kabaret!Kaczyński nigdy nie był poważnym zagrożeniem dla Putina.Mało tego był mu bardzo wygodny bo przez swą retorykę uzasadniał niechętną Polsce politykę Rosji.

A o jakie to sprawy gospodarcze chodzi?

xniwax

Sam w te brednie nie wierzysz ale powtarzasz to cynicznie zaślepiony nienawiścią do Tuska.Tylko,że PiS podążając tą ścieżką sam może wpaść we własne sidła.Wyobrażmy sobie taką hipotetyczną sytuację,że Prezes wygrywa wybory i zostaje premierem.Oczywiście teoryjka o zamachu staje się oficjalną wykładnią rządu polskiego.I w jakiej sytuacji on się znajduje?

Albo wypowiada Rosji wojnę albo co najmniej zrywa stosunki dyplomatyczne.Nie trzeba mieć chyba dużej wyobrażni aby zdać sobie sprawę z reperkusji politycznych i gospodarczych.

Ale on wie,że wyborów nie wygra a karta smoleńska jest mu potrzebna na użytek wewnętrzny aby dalej mącić.I Ty też o tym wiesz doskonale.

Obawiam się, że jakakolwiek retoryka nie spowoduje zbliżenia stanowisk.

Ja tam Tuska nie kocham, bo nie mam za co... ale wyczyny sekty Kaczyńskiego nadają się do zbadania przez Trybunał Stanu.

Tylko kto się odważy? Przecież to popaprane państwo.

nie wierzysz

Wierzysz nie wierzysz ale narkęcają się obie strony, a karawana stoi czeka...juz niedługo.

Tak sie nakręcasz, że 12 linijek popełniłes w jednym poscie.

sekty Kaczyńskiego nadają się do zbadania przez Trybunał Stanu.

Może jedni i drudzy ale jeśli, to kto pierwszy?

Zabicie go byłoby strzeleniem sobie w stopę.

Dlatego po 2,5 roku Putin kuleje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.