Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Tomuś, czy ty się nazywasz Jeleniak?

Posłuchaj tylko swojego guru Antosia Manipulowicza, który niewątpliwie musi być agentem rosyjskim.

Samolot w wyniku wybuchów rozpadł się jeszcze w powietrzu blisko sto metrów przed brzozą, a prawie równocześnie mówi, że ma wiarygodne informacje, iż trzy osoby przeżyły. Takie rzeczy to tylko w Erze panie Tomuś.

Jeden ze sztandarowych niegdyś ludzi, ten któremu powierzono niegdyś przedstawienie hipotezy helowej, czyli mecenas Rogalski, uznał wystąpienie Manipulewicza za godne Tworek.

Powstaje zasadnicze pytanie dotyczące tego agenta lub pożytecznego dla Rosji idioty. Dlaczego po katastrofie nie pojechał do Smoleńska. Miał tylko kilkanaście kilometrów i mógł tam dopilnować sytuacji i poczekać na przybycie Jarosław Kaczyńskiego. Natychmiast zaś ekspresowo wręcz wrócił do Polski.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

nie wiem , nie mam pojęcia ....w każdym razie wszystko inne od raportu Millera jest lepsze...

tomuś ty naprawdę taki j**niety jesteś czy się z kimś założyłeś żebedziesz udawał największego pojeba na forum - jak na razie to zakład masz wygrany...

stary , to świadczy tylko o twoim ograniczeniu, po pierwsze nigdzie nie piszę o trzech osobach , które przeżyły ten upadek , a po drugie wcale to nie jest takie niemożliwe , bywały wcześniej katastrofy , w których ludzie przeżyli umierając potem w wyniku odniesionych obrażeń...spójrz obiektywnie na raport , którego bronisz , w którym prawie nic się nie zgadza, badanie nie zostało wykonane zgodnie z procedurami, nie dokonano sekcji zwłok, badania szczątków samolotu, nie zgadza się trajektoria lotu ze wskaźnikami , brakuje 2sek w zapisie z czarnej skrzynki, nie znaleziono jednej czarnej skrzynki,zapis audio jest zmanipulowany tzn , mamy kopię zapisów z czarnej skrzynki,wytrzymałość pancernej brzozy jest o rząd jednostek słabsza od duraluminium,szczątki rozrzucone są na dużym obszarze w tym przed pancerną brzozą....można tak wymieniać jeszcze sporo....a ty twierdzisz , że ten raport jest rzetelny , powodzenia....nie wiem czy był to zamach , ale na pewno nie było tak jak opisuje raport Millera a właściwie Anodiny , po za tym mataczenie w tej sprawie budzi naturalne podejrzenia , że coś jest nie tak....

romek wiara w Laska i Millera świadczy o sporych brakach w rozumowaniu .....ale wy , pancerniacy tak macie....

Coś jest nie tak.

Ostatnio Antek uważa, że był wybuch i samolot zaczął się rozlatywać w powietrzu daleko wcześniej niż miejsce, w którym spadł. Antek uważa, że w momencie wybuchu przestały pracować wszystkie rejestratory. A jeszcze rok czy dwa lata temu udostępniano nagrania z rejestratora mowy, który prowadził zapis aż do uderzenia w ziemię.

No to ja już nie wiem, czy Antek ma amnezję, czy jest chory psychicznie?

"Może budzić wątpliwości, czy komisja była na miejscu wypadku i czy zrobiła zdjęcia, o których mówi, jeśli zamieściła inne. Ja mogę tylko w stu procentach potwierdzić, że owszem zrobiła takie zdjęcia" - powiedział dziś dr Maciej Lasek, szef PKBWL, w TOK FM. Niemal dwa lata po opublikowaniu raportu Millera takie zapewnienia są jednak zupełnie niewiarygodne.

Jak tłumaczył Lasek, "komisje mają prawo i obowiązek korzystania ze wszystkich możliwych materiałów". Zdaniem szefa PKBWL przepisy prawne nie pozwalały na upublicznienie wszystkich materiałów zgromadzonych przez komisję. "W zakresie takim, o którym zdecydował premier, materiał został upubliczniony i nic więcej, wszystko poszło do archiwum" - powiedział w TOK FM Lasek.

Czyżby to więc Donald Tusk zdecydował o tym, że w raporcie Millera znalazły się przede wszystkim zdjęcia rosyjskiego blogera Siergieja Amielina?

Przypomnijmy: większość zdjęć drzewostanu, mających udowadniać tezę o uderzeniu Tu-154 w brzozę, utracie skrzydła i przechyleniu się maszyny o 150 st., jest autorstwa Siergieja Amielina – rosyjskiego autora serii artykułów o katastrofie, publikowanych na smoleńskim forum internetowym, oraz książki „Ostatni lot. Spojrzenie z Rosji”.

Fotografie Rosjanina zostały wykonane przez Amielina 13 kwietnia 2010 r., a więc dopiero trzy dni po katastrofie. Komisja Millera skopiowała je po prostu z internetu, nie pytając nawet o zgodę ich autora.''

fachowcy hehehe......żenada....

Coś jest nie tak.

Ostatnio Antek uważa, że był wybuch i samolot zaczął się rozlatywać w powietrzu daleko wcześniej niż miejsce, w którym spadł. Antek uważa, że w momencie wybuchu przestały pracować wszystkie rejestratory. A jeszcze rok czy dwa lata temu udostępniano nagrania z rejestratora mowy, który prowadził zapis aż do uderzenia w ziemię.

No to ja już nie wiem, czy Antek ma amnezję, czy jest chory psychicznie?

nie, antek z komisją zapewne dotarł do zapisów , których wcześniej nie miał , podobnie było z zapisem niby rozmowy Błasika w kokpicie co potem okazało się nieprawdą , ale czy zmienił to ktoś w raporcie ? Nie .No ale trzeba mieć dobrą wolę..tak możemy sobie pisać do usranej śmierci hehe....

,,Kim jest Amielin? Rosjanin zasłynął publikowanymi w internecie zdjęciami ze Smoleńska i wykonywanymi na ich podstawie analizami, ukazującymi rzekomą trajektorię Tu-154. We wspominanej już książce pt. „Ostatni lot...” omówił szeroko tylko te hipotezy, które są wygodne dla Rosjan. O pracy kontrolerów Amielin napisał np.: „Chcę tu mocno podkreślić, że działania kontrolerów nie spowodowały katastrofy!”.

W „dziele” Amielina znalazły się też fragmenty broniące honoru putinowskiej Rosji: „Wielu Polaków postrzega Rosję jako »imperium zła«, w którym o wszystkim decyduje wszechpotężne KGB. A przecież rzeczywistość od dawna jest inna i najlepszym tego dowodem jest stosunek większości społeczeństwa rosyjskiego i najwyższego kierownictwa dzisiejszej Rosji do sprawy katyńskiej”. Autor wyraził też zaufanie do Tatiany Anodiny: „Uważam [...], że strona techniczna sprawy zostanie zbadana bardzo rzetelnie. Do tej pory nie było podstaw, by zarzucać MAK stronniczość”.''

A tak skomentował wykorzystanie przez komisję Millera zdjęć Amielina dr inż. Bogdan Gajewski, specjalista od badania wypadków lotniczych, starszy inżynier w kanadyjskiej agencji rządowej National Aircraft Certification:

,,Badam wypadki lotnicze od 1989 r. i nie spotkałem się jeszcze z sytuacją, w której większość zdjęć w oficjalnym raporcie wykonana została przez osobę, która nie jest ekspertem lotniczym. A przecież zdjęcia rosyjskiego blogera wykorzystane w raporcie Millera potraktowane zostały jako jeden z najważniejszych dowodów na oficjalną wersję katastrofy. Nikt nie sprawdzał, kiedy, gdzie i w jakich okolicznościach zostały wykonane. Po prostu skopiowano je z internetu. Jest to sytuacja niedopuszczalna. Dodam, że w swojej karierze zawodowej spotkałem się tylko raz z podobnym przypadkiem, gdy wykonałem – w zastępstwie fotografa z komisji badania wypadków – zdjęcia elementów wraku przywiezionych do hangaru. Był to dzień, w którym ustalono przyczynę incydentu, wszyscy byli podekscytowani i fotograf po prostu zapomniał o wykonaniu swoich obowiązków. Ale zanim moje zdjęcia zostały dopuszczone przez komisję (nie byłem jej członkiem), odbyła się na ten temat debata, a pozytywną decyzję podjęto tylko dlatego, że jestem ekspertem lotniczym i byłem tam jako przedstawiciel Ministerstwa Transportu. Trzymano się po prostu procedur, które zupełnie zlekceważono w przypadku katastrofy smoleńskiej.''

ale to trzeba chcieć zauważyć.....a nie pier****ić kocopoły....

Lemingi zapluwają się ze wściekłości i parskają jadem na lewo i prawo. Dobrze! :) O to chodzi! :)

No to jedziemy dalej...

Antoni Macierewicz podsumowuje wyniki prac Komisji Parlamentarnej:

sam trotyl to ślad który nie przeświadczy o wybuchu. samolotem latali żołnierze. składniki tego typu są też w rożnych substancjach i produktach.

Tą bzdurę już Pan Poseł A. Macierewicz wyśmiał... Trotyl znaleziono na próbce skrzydła. Czy polscy żołnierze latają odrzutowcem siedząc na skrzydle? Kozacy! :)

A z ciekawoścI: które to perfumy czy kremy nawilżające zawierają TNT? :)

Wiesz co to jest spektrometr? Spektrometr wykrywa TNT a nie składniki, półprodukty... Sprzedawca tego sprzętu dokładnie o tym mówi w jednym z filmików powyżej.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Dzięki Dottore za ten film. Znakomity! Obejrzałem w całości i muszę powiedzieć, że jest to arcydzieło. Namawiam wszystkich do obejrzenia tego półgodzinnego szlagieru i pozycji wręcz obowiązkowej. Pan Antoni Macierowicz jest w najwyższej formie...! Znakomite!

Parker's Mood

Dzięki Dottore za ten film. Znakomity! Obejrzałem w całości i muszę powiedzieć, że jest to arcydzieło. Namawiam wszystkich do obejrzenia tego półgodzinnego szlagieru i pozycji wręcz obowiązkowej. Pan Antoni Macierowicz jest w najwyższej formie...! Znakomite!

Półgodzinny film obejrzałeś w minutę? Moje serdeczne gratulacje! :) Ja tak nie umiem.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

@il Dottore, więcej dystansu do tego co szanowny Pan Poseł A. Macierewicz mówi Tobie doradzam, nie traktował bym go jako wyroczni. Uważaj też z tymi "lemingami" bo to nie ładnie obrażać większość Polaków ( tych normalnych ), wydawało by się, że im dalej od centrum wydarzeń, to dystans do tematu większy, ale po Twojej postawie widzę, że nijak to się ma do teorii. A moim zdaniem to szanownemu Panu Posłowi A. Macierewiczowi półkule mózgowe w przeciw fazie pracują od dłuższego czasu.

Moje www.seozmagania.blogspot.com dla wszystkich ciekawskich

Leming to bardzo eleganckie określenie w świetle cytatów, które możesz znaleźć sobie wyżej.

Nie chce mi się wszystkich tych obelg przytaczać, po prostu cofnij się o 1,2,3 strony i poczytaj ten stek wyzwisk.

Co ciekawe - nikt się nie oburza o krańcowo obraźliwe słowa które można znaleźć wyżej, a określenie "leming" okazuje się bardzo oburzać.

Szczyt hipokryzji.

Dottore, czy zmierzyłeś brzozę...??? Rozumiem Twoje zażenowanie, mnie też jest bardzo przykro z powodu tego co się stało... naprawdę, ale dlaczego dopuszczono do wyjaśnienia przyczyn katastrofy tego oszołoma...??? On tylko szkodzi...!

Parker's Mood

Rozumiem Twoje zażenowanie, mnie też jest bardzo przykro z powodu tego co się stało... naprawdę, ale dlaczego dopuszczono do wyjaśnienia przyczyn katastrofy tego oszołoma...??? On tylko szkodzi...!

Juz to pisalem wczesniej...mam identyczne odczucia. Gdyby ktos inny stal na czele tej "komisji" to jej wymowa miala by zupelnie inny wydzwiek.

Niestety cyrk z obu stron na poziomie jarmarku.

Tyle tylko ze wielcy medrcy tego forum tak zapalczywie bronia raportu Mak czy Millera mimo ewidentnych brakow merytorycznych (chociazby te zdjecia wziete od bloggera) i wyraźnego zamknięcia oczu na inne możliwości wyjaśnienia tej katastrofy.

Z drugiej strony mnożące sie teorie które same sobie przeczą...

Burdel...

Jeden nawiedzony debil (tomuś) wspiera drugiego (doktorek) i tak sobie idą przez świat. Niczego nie rozumieją ale wszystko po swojemu oceniają.

Jestem Europejczykiem.

Wiesz, lepsze to, niż być bezrozumnym lemingiem z wypranym przez reżimową propagandę mózgiem. :)

A kogo obchodzi o czym ty piszesz. Macierewicz spiskowiec o tym mówił.

można było się spodziewać takiej odpowiedzi....to norma u pancerniaków...

Jeden nawiedzony debil (tomuś) wspiera drugiego (doktorek) i tak sobie idą przez świat. Niczego nie rozumieją ale wszystko po swojemu oceniają.

to już jest skowyt.....ujadanie burka....

dlaczego tak mało osób popiera tezy Tomka>

dlaczego nikt tego nie obala, może to jest norma według fanów raportu Millera...

Gdzie Oni są ?

Kto więzi trzech pasażerów?

Czemu jesteśmy aż tak bezsilni?

W których kazamatach są przetrzymywani nasi obywatele,kwiat polskiej inteligencji?

Czemu rodziny zaginionych się nie odzywają 96 czy 99,komu na tym zależało?

Czemu A.Macierewicz tak mało aktywnie drąży ten temat?

My,jako Naród,jako Obywatele czekamy na odpowiedz!

Czemu główny śledczy lekceważy tak dużą część społeczeństwa i nie podaje odpowiedzi?

Czemu emigranci / załóżmy z Irlandii? wsio wiedzą, a my biedaczki na miejscu nic nie wiemy?

:-))

Generalnie podchodzę sceptycznie do teorii spiskowych.Ale trzeba być ślepym żeby nie widzieć faktu jaką farsą było przeprowadzone śledztwo z obydwu stron.

Odpowiedz udzielona w/s katastrofy była czysto polityczna a forma,obchodzenie się z ciałami to swoiste upokorzenie.

Brak czarnych skrzynek,wraku,brak wglądu do zapisu z kamer z wieży ,zabezpieczenie terenu katastrofy mnożyć można w najlepszym wypadku niekompetencje.

Samobójstwo pilota samolotu JAK 42

Dużo w tym ciemnej wody.

Ludzie wolą wierzyć w to co im pasuje, w to że żyją w wolnym i bezpiecznym państwie, gdzie władza stoi na straży ich praw. W kraju, gdzie lewica i prawica znaczą zupełnie co innego niż w całej reszcie świata.

Co do katastrofy, to wypowiadało się na jej temat wielu fachowców, ale politycy zawsze wiedzą lepiej... Na śmiech przez łzy się zbiera słysząc kolejne kłamstwa w tej sprawie. Nie mówię że kłamstwa te mają na celu zamaskowanie zamachu, ale na pewno próbują zamaskować niekompetencję i rażące błędy popełnione podczas całego śledztwa począwszy od pierwszych chwil po katastrofie aż do teraz...

Zobaczcie komu oddano całą "władzę" odnośnie katastrofy, wszystkie dowody, ciała zabitych, dosłownie wszystko...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Generalnie podchodzę sceptycznie do teorii spiskowych.Ale trzeba być ślepym żeby nie widzieć faktu jaką farsą było przeprowadzone śledztwo z obydwu stron.

Odpowiedz udzielona w/s katastrofy była czysto polityczna a forma,obchodzenie się z ciałami to swoiste upokorzenie.

Brak czarnych skrzynek,wraku,brak wglądu do zapisu z kamer z wieży ,zabezpieczenie terenu katastrofy mnożyć można w najlepszym wypadku niekompetencje.

Dużo w tym ciemnej wody.

Generalnie nie był to pilot tylko technik pokładowy i nie JAK-a 42 tylko jak-a 40.

Generalnie Jak-40 wylądował wbrew polskim procedurom i rosyjskim zakazom.

Generalnie popis załogi Jak 40 mógł wpłynąć na pracę kontrolerów - na co w Polsce zwracano już uwagę i w jakimś stopniu przyczynić się do katastrofy.

Generalnie przyczyn katastrofy poszukajmy najpierw u siebie, a potem u innych.

Czemu emigranci / załóżmy z Irlandii? wsio wiedzą, a my biedaczki na miejscu nic nie wiemy?

Bo tak lemingi wychowano - mają być ślepe, głuche i... głupie.

Mają wierzyć ślepo w propagandę reżimu.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

To jest właśnie rzetelność waszej sekty smoleńskiej.

Na lotnisku w Smoleńsku w dniu 10.04.2013 nie było ani jednego samolotu JAK-42.

Drobna wydawałoby się różnica, JAK-40 czy JAK-42. Ale tak samo traktujecie wszystko inne. Dlatego tak łatwo manipuluje się wam danymi.

Jakie jest więc pojęcie Reżim ?

Spytaj Seryjnego Samobójcy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.