Skocz do zawartości
IGNORED

Katastrofa Tu 154M, teorie spiskowe...

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

wojciechu, o jakiej argumentacji chcesz porozmawiac, jak i z jednej i z drugiej strony padaja tylko, "amoki", "lemingi" i "pisdraki".... sam czytalem oba "raporty" i daja w sumie wiele do myslenia...

Leming nie myśli. Leming podąża we wskazanym kierunku.

lemingi_4.preview.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

a ten nadal ma na mózgu stempel odciśnięty , współczuję umysłowego ograniczenia . W sumie nasza historia naznaczona podobnymi głupkami , taka tradycja idiota płodzi idiotę

Hej wladz, masz dzisiaj wieczór włoski że tak się frustrujesz od rana? :)

WIECZORWLOSKI.jpg

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

hm, to chyba właśnie elektorat PIS robi zakupy z lidlu i biedronce ? więc pseudo-kpina, szczególnie w wypadku kogoś kto wygodnie siedzi za granicą a sam zakupy robi w tanim dunnes stores czy innym sparze (i najwyraźniej nie pracuje skoro ma czas od rana wklejać przygłupie fotosy na forum) jest wyjątkowo infantylna.

gdzie w dublinie mieszkasz ? jaka dzielnica ? pochwal no się.

hm, to chyba właśnie elektorat PIS robi zakupy z lidlu i biedronce ? więc pseudo-kpina, szczególnie w wypadku kogoś kto wygodnie siedzi za granicą a sam zakupy robi w tanim dunnes stores czy innym sparze (i najwyraźniej nie pracuje skoro ma czas od rana wklejać przygłupie fotosy na forum) jest wyjątkowo infantylna.

gdzie w dublinie mieszkasz ? jaka dzielnica ? pochwal no się.

Nie mieszkam w Dublinie tylko na wsi pod Dublinem. Coś jak Anin dla Warszawy... ;) Ale możesz wstawić Kobyłkę w to miejsce - nie obrażę się. :)

Spara mam na miejscu ale nie kupuję tam bo Spar jest b. drogi więc tylko awaryjnie.

Z dużych marketów korzystam oczywiście z... Lidla. :)

Ale na ogół zakupy spożywcze robię w polskich, rosyjskich, arabskich i hinduskich sklepach.

Salami i Tokaj oraz gęsie skwarki kupuję w węgierskim Paprika Store.

Przyprawy tylko u Hindusów i Arabów. Także sos sojowy, bo dobry i tani.

Kawę w brazylijskim sklepie (bo niby gdzie kupować kawę?).

Słoninę z pieprzem i czosnkiem do wódeczki i jajecznicy oraz pielmieni - tylko u Ruskich. Bywa też cudna wołowina...

U Rosjan także mięso którego nie ma w polskich sklepach (królik, kaczka) a także genialny litewski nabiał i wędliny no i pielmieni. Wiadomo - specjaliści.

W polskich to mięso, wieprzowina głównie no i wszystkie rzeczy polskie,których nie ma w Irlandii. Ostatnio przebojem jest Frugo, Prince Polo i opieńki w occie. :)

W Lidlu - chemia gospodarcza, żel do golenia, papier do twarzy ;) dezodoranty, cola, woda, pomidory w puszkach, pulpa pomidorowa, koncentrat pomidorowy, pomidory suszone w oleju, ryż,mąka, makarony spaghetti, lasagne i tagliatelle (inne kształty biorę z Lubelli w polskim), jaja, olej, warzywa i owoce. Aha - jeszcze gotowe sosy pomidorowe i sok cytrynowy.

Tesco - sos Worcestershire, amerykańska musztarda, sos curry, kapary, papryczki chilli, sos tobasco, sos peri-peri, oliwki.

Piwo, whisky - gdzie popadnie. :)

Żubrówka - żebrzę od znajomych jak jadą do Polski. :)

Ryby, homary i krewetki - najcześciej Wrights of Howth.

Aha- kawior i szampanskoje też u Ruskich. Francuskiego kwacha nie trawię, wolę Igristoje Pałsuchoje. Cóż - chamskie podniebienie.

No i jak mijam Marks & Spencer to zachodzę po rashersy, szynkę z Wildshire wędzoną na drewnie jabłoni, doskonałe steki i (od wielkiego dzwonu) jagnięcy udziec z rozmarynem i zawsze greckie jogurty z czereśniami. czasem ser Gruyere (jak jest), czasem ser Manchego (uwielbiam).

Także cały świat ciężko pracuje żebym mógł się najeść. Ostatnio w sklepie dla bambusów (maniok i takie klimaty) kupowałem banany do smażenia - zajebiste! :)

Mam nadzieję że odpowiedziałem wyczerpująco.

ciekawe z jakiej dziczy w polsce wyjechałeś skoro irlandzkie zadupie takie wrażenie na koledze robi , naprawdę współczuję.

a może kolega z Kazachstanu , taki naciągacz patriota

ciekawe z jakiej dziczy w polsce wyjechałeś

z Lemingogradu? tzn chcialem napsiac z wawy..

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Zadupie? Mimo, że to kraniec Europy to Dublin jest bardzo europejski. :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Natomiast irlandzkie zadupie robi na mnie ogromne wrażenie gdy podróżuję do hrabstwa Kerry, czy Donegal. To prawdziwy koniec świata, obłędne krajobrazy i wieśniactwo w pełnym znaczeniu tego słowa.

Ale ja kocham wiejskie klimaty więc i na irlandzkiej prowincji czuję się dobrze. :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

donegal jak najbardziej, chociaż ja wolę region doolin, w szczególności wysepki aran. polecam. można trafić na wieczorek w pubie z lokalnymi piosenkami przy świeczce, a w ciągu dnia posiedzieć przy wraku statku na pierwszej wyspie. na drugą - łódką - tylko po dogadaniu z miejscowymi, ale warto.

wyczerpująco, szkoda że tak wyczerpująco nie udzielasz odpowiedzi jakie to wymiary atlas chmur prezentuje.

to teraz napisz może skąd u ciebie przeświadczenie że każdy kto nie wierzy w zamachy jest lemingiem.

[...]. Ostatnio w sklepie dla bambusów (maniok i takie klimaty) kupowałem banany do smażenia - zajebiste! :)

Mam nadzieję że odpowiedziałem wyczerpująco.

Rzeczywiście wyczerpująco - zaiste kulturalny Europejczyk (a może i światowiec) z ciebie :))))))))))))))))))))))

W kraju miał tylko kartofle z ogniska

Jak tak dalej pojdzie, to za 2-3 lata, kartofle to bedziesz ogladac tylko w TVN....

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Po prostu foxbat..... uważa,że..... tak będzie!

doktorku

Byłem w tej Irlandii.Turystycznie.Conieco zobaczyłem.Owszem ładny kraj ale zadupie.Wrażenie kulturalnej prowincji.Jedzenie gorsze niż w Polsce,ludzie mili ale prości a jeśli chodzi o życie kulturalne( z mojego punktu widzenia) uboższe niż w Polsce.Nie ma czego zazdrościć.

Ciężkie jest życie emigranta.Musi to sobie powetować obsmarowując kraj rodzinny.Wtedy ma lepsze samopoczucie.

A o czym ten wątek? Trochę sie zgubiłem... ;-)

Wybacz ale Polacy są tylko po jednej stronie sporu.

Polacy vs. ruskie sługusy.

Tak wygląda podział.

Chcesz się zwać Polakiem - żądaj prawdy o Smoleńsku.

Czytając takie rzeczy myśle sobie, że dobrze by było gdyby PiS i debile wypisujący takie rzeczy doszli do władzy i zrobili w tym kraju porządek. Niech sobie nawet dla lemingów obozy koncentracyjne pozakładają, niech ludzie na własnej skórze zorientują sie czym jest fanatyzm i rasizm.

Doktorek na Premiera, Antoni na Prezydenta, Jarek na Prokuratora Generalnego!

Jestem Europejczykiem.

O zdrajcach narodu polskiego. ;)

Aaaaa...

To one zeszczeliły Prawdziwego PrzyWódce (sorry, PrzyWinie), Pogromce Ruskich Czołgów, Eksploratora Gazu i Ropy?

Jestem Europejczykiem.

ja rozumiem, ze lemingi, jak im w TVN nie powiedza, to nadal nie widza, ze pisza w watku dotyczacym teori spiskowych...

ja rozumiem, ze lemingi, jak im w TVN nie powiedza, to nadal nie widza, ze pisza w watku dotyczacym teori spiskowych...

Lemingi idace za Maciarkiem sądząc po wpisach rzeczywiście Wodza oglądaja głównie w TVN. A może to jest jakiś cichy układ? Na wizji walka a po wyłączeniu kamer idą do kasy i na wódkę?

Jestem Europejczykiem.

nie interesuje mnie czy to leming prawoskretnny czy lewo... leming is leming...

Niech sobie nawet dla lemingów obozy koncentracyjne pozakładają, niech ludzie na własnej skórze zorientują sie czym jest fanatyzm i rasizm.

Ja wiem, że to był żart, tymczasem posłuchaj miłego Pana w muszce, jakie on ma plany względem lemingów... także może być, że i wieszczysz w tym momencie.

Zakładając oczywiście że miłemu Panu w muszce w końcu uda się zdobyć władzę. Specjalnie w to nie wierzę, bo wygrywa ten co liczy głosy, prawda? :)

W każdym razie Korwin obiecuje roczny wzrost gospodarczy 10-15%, jeśli tylko uda się zorganizować i zapełnić obozy określonymi ludźmi.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Miłego Pana to książki o brydżu mam i chyba wystarczy. Jego poglądy polityczne są mocno oderwane od rzeczywistości aczkolwiek doceniam fakt, że tworza spójny system.

Jestem Europejczykiem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) opublikowanego kilka miesięcy temu w "Rzeczpospolitej" kontynuuje swoje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na temat śladów substancji wybuchowych w szczątkach wraku. W artykule dla "Do Rzeczy" autor pisze, że dotarł do dokumentacji badań tzw. zrzutów z urządzeń, które zostały użyte przez biegłych w Smoleńsku jesienią ubiegłego roku.

Wynika z nich, że testy przesiewowe, jakie prowadzili biegli, wykazały też obecność bardzo silnych substancji wybuchowych – oktogenu (HMX) i heksogenu (RDX) oraz tzw. materiału inicjującego paramononitrotoulenu (p-MNT - czytamy w tygodniku.

Tygodnik podaje, że próbki zostały pobrane na przełomie września i października 2012 r. Jednak polscy biegli nie przywieźli ich ze sobą od razu. Przez blisko dwa miesiące były one w wyłącznej dyspozycji Rosjan. Co ciekawe, zdaniem dziennikarzy „Do Rzeczy”, Rosjanie posiadali informacje o tym, co pokazały urządzenia. Skąd? Jak czytamy w tekście na miejscu badań pojawiła się rosyjska funkcjonariuszka, która przyglądała się pracy biegłych.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Mamy to co mamy - wskazania urządzeń specjalistycznych nie kłamią.

Teraz pytanie co z tym zrobi polski rząd?

Ja już znam odpowiedź a Wy? :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.